Saras vardag

Kom hem från jobbet för en stund sedan. Fick köra i typ 50 hela vägen, då det är världens storm ute. Trodde jag skulle köra av vägen flera gånger då vinden bara drog tag i bilen. Höll så hårt i ratten så jag knappt kunde släppa när jag kom hem.

Är förresten alldeles ensam här hemma nu. Mamma är på "symöte" (god mat och skvaller, inte en synål i sikte) och pappa och Henrik är och ser nya Bondfilmen. Fy farao! Tycker inte om att vara ensam hemma när det både är mörkt och hemskt väder utanför.

Mamma tempade förresten Hedda när hon var hemma på lunchen idag, och hon hade inte feber. Skönt! Ska gå ut och ta tempen en gång till nu (om jag vågar mig ut ur mitt rum....) och ge dem kvällshö. Sedan ska jag stänga in mig och dricka av mitt nya te som jag köpte idag. Kärlekste. Känns lite sorgligt att dricka det själv så här på kvällskvisten. Saknas bara Celine Dion och All by myself, choklad och något att spetsa drycken med. Skämt å sido, jag ska faktiskt kolla på Glee. Det blir man munter av :)


Läst 8959 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
25
2012

Lilla Heddisen har dragit på sig en förkylning. Jag har aldrig haft någon häst som varit förkyld tidigare, så lite tips och trix tas tacksamt emot. För jag antar att jag inte ska hälla te med honung och citron i hennes vattenhink?

I vilket fall som helst så märkte jag det igår kväll när jag hade henne på stallgången. Det var jättemycket gult snor i bägge näsborrarna. Svabbade och torkade i alla fall rent och gjorde det i morse också.

Hon är inte hängig eller annorlunda mot vanligt, och jag har inte märkt någon hosta på henne. Än så länge är det alltså bara snorigt. Har inte tagit febern på henne än, men ska göra det idag.

Som tur är har hon ju sitt egna lilla stall och går i egen hage, så hoppas inte de andra hästarna blir smittade. Har åtminstone inte märkt något på dem än.

What to do people?Tog en bild efter att jag svabbat och torkat rent, men som ni ser så kommer det nytt direkt. Dock inte gult som innan, utan mer vitt snor.


Läst 9628 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
24
2012

Jag rider helst på morgonen de dagar jag jobbar, med tanke på att jag slutar åtta på vardagarna. Åtminstone nu på hösten och vintern när det är bäcksvart ute på kvällarna. Dock kan jag vara halvdöd vissa mornar, som idag till exempel, och då får man ta sig ut efter jobbet istället.

Så ikväll kändes det som om jag tog ut Hedda mitt i natten och red en liten sväng. Plockade en jäkla älglus på henne också. Skrittade och klappade henne på halsen, när jag kände hur något litet och äckligt kröp omkring under pälsen. Nöp tag i den rackaren och slängde den i backen. Usch, jag avskyr dem verkligen! Har ni mycket älglöss hos er? Reagerar hästarna? Hedda är alltid snäll med älglöss och beter sig som vanligt. Natalie däremot rycker i hela kroppen. Marco vet jag inte än. Antingen har han haft tur att inte få några på sig, eller så är han helcool med dem, för jag har inte märkt något annorlunda.

Nu ska jag kolla på Pretty Little Liars som äntligen är tillbaka innan jag ska sova. Ha en trevlig kväll!Mutade brorsan igår att följa med på hoppträningen. Gav honom en ask choklad och hade honom sedan lindad runt mitt finger. Han både filmade och var hästskötare. Ser till och med lite glad ut!


Läst 9285 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
24
2012

Som lovat, här kommer en bild på Marcos lille rumpestump! När Annelie nästan klippt klart honom kom jag på att han (jag) ville ha ett hjärta på rumpan. Vi hade så klart ingen mall, så Annelie fick använda sin konstnärliga sida, och visst blev det gulligt? På fri hand o allt!

