Saras vardag
JAN
31
2013

Pappa jobbade hemifrån idag och fick äran att ge hästarna lunchhö. Fick ett sms till jobbet att det inte hade gått så smidigt som det i vanliga fall gör. Hoppsan!Inte så allvarligt som det låter, men ni vet ju män. Tål inte så mycket ;)


Läst 11522 ggr Kommentarer Kommentera

Alltså.. Jag är i chock idag igen.. Åkte bort själv till manegen i morse med Marco för att rida. Vi var ensamma i manegen och han var hur lugn som helst. Kunde skritta fram ordentligt utan att han ville springa iväg och börja busa. Började sedan trava och han var fortfarande helt lugn. Travade över bommar på marken och galopperade sedan över små kuber. Jättelugn och sansad hela tiden. Håller han på att bli sjuk?!? Eller är det detta som kallas att mogna? Jag hoppas på det sistnämnda! Två dagar på raken som han varit jättelugn och fokuserad. Kanske har han sin "växa upp"-fas nu. Hoppas, hoppas! :)

Väl hemma igen tog jag in Hedda och gjorde i ordning henne. Red markarbete i paddocken, som nu är helt fri från snö och is. Traven gick fint, men i galoppen var hon stum i munnen, så fick lirka en stund innan hon släppte.Marco och jag på Kungsbacka i somras :)


Läst 11786 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
30
2013

Igår var det först dressyrträning med Marco för att sedan direkt åka iväg på hoppträning med Rivica. På båda dessa träningar använde jag mina nya stövlar som jag fick i julklapp. Jag har haft på mig dem inne en gång, men inte tillräckligt länge för att de skulle börja forma sig. Eftersom det är så fruktansvärt obekvämt med nya stövlar så har jag skjutit på det så länge jag bara kunnat, men nu var jag tvungen att "rida in dem". Vill inte komma till tävligen i helgen och knappt kunna röra benen.

Det var länge sedan jag hade Marco på dressyrträningen hos Eva, så jag var rätt nervös innan, med tanke på alla akrobatiska konster han har visat upp de senaste månaderna. När vi kom in i manegen stod det dessutom en stor skogsmaskin där inne (se video), så då tänkte jag att nu jäklar blir det åka av. Låt mig säga att jag var i chock efter lektionen då han var jättelugn hela tiden och inte gjorde några busstreck alls! Hos dressyr-Eva vet han minsann att man måste sköta sig, haha! Mamma filmade några snuttar :)
Fick sedan skynda iväg till hoppträningen med Rivica. Brukar ha ett rakt gummibett som går att böja på henne när vi hoppar, men sist hade vi ett vanligt tredelat som fungerade bra, så det tog jag igen. Hon hoppade fint och på slutet fick hon några större hinder också. Filmade så klart hoppträningen också :)


Läst 11200 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
29
2013

Mina lår. De är helt döda. Styrketränade i förmiddags med en av mina träningsDVDer. 45 minuter med rumpa, lår och vader. Ska dessutom rida tre hästar idag. Det kommer kännas imorgon! Ska börja med att gå ut och rida Hedda i paddocken nu. Senare i eftermiddag är det dressyrlektion med Marcobus och ikväll är det hoppträning med Rivica. Känner att det kommer gå sådär med drivningen idag. Hoppas hästarna är pigga!


Läst 11515 ggr Kommentarer Kommentera

Ny vecka, nya möjligheter. Årets första tävling till helgen också. Tjohej! Idag har det dock inte ridits något. Måndag är vilodag för både Hedda, Marco och mig. Jag jobbar till åtta ikväll och skulle egentligen gått på bio efter det, men min kära Wingman Nina har fått sjukanmäla sig pga att maten inte vill stanna där den skulle..

Det snöade som bara den här igår kväll, men nu är det uppehåll och plusgrader. Hade inte varit fel om det kunde bli ännu lite varmare och allt kunde smälta bort! På tal om värme så har pappa och jag planerat in massor av saker som vi vill göra på vår Brasilienresa i augusti. Eftersom det är mycket ficktjuvar där så kommer vi mest boka guidade turer istället för att irra omkring själva.

Vi har planerat att ta en heldags tur där vi först kommer åka upp till Sugarloaf Mountain (Sockertoppen) för att sedan besöka Tijuca Rain Forest och sist, men absolut inte minst, åka upp till Corcovado Mountain där jätte-Jesus står, Christ the Redeemer.Christ the Redeemer går inte att missa på bilden och berget till höger i bilden är Sugarloaf Mountain.

