Saras vardag
OKT
12
2012

TGIF = Thank God it's Friday (eller Trollhättans Golfidrottsförening).

Fredag idag, och snart helg! Jag jobbar 11-20 idag, imorgon är det tävling som gäller och på söndag jobbar jag. Så det blir en minihelg för min del. Ska bli kanonkul med tävling imorgon! Har ändå varit på semester i fem veckor, så det var ett tag sedan. Hoppas jag inte är allt för ringrostig..

Har rotat i gamla fotoalbum efter bilder på mig och ponnyerna som jag haft. Hittade inte jättemycket. Är bra mycket effektivare i dagsläget med foton och videos på hästarna. Hittade åtminstone en kul bild på hur mamma brukade se ut på det ljuva 90-talet när hon var ute och härjade i skogen med sin gamla Charlie :)Full mundering!


Läst 12001 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
11
2012

Klockan har passerat läggdags, men jag har kollat på Glee och då blir det alltid samma sak; Bara ett avsnitt till.. Nu tänkte jag i alla fall krypa till kojs, för imorgon ska jag upp och rida Hedda innan jobbet.

Bjussar på en halvkul video från januari, då jag provred en unghäst. Detta var alltså innan jag hittade Marco, min vita springare (säkert vit om några år i alla fall).

Hästen var/är fyra år och travade på snällt till den plötsligt flög i taket. Skrattar ihjäl mig varje gång jag ser de första sekunderna. Förstår inte hur jag satt kvar, eftersom jag inte direkt är van vid hästar som brallar (okej, nu är jag det, i och med Marco). Inser att jag haft en väldans tur när jag provridit ponnyer och hästar genom åren. Har hört lite skräckhistorier det senaste om de som trillat av och skadat sig under provridning..

Någon av er som råkat ut för någon tråkighet vid provridning? Eller något roligt? Eller udda?

 
Hoppla pollen!


Läst 11397 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
11
2012

Äääntligen hemma från jobbet! Inte för att jag inte gillar mitt jobb, det är jättekul och med massa goa arbetskamrater, men idag har jag haft Hippsonabstinens. Ända sedan jag började jobbet klockan ett har jag velat blogga. Eftersom det var så lugnt idag tänkte jag smyga iväg ett inlägg, men då fungerade det ju inte. Min broder förklarade att jag behövde ha Firefox på den datorn, så får fixa det imorgon. Och just det ja, jag har en bror. Kom på efter mitt presentationsinlägg (se nedan) att jag har egentligen glömt skriva massor för er nya läsare, men det kommer på vägen.

Kom förresten hem till nylagad middag efter jobbet. Kalvfärslimpa, sås, potatis, lingon och kokta morötter. Inte illa! Pappa och Henrik (brorsan alltså) som varit i farten.
Innan jobbet idag red jag både Marco och Hedda. Marco var sjövild och jag hann knappt svinga benet över sadeln innan han började studsa och ha sig. Jag vet inte vad det är med honom; om han är yster för att det är kallare ute eller för att han haft semester? I vilket fall som helst så hoppas jag att han coolar ner sig lite, annars åker jag väl i backen snart. Än så länge är det inte världens rodeo, men då och då överraskar han mig så jag hamnar på sniskan.. Hoppas han sköter sig på tävlingen på lördag i alla fall..Hedda gjorde jag samma med som resten av veckan. Fem varv trav, fem varv skritt x 3. Hon känns bra än så länge, så imorgon ska jag öka på traven med tio varv till :) Veterinären sa att jag kunde öka på med cirka fem minuter var tredje dag, och nu har jag varit hemma en vecka utan att öka på någonting. Better safe than sorry svarar jag på det. Har hela vintern på oss att komma igång lugnt och fint. Går allt som det ska hoppas jag att vi kan vara ute och tävla direkt när säsongen börjar nästa år.

Från det ena till det andra har jag även lekt hemmafru idag. Efter att jag var klar i stallet gick jag nämligen in och svängde ihop en sockerkaka. Det ni! Dock varken till mig eller familjen (men jag lämnade kvar lite smet i bunken att gotta mig med), utan till min dressyrtränare. Världens bästa elev, det är jag det! Skämt å sido, vi har faktiskt en deal. Jag "köpte" en jättestor mur med massa olika delar och en stor grind av henne och hennes man, som de inte använde längre, och för det betalade jag 100 spänn och kakor resten av året. Känns helt okej!