 Feel the love!!


Läst 9087 ggr Kommentarer Kommentera

Igår var det hoppträning med Marcobus hos Ewa :) Det var jag med Marco, 4 år, Linda med sin nya häst på 5 år och en till häst som jag tror var 6 år. En bra grupp då vi var på samma nivå allihopa :)

Marco var lite på tårna när vi värme upp, men höll sig i skinnet. Kändes som ett smart val att lämna sporrarna hemma eftersom han är nyklippt. När vi började hoppa lugnade han ner sig och kändes fin. Hade en trekombination med travbom in som han gjorde jättefint. För några månader sedan hade vi lite problem med kombinationer hemma. Det blev kråksprång och inget flyt alls, så då valde jag att skippa kombinationer och bara låta dem komma på tävling när man har ett bättre flyt. På tävlingar har det fungerat jättebra och igår på träningen gick det kanon alla gånger! En gång på slutet rev han frambommen på c-hindret, vilket var nyttigt för honom. Han är rädd om sig, men ingen häst som hoppar med en halvmeter i mellan. När vi kom nästa gång ville han inte göra om samma misstag.

Jag fick träna på att inte hjälpa till för mycket med handen. Det är en sak som sitter i hos mig, för jag är så van att hjälpa Hedda lite extra när vi hoppar, och hon hoppar bättre om jag har bra stöd i handen. Med Marco är det tvärtom. Det ska vara sträckt tygel så klart, men jag får inte ha för mycket stöd i handen, för då använder han inte ryggen lika bra.

I vilket fall som helst så är jag nöjd med träningen och vi avslutade med att bara hoppa oxern en gång, och då fick jag ett sådant där gött läge när han exploderade framåt och var kvick upp. Innan har han varit lite seg på framåtlägena och gått med huvudet in mot bringan och hängt lite i handen, och det har ofta blivit att vi får ta ett steg extra. Nu söker han hinder och kommer upp med huvudet bättre. Älskar hur han utvecklas och det är kul att höra att Ewa tycker han är så fin!

 


Läst 9025 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
23
2012

I eftermiddags kom Annelie hit och klippte Rivica och Marco. Mamma har en sax och brukar göra det själv annars, men ibland måste man lyxa till det! Själv har jag klippt Lufsen, min gamla b-ponny, en gång, och aldrig mer sa jag efter det.

Var lite orolig för hur det skulle gå med Marco, eftersom han har sin trotsfas nu. Frågade Louise, hans uppfödare, hur det gick förra året, och då hade det gått bra, hade fått ha bremsen vid huvudet bara. Hedda är så löjlig att klippa så henne måste man ha brems på hela tiden, och då går det jättebra, för då står hon och halvsover.

Kan stolt berätta att Marco var som ett litet lamm idag! Han stod stilla hela tiden och skötte sig exemplariskt! När Annelie klippte huvudet var det nästan så han tyckte det var skönt. Nu är man bra stolt!

Och just det ja, jag tvingade Annelie att göra ett litet hjärta på hans rumpa. Är man fem år mentalt så är det inget konstigt alls, eller? (Bild kommer givetvis!)

Hur är era hästar att klippa? Snälla, otåliga, vilda, omöjliga??
Lillskrutten! Nu ska vi åka på hoppträning. Får se hur han beter sig nu när pälsen har rykt!


Läst 9601 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
23
2012

Jag hann knappt läsa på Hippsons startsida att en annan husbloggare haft en unghäst som smitit innan Hedda smet över till en annan hage..

Jag gick upp vid sju och gav hästarna mat, fyllde på vatten i hagarna och släppte ut dem. Gick sedan in och la mig i sängen igen och spelade lite Ruzzle (vill ni utmana mig så heter jag Saraekman90). Efter en stund hörde jag krasch boom bang och tittade ut genom fönstret. Jajjemen, Hedda hade gått igenom trådarna från sin grushage och gått över till den lilla gräshagen bredvid.

