Saras vardag

I morse åkte mamma och jag bort till Bunketorp innan jobbet för att rida ut med Hedda och Natalie. När jag borstade Hedda och kände över benen så var vänster bak lite svullet på utsidan vid kotan. Det var inte varmt eller någon hård svullnad. När jag tryckte på det så kändes det liksom vattenfyllt. Åkte bort till Bunketorp i alla fall och skrittade fram och tillbaka i första skogen. Direkt när vi kom tillbaka till transporten tog jag av skydden och kände på benet och då hade det gått ner lite, men inte helt och hållet. Smetade på massa kylliniment och släppte ut henne i hagen. Jag undrar vad det kan vara? Det är bara svullet på utsidan alltså och är liksom "mjukt" svullet. Inte som när hon till exempel hade sin senskada i vintras. Då var det ju en hård svullnad. Hmm, mysko.. Någon som har en tanke tro??


När jag kom hem från jobbet nu ikväll var det fortfarande likadant, inte som i morse, men ändå lite grand. Ska gå ut och linda med magneterna nu så hoppas jag att det är bättre imorgon!





Får verkligen hoppas att det inte är något allvarligt, tycker att senskadan var tillräckligt stor och att hon nu borde få vara skadefri i minst tio år!


Läst 3991 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
20
2012

Igår longerade jag tre hästar. TRE! Tror ni jag var snurrig i huvudet efteråt? Eftersom det regnade så kände jag inte för att rida, men det skulle ju visa sig vara hundra gånger jobbigare att stå på marken.


Började med Hedda. Hon är så okomplicerad att longera. Man kan sätta sig på en pall och syssla med annat så lunkar hon runt till jag ber henne göra något annat. Hon fick galoppera en del och varje gång hon närmade sig Bambam, som var i paddocken, så gick hon till attack med öronen spikrakt bakåt och blottade tänder. Stackars Bambam som börjar få både dålig syn och hörsel fattade ingenting utan fortsatte att gå på Heddas voltspår. Ja ja, ingen skada skedd i alla fall.


Sedan var det dags för Marco. Honom har jag bara longerat en gång för länge sedan, och jag hade förträngt hur jobbigt det var. För det första så måste jag liksom följa med honom runt för att det ska bli en volt, annars gör han ett ovalt spår ena varvet, en volt andra varvet och en liten fyrkant tredje varvet. Vingligt är nog ett annat ord att beskriva det med.

För det andra så tar det totalstopp varje gång jag säger "proo". Om han till exempel travar och jag vill att han ska sakta av till skritt för att skritta några steg och sedan trava, då kan jag glömma det. Då är det tvärnit och innan jag hinner blinka har han bytt varv. En ovana som måste bort! Vill ju kunna träna övergångar utan att han byter varv stup i kvarten. Så varje gång jag sa "proo" fick jag vara blixtsnabb med att liksom hoppa mot honom så att han inte vände sig in mot mig i mitten. Ett riktigt konditionspass för min del. Dessutom upplevde jag honom riktigt lat när jag longerade. När jag rider är han aldrig lat, så detta var ju lite förvånande. Jag fick smacka på som bara den och göra massa ljud med långpisken för att få honom att hålla igång galoppen. Longering är uppenbarligen något vi behöver göra oftare, och därför kommer jag longera honom redan i helgen  igen. Kan ju vara skönt för honom också att slippa mig på ryggen ibland. Fast longeringspassen visar sig ju vara hundra gånger jobbigare.


Efteråt var jag snäll och longerade Rivica åt mamma, eftersom hon skulle iväg och tävla med Natalie. Hon är lika okomplicerad som Hedda och travar på flashigt runt på volten. Smackar jag på henne så blir det en jäkla fart, så med henne var det bara att stå där i mitten och se dum ut. På slutet släppte jag henne lös i paddocken så hon fick galoppera omkring och busa lite. Hon verkar ha lite problem med sin hals, som om hon inte riktigt vet var hon ska göra av den..?





En fin bild från Falsterbo på Hedda och mig som en man vid namn Ove tagit :)


Läst 4604 ggr Kommentarer Kommentera

Idag fick jag in prispengarna från Sydsvenskan Falsterbo Hunting på mitt konto! :) Jippie! Tänk vad prispengar de delade ut i den klassen! Totalt 60 000:- med 30 000 kr till vinnaren (lyckliga jag!!), 15 000 kr till tvåan, 10 000 kr till trean och 5 000 kr till fyran. Här snålas det inte! :)


Som det stått i vissa intervjuer så kommer jag alltså använda dessa pengar till en resa sommaren/hösten 2013. Med 99% säkerhet kommer den resan att gå till Brasilien. Ett stort drömresmål hos mig! Har redan kollat på flygbiljetter och hotell, och tack vare dessa prispengar behöver jag inte lägga till en spänn till, utan det blir till och med pengar över och då har jag redan bestämt mig för det 4-stjärniga hotellet Rio Othon Palace som ligger precis vid berömda Copacabana Beach. Åååh, nu drömmer jag mig bort! Braziiiiiiil, see you next year!

