Saras vardag
AUG
23

Äta skor

Häst: Dimarco

Det verkar som det kliar i tänderna på Marco. Han vill tugga på allt just nu, och skor är favoriten. Speciellt de rosa foppatofflorna. De smakar nog extra gott!

 

 Läst 2716 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
22

Marcos första terrängträning

Häst: Dimarco

Dimarco, 4 år. Första terrängträningen. Tranemoryttarna, 21 augusti 2012.

 

 


Läst 2662 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
19

Lugn promenad

Häst: Dimarco

Igår kväll efter jobbet åkte mamma och jag till Bunketorp med Marco och Natalie för en lugn promenad. Marco fick gå först och hade öronen spetsade framåt och verkade glad och lite småpigg. När vi vände gick han först en bit, sedan fick Natalie gå om, och då blev han arg, la öronen bak och bet Natalie i rumpan. Det är bra, han måste ju sätta henne på plats, kan ju inte gå om hur som helst! Han var lite yster i de sista nedförsbackarna och försökte göra små skutt när han trodde att jag inte var beredd för att sedan trava ned för backen. När vi kom tillbaka till transporten stannade mamma där medan jag tyckte att Marco kunde få en galopp upp för monsterbacken. Han verkade ju så pigg, så han behövde springa av sig. Inga problem att gå ifrån Natalie, och fort upp för backen gick det. Sedan skrittade vi lugnt ned igen och åkte hem :)


Idag blir det lite longering i paddocken, och sedan ska jag även ta upp Hedda och kolla på henne. Nu när jag kom hem från jobbet skrittade hon omkring så fint i hagen, utan stappel. Hoppas det ser fint ut när hon travar sedan också! :)


Läst 2568 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
19

BioLight

Häst: Dream Purple Music

I onsdags var Vivvi  här för att ge Hedda en omgång biolight. Berättade att hon hade sprungit i hagen och inte varit okej sedan dess. Först använde hon värmekameran, och då syntes det tydligt att hon var varmare på kotan på höger fram, men bara på insidan benet, inte utsidan. Vi sa att hon måste därför ha vrickat sig. Den där värmekameran är verkligen fabulous!


Hon var inte svullen på kotan, men man kände att hon var varm. Körde därför bara biolight på den kotan i onsdags, och Vivvi ska komma tillbaka nu på onsdag kväll och kolla igen. Hon är fortfarande lite stapplig i hagen, men ska ta upp henne till paddocken idag efter jobbet och titta lite bättre på henne. Hoppas verkligen hon blir bra snart.. Nu åker jag ändå till USA i en månad den 4 september, så i vilket fall som helst så kommer hon få ta det lugnt nu, vilket nog blir bra :) Men hoppas så klart det ser fint ut på onsdag!


Läst 3319 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
15

Hoppning med Rivica

Häst: Rivica

Efter dressyren igår var det dags för Rivica att hoppa. Det var bara Linda och jag på träningen, så blev ju nästan privatträning :) Rivica hoppade bra och var inte lika stark idag som på tävlingen i lördags, fastän jag fortfarande har det vanliga bettet, då vi inte hittade gagget.


Här nedan är video när vi hoppade en runda på slutet :)


Läst 2573 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
15

Pressat läge

Häst: Dimarco

Igår var det först dressyrträning med Marco, sedan hoppträning med Rivica. Det var jättefint väder, så vi var ute på båda träningarna.


Marco fick kämpa på dressyrlektionen idag och vi tränade på att öka, för att sedan få tillbaka, både i traven och galoppen. Stundtals gick han superfint, men några gånger märkte jag att jag pressade honom för mycket, och då protesterade han genom att sakta av. Glömmer så lätt bort att han faktiskt bara är fyra år och pressar på lite väl mycket ibland, men då säger han till. Han går ju så käckt och balanserat, så det känns ju som om han är äldre och starkare, men styrkan finns inte där än. Märks att han blir starkare för varje gång i alla fall :)


De gånger han protesterade igår var så klart vid upptagningarna. Att öka på och länga är inga problem (så klart ingen överdriven längning, traven är inte hans starka sida), men att ta tillbaka sedan blir lite jobbigt. Pressar jag på lite för mycket där saktar han gärna av, men det kommer. Fick en riktigt bra upptagning i galoppen en gång, men så höll jag kvar lite för länge, och då bröt han av..


Mamma filmade i alla fall lite, vilket är kul att se på efteråt, så jag vet vad jag ska tänka på nästa gång.
Läst 2688 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
13

Rivicas första hopptävling

Häst: Rivica

Igår fick som sagt Rivica följa med på tävling också. Hon har ju bara gått pay & jump's och en unghästtävling tidigare, så idag var hennes första, riktiga tävling. Andra gången hon hoppade 1 meter dessutom, har hoppat det med henne en gång tidigare på en clear-round på Årekärr, men det var för två år sedan.