När vi är i Rio måste vi så klart gå på sambashow också. Vet inte hur det fungerar, men om de tar upp någon i publiken ska jag se till att det blir pappa!

Vi tänkte även ta en båttur i Guanabara Bay och en annan dag ta en heldagsutflykt med båt i Sepetiba Bay :) På den sista båtturen är det tydligen mycket vanligt att se delfiner, sköldpaddor, stingrays m.m.Guanabara Bay

De har många olika båtturrer från Rio och jag är sugen på att åka på ytterligare än, till Angra Dos Reis. Kolla in vattnet på bilden nedan. Inte helt fel va???Angra dos Reis

Vi ska sedan lämna Rio i några dagar och flyga till Iguazu, där Iguazu Falls ligger. Det är ett av världens största vattenfall och ser grymt mäktigt ut på bild. Förutom att bara se och njuta av vattenfallen från Brasiliens sida planerar vi även att ta oss över till Argentina för att kolla på fallen. Jag vill "köra" forsränning också, vare sig det blir med eller utan pappa. Dock tror jag han har börjat vänja sig vid tanken nu. Annars har han ett halvår till på sig att bearbeta detta.Detta är bara några av de många fall som tillsammans bildar Iguazu Falls.

Längtar jättemycket och tror att det kommer bli superkul! Någon som varit i Rio och har tips på vad man inte får missa??


Läst 13450 ggr Kommentarer Kommentera

Oj, oj, oj så spännande det har varit idag i Världscupen i Zürich! Bara fyra nollor i grunden, och två av dem var svenskar! Henrik och Gotha satte den första nollan och på slutet kom Roffe och Casall och satte den sista. Luciana Diniz på Lennox var också felfria och även förra veckans segrare, Christian Ahlmann (svensk mundering idag igen). Detta betydde alltså att svenskarna skulle komma trea och fyra som sämst!

Henke var först ut i omhoppningen, men fick tyvärr en usel väg till dubbeldäckaren och murdelarna åkte i backen.. Synd! Luciana och Lennox kutade runt banan felfritt, upp i ledningen! Ahlmann var också felfri, med riktig tur på dubbeldäckaren där en murdel sköts ut men låg kvar. Dock var tiden något efter Luciana. Sist ut, Sveriges stolthet(er), Roffe och Casall! Felfritt och snabbt, men de fick nöja sig med en andraplats.

Riktigt kul för Luciana Diniz i alla fall som gjorde två grymma rundor. Alltid kul med en segrare också som visar hur otroligt glad han eller hon (är det nu man ska använda hen??) blir!! :)Glädje och kärlek! Jag är så löjlig så jag får tårar i ögonen när jag ser hur vissa ryttare visar hur glada de blir. Mer sådant!! :)

Förutom dessa fyra ekipage som gjorde fina rundor så finns de fler i startfältet som är värda att nämnas. Självklart vår svenska Malin och Tore, som fick ett snörpligt nedslag på näst sista hindret, insprånget i kombinationen, och även ett tidsfel. Annars en fin runda!

Meredith och Bella Donna, mina favoriter som jag alltid håller en extra tumme för, gjorde som vanligt en fantastisk runda som var felfri på hinder, men ett satans tidsfel även denna vecka. Äsch, snart är de inom maxtiden varje gång och jag är övertygad om att Bella Donna är nya Shutterfly. Världsbäst enligt mig, dock inte enligt rankingen.

Jag trodde att Jeroen Dubbeldam skulle bli startfältets första nolla. Hans häst lyfte så lätt från marken och det såg supersäkert ut. Dock blev det lite pannkaka in i näst sista hindret, tvåkombinationen, där både inhoppet och uthoppet trillade i backen.

Martin Fuchs rev första hindret och är sedan felfri på resten. Tror ni han grämer sig?

På tal om första hindret.. Richard Spooner, som inte är en favorit hos mig, blev utesluten på första hindret. Cristallo stannade två gånger och ville inte vara med.. Även om jag inte är ett fan av Spooner så red han inte dåligt och Cristallo har varit med några år, så undra vad som spökade?Roffe och Casall!


Läst 12793 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
27
2013

Söndag och dags för Instaweek :) Innan bilderna blir det lite snack om morgonens ridning. Markarbete med Hedda som gick bra. Mycket skänkelvikningar och öppna i traven. Red med vinterkängorna, men hade egentligen behövt stövlarna med sporrarna för att få lite extra hjälp i sidvärtsrörelserna. Nåja, att använda benen maximalt är väl inte fel det heller? Likadant i galoppen fick benen jobba på som en gnu. Tränade nämligen inga byten idag, utan gjorde helt tvärtemot och körde förvänd galopp. Var ett tag sedan sist. Hedda gjorde det fint, men satan i gatan vad jag fick driva. Hade egentligen tänkt rida lite sluta i traven efter galoppen, men benen var som spaghetti, så det sparar jag till nästa pass. Måste styrketräna benen mer!

