Saras vardag
DEC
21
2012

Mamma är ledig idag, så i morse åkte vi bort till manegen med Hedda och Natalie och red. Hedda var rätt pigg, men hon höll sig på mattan. Vi tränade byten över en bom som låg på marken, och det gick jättebra. Det var små kuber framplockade i manegen och även ett litet plank. Helt plötsligt ser jag hur mamma och Natalie skuttar över kuberna. "Herregud", tänkte jag, vad har det tagit åt henne? Gamla klumphästen får hoppa!

"Tror du jag kan hoppa över planket?" frågar mamma. Då började jag fundera på om hon slagit i huvudet. Plankan låg ändå på 80-90cm, och Natalie är jätteklumpig och har dessutom inte hoppat på flera år.

"Nej, gör inte det!", svarar jag. Tro sjutton att tanten fattar galopp och svänger upp på hindret. Natalie hade öronen spikrakt fram och gjorde ett jättefint språng, och mamma gjorde ett litet glädjetjut över hindret. Galen tant!!

När vi kom hem möttes vi dock av något obehagligt. Vi släppte ut Hedda och Natalie i deras hage, och kollade sedan till Marco och Rivica. Rivica betedde sig väldigt konstigt och det verkade som hon hade kolik! Plötsligt la hon sig ner i hagen och såg halvt död ut. Hon reste sig upp igen och vandrade planlöst omkring i hagen och var absolut inte intresserad av höet. Mamma ringde veterinären som nu varit hemma och gett henne kramplösande och slangat i henne olja och vatten. Mamma är ute och går med henne nu, och det verkar lite bättre i alla fall. Uppdatering kommer!



Gosade lite med Marco i hagen i morse


Läst 12214 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
20
2012

Det finns två saker som jag brukar göra när jag inte har något bättre för mig. Det ena är att sitta inne på Expedia eller MrJet och söka på massor av olika resor till alla möjliga destinationer. Det andra är att sitta inne på TDB och planera in tävlingar.

Nu är 2012 snart slut och inne på TDB är det fullproppat med hopptävlingar för 2013. Jag har planerat in tävlingar fram till augusti och väntar nu bara på att det ska komma ut propostioner. Taggad!!!!

Första tävlingen som jag har planerat in är Alingsås den 2 och 3 februari. Till den tävlingen har det kommit proposition och på lördag kväll öppnar de anmälan. Är alla hästar friska och krya så har jag tänkt att anmäla Marco och Rivica till lördagen och Hedda till söndagen.

Jag jobbar varannan helg, så det kommer bli tävling varannan helg ungefär för mig, fast för hästarna blir det lite olika. Dels för att det är tre hästar och vi inte har någon hästbuss (tomten, snälla??) och dels för att de är på lite olika höjder.

Det är väldigt olika hur många klasser jag hoppar på varje tävling. Ibland åker jag och bara startar en klass per häst och ibland blir det två klasser. Det beror lite på var tävlingen är, vilka klasser de har och vad jag har för kommande tävlingar/har tävlat innan. I Alingsås har jag tänkt starta två klasser med alla hästarna men när till exempel Billdal har en tävling i påskhelgen planerar jag att bara åka dit och hoppa en klass.

Hur ofta brukar ni tävla och hur många klasser per tävling?




Hedda och jag i Värnamo på en av årets första tävlingar 2009


Läst 13126 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
19
2012

I morse tog Hedda och jag en liten skogstur. Kände på paddocken först om den skulle vara okej att rida i efter att det varit plusgrader några dagar, men den var fortfarande lite för hård. Får ändå passa på att rida ut här hemma nu när det går. När kossorna kommer ut igen kan vi inte gena genom kohagen och marken runt kohagen är för sank.. Blev i alla fall en mysig liten promenad på morgonen :)

Mockade mina två boxar och gav hästarna hö och vatten innan jag åkte iväg till jobbet. Jobbar idag, imorgon, fredag och lördag innan jag tar julledigt :)

Här får ni förresten en liten video på Hedda också som jag filmade igår efter träningen när vi kommit hem. Hon borde få jobb på Colgate eller liknande för hennes vackra léende. Ni ser ju bara på visningsbilden i videon! ;)


Läst 13652 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
18
2012

Åkte bort till Ewa idag med Hedda och hopptränade. Blev jag och Ewas man, Thomas, som tränade tillsammans, och det gick riktigt bra! Synd att jag åkte själv så att jag inte fick det på film.. Hedda kändes i alla fall fin, och hon var riktigt laddad!

