Saras vardag

Var och hopptränade med Rivica idag, och hon hoppade fint, varken rev eller stannade, men hon var så jäkla seg i munnen och skänkeldöv idag. Gick varken att rida framåt eller få tillbaka henne, så känslan var riktigt kass. Mamma såg ingenting från läktaren, men i sadeln kändes det inte alls bra idag. Här är i alla fall en liten video med fem språng från idag :)Läst 8137 ggr Kommentarer Kommentera

Ikväll efter jobbet åkte mamma och jag till Sven och Frida för banhoppningsträning. Som en clear-round, fast med hjälp. Typ. I vilket fall som helst så var det superbra! Det var en bana på nio hinder, tio språng. Hur mycket titthinder som helst och jag trodde Rivica skulle dö när hon fick syn på allt, men hon var kolugn och jag själv tittade som bara den. Det var stora gringar, regnbågar, solfjädrar, vattenmatta och en riktig mur. Massor av konstiga titthinder som hon aldrig sett förut, så jag var jättenervös, men hon tittade inte det minsta!:) Fick börja med att hoppa fram på ettan några gånger, sedan hoppade jag hela banan på 90 cm en gång och rev då plankan. Efteråt gav Sven mig tips och råd och jag fick rida en linje en gång till och då blev det perfekt. Efteråt höjde han upp banan så att hindren låg mellan 1 meter och 110 cm. Hoppade igen och var felfria den här gången och gjorde en jättebra runda. Rivica var superduktig! Här nedan är en video :)

 

 

 

Läst 8289 ggr Kommentarer Kommentera

Här kommer en video som jag har satt ihop från träningen igår med massa små snuttar som mamma filmade. Rivica hoppade fint och skötte sig bra. Det var några gånger hon blev lite stissig, och speciellt en gång. En tjej trillade av, drog tygeln över huvudet på hästen, och vad händer. Självklart trampar hästen igenom tygeln så att den fastnar och får panik, stackaren. Rivica var tvungen att sympatipanika, så hon kastade sig runt och höll på, men den andra hästen kom loss ganska snabbt som tur var!

Läst 8348 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
24
2012

Förra veckan var jag som sagt och provred två hästar och bestämde mig nästan direkt för den första. Ett sto som heter Enya, efter Tornesch och Robin Z. Hon är 5 år och inriden, men knappt hoppad någonting. Var och provred henne i lördags igen så att mamma skulle få se henne också. Igår ringde mamma mig till jobbet och berättade att hon hade köpt Enya till mig. Hur kul som helst!! :) Nästa onsdag ska hon veterinärbesiktigas, så hoppas verkligen att hon går igenom! :)

Här är en liten video från när jag hoppar två små kryss med henne :)

Läst 8511 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
22
2012

Var på Kungsbacka RK idag med Rivica och hoppade clear-round för första gången på jag vet inte när. Hoppade en runda på 80 cm och en runda på 90 cm. Var felfri på båda och skötte sig fint inne på banan. Dock var hon lite stissig på framhoppningen inför 90 cm, då hon blev rädd för en häst som kom i full galopp mot henne. Efter det var hon väldigt på tårna och blev rädd för allt, men väl inne på banan var hon fokuserad på hindren :)


Läst 8619 ggr Kommentarer Kommentera

Var på hoppträning hos Ewa igår. Förra veckan var Rivica väldigt seg i munnen och lyssnade egentligen varken fram eller tillbaka. Igår var hon back in business och hoppade jättefint. Lyssnade både fram och tillbaka och kändes ganska pigg :) Inga bocksprång heller, för ovanlighetens skull. På videon här nedan är på slutet när hon fick ett litet högre plank med vattenmatta :)


Var förresten och provred en häst igår, och en idag. Hästen jag provred igår var ett femårigt sto efter Tornesch och med Robin Z som morfar. Hon är aldrig tävlad, löshoppad två gånger och någon enstaka gång uppsuttet. Hon var jättesnäll och trevlig att rida och jag travade över bommar och hoppade över två små kryss utan problem. Ska åka och prova henne igen på lördag, men magkänslan är bra! :) Den jag provade idag kände jag nästan direkt däremot att det inte var min typ. En fyraårig valack med fin holländsk stam, men tyvärr för seg för min smak.


.


Läst 8392 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
18
2012

Stort grattis till Rolf-Göran som vann Jerringpriset igår! Väl värdig vinnare! Dryga 44% av rösterna fick han, det säger en hel del!

Dock är det mycket skriverier nu efteråt. Många anser att han inte är en värdig vinnare, att han är otränad, att hästen gör allt jobbet, och framförallt, ridning är ingen sport!

Väldigt tråkigt med dessa bittra människor. De borde titta på den här videon här nedan, läsa på om ridsporten, och sedan kan de göra ett uttalande. Jag tvivlar på att de kommer kunna erkänna att ridning faktiskt är en sport, och en riktigt ruff sådan, men jag är bombsäker på att de innerst inne kommer inse att de varit helt ute och cyklat...
Läst 8416 ggr Kommentarer Kommentera

Idag hade Malin och jag en egen liten hoppträning borta hos Ewa. Riktigt lyxigt att bara vara vi två :) Jag hoppade Rivica, vilket jag inte gjort sedan början av december med tanke på julen och min resa. På tidigare träningar har Rivica varit väldigt pigg och lätt både bak och fram, gärna sparkat och galopperat mera uppåt än framåt. Idag var hon väldigt annorlunda..

Hon gjorde inte ett enda bocksprång på hela lektionen, och idag kändes hon riktigt tung. Om jag tog i tygeln så fick jag ingen respons mer än att hon bara bet fast och böjde in nacken. Detta var verkligen inte vad jag väntat mig, så när jag red fram försökte jag bara rida lugnt, men sedan när vi började hoppa och jag märkte hur seg hon var, både i galoppen och i munnen, fick jag börja sparka på henne till och med så att hon galopperade fram. På slutet hoppade hon fint, men hon var fortfarande väldigt seg i munnen och tog inte mina förhållningar innan hindren, utan bara klunsade rätt fram och kröp gärna lite nära.

Ewa sa att hon hade fin teknik över hindren och att det blev mycket bättre när hon fick upp galoppen, men hon drog sig fortfarande nära hindren och Ewa tyckte att hon verkade aningen ointresserad. Hon sög liksom aldrig tag i hindren och var inte beredd på att det kunde dyka upp något hinder när som helst. Planerar att hoppa lite studs i helgen så att hon blir lite kvickare och får börja tänka lite mer.Läst 7955 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


ArkivAnsvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.