Saras vardag

Okej, så här är det då va. Jag har en "vanlig" blogg (http://aamaziing.blogg.se) som jag uppdaterar flera gånger om dagen, vilket har resulterat i att jag inte har orkat skriva på något annat place (alltså här).
Dock sker det ju en del uppdateringar här ändå, i alla fall när jag har tävlat. Då är det min lilla mamma som har varit inne och skrivit här. Okej, skrivit och skrivit, hon har kopierat från min vanliga blogg och lagt in här. No big deal.
Men i vilket fall som helst så blev jag lite sugen på det här nu, som ni såg igår. Värsta megainlägget om hur jag hade ridit. Var ju rätt kul att skriva faktiskt.
Kan nog vara nyttigt för mig att variera och inte bara skriva massa skit (kläder, smink, egopics) som jag gör på min andra blogg.
Har en annan träningsdagbok för Hedda i Microsoft Word som jag skriver i varje dag hur jag har ridit. Dock inte så utförligt, utan mer som "50 minuter dressyr i paddocken, tidemantygel. Fin i traven, stark i galoppen". Kan ju inte skriva en hel roman där liksom, då skulle min dator krascha inom en snar framtid.
Men här är ju utrymmet överflödigt. Inga begränsningar. The sky is the limit liksom.
Så bered er på uppdateringar. Every single day!


Läst 8659 ggr Kommentarer Kommentera

Hade egentligen tänkt rida ut med Hedda en promenad i skogen efter jobbet idag, men icke. Kom hem så tidigt från unghästtävlingen med Rivica, så passade på att rida innan jobbet istället.
Satte på tidemantygeln och red i paddocken i 45 minuter.
Fick böja igenom henne ordentligt i traven i början, var lite stel i nacken först, men släppte sedan. Hedda tenderar ofta till att bli lite stark i traven när man rider markarbete, men det släpper efter en stund när jag har fått tag i yttertygeln ordentligt.
I galoppen är hon riktigt fin, så när jag rider hemma brukar jag galoppera mycket. Där får jag ett jämnt stöd på båda tyglarna och hon galopperar på fint.
Tränade galoppfattningar från halt, det gör hon riktigt bra, speciellt när man fattar höger galopp. Till vänster galopp blir det något skrittsteg ibland.
När jag travade av henne var hon helt avslappnad och jag kunde länga ut tygeln massor. Duktig Heddis :)Var riktigt svettig och go efteråt :)


Läst 4077 ggr Kommentarer Kommentera

I 130cm, bedömning A:0 + A:0 var vi felfria i grunden och fick två ner i omhoppningen. Men det var en jättesvår bana och bara tio stycken som kom till omhoppning, och det var tio stycken som fick pris. Jag och Hedda kom 8:a! :)
Hon har verkligen hoppat som en gudinna hela dagen, speciellt i grundomgången i 130cm, där var hon klockren!
Så, två starter idag och två priser med hem. Känns kanon!


Läst 4115 ggr Kommentarer Kommentera

Har varit och tävlat i Kungsbacka idag med Hedda. Hon är min klippa!
I 120cm, bedömning A:0 var vi felfria och blev placerade. Kom på 15:e plats och det var 22 som fick pris :)

Hade på Heddas nya luva från Exklusive som vi beställde innan semestern men som kom först härromdagen. Schabraken är i samma färg.


Läst 4253 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
08
2010

Tävling; Lilla Edet

Varit och tävlat i Lilla Edet med Hedda idag. Hon har varit sååå fin!
Hoppade först 120cm, bedömning A:0 och var felfria. Kom 5:a, det var 41 starter och elva som fick pris :)
Hoppade sedan 130cm och hade en rivning. Kändes som om bommen lika gärna kunde legat kvar, för den trillade inte ner förrän vi hade landat, så den låg och svajade lite.
Men men, vi har tur nästa gång ;) Hon hoppade i alla fall kanon på 130cm, kändes jättelätt :)
Är mycket nöjd med båda mina rundor idag!

Läst 4309 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
06
2010

Clear-Round

Åkte till Årekärr efter jobbet idag med både Rivica och Hedda. Egentligen är det ju bara Rivica som behöver träna, men tänkte att Hedda kunde få ha lite kul också :)
Hoppade först Rivica två gånger på 90cm. Första rundan rev hon ett hinder, men andra rundan var vi felfria på :)
Sedan hoppade jag en runda på 120cm med Hedda, felfritt :)
De är så fina mina små havremoppar!
 
 


Läst 5048 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.