Saras vardag

Måste slagit personligt rekord i broddning i morse. Brukar ta hundra år för mig att brodda fyra skor, men idag hade jag ett tempo som hette duga! Började med Marco, och eftersom han är lite otålig så snabbade jag på rejält och vips så var jag klar. Trodde att det skulle vara jättesvårt att göra rent hålen, att de skulle vara stenhårda, men det gick så fint så. Broddade sedan Hedda, och hon håller i princip upp benen helt själv, så henne går alltid snabbt att brodda.

La ner sömmen, som jag gjorde rent broddhålen med, på golvet flera gånger när jag skulle använda gängtappen. Varenda gång blev det halvpanik när jag inte såg den på golvet när jag väl skruvat i brodden och skulle göra rent nästa hål. Nål i en höstack... men jag hittade den varje gång under något höstrå.

Ska gå ut och mocka nu, sedan börja göra i ordning Marco för Pay & Jump.



Där uppe bor tokiga familjen..



Snö på nosen :)



Gamle gubben är för gullig :)


Läst 10798 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
04
2012

Är det mycket snö hos er? Här snöade det hela dagen igår, så har kommit en hel del. Ska gå ut och isbrodda Hedda och Marco nu, så de inte slirar omkring i hagarna.

I eftermiddag/kväll är det hoppning med både Hedda och Marco som gäller. Ska först åka till Ingvarssons med Marco på Pay & Jump. Som ni vet var vi där förra veckan också, vilket gick jättebra. Får se om han är lika busig idag när vi värmer upp som sist. Kan tänka mig det, eftersom det blivit kallare nu. Han är så yster lille busen!

Senare ikväll är det hoppträning hos Ewa med Hedda. Blir skönt att komma in i manege med båda hästarna, för paddocken är knappt ridbar nu. Dels blev den alldeles knagglig när det frös på, och nu är den fylld med snö också. Kan åtminstone rida på det stora fältet nu när det kommit snö :)

Hur gör ni
med ridningen nu när det har frusit och kommit snö? Har ni manege? Jag har som tur är bara några få minuter att åka för att komma in i manege, vilket är guld värt! Har som sagt fältet att rida på också, vilket hästarna tycker är kul :)


Igår på morgonen när snön börjat komma. Är bra mycket mer ute nu!


Läst 10520 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
03
2012

Igår när jag åkte hem från jobbet var det svinkallt, men ingen snö. I morse däremot snöade det för fulla muggar. Mamma broddade Rivica med isbroddar igår på morgonen och jag måste sätta i det på Hedda och Marco också. Är så halt hemma nu..

Förresten, när mamma broddade igår så fastnade gängtappen i broddhålet. När hon hade skruvat i den och sedan skulle skruva ur den igen så skruvades bara handtaget runt, men inte själva gängtappen. Lite halvpanik.. Var dessutom första gången vi använde den. Köpte den på Ullared förra helgen, och antingen var det dålig kvalitet eller så fick vi ett måndagsexemplar.. Fick till slut ur den som tur var med hjälp av någon verkstadsmanick..



Bara att kasta i soptunnan..



Marco mumsar hö i snön :)


Läst 11074 ggr Kommentarer Kommentera

Mamma och jag skulle egentligen åka till skogen med Marco och Rivica i morse, men när mamma hade ridit i skogen igår hade det varit för halt, så vi fick åka till galoppbanan istället. Kändes INTE så lockande att åka till galoppbanan, som ligger helt öppet, med en vild Marco. Då är man inte så kaxig längre ska ni veta..

Mamma envisades dessutom med att låta Fia springa med löst, så helt plötsligt kunde hon hoppa upp ur gräset på sidan av galoppbanan, antingen mitt framför eller precis bakom hästarna. Marco var måttligt spänd.. Han steppade omkring de första varven, sparkade bakut och bockade. Peppar peppar så sitter jag fortfarande kvar. Måste be någon filma någon gång i början när jag rider, då han alltid är väldigt busig. Känns som han gör världens bakutsparkar och bocksprång, men det kanske ser jättemesigt ut på film? Oftast känns det ju värre än vad det faktiskt är..!

Efter några varv lugnade han ner sig i alla fall, när han fått titta sig omkring. Galopperade lite på slutet och då var det bara i fattningarna som han flög i luften, sedan galopperade han lugnt och fint. Får försöka åka bort med honom dit nästa vecka också, men bara rida lite lugnt, för om en vecka ungefär så ska hans vintervila börja.



Solen på väg upp




Rätt kallt ute idag med..


Läst 11537 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
01
2012

Kul att det blev ett gäng kommentarer på mitt inlägg igår om höjdhoppningen! Glöm inte att jag svarar på alla kommentarer jag får, om ni har ställt en fråga eller liknande, så är det bara att gå tillbaka till inlägget och kika :)

Tidigt i morse åkte mamma och jag bort till Ewa och red på galoppbanan. Jag tog Hedda och mamma Natalie. Runt tio minusgrader, men jag hade på mig både termobyxor, tjock fleecetröja, jackan med den stora luvan som även värmer öronen och tjocka vantar. Ni hör ju, rena bastun!

Vi red tio varv och Hedda var superivrig nu när Natalie var med. Blev en sträcka med rätt snabb galopp där Hedda fick sträcka ut. Jag var tvungen att kolla bak på mamma och se så att hon satt kvar. Hon brukar ju alltid börja skrika och ha sig när hon tycker att det går för fort, men det är så svårt att höra i vinden och dessutom hade jag luvan över hjälmen. Verkade som hon klarade sig bra idag i alla fall. Måste ändå säga att det är krut i kärringa :)



Ganska go' decembermorgon!


Läst 11263 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: « första « föregående 1 2 3 4 

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Mest lästa

Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.