Sprang ut i bara nattlinne och gummistövlar (en syn för sig) och sa åt henne att så där gör man INTE. Hon tittade skeptiskt på mig. Ledde över henne till grushagen igen och fiskade upp närmsta tråd för att knyta ihop dem igen. Tråden jag fick tag på var undertråden. Knöt ihop dem där de gått sönder och sträckte mig efter övertråden. I ögonvrån såg jag hur Hedda vackert hoppade över undertråden in i gräshagen igen. Morr..

Flyttade över henne en sista gång och var snabb med att sätta upp trådarna. Satte sedan på strömmen, som dock inte är så jättestark i just hennes hage. Hon stod jättenära trådarna och såg busig ut, så stod och smätte lite i dem så att hon backade undan. Nu går hon där ute och ser arg ut, men det är grushagen som gäller för henne till hon är helt bra igen och till de andra hagarna torkat upp/fryst på.Snygging!


Läst 9620 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
22
2012

Skyndade mig hem efter jobbet idag för att ge både hundarna och hästarna kvällsmat. Även idag stod alla hästar i rätt boxar. Bockar och bugar och allt det där till Henrik som fixade detta. Dock hade han inte tänt i stallet, så det var kolsvart när jag klev in. Tände de svaga lamporna och det märktes att lille Marco redan hade somnat. Han var alldeles spånig och blinkade trött med ögonen för att vänja sig vid ljuset. Lille gubben då!

Sitter nu här i min lilla soffa och dricker kvällste, och längtar till 17 november. Då ska nämligen mamma, jag och ett härligt gäng med hästtjejer (de är så unga och fräscha hela bunten så går ju inte att kalla dem tanter) på Ladies Night i Göteborg. Bokade bord idag på Dinner22 som vi ska till innan och jag har suttit och dreglat över menyn.. Tacka gudarna att mamma och pappa kommer hem på onsdag så man får lite "riktig" mat i magen.

Ja, just det, jag är 22 år och totalt handikappad i köket.
Marco myser med Bullen :)


Läst 9347 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
22
2012

I morse, kära vänner, var jag inte pigg när klockan ringde. Hela veckan har gått bra att gå upp, men idag kände jag mig som en zombie (med afrohår dessutom). Det var bara att masa sig upp strax efter sex och gå ut och ge hästarna mat och släppa ut dem. Som tur var hade jag tajmat in så att alla hästarna förutom Hedda skulle vila idag, så behövde inte stressa ihjäl mig med mockningen, höpåsarna och vattnet innan jobbet kallade.

Gick bra att rida i alla fall och lite piggnade jag till i kylan. Blev mest trav på fyrkanten, med ett varv på stora mittvolten lite då och då. Gjorde även en del skänkelvikningar och på slutet tog vi några varv i lugn galopp.  Känns bra, så imorgon tänkte jag åka bort till skogen och klättra lite!

Jobbar 10:30-20:00 idag, så det ligger på Henriks axlar att ge hästarna lunchhö och ta in dem ikväll. Lite smånervös är man allt, men han fixade det fint sist. Får bara hoppas att han inte har en suuuperviktig dataspelsmatch, för sådant är alltid prio ett!


Läst 9836 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
21
2012

När mamma kommer hem måste vi åka och hälsa på vår lilla Maui någon dag. För er som inte vet så är hon vår egna uppfödning (Natalie är mamma, King Louie pappsen och morfar är Napoleon). Hon föddes förra sommaren och bor för tillfället i Anderstorp med några andra hästar och bäbisar. Längtar till vi ska ta hem henne nästa sommar och börja hantera henne mera, med sadel osv. Lär bli mycket rodeo när vi (med fokus på "vi", tro inte att du slipper undan, mamma lilla) ska börja hänga och sitta på henne. Fast vem vet, hon kanske är jättesnäll? Här är i alla fall en liten busvideo på henne från förra sommaren :)Läst 9662 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


ArkivAnsvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.