Saras vardag

Debut i tvåstjärnig fälttävlan!

Idag har jag och Hedda tävlat, vi debuterade tvåstjärnig fälttävlan! Tävlingen är dock inte klar än, för idag var bara dressyren och terrängen, banhoppningen är imorgon :)
Men i alla fall så tyckte jag Hedda gick jättebra i dressyren (för att vara henne), men vi fick skitdåliga poäng, så det var ju trist..

Sedan var det lång väntan innan terrängen skulle börja.. Så jag och mamma passade på att gå terrängbanan och sedan äta.
När det väl var dags att börja värma upp så var jag så nervös att jag trodde jag skulle kräkas! Men när jag och Hedda stod i startfållan så släppte all nervositet och vi dundrade ut i terrängen. Hedda gick som en klocka och hoppade alla hinder jättefint! Vi var felfria på hinder (!!!) och hade en rätt bra tid även om vi fick lite tidsfel (tiden är väldigt svår att klara, knappt någon som gör det). Jag är så nöjd och lycklig just nu!!!
Mitt mål var bara att ta mig runt banan lugnt och fint, men Hedda kutade på jättebra och hoppade kanon på alla hinder! Så inte blev det någon lugn ritt inte ;)
Imorgon är då det avslutande hopprovet. Hästarna kommer förmodligen vara trötta och flacka efter dagens terräng, även Hedda. Men just nu skiter jag i om hon så skulla riva varenda hinder imorgon, för vi klarade den tvåstjärniga terrängen idag, det svåraste momentet! :D

Nedhoppet i vattnet. Först hoppade man det smala huset som syns bakom.

Hopp över eka som låg i vattnet.

En felfri ritt!

Jajjemen, jag och Hedda var felfria i dagens hopprov! :) Resultaten har inte kommit än, men tror att jag kom någonstans i mitten, så är jättenöjd eftersom detta var våran debut i tvåstjärnig fälttävlan :)


Läst 10704 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
24
2009

Onsdagskvällen

Jag och mamma åkte bort till Kungsbacka Ridklubb efter femsnåret för att hoppa clear-round. Det var inte alls många där, så det gick väldigt fort, vilket var skönt :)
Jag hoppade bara en runda med Hedda på 120cm. Jag är inte helt nöjd, rev två hinder. Hon hoppade jättefint på framhoppningen, sedan när jag började inne på banan så hade jag ett bra tempo, men när jag svängde upp mot första hindret så var det som om hon fick värmeslag och bara dog (typ). Hon fick i alla fall ta i väldigt mycket på ettan och språnget blev lite konstigt, så jag tappade tyglarna.. Svängde sedan upp mot tvåan som var ett räcke. Vi låg bra, men då petade hon ner den. Helt onödigt, där var hon bara slarvig. Sedan var det en linje fram till trean och där kom vi lite konstigt, så då rev hon den också, men det var mitt fel, skulle gjort något tidigare.
Efter dessa tre första hindrena som var lite av en halv katastrof så kom vi igång och hoppade de sju resterande sprången jättebra. Då var hon inte i ett enda hinder.
Så sammanfattningsvis: De tre första hindrena = Väldigt icke nöjd.
Sju resterande hinder = Mycket mycket nöjd.

Har precis ätit middag nu, det blev grillat. Till efterrätt blev det så klart jordgubbar och glass.


Läst 10345 ggr Kommentarer Kommentera

Kom första utanför placering. Synd för hon hoppade så himla bra. När klassen var slut låg jag på placering men då hade de missat något resultat så jag åkte ner ett snäpp.

Det kom både hällregn och hagel under tiden vi var i Vänersborg. Parkeringen var en enda gyttja och en traktor fick dra loss bilarna.


Läst 9621 ggr Kommentarer Kommentera

Pappa fick köra mig till tävlingarna eftersom mamma var och tävlade samtidigt. Lånade Linnéas transport. Hedda lyckades trampa av en baksko i transporten så vi fick börja med att leta rätt på en hovslagare.

Blev fel på framhoppningen så jag fick inte alls lång tid på mig. Hann precis hoppa oxern innan jag skulle in på banan. Var felfri och red innan för överallt där man kunde men red inte så snabbt. Räckte till placering.

 


Läst 10002 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
12
2009

Spöregn

Idag spöregnar det.. Inte kul. Skulle egentligen åkt och tränat terräng i Hermanstorp klockan elva, men blev inställt eftersom det är för blött på banan ;(
Har skickat ett mail till Jenny Keller och frågat om hon kanske har någon terrängträning i Trollhättan nästa vecka. Får hoppas på det. Har ju inte ridit terräng sedan Tranemo den 3 maj, och nästa tävling är om två veckor. Kan vara bra att hinna träna innan den..

Läst 9655 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
06
2009

Hedda hoppade riktigt bra fram till sista hindret som var en kombination och banans lägsta hinder. Ville inte att hon skulle hoppa in för stort för hon brukar få trångt i kombinationer. Då trampade hon om och kom för nära inhoppet och rev. Attans också.


Läst 9826 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
06
2009

Tack för alla lycka till kommentarerna igår, dock hjälpte de inte så mycket, haha ;) Både i 110cm och i 120cm så rev vi sista hindret i grunden. Retligt värre vill jag lova!
Får helt enkelt skylla resultatet på min förkylning, mådde kasst hela dagen.. Kan lova att det var ingen som tyckte att det var så jobbigt att rida som jag tyckte igår. Blev jätteanfådd och svettig efter båda klasserna..
Men men, får ta nya tag till nästa veckas tävling. Då kommer jag förhoppningsvis inte vara sjuk, så då ska jag rida mycket bättre!

www.ohwall.se var där och fotograferade.


Läst 10300 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
03
2009

Grästräning

Idag var hoppträning på gräs. Wey! Hedda gick bra, men i början plockade jag lite för mycket i henne, men sedan när vi höjde upp hindrena hade jag bättre tempo :)
Ewa (tränare) berättade att de hade beställt massa nya hinder till gräsbanan som förmodligen kommer snart. Ska bli kul! Ett hinder föreställer tydligen en lastbil som man ska hoppa över :)

Nu tänkte jag gå ner och skära upp lite melon, sedan blir det TV.

Läst 9812 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


ArkivAnsvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.