Läst 10640 ggr Kommentarer Kommentera

God förmiddag och välkomna alla nya som gamla läsare! Är nybliven husbloggare här på Hippson, men har bloggat "vanligt" här ett längre tag :) En liten presentation kanske är på sin plats?

I slutet på mars, i Vädurens tecken, släppte storken av mig hos mamma Beata och pappa Jonas.Hej hej!

Mamma satte i tidigt stadie upp mig på hästryggen. Min gudmor hade en shetlandsponny vid namn Linda som slängde av mig ett antal gånger. Hoppade väl inte av glädje de gångerna vi skulle dit och rida, men här lyckades jag hitta en bild där jag faktiskt ser ganska glad ut. Skräckblandad förtjusning kanske? Jag var nämligen livrädd när jag var yngre, men mer om det i ett annat inlägg!Skidhjälm, overall och en tunna till shettis :)

Började på ridskola i Fjärås när jag var runt sex år, och senare bytte jag till Skåregärde ridskola. Pappa ville att jag skulle bli tennisstjärna, dels för att det kostade mindre än att köpa häst och dels för att det kan man bli superrik på. Mamma satte andra sidan till och vi åkte och provred en alldeles för stor c-ponny. Han såg ut som en cowboyhäst och det var givet att jag ville ha honom.

Cowboyhästen var den första av många ponnyer som passerat hos oss, och jag tänkte att jag skulle skriva ett inlägg för varje ponny/häst :) Det där med milslånga inlägg är inte riktigt min grej nämligen..

Men vad gör jag idag då? Ja, inte just precis idag, utan nu för tiden. Bor hemma på vår lilla gård (jag är 22 år och mina föräldrar är oroliga att jag aldrig kommer flytta hemifrån), har tre hästar, mamma har två, familjen har även två hundar och en galen katt. Förutom ridning så jobbar jag heltid på en frisörsalong i Kungsbacka som receptionist och att resa är ett stort intresse också. Hur man kombinerar hästar och resor sparar jag till ett annat inlägg! ;)

Det brukar hända en hel del i min vardag med min tokiga familj. Hoppas ni ska trivas!


Läst 14307 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
10
2012

Mammor.. De är väldigt bra till väldigt mycket, men ibland blir jag bara inte klok på min. Detta är en hästdagbok, men eftersom min hästmamma gör så mycket tokigheter så passar det nog rätt bra in här också.

Idag ringde hon mig till jobbet vid tolvsnåret i full panik. Hon hade nämligen kört hem på lunchen för att ge hästarna hö och rasta hundarna. Ett problem dock. Hon hade ingen husnyckel.

"Varför har du låst?!" gapar hon i luren.

Eh? För det är en normal fråga att ställa till sitt barn som lämnade huset sist och gärna ville komma hem till alla ägodelar.

För normala människor är det normalt att låsa efter sig. För mamma är det bara efterblivet, eftersom hon själv aldrig har någon nyckel på sig. Hon tycker att man ska lämna dörren olåst så att både hon och inbrottstjuvar har fri tillgång till huset.

Kanske lika bra att jag skriver vår adress också? Om ni känner att ni saknar en brödrost eller något så är det ju bara att komma och hämta. Dörren är ju olåst om mamma får bestämma.
Tog första, bästa bild, som råkade bli denna!


Läst 9611 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
10
2012

Rivica gick jättebra på hoppträningen igår! Det var nog det bästa hon har gått hittills. Tidigare har hon varit lite svår att reglera, till exempel om jag ser att vi kommer komma lite nära och antingen vill göra en förhållning eller rida på framåt så har hon bara gått på som en ångvält och inte lyssnat. Igår kunde jag få in ett extra steg på en linje som vi hade, utan problem, och även rida på så att det blev lite trångt. Hon kändes kanon!
Läst 9569 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
09
2012

Ikväll hopptränade jag Rivica hos Ewa, så därför passade jag på att hoppa några språng med Marco hemma i paddocken. Jag ska tävla båda två på Kungsbacka RK på lördag (fast det är Onsala RF som håller i tävlingen), så då kan det vara bra att han fått hoppa av sig lite innan :)

Eftersom jag var själv hemma (nej, man ska inte hoppa själv, men mitt goda samvete var på lunch vid den tiden) så gjorde jag det enkelt för mig och plockade bara fram ett plankräcke och en bomoxer med en tunna under. Inte massa krimskrams.

