Saras vardag

Idag var Rivica helt galen på hoppträningen hos Ewa. Mamma hade inte ridit henne på flera dagar, berättade hon glatt precis innan vi skulle åka. Jippie, hon som brukar bocka i vanliga fall, ni kan ju gissa om hon var rodeohäst idag. Det tog jättelång tid innan hon blev trött, och egentligen var det bara sista språnget som hon varken sparkade bakut eller bockade innan eller efter hindret. Som tur var hoppade hon väldigt bra på hindren, trots att hon var vild både före och efter. Det var inte lätt att handskas med henne idag.

 

Första videon är från början av träningen då hon håller på och sparkar och försöker bocka. Den andra videon är det absolut sista språnget på träningen. Då fick hon ett räcke på 120cm som hon hoppade jättefint på och var lugn och fin.


Läst 9788 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
09
2011

Tog en privatträning hos Ewa igår med Rivica. Hon hoppade jättefint och var betydligt lugnare när hon var själv. När det är andra hästar med fokuserar hon alldeles för mycket på dem och det som är runt omkring.

 

 Läst 7975 ggr Kommentarer Kommentera

Eftersom Hedda tyvärr blivit skadad (fått en liten blödning på gaffelbandet, vilket innebär att hon först ska skrittas till 20 december, då ska vi på återbesök och se om det blivit bättre, vilket jag innerligt hoppas) så tänkte jag att Rivica får agera hopphäst så länge :) Jag hopptränade en del med henne i somras/höstas, men efter att jag åkte till Florida har jag inte hoppat henne någonting, så i tisdags blev första gången på väldigt länge. I början var hon helt stissig och skulle bocka och sparka bakut efter varje hinder, men på slutet lugnade hon sig i alla fall lite. Som tur var så var det bara mellan hindren hon var lite knäpp, när jag väl styrde upp mot hindren var hon fokuserad och hon hoppade riktigt fint :)

 

Här är en liten videosnutt från träningen :)

 

 


Läst 8102 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


ArkivAnsvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.