Saras vardag
SEP
13
2012

Igår när vi åkte till Seattle körde vi en omväg för att besöka Forks också. Älskar ju Twilight-serien som utspelar sig i Forks, så varför inte passa på att göra ett stopp när man är i närheten? Efteråt fick vi åka färja för att ta oss till Seattle. Trevligt!



Welcome to Forks!



På färjan i solnedgången :)



Love the sun!





Space Needle sett från motorvägen! Vi bor jättenära! :)


Läst 4288 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
13
2012

Igår åkte vi till Crater Lake National Park. En jättestor nationalpark med en jättesjö som ser ut precis som en vulkankrater som blivit fylld med vatten. Riktigt häftigt! Vi körde runt hela sjön med bil, vilket var 53 km. Stannade på mängder av ställen för att fota. Dessutom hade de någon slags cykeltävling där igår också. Typ som Vätternrundan, fast Crater Lake runt då. Hur många cyklister som helst. Tokiga hela bunten som cyklar 53 km, för det är inte plant direkt. Så backigt så att jag själv nästan började svettas i uppförsbackarna i bilen. Ja, ni kan ju tänka er!


Här får ni lite bilder från Crater Lake, och för övrigt så befinner jag mig i Seattle nu. Min nya favoritstad! :)




Jättevackert! :)



Traditionell hoppbild så klart!



Hoppla!



Alvin och gänget fanns det gott om! :)



Åh hej vad söt jag är!!


Läst 5260 ggr Kommentarer Kommentera

God morgon hos mig och god kväll hos er :) Igår kväll åkte vi över Golden Gate bron igen för att åka upp på ett berg och fota lite :) Himla tjusigt! Åkte därefter till Alamo Square och kollade på de söta små husen. De som alltid kommer upp om man googlar på San Francisco :)




Idag kommer vi lämna San Francisco, och också Kalifornien. Nu ska vi åka till Medford och in i delstaten Oregon :) Men det blir ett litet stopp i Sacramento på vägen :)



Läst 5163 ggr Kommentarer Kommentera

Bered er på massor av bilder! Idag har vi turistat omkring här i San Francisco och varit flitigare än kineserna med våra kameror! Började dagen med att åka längs Lombard Street till den riktigt kurviga delen som är prydd med blommor och buskar. Efteråt åkte vi upp till Coit Tower där man har utsikt över hela San Francisco. Var en näst intill fallfärdig hiss upp till toppen, men vi överlevde! Tog sedan bilen till Union Square för lite lunch och sedan shopping. Jag hittade en blus och ett linne som fick slinka med och Fredrik köpte en helt ny resväska. Han åkte ju hit med en resväska som klassas som handbagage till storleken, och nu köpte han den största av de största.


Åkte sedan ner till Pier 39 och strosade omkring bland butiker, caféer, restauranger, stånd osv. Gick in i en kul godisbutik och jag hittade lakrits! Köpte så klart en påse. Kollade sedan på alla sjölejonen som låg och gottade sig i solen på flytbryggor inne i hamnen. Det var hur många som helst!




Lombard Street



Utsikt från Coit Tower, bland annat ut över Alcatraz :)



Union Square



Massa lunch!



Kollar på de söta små spårvagnarna som åker upp och ned för backarna :)



Sjölejonen gottar sig i solen :)



Den i särklass brantaste backen i San Fran!!


Läst 4443 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
09
2012

Anlände till San Francisco idag! :) Började med att köra över Golden Gate bron och åka till Muir Woods och de gigantiska träden. Häftigt! Har checkat in på hotellet nu och tänkte åka till downtown för lite middag :)

 



Kör över Golden Gate bron :)



På andra sidan :)



Muir Woods



Ganska stora träd!


Läst 4808 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
08
2012

Befinner oss i Monterey nu och ska idag bila vidare mot San Francisco :) Körde längs kusten igår och även inne i Los Olivos där de hade hur mycket fina hästgårdar som helst! Alla hade vita trästaket. Ser så lyxigt ut! Och stora fina hagar överallt! Ja, i Los Olivos hade jag absolut kunnat tänka mig att bo :)

 



Sådana här staket överallt på alla hästgårdarna! :)




Santa Barbara :)




Highway 1 :)



Läst 4789 ggr Kommentarer Kommentera

Hej Sverige! Här kommer en liten update från USA! Befinner mig nu i Hollywood, men ska idag åka vidare upp mot San Francisco :) Har hunnit med en hel del är i Los Angeles-området. Kollat på Hollywoodskylten, gått på Walk of Fame, strosat på Rodeo Drive, solat och badat på Venice Beach samt besökt Santa Monica Pier :)

 


Läst 3848 ggr Kommentarer Kommentera

Efter 24 timmars resande är Fredrik och jag äntligen framme i San Diego! :) Hämtade en svart Ford Focus på biluthyrningen, som verkar himla najs! Men när vi vet hur mycket bensin den slukar, det är först då jag ska uttala mig om den är najs eller inte :)


Kommer lämna San Diego redan imorgon, för att köra kusten upp till Los Angeles :) Stay tuned!



Läst 3961 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
03
2012

Idag ska lille Marco åka till tandläkaren. Jag jobbar,  så mamma får åka med både honom och Natalie. Marco ska få sina vargtänder utdragna innan de börjar ställa till problem. Perfekt nu när han ska vila en månad :)


Och imorgon åker vi! Ska åka till Landvetter strax innan sju på morgonen. Blir först att mellanlanda i Amsterdam, sedan i Minneapolis. Kommer fram till San Diego på kvällen, när det är tidig morgon i Sverige :)


Så här ser vår rutt ut :)



Läst 4572 ggr Kommentarer Kommentera

Har ikväll varit på after work med jobbet, vilket var kanontrevligt! Dessutom bjöd cheferna på allt, vilket var ännu trevligare!


Nu blir det väldigt lugnt här på hästfronten i en månad, eftersom Hedda vilar på grund av sin hov och Marco får välförtjänt semester. Han har gått hela sommaren och får nu vila hela september istället i samband med att jag reser bort. Han ska få gå på lösdrift och gotta sig :) Men först ska han till tandläkaren på måndag och bli av med lite vargisar.


För att det inte ska dö ut helt här nu när båda hästarna vilar och jag drar iväg på road trip i USA så ska jag underhålla er med lite reseuppdateringar. Vad sägs om det? Lite läskande bilder nu när hösten börjar komma till Sverige. Nu kanske vi får skitkasst väder i USA bara för att jag skrev så, men det hoppas jag inte. Kollade väderleken idag och det såg lovande ut :)


Ikväll bjuder jag på en mumsig bild à la Strawberry Daiquiri :)



Läst 3963 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.