 




Christ the redeemer, Rio De Janeiro! Såååå fint!





Copacabana Beach





Copacabana by night! :)



Läst 10231 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
18
2012

Slutade jobbet klockan åtta, körde hem lugnt o fint, klev innanför dörren, serverades mat. Lyxen med att bo hemma. Mat serveras titt som tätt, och jag själv slipper tillaga den. Sorry mum and dad, men jag blir nog kvar här hemma ett tag!


I vilket fall som helst, mätt och belåten, gick mamma och jag ut till stallet efteråt. Rivica och Hedda skulle motioneras. Älskar att rida på kvällen nu när det är ljust ute (och inte regnar). Satte på Hedda hackamoret och dressyrsadeln. Vilken härlig kombo va'? Faktum är att hon trivs väldigt bra med hacket och till och med sänker sig lite. Åtminstone i traven, då går hon riktigt trevligt. I galoppen däremot.. går det lite fortare.. och friare.. Men vad tusan, lite skoj får man väl ha också.

 




En liten bild på Marco från träningen igår :)



Läst 3608 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
18
2012

Igår kväll var det dags för hoppträning med Marcobus. Satte igång honom i söndags igen efter en veckas vila. Det blåste rejält ute, så först kom jag knappt upp på honom för att han skulle steppa omkring och ha sig. När vi sedan skrittade bort till Ewas paddock och skulle skritta förbi hennes hus så blev han livrädd för markiserna som blåsten sög tag i. Han försökte vända och gå tillbaka till transporten, men nehe du, det var bara att gå förbi.


Borta i paddocken började jag trava på studs och Marco sprang omkring så flashigt så. Jesus Amalia, hur skulle denna lektion sluta? Kanske första hoppningen som jag skulle flyga av på? Men nej då, efter lite galopp så var överskottsenergin borta och Marco var tillbaka till sitt coola, lugna jag.


Tränade i början på små linjer och det var mycket korta vägar och korta svängar idag. Det gällde att ha bra, aktiv galopp, inte elefantkliv, genom svängarna så att man hade något att spela på fram till hindren. Marco löste alla uppgifter fint och hoppade bra idag :) Video finns nedan :)





Läst 3571 ggr Kommentarer Kommentera

Idag åkte mamma och jag upp till dressyr-Eva (har ju en dressyr-Eva och en hopp-Ewa) med Rivica och Hedda. Först red mamma lektion på Rivica medan jag stod och visade film från Falsterbo för Eva och hade med mig Sydsvenskans tidning där de hade en stor artikel om oss :) Alltid kul när man gör sin tränare stolt :) Vill ni förresten läsa artikeln från Sydsvenskan själva så kan ni klicka på länken http://www.sydsvenskan.se/sport/ekman-fick-revansch och vill ni se Sydsvenskans TV-intervju med mig så klickar ni på denna länk http://www.sydsvenskan.se/webb-tv/tv--hunting-lockade-publik-till-falsterbo- :)


Efter 45 minuter var det Heddas och min tur att traggla lite dressyr. Hedda är ju väldigt snäll att rida på och hon gör alla rörelser fint så som öppna, sluta, skänkelvikningar osv. Hon är väldigt lydig och samarbetsvillig, men hon har bara aldrig fått lära sig ordentligt att huvudet ska vara nere, inte uppe bland molnen. För henne är det liksom fullt normalt att ha huvudet där uppe och hon trivs med det. Där är det väldigt kul att jämföra med Marco som från början fått lära sig gå ordentligt i form och som jag nästan får dra upp huvudet på ibland för att det inte ska släpa i backen. Men i vilket fall som helst så rider jag alltid Hedda med gummiband eller tidemantygel när det vankas markarbete. Då går hon så snällt med huvudet på rätt plats :) Ingen idé att bråka med henne genom att ta av dem, för då blir det bara spänningar och krig, utan sitter de löst hängande så går hon där hon ska. Det är bara psykiskt, och det är kul hur hästars hjärnor fungerar ibland :)