I vilket fall som helst så var hon väldigt spänd inne på framhoppningen, fastän mamma ledde omkring Marco där inne. Hon sprang och kollade efter honom hela tiden och var tvungen att försäkra sig om att han inte försvunnit. Hoppade bara några få språng inne på framhoppningen, och eftersom hon var så spänd så liksom skruvade hon sig över hindren. Tänkte att med sådana språng kommer vi knappt komma över ettan inne på banan...


Fick gå in på banan och rida omkring när ryttaren innan hoppade, så passade på att visa henne allt som kunde vara läskigt. Hon var väldigt på tårna, dels för att hon nog undrade vart Marco tog vägen  och dels för att hon tyckte det var spännande att vara inne på hoppbanan.


Vi tog oss runt banan med bara ett nedslag, på hinder nummer tre som var en oxer. Kom egentligen ganska bra, men hon drog med sig bommen med ett bakben. På vissa hinder fick hon till riktigt fina språng, och det märktes att hon tyckte det var kul. Dock blir hon väldigt stark ibland och drar fram huvudet och biter sig fast i bettet, så då har jag svårt att få ihop henne och hon blir lång. Har vanligt tränsbett på henne, men funderar på att testa gaggbettet som jag hade ibland på min gamla stor häst, Hella :)

Läst 2891 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
12

Felfritt idag igen, trots "spöken"

Häst: Dimarco

Idag var det alltså dags att bege sig till Kungsbacka Ridklubb igen. Denna gång med både Marco och Rivica. Marco var skitnervös idag och spände upp sig när vi plockade ut honom ur släpet. När jag skulle skritta bort till framridningen så började han bara studsa och hoppa runt, eftersom han inte ville lämna Rivica, så han fick helt enkelt ledas bort av mamma. Väl inne i manegen var han som vanligt och glömde bort Rivica.


Vi fick starta först, fastän vi hade startnummer 3 enligt Equipe. Första hindret stod längs långsidan mot publikens sida. Jag vet inte om det var reklamskylten vid första hindret eller människorna som hängde mot staketet som var farliga, men Marco såg spöken och slängde sig två gånger åt motsatt håll. Som tur var skedde detta innan startlinjen, så det räknades inte som vägran. Fredrik, som stod med kameran och var en av de vid staketet, fick backa undan när Marco dummade sig, vilket de två andra tjejerna också gjorde. Då gick det bra och jag kunde trycka över honom på första hindret. Sedan hoppade han runt resten av banan som ingenting. Knepiga hästar är ibland...


Kul i alla fall att han var nolla idag igen och fick sin femte nolla i 1 meter :) Dessutom gick kombinationen jättebra både igår och idag. Igår var det räcke - oxer och idag oxer - räcke, båda med två galoppsprång i mellan och vi fick trångt båda gångerna. Känns bra :)

Läst 2582 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
11

Full gas på Marco idag

Häst: Dimarco

Idag var det dags för tävling på hemmaplan, Kungsbacka Ridklubb. Åkte dit i morse och hoppade första klassen, 1 meter, med Marco. Märkte redan när jag skrittade fram honom att han var laddade. Studsade till lite här och var och var väldigt på tårna. Inne i manegen där framhoppningen var så var det halvkaos. Hästar som flög åt både höger och vänster och alla halvstissiga.. Hoppade räcket två gånger och oxern en gång, sedan gick vi ut.


Inne på banan travade han runt lugnt och fint, fattade sedan galopp och red mot första hindret. Några meter från hindret drog Marco på och resten av banan gick i ett mycket högre tempo än vanligt! Mot andra hindret studsade han liksom för att han var så taggad, och efteråt bockade han lite :) Han var riktigt taggad och laddad idag, så har han aldrig varit innan, så det var kul! :)


Det blev en felfri ritt och Marco var jätteduktig :)
Hedda stapplar förresten fortfarande omkring.. Vet inte vad det är, men något måste hon gjort när hon drog av sig skon i hagen. Kanske knyckt till något? Eller kanske sprungit på något hårt så att en hovböld är på väg? Vem vet, men jag hoppas det går över fort!  Hon ska få Biolight av Vivvi på onsdag så då får vi se om värmekameran kanske hittar något eller om hon själv känner något.. :/


Läst 2881 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
09

Invigning av nya muren

Häst: Dimarco

Invigde min nya mur och grind idag med Marco i paddocken :) Han var jätteduktig och hoppade snällt över :) Skulle egentligen hoppat muren med Hedda också, men hon är tråkigt nog inte fräsch.. Igår sprang hon och de andra i hagen och Hedda slet av sig en framsko. Idag stapplade hon omkring i hagen.. Mamma åkte med henne till Dennis nu ikväll och slog på framskon och då hade det blivit bättre, men hon gick fortfarande inte rent. Får stryka henne från helgens tävling och se om hon blir bättre i helgen.. Hoppas!

 

 Läst 3137 ggr Kommentarer KommenteraSaras vardag

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggenMest lästa


Arkiv