Saras vardag

Tyckte själv att dressyren gick mycket bättre än tidigare, men fick jättelåga poäng. Bara 5-or och en fyra på rörelserna och sen femmor och fyror på helheten. Domaren tyckte inte Hedda gick fram och att hon var orolig i munnen. Tråkigt.

Banhoppningen var vi felfria och Hedda var inte i något hinder. Massa skulle hoppa samtidigt så det blev nästan en timma mellan dressyren och hoppningen. Sen fick vi skynda oss att gå terrängbanan för jag hade bara en och en halvtimma på mig innan terrängstart.

Banan var ganska lätt och Hedda var helt super. Inte någon tvekan inte. Får inte rida med klocka i 100 klassen så mamma tjatade att jag skulle rida riktigt fort eftersom vi inte har kommit igång än och jag inte känner riktigt vilket tempo som krävs. Fick rida på 4 och 26 och jag red på 4 och 16 så det blev inga tidsfel heller.

Placerade mig som nr 30 av 50 starter så det var ok men vi måste få bättre dressyrpoäng...


Läst 5607 ggr Kommentarer Kommentera
APR
07
2009

Tränade för Eva på vanligt träns. I början gick hon inte fram ordentligt men när vi hade galopperat var hon bättre och då började hon gå riktigt fint i formen för att vara Hedda.

Red upp fälttävlansprogramet på slutet. Vissa bitar går bra andra är fortfarande sämre. Fick träna på den ökade skritten så att jag kan plocka några plusspoäng där. Hedda har en bra skritt gäller bara att få henne att ta ner huvudet.

Nu blir det konditionsträning, studshoppning och träning på upphopp och nedhopp innan tävlingen. Dressyren låter vi vara till framridningen....

Gärds enstjärniga förra året.

 


Läst 5495 ggr Kommentarer Kommentera
APR
05
2009

Fick gå ner till ridhuset från framhoppning alldeles för tidigt. Fick skritta utanför innan vi kom in på nästa framhoppning flera ryttare. Hedda blev lite matt och jag fick ine igång henne inne ordentligt.

Rev ett räcke för jag red i undertempo. Efter rivningen blev hon mycket bättre.

Mattias var med och hjälpte mig på framhoppningen. Det var jättebra. Han gick banan med mig och Malin och det var också bra.


Läst 5568 ggr Kommentarer Kommentera
APR
05
2009

nu gick vi inte ned till ridhuset när de sa till utan väntade ett par ryttare till, så det var precis lagom att gå in till nästa framhoppning när vi kom fram. Hedda blev lite matt när hon kom in men jag fick igång henne bra.

Mattias sa till mig att ha korta tyglar och mycket ben. Hade ett mycket bättre tempo och hon hoppade riktigt bra. Dessvärre åkte ett räcke ner igen.

Efter ritten fick jag beröm av Amanda Ericsson att det hade varit en bra runda. Det värmde. Mattias var också nöjd.

Linda Högsta vann idag igen. Flera sekunder snabbare än tvåan. Grattis.


Läst 6242 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Mest lästa

Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.