Är nöjd med dagens dressyrpass och efteråt var det bara raka vägen hem och borsta av Marco och åka och hoppträna. Hur det gick kommer i nästa inlägg. Den som lever får se alltså :)





En läskande bild på en görago (måste läsas med göteborgsdialekt) creme brulée från desserttapasen som vi åt i söndags när vi firade Falsterbosegern på Restaurang Ester i Kungsbacka! :)


Läst 3899 ggr Kommentarer Kommentera

Fortsätter gå omkring på mina små, rosa moln i min lilla lyckobubbla. Här är videon från prisutdelningen och ärovarvet :) Gråter en skvätt varje gång jag ser det. Blir ju sååå glad att detta faktiskt har hänt, och då kommer lyckotårarna på löpande band!

 

 





Läst 3708 ggr Kommentarer Kommentera

Inte nog med att vi vann hela huntingen, nu får Hedda och jag dessutom vara med i tidningen!! Dagen efter den fantastiska segern ringde Kungsbacka-Posten upp mig och jag fick ställa upp på intervju. I lördags kom tidningen ut, och så här fint blev det! Hur sjukt att läsa om sig själv i tidningen?????

 

 

 

 

 

 


Läst 4028 ggr Kommentarer Kommentera

God kväll vänner! Idag har mamma och jag varit skogsmullar tillsammans med hästarna. Började med att först åka bort med Marco och Rivica till första skogen. Marco har haft en veckas semester, men idag var det dags att köra igång igen. Blev en lång promenad på en och en halv timma. Red nämligen från första skogen till andra och sedan tillbaka. Passade på att gå ner till sjön, och direkt när vi svängde ned på den stigen fattade Marco att det var dags att bada. Sist stod vi ju och bråkade i säkert 15 minuter innan han gav sig, mitt framför ögonen på två fiskare, som till slut flyttade på sig för att jag störde deras fiske. Idag var det ingen nere vid bryggan, men Marco kom nog ihåg att det inte är någon idé att bråka med envisa mig.


Först klev Rivica i sjön och gick ut en liten bit. Det blåste hej vilt och var små vågor. Marco vågade sig fram till kanten, stoppade ned mulen i vattnet med skräckblandad förtjusning och tog sedan klivet ut i vattnet. Duktig pojke! Plaskade omkring lite, sedan upp ur vattnet för att gå i en gång till. Nemas problemas!


När vi kom hem igen var det dags att byta om och åka till Restaurang Ester i Kungsbacka för att dels fira Falsterbo-segern och dels fira mammas dressyrseger från igår. Jesus vad mycket firande! :) Åt massa god mat och desserttapas till efterrätt så klart!


Väl hemma från restaurangen var det bara att svira om till ridkläderna igen och åka till skogen med Hedda och Natalie. Pappa släppte av oss vid första skogen och sedan körde han själv bort till andra skogen med transporten för att gå ut och springa och möta upp oss där.


Vi höll igång bra  med de gamla tanterna, och Hedda var helgalen och ville mest galoppera hela tiden. Varför inte? När vi kommit bort till andra skogen mötte vi pappa och hundarna. Han vände och hängde med tillbaka till transporten. Måste varit en ganska lustig syn om någon sett oss där ute i skogen. Först kommer mamma slött travandes på Natalie med Fia i svansen. Bakom springer pappa i tighta löparbyxor. Där efter kommer Hedda och jag i något som är ett mellanting mellan ettrig trav och galopp och några meter bakom springer BamBam allt vad han orkar på sina korta små ben för att hänga med. Så kan det alltså se ut när Ekmans är ute och flänger i skogen!









Läst 3317 ggr Kommentarer Kommentera

Gott folk, jag lever fortfarande i min lyckliga Falsterbo-seger-bubbla! Lär göra det resten av mitt liv!


Igår, klockan 22:00, visade TV-kanalen EUROSPORT ett sammandrag från Falsterbo Horse Show. Jag visste att de hade filmat huntingen och skulle visa lite från den, och eftersom Hedda och jag vann hoppades jag så klart att vi skulle få lite TV-tid. 


EUROSPORT visade HELA min och Heddas segerritt, som kommenterades av Linda Heed med beröm. Hur sjukt är inte det? Cirka 5 minuter på TV!!! Där satt jag alltså i TV-soffan med mamma, pappa och Fredrik, och kollade på mig själv och Hedda. Obeskrivlig känsla!!!!


Här nedan är klippet de visade på TV om ni vill se och höra kommentatorerna :) JIPPIE!


Läst 3507 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Mest lästa

Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.