Marco var busig och på hugget, riktigt glad att få hoppa verkade det som :) La ner översta plankan först och travhoppade några gånger. Sedan hade jag både hindren på 90 cm, eftersom det är vad vi ska starta på lördag. Han gjorde det jättefint och lätt, så jag tänkte att har jag redan börjat vara dumdristig så kan jag lika gärna fortsätta. Höjde båda hindren till 110 cm, och det gjorde han jättebra det också! En gång på räcket och en på oxern. Var egentligen nöjd där, men som den dumma, olydiga unge jag är, så var jag tvungen att testa honom lite. Vi har en gång tidigare, ett språng, hoppat ett räcke på 120 cm. Idag gick han så fint på oxern, så jag lät frambommen ligga kvar, men höjde bakbommen till 120 cm.

Pustade lite, sedan satte vi igång igen, och jag styrde på hindret, och lille Marco hoppade jättefint över! Sedan höjde jag till 130, 140 och 150 cm också! Nej då, skämt å sido, sedan var jag jääääättenöjd! Massor med klappar och beröm, han var så duktig! Gick ner till stallet och masserade honom med balsamliniment. Det var inte fy skam verkade det som. Såg väldigt nöjd och glad ut :)

Och återigen så ska man inte hoppa ensam, eftersom det kan hända olyckor, men en annan anledning till varför jag brukar vilja ha någon med är för att jag alltid vill ha film när jag hoppar. Idag hade ju varit extra kul att få se på film när han hoppade så högt ett språng. Men jag antar att det var Guds straff för att jag var ensam...
Hehe, så här ser det ut när någon som är lat bygger hinder. Glest och jävligt, men bra träning för hästarna som vänjer sig vid all möjlig skit.


Läst 8564 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
09
2012

Ni vet väl vad jag sa efter vinsten i Falsterbo Hunting i somras? Pengarna ska gå till en resa, helst till Rio. And guess what? Igår kväll bokade pappa och jag flygbiljetter och hotell till augusti nästa år! :) Skoj!!

Även denna gång stannar alltså mamma hemma, då Brasilien inte lockar för hennes del. Men hoppsan, nu måste jag publicera detta och ge mig ut till stallet. Det nalkas hoppträning på dressyrhästen!


Läst 7999 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
09
2012

Mockat alla boxar, fyllt på vatten och ridit två hästar hittills. Dessutom har Vivi (http://www.careofewards.se/) varit här och gett Hedda lite lyx :) Biolight och massage, gud vad hon gillar det! Vivi tyckte att hon kändes fin, men att hon hade tappat muskler i ryggen nu när hon vilat så länge. Hon vilade väl nästan tre veckor innan vi var hos veterinären och sedan började mamma skritta henne när jag var borta. Jag har precis börjat trava henne, och än så länge känns det bra. Musklerna är back on track snart!

Skrittade och travade Hedda i paddocken idag igen, 5 varv trav, 5 varv skritt x 3. Ska köra det imorgon igen, sedan öka på traven lite. Dock är vår paddock lite djupare på ena sidan där det kommit massa regn, och helst ska hon gå på så hårt som möjligt, så är inte helt förtjust i att rida där. Bäst hopptränaren har en stor travbana runt sin gräsbana som jag får låna hur mycket jag vill, så kommer nog bli många turer dit :)

Hedda verkligen älskar när Vivi trycker och knådar. Bästa som finns!


Läst 8614 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
08
2012

Idag blev det vila för både Hedda, Marco och mig. Eller jag körde 15 minuter crosstrainer i morse, om det räknas? Det var första gången, och jobbigare än vad jag todde. 15 minuter är ju ingenting, men på den kändes det som en evighet.

Förresten tyckte mamma att det var pinsamt att jag hängde ut henne som en bitter, dålig förlorande tant igår. Dock tror jag inte att hon är den enda som bittert uttalat sig om dressyrdomare. Troligtvis sker det av någon på varje tävling.

Nu har jag i och för sig kommit med en enastående lösning till alla dessa bittra tanter som inte tycker om bedömningssporten de gånger de inte blir placerade, eller slår personligt rekord i procent.

Börja med hoppning istället!

Där är det ingen domare som bedömer hästens form, din sits, vägval, gång osv. (om man nu envist nog inte anmäler sig till GP-ponnyn 2013).

De enda som bedömer er är åskådarna och de andra ryttarna, men detta görs oftast bakom ryggen, så då slipper ni i alla fall få det svart på vitt.

Jag vet, jag är ett geni.

Här kommer jag, med glappande tygel, på min gamla c-ponny Daim. Dressyr var vår starka sida, om man jämförde med hoppning.


Läst 6847 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: « första « föregående 1 2 3 4 5 

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


ArkivAnsvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.