Saras vardag
DEC
13

Galen häst på hoppträning

Häst: Rivica

Idag var Rivica helt galen på hoppträningen hos Ewa. Mamma hade inte ridit henne på flera dagar, berättade hon glatt precis innan vi skulle åka. Jippie, hon som brukar bocka i vanliga fall, ni kan ju gissa om hon var rodeohäst idag. Det tog jättelång tid innan hon blev trött, och egentligen var det bara sista språnget som hon varken sparkade bakut eller bockade innan eller efter hindret. Som tur var hoppade hon väldigt bra på hindren, trots att hon var vild både före och efter. Det var inte lätt att handskas med henne idag.

 

Första videon är från början av träningen då hon håller på och sparkar och försöker bocka. Den andra videon är det absolut sista språnget på träningen. Då fick hon ett räcke på 120cm som hon hoppade jättefint på och var lugn och fin.


Läst 5638 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
09

Privatträning

Häst: Rivica

Tog en privatträning hos Ewa igår med Rivica. Hon hoppade jättefint och var betydligt lugnare när hon var själv. När det är andra hästar med fokuserar hon alldeles för mycket på dem och det som är runt omkring.

 

 Läst 5109 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
01

Första hoppträningen sedan september

Häst: Rivica

Eftersom Hedda tyvärr blivit skadad (fått en liten blödning på gaffelbandet, vilket innebär att hon först ska skrittas till 20 december, då ska vi på återbesök och se om det blivit bättre, vilket jag innerligt hoppas) så tänkte jag att Rivica får agera hopphäst så länge :) Jag hopptränade en del med henne i somras/höstas, men efter att jag åkte till Florida har jag inte hoppat henne någonting, så i tisdags blev första gången på väldigt länge. I början var hon helt stissig och skulle bocka och sparka bakut efter varje hinder, men på slutet lugnade hon sig i alla fall lite. Som tur var så var det bara mellan hindren hon var lite knäpp, när jag väl styrde upp mot hindren var hon fokuserad och hon hoppade riktigt fint :)

 

Här är en liten videosnutt från träningen :)

 

 


Läst 5264 ggr Kommentarer KommenteraSaras vardag

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggenMest lästa


Arkiv
Aktuella samarbeten

Ridsportens Innovationer
Hållbara ryttare
Patrik Kittel Dressage Tour
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen
I hästhälsans tjänst

Senaste numret

Läs mer om Hippson Nr 1

SPECIAL: Klimat & Miljö!
– Dags att framtidssäkra ridsporten
– Inspiration: Hållbarhet som lönar sig
– Naturbete har många fördelar
– Vårda hagen för sjöarnas skull
– Hållbar hemmahoppning
– Dressyrträna i mobilen
...och mycket mycket mer

Läs numret i det digitala arkivet

Prenumerera till halva priset + rabatterade böcker!
OBS! Detta erbjudande gäller bara fram till och med den 25/2.
Just nu kan du teckna en prenumeration till halva priset! Prenumerationen startar med Hippson nr 2 2020, men du kan vid beställningen lägga till det aktuella numret. Dessutom kan du i samband med beställningen lägga till någon eller några av våra populära böcker till nedsatt pris. Men skynda dig, erbjudandet gäller endast fram till och med den 25/2.
Teckna prenumerationen här

Är du redan prenumerant köper du så klart böckerna till samma rabatterade pris i vår bokshop. Se bara till att logga in först så dyker specialpriserna upp.