Saras vardag

Var och tävlade hoppning i Susedalen idag på deras gräsbana. Gick väl sådär, är lite missnöjd med mig själv bara.. I 115cm kändes Hedda jättefin på framhoppning och inne på banan gick hon jättebra också, var en A:0. Petade ner ett räcke med ett bakben (hon brukar alltid riva med fram, så det var lite mysko). Sådan jäkla otur, hade vi inte rivit det hindret hade vi kommit femma..


Läst 10147 ggr Kommentarer Kommentera

Sedan i 120cm kraschade vi in i ett hinder på framhoppningen, men ingen skada skedd som tur var. Kom helt galet stort, så det var omöjligt för henne att kunna klara av det. Sedan inne på banan hoppade hon jättebra och var inte i ett hinder fram till hinder åtta. Där var hon inte alls med mig när vi skulle svänga upp på det, utan höll på att fortsätta rakt fram, så kom helt konstigt, så rev bakbommen.
Säger bara fan.. Har alltid sådan otur. Red verkligen superfokuserat på alla hinder, och så blev det lite fel på ett, och då river vi självklart det, medan andra kan vara i massa hinder utan att de trillar ner. Det stör jag mig på, att så fort Hedda är i ett hinder så trillar det ner. Ingen tur för oss inte..
Nu ska jag sura i fred.


Läst 10239 ggr Kommentarer Kommentera

Jobbade till 5 så jag fick skynda mig hem för att hinna till träningen. Mamma hade gjort iordning Hedda så deet var bara att sitta upp.

Mattias byggde tre räcken på ena långsidan och ett räcke lite på snedden som jag hoppade genom att gå på volten.

Började med det ensamma räcket och hade det lågt. Fick använda innerskänkeln för att hon skulle sätta under sig inre bakben.

Sen började jag hoppa första räcket, flytta ut henne till spåret för inre skänkel och passera andra räcket, flytta henne för ytter skänkel tillbaka och hoppa tredje räcket. Det gällde att jag kom tillbaka snabbt efter första språnget så jag hade kontroll. Ofta är jag ine i jämnvikt och hon hoppar mig ur sadeln. Var en nyttig övning.

Fortsatte med att hoppa alla tre och hade tre korta galoppsprång emellan. Så fick jag öka galoppen och rida på två oh då flöt det nästan bättre. Sen kortade
Mattias mellan ettan och tvån och jag red på så Hedda fick tänka till själv och fick ett jättefint språng på hindret i meitten som kanske var 110.

Då slutade vi med henne. Hon var ganska svettig.

Hoppade sedan några språng med Rivica. I början bjöd hon inte fram utan tog ner huvudet och busade runt men jag bara manade på fram och tillsist bjöd hon bättre. Så fort jag styrde mot hindret visste hon precis vad som skulle göras. Hade en galoppbom framför och en bakom och ett lite räcke på kanske 60cm.

Det var längesen jag red för Mattias nu och det går alltid bra när han hjälper till. Nu skall vi till Susedalen på lördag och hoppa på deras gräsbana.


Läst 18508 ggr Kommentarer Kommentera

Eftersom det var fint väder fick vi hoppa på gräsbanan. Det är första gången Hedda hoppar på deras gräsbana.

Vi hade några få hinder som vi hoppade på olika linjer. Verkade som om alla hästarna tyckte det var roligt att vara ute på gräset.

i slutet fick vi hoppa deras bank tvärs över och sen fick jag och Hedda hoppa den hela vägen då den fungerar som en trappa. Det tyckte Hedda var riktigt roligt.

Provade också att hoppa deras pullvermangrav och det gick direkt. På tillbaka vägen sparkade Hedda bakut efter hindret av ren glädje.

Ena bakskon satt löst före träningen och nu sitter den knappt på alls. Måste till hovslagaren och få henne omskodd.

En bild på när vi hoppade banken i Tranemo på tävling.


Läst 10572 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
09
2009

Var ju som sagt och tävlade hoppning med Hedda idag. I 110cm var både jag och Hedda rätt okoncentrerade och sega. Rev sista hindret i grundomgången, men jag red rätt så kasst i den klassen.

Sen var det låång väntan till nästa start för först var det alla unghästar ca 40st i 110 och sen var det alla unghästar först i 120 ca 40 st.

Passade på att äta lite, läsa lite och bara slappa.


Läst 10718 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
09
2009

Snacka om att jag var supertaggad till nästa klass, 120cm. Då var både jag och Hedda på hugget och superfokuserade! Var felfria i både grundomgången och omhoppningen och fick pris :) Kom på plats 17 och det var 20 placerade (Var cirka 80 starter), så då blev jag jätteglad :)
Mamma filmade (något hon gör ofta nu för tiden, vilket uppskattas), och här kommer klippet:

 http://www.youtube.com/watch?v=mct0haEdnb8

 


Läst 10508 ggr Kommentarer Kommentera

Jag rider på Rivica, 3 år

Hoppar med Hedda

Vår gamla hund Wilma

Vår "nya" hund Bam-Bam, 8 år son till Wilma

Mammas gamla häst Natalie


Läst 10559 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
07
2009

Tränade för Eva med chambonen på. Fick rida mycket skolor och framför allt träna sluta både på volt och utmed långsidorna. Red också mycket galopp och förvänd galopp genom att rida på stora åttvolter.

Fick även träna på enkla byten på åttvolten. Märker att jag flyttar bak skänkeln när jag fattar galopp och då skjuter hon in rumpan, Måste använda innerskänkel istället.

Hedda såg riktigt fin ut. Nu ska vi träna intensivt och sikta på fälttävlan i Hermanstorp i slutet av juni i den två stjärniga klassen. Då får vi rida påkandar. Hoppas att det hjälper.

Min fina Hedda.


Läst 10494 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
06
2009

 

Hoppade serier hemma med Hedda. Henrik fotade med sin nya kamera.


Läst 10464 ggr Kommentarer Kommentera

Tranemo Enstjärnig Fälttävlan

Hej allihopa! Idag har jag varit iväg i Tranemo med Hedda och tävlat enstjärnig fälttävlan. Dressyren gick som vanligt inget vidare ;) Banhoppningen var hon superfin i och felfri, var inte i ett enda hinder :)
I terrängen var vi också felfria på hinder och hon hoppade kanon. Men gissa vad som hände?! Efter att jag och Hedda hade hoppat sista hindret och galopperar mot mål så kollar ju jag på min klocka om jag klarar tiden eller inte. Jag passerar målstolparna, PÅ FEL SIDA! Så vi missade att gå igenom målet, vilket gjorde att vi blev uteslutna :( Så jäkla tråkigt när vi var felfria på hinder. Men det var ju helt och hållet mitt fel som inte kollade ordentligt. Men men, kommer inte göra om det misstaget igen!

Mamma filmade några hinder när jag red terrängen, har satt ihop det till en film här nedan. Ta er en titt!

Läst 10541 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Mest lästa

ArkivAnsvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.