Började med att hoppa ett litet räcke med galoppbom både framför och bakom hindret. Höjde upp successivt och Hedda hoppade väl. Hon drar gärna till vänster på hinder, men idag var jag riktigt fokuserad på att pricka mitten.

Hade sedan en kombination med två räcken, ett galoppsprång i mellan, ett plank ur sväng med kort väg och en oxer på snett igenom. Hade en kub i ena hörnet som vi fick hoppa innan vi svängde upp på oxern så att det blev lite klurigare, men det löste vi fint alla gånger!

Jag har tränat med Thomas några gånger tidigare, och det är alltid kul! Han är en av mina stora förebilder bland alla ryttare. Han rider grymt bra och har en sits som jag skulle ge min högra hand för! Eller kanske inte handen, men någon tå som jag inte har nytta av? I vilket fall som helst så blir jag alltid lika peppad på att också få till en så snygg sits när jag ser Thomas rida!

Som sagt, det blev ingen video idag, men här är en video från en hoppträning i somras då vi också hade den övningen med bom framför och bakom ett hinder. Gillar den!


Läst 12948 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
17
2012

Idag är det måndag, vilket oftast brukar bli Heddas vilodag. Blev så även idag, och tur var väl det, för jag försov mig i morse. Hade ställt klockan på sju och ett extraalarm lite senare, om jag mot förmodan skulle stänga av det första i sömnen. Råkade så klart stänga av båda och somna om så gott..

Som tur var så vaknade jag strax innan halv nio, så jag kom åtminstone inte för sent till jobbet. Hade tänkt mocka mina boxar på morgonen, men frågade mamma om hon ville vara snäll och göra det åt mig. Snäll som hon är så gjorde hon det åt mig, så jag slapp stressa. Hon är väl för gullig den lilla mamsen..!


Läst 12140 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
16
2012

Nu är det inte snöoväder längre utan istället plusgrader och lite regn. Julafton om drygt en vecka, tänk om det inte blir en vit jul i år i alla fall? Jag är visserligen inte så förtjust i snö, men det är bara för vår backe hemma. Hade vi haft plant in till vår gård från stora vägen hade snö varit välkommet, men vi blir så isolerade med hästarna när det blir snöoväder eftersom vi inte kan ut och åka så som vi vill. Men snö på julafton vill jag allt ha ändå, så hoppas på det :) Hur är vädret hos er nu?

I morse åkte mamma och jag bort till ridhuset med Hedda och Rivica. Blev markarbete med båda, och Hedda kändes fin. Tränade byten igen, och de två första gångerna bytte hon bara fram innan baken hängde med några steg senare, men sedan fick vi till två rena. Så himla svårt till vänster, men så otroligt lätt till höger.. Bara att träna!

Ikväll blir det julbord med jobbet inne på Liseberg. Jag älskar julmat och tänker äta så mycket jag bara orkar. Hoppas på många olika sillsorter, då det är en favorit!



Blev inga bilder idag, så bjuder på en från i somras från Huntingen. Nöjda och glada efter målgång :)


Läst 12875 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
15
2012

Tidigt i morse vaknade jag av att det blåste som bara den ute. Ilade i hela huset! Lyckades i alla fall somna om en stund. När jag sedan vaknade igen blev det stallet och rida ut med Hedda i skogen med mamma och Rivica. Då snöade det hur mycket som helst och flingorna var stora som femkronor!

Hedda och Rivica var glada och Hedda var till och med lite svår att hålla när Rivica gick först. Mötte dessutom en jägare ute i skogen som lugnt vandrade omkring och sökte efter rådjur..

När vi kom tillbaka till stallet efter ridturen hade det nästan slutat snö och det var mer som snöblandat regn. Släppte ut hästarna igen och sedan gick vi in och åt varma mackor som pappa gjort.

Mamma och jag åkte sedan hem till en som säljer Mountain Horse för att kolla på ridstövlar. Jag har nämligen bara ett par ridstövlar som jag använder både hemma, träning och tävling. Förra året hade jag två par, men det ena paret gick sönder så hela detta året har jag kört med samma. Hade därför önskat mig ett par nya ridstövlar att ha på tävling i julklapp, och idag fick jag åka och prova ut ett par. Hade från början tänkt ta ett par likadana som jag har nu, som är lite grövre, tåliga och väldigt bekväma. Såg dock ett par lite finare med snörning som jag provade, och dem fick det bli! Lite tjusig får jag väl lov att vara på tävlingsbanan nästa år :) Så nu ska jag snällt glömma bort dessa stövlar, så jag ser överraskad ut på julafton!