Marco hann jag inte med innan jobbet, så honom tar jag itu med ikväll :) Nu blir det bildbomb! Och detta är bara ett urval från mitt Insta-arkiv. Det blir många bilder på en vecka :)

Läst 12497 ggr Kommentarer Kommentera

Hade ställt klockan på sex i morse för att rida innan jag började jobbet. Hade som tur var somnat i tid igår kväll, så det kändes inte allt för jobbigt att kliva upp. Gick ut och gav hästarna morgonmat, sedan gick jag in och gjorde en smoothie till mig själv (clementiner och papaya) medan de käkade.

Började med att rida Marco. Fick tända belysningen till paddocken eftersom det var kolsvart ute. Gick fint att rida honom idag, och jag märkte att han reagerar väldigt bra på rösten. Berömmer jag honom så slappnar han av och tar fram öronen, och börjar han bocka och sparka så jag ryter till på honom och då slutar han direkt. Barska tanten Sara på hästryggen! Nåja, det är bra att ha sina små knep.

Hedda longerade jag och idag var hon mycket lugnare än när jag longerade henne i torsdags. Kanske för att det blev ett ordentligt dressyrpass igår? Hon var i alla fall fin, rytmisk och lyssnade på allt jag sa. På Marco brukar jag få göra lite ljud med longerpisken för att aktivera honom, men på Hedda behövs den inte, hon har lärt sig vad allt betyder. Marco är än så länge bara på hugget när jag säger Proo (lille latmasken), men han börjar så smått förstå när jag säger Trava och Galopp också. Han är lättlärd, så snart sitter det nog :)

Annars då? Slutar jobbet klockan sex ikväll, och då blir det hem och käka tacos. Hade tänkt att gå på bio med la familia, men det hade visst alla andra i Göteborgsområdet också, så det var bara att slopa de planerna. Om vi inte ville sitta med fem raders mellanrum alltså.Hedda och jag redo för tävling för två år sedan :)


Läst 12507 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
25
2013

Har planerat in fler tävlingar framöver och även anmält mig till en tävling med Marco idag. Är verkligen supertaggad på att allt ska dra igång nu! Jag jobbar hela denna helgen, men nästa är jag ledig båda dagarna, och då blir det premiär på tävlingsbanorna 2013! :) Jippie!

Så här ser det ut på min TDB just nu:
2-3 Februari - Alingsås. Rivica, Marco och Hedda (två klasser var).
10 Februari - Trollhättan. Marco och Hedda (en klass var).
24 Februari - Kungsbacka. Rivica och Marco (Rivica två klasser, Marco en).
16 Mars - Alingsås. Marco (en klass).

Detta är vad jag har anmält till hittills, så får vi se hur det känns efter nästa helg, om det blir några förändringar i planeringen :) Väntar på att Varberg ska komma ut med sin proposition till deras tävling första helgen i mars. Det är Allsvenskan/Eliten då, och jag har anmält mitt intresse till Kungsbacka RK att det skulle vara kul att få vara med i laget, men de har så många duktiga ryttare, så får se vad de säger. I vilket fall som helst så kan jag åka dit med Hedda och hoppa någon kringklass.

Har ni börjat planera in tävlingar, eller till och med börjat tävlingssäsongen redan? :)Den här bilden skickade mamma till mig igår. Vi har halmpellets i boxarna, men nu när det har varit så @#%+!?@ kallt så har det frusit ute i Heddas box, så nu fick hon hur mycket kutterspån som helst att mysa i. Hon hade gått in och rullat sig direkt :)


Läst 11686 ggr Kommentarer Kommentera

I morse gick jag upp tidigt och tog på mig så mycket kläder jag bara kunde få plats med under thermobyxorna och jackan. Longerade Hedda i paddocken, och jag vet inte om det var kylan som gjorde henne yster, men hon var halvt galen. I traven sprang hon omkring och flashade och i galoppen gjorde hon glädjeskutt i varje varv. Försökte få henne att sakta av så att vi kunde byta varv, men det var inte det enklaste. Hon är annars väldigt lydig på linan och vet precis vad trava, galoppera och proo betyder. Idag hade hon nog lite vax i öronen.. ;) Hur som helst så är det skönt med pigga och glada hästar!Så kallt, så kallt!


Läst 13063 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 4 5 nästa » sista » 

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


ArkivAnsvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.