Saras vardag
MAJ
30
2012

Hoppade en klass, 1 meter, på Kungsbackas unghästtävlingar idag. Rev ett räcke, men han kändes fin :) Måste ha lite mer tryck i honom bara, men det kommer :)Läst 8327 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
29
2012

Hopptränade hos Ewa med Hedda idag. Var där på dagen med Marco och red på deras galoppbana :) Himla bra!


På träningen ikväll var vi ute i paddocken och Hedda var överpigg, överexalterad och överglad. Hon är ju lite halvknäpp och skulle säkert vara jättenöjd om hon fick hoppa varje dag, haha. Jag brukar variera med att rida med vanligt tredelat bett eller på hackamore. Det senaste har jag hoppat på bettet, men idag när hon var så superladdad så blir hon liksom ännu mer exalterad när hon har bett i munnen. Hon hoppade fint på träningen och tyckte det var superkul, men det blir ganska svårt att rida mot hindren eftersom hon bara vill springa det fortaste hon kan. Har jag hackamore och gör förhållningar när hon är så pigg innan hindren så fungerar det oftast bättre. Ganska konstigt egentligen, med tanke på att man inte har något bett med hackamore. Men som sagt, Hedda är en ganska konstig häst. Så till helgens tävling kommer jag ha med både hackamoret och bettet, men rida första klassen med hackamore, och fungerar det som vanligt så fortsätter jag med det även i andra klassen.


Här nedan är en video från kvällens träning. Man ser att hon vill dra på mer än vanligt de sista stegen. Alltid så pigg och glad, men idag var hon piggare än vanligt! :)
Läst 9003 ggr Kommentarer Kommentera

I lördags efter att jag hade hoppat Marco tog jag upp Hedda i paddocken också. Tänkte att hon kunde få roa sig med lite studshoppning. Nyttigt och bra! Hade fyra små hinder på kanske 60 cm som jag hoppade igenom ganska många gånger. Höjde sedan de två i mitten till 80 cm och hoppade igenom. Mjölksyreträning!


I söndag efter jobbet fick det bli en tur i Bunketorp med en del håll i gång. Hedda var helt tokig! Hon är ju ingen maffig häst, utan en ganska liten (162 cm) speedhäst med mycket fullblod i sig. Hon har alltid varit väldigt tunn och det är svårt att få henne att lägga på sig, men tyckte att hon blivit lite tunnare än vanligt, så ökade på lite med havren. Den extra havren gjorde henne skogstokig (fyndigt med tanke på att vi var ute i skogen) och hon stod och studsade på stället och när jag släppte tygeln galopperade hon på som bara den. Hon liksom sänker ryggen och svordom var fort det går! Hon måste varit galoppör i sitt tidigare liv, för jag har aldrig suttit på en häst som kan galoppera så fort som Hedda! I vilket fall som helst så får hon fortsätta få lite mer havre, för även om hon blir superpigg så gör hon inga tokigheter som att bocka och greja. Gräset ska nog ge henne lite extra hull också :)


Läst 8446 ggr Kommentarer Kommentera

Har hoppat lite med Marco den här helgen. Har tränat studs och kombination. Har inte hoppat så mycket kombination, och det behöver vi träna på. På enkelhinder hoppar han jättefint med bra tryck och fina spång, men på kombinationer backar han av lite själv på a-hindret, och då blir det antingen att han får trycka av ordentligt för att komma över b-hindret eller att han lägger in ett extra steg och hoppar kråka. Hoppade först en studs på fyra små kuber, så att han fick bli kvick. Jag höll ett bra tempo igenom och han backade inte av, utan flöt på jämnt genom studsen. Sedan gjorde vi fem och en halvan och då var han kanonfin. Testade att rida med en liten sporre idag, vilket jag aldrig gjort på honom innan. Han tyckte inte att det var obehagligt med sporrar och reagerade fint om jag kittlade lite i sidan, vilket var jättebra när vi hoppade kombination. Då fick jag samma fina tryck i honom som när vi hoppar enkelhinder. Mycket nöjd! Kommer inte alltid rida med sporrar, utan göra som med Hedda, bara ha dem på tävling eller någon träning, så att de fortfarande har effekt.


Här nedan är ett videoklipp när vi hoppar planket på 110 cm. Det var första gången vi hoppade så högt, och han gjorde ett jättefint språng! :)


 

 Läst 8394 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
20
2012

VINST i 120 cm med Hedda idag!!! :) Sååå kul! Åkte till Troya där Stenungsunds Hoppryttarförening anordnade tävlingar idag. Hoppade bara sista klassen som var en 120 cm, två faser. Hedda var pigg och glad som vanligt, och inne på banan var hon halvt galen för att hon var så uppspelt över att få hoppa! Dessutom är deras paddock ganska liten och hindren kom fort, så hon studsade mest omkring mellan hindren. Det blev ändå två felfria faser och snabbast tid! Vann med en och en halv sekund och Hedda tyckte det var kul att få springa först på ärevarvet! :) Och på tal om ärevarv så var det det enda mamma filmade idag. Hon stod vid paddocken när jag hoppade banan, med kameran i handen, och trodde att hon filmade. Dock tryckte hon aldrig på inspelningsknappen, så någon film från idag blev det inte, mer än på ärevarvet :)Mitt hjärta!! :)Läst 8524 ggr Kommentarer Kommentera

Idag debuterade Marco och jag 1 meter på Kungsbacka Ridklubb. Hoppade först 90 cm felfritt och det var väldigt kort tid i mellan så skrittade omkring medan de fixade banan. Tråkigt nog var det exakt samma bana i 1 meter som i 90 cm, förutom att de lagt till en kombination på slutet. Trist, så har banbyggaren aldrig gjort innan..


Marco var fin i både 90 cm och 1 meter, men märktes att han var lite matt i 1 meter. Han galopperade fortfarande på bra, men var lite matt i sprången. Rev inhoppet i kombinationen som var ett räcke, då jag backade och vi kom för nära. Men jag är väldigt nöjd med dagens rundor och glad att det blev en bra debut! Var dessutom bara 3 nollor i 1 meter, så fick unghästrosett ändå på 4 fel.


Här är filmen från 1 meter, den från 90 cm hittar ni i inlägget nedan :)

Läst 8662 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
16
2012

Film från 90 cm på Kungsbacka idag med Marco. Felfria :)
Läst 8533 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
13
2012

Efter att jag hade hoppat Marco igår i paddocken tog jag några språng med Hedda också, vilket hon tyckte var väldigt kul :)


Läst 8489 ggr Kommentarer Kommentera

I morse innan jobbet gick jag upp och red båda hästarna. Blev lite hoppträning uppe i paddocken. Marco ska ju göra sin debut i 1 meter på Kungsbackas unghästtävlingar (om det inte går katastrof i 90 cm så klart) och i 1 meter kommer ju kombinationen in. Vi har bara hoppat kombination hos Ewa en gång tidigare, och det gick fin fint, men idag byggde jag upp en en kombination hemma med oxer in och räcke ut. Det gick jättebra, han fixade det så fint, så hoppas det går lika bra på tävlingen :)

 

 

Kombinationen

 

 Hoppade planka också :)

Läst 8279 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
09
2012

Här är en video från när vi hälsade på Maui i söndags, när hon busar i hagen.


Just nu går hon med en till ettåring och ett sto, men det ska snart komma en till bäbis och leka med dem :)


Läst 8531 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


ArkivAnsvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.