Hedda i skogen hemma :)


Läst 12917 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
14
2012

Kolla vilken cool bild Tina, som Maui går på lösdrift hos, tog igår! Den lilla vildhästen! Mamma och jag ser mycket fram emot att rida in henne... Eller inte.. Mamma tycker att jag ska göra det, för det är bättre om jag som är ung trillar av. Jag däremot tycker att det är bättre om hon som är gammal trillar av, eftersom jag har hela livet framför mig. Skämt å sido! Hon kommer säkert vara snäll och det är bara att ta det lugnt. Men jag ska nog ändå köpa mig en hockeymundering lagom till våren ;)


Läst 13518 ggr Kommentarer Kommentera

Måste börja med att länka till mammas blogg där hon har skrivit om årets tävlingar med Natalie. Lite stolt blir man allt!
http://www.hippson.se/riddagbok/natalie/arets-tavlingar-med-natalie.htm

Åkte bort till manegen med Hedda i morse med pappa och Fia. Skönt att komma in och rida lite markarbete! Hedda kändes fin och jag tänkte jag skulle träna lite galoppombyten, för som ni vet så har hon lite svårare att byta till vänster. Började med att göra ett byte till höger, eftersom det går så lätt. Gjorde sedan ett jättefint till vänster, men jag ville göra en gång till så att det inte bara var tur. Hon blir väldigt ivrig när vi tränar byten, och nästa gång bytte hon först med fram och efter några steg hängde baken med. Galopperade på en stor volt några varv så hon fick lugna ner sig. Testade sedan en gång till och då gjorde hon ett rent för hjälpen, så då nöjde jag mig :)

Pappa och Fia fick underhålla sig med hindren som stod framme medan jag red. Pappa sprang mot hindren med Fia och hon hoppade glatt över en liten grind. När de gav sig på oxern däremot tyckte Fia det var smidigare att springa under bommarna.. Huvudsaken är väl att man kommer till andra sidan..?

Här kommer förresten bilder på hur man gör frisyren jag hade igår, då jag fick förfrågning på det :)



1. Så här ser det ut innan något är gjort




2. Locka håret lite slarvigt (här har vi lockat med plattång), det blir mycket lättare att forma håret med lockarna :)



3. Gör sedan en fläta från ena sidan och lite över mitten och sätt i ett hårsmycke av valfritt slag :) Hur tjock man vill göra flätan och hur långt man vill att den ska gå är smaksak :)



4. Nu är allt håret samlat på andra sidan och sätt ett ett spänne bakom örat. Sedan är det bara att snurra ihop en liten boll av det hängande håret. Det är fint både med en klassisk knut eller en lite busigare boll :)



5. Klart! Bollen fästs med vanliga hårnålar :) Det är min kollega Annah som gjort denna håruppsättning på mig :)


Läst 20056 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
12
2012

I morse åkte mamma iväg med Hedda och Rivica till Dennis för att få på dem snösulor. För det mesta brukar Hedda och Natalie gå i samma hage och Rivica och Marco tillsammans, men nu när Hedda och Rivica skulle iväg så släppte jag ihop Marco och Natalie så de skulle få varandras sällskap under tiden.

Marco var jätteintresserad av Natalie, medan hon bara lufsade iväg. Marco försökte verkligen trigga igång henne till att leka med honom, genom att knuffa på henne i baken, nafsa i täcket och bita i grimman. Natalie, den gamla tanten, var inte det minsta leksugen och försökte hela tiden skritta iväg från Marco, men den retstickan gav sig inte utan började bete sig som en vallhund och trava/galoppera i cirklar kring Natalie och göra små bocksprång och ställa sig upp. Inget fungerade, och till slut tröttnade han på tanten och de ställde sig tillsammans och började mumsa hö i stillsamhet.

Det såg så himla roligt ut när han så gärna ville busa med henne, men inte fick något gensvar. Jag har ALLTID kameran med mig fall något skulle hända så jag kan fota eller filma, men just i morse tog jag inte med den ut eftersom jag bara skulle mocka och släppa ihop dem. Tusan också, hade verkligen velat ha det på film. Kommer aldrig lämna kameran inne igen i alla fall.

Så eftersom det inte blir någon skojig video eller roliga bilder så får ni istället se bilder på dagens frisyr som jag har idag. Så kanske jag skulle börja gå omkring i stallet?


Läst 13626 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Mest lästa

Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.