Saras vardag
FEB
06
2013

Det har snöat i natt och det stod i tidningen att det ska bli jättekallt. Fy tusan! Jag vill ha vår, men jag antar att jag bor på lite fel breddgrader...? Visst är det trevligt med olika årstider, men vintern kan väl vara en vecka, mellan jul och nyår? Räcker gott och väl för min del. Det blir så jobbigt med hästarna när det först är snö, sedan töar, fryser på, snöar, töar, fryser osv osv osv. Igår till exempel var det plusgrader och det gick fint att köra iväg med transporten till manegen och komma upp för backen hemma sedan. Idag blev det inget med det. Att köra till manegen är inget problem, men eftersom vi inte kommer upp för backen nu måste vi lasta ur nere vid stora vägen, och det är inget jag vill göra när jag är själv. Tycker inte om det överhuvudtaget, men gör det absolut inte själv.

Provade att longera Marco i paddocken, men det var helt värdelöst. Även om det hade kommit snö så var det fortfarande is under och trots isbroddar i alla skor så halkade han när han travade lugnt och sansat. Blev alltså inte många varv motion då jag var rädd att han skulle halka och skada sig. Värdelöst, värdelöst, värdelöst!

Det är nu man önskar att man antingen hade manege hemma eller skrittavstånd till en. Eller att man inte bodde uppe på höjden. Suck och förlåt, men jag är lite lack på vädret just nu.

Imorgon ska i alla fall pappa jobba hemifrån, så då åker vi till manegen med både Marco och Hedda på morgonen innan jag börjar jobba. Marco vilar egentligen på torsdagar, men eftersom det blev så kasst idag får han gå imorgon istället.


Läst 7119 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
05
2013

Nu var det ett tag sedan vi hälsade på Maui. Lilla skruttan! Till våren ska vi ta hem henne och börja hantera henne mer :) Tänk att hon blir två år till sommaren. Tiden går för fort!

Bjuder på några fölbilder!



Läst 7333 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
05
2013

God eftermiddag! Eftersom paddocken är som en skridskobana för tillfället så fick det bli manegen med båda hästarna idag. Nu är det i alla fall plusgrader igen så jag hoppas att paddocken snart är okej.

Hedda var väldigt mjuk och fin idag. Väldigt lugn och sansad. Marcobus skötte sig också fint! Blev mycket öppnor och skänkelvikningar med båda hästarna och med Hedda jobbade jag även med slutorna. I höger varv har det gått fint, men i vänster varv har det varit lite trögt, men idag släppte det och hon jobbade på bra. Gissar på att jag åker till manegen imorgon också och rider markarbete med dem.

Marco har jag inte planerat in någon hoppning med denna vecka, då han gick två klasser i lördags och ska tävla en klass på söndag. Hedda däremot tänkte jag skulle få hoppa lite studs senare i veckan, antingen på torsdag eller fredag. Hon ska också hoppa en klass på söndag. Då är det Trollhättan som gäller :)



Fia var med ute i stallet idag


Läst 6428 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
04
2013

Vaknade upp i morse och tänkte att jag skulle gå ut och rida, men sedan kom jag på att det är måndag och vilodag. Somnade om och gick upp strax efter åtta för att göra mig i ordning för jobbet. 10-20 är det som gäller idag, och det känns rätt bra att sitta inne hela dagen idag, med tanke på det tråkiga vädret där ute. Snöblandat regn..

Här kommer Instaweek med bilder från förra veckan :)








Läst 5922 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
03
2013

Idag var det Alingsås igen, fast med Heddis. Dock blev det en mindre lyckad dag jämfört med igår, om man kollar i resultatlistorna. I 120 cm rev vi bakbommen på inhoppet i kombinationen. I 125 cm, som vad bedömning A:0, satsade vi på bra, men där rev vi tyvärr de två sista hindren. Näst sista hindret var en kombination med två räcken, där det blev för tight på utsprånget. Sista hindret var en oxer där hon inte var tillräckligt kvick. Det är bara att träna vidare, med mycket gymnastik! :)

Hedda var i alla fall pigg och glad i båda klasserna. Precis som vanligt så var hon ännu piggare och ivrigare i klass nummer två, och då har framfossingarna lite svårt att hänga med ibland. Nästa helg blir det Trollhättan med henne och Marco, men då ska de bara gå varsin klass. I övrigt tycker jag att hon hoppade fint idag, och det märktes att hon tyckte det var kul att komma ut på tävlingsbanan igen :) Får hoppas att hon håller sig lugn i hagen så vi får en lång säsong utan skador!

Nu ska jag ta ett varmt bad, ladda om batterierna och senare ikväll kolla på Ponnyakuten. Trevlig kväll allihopa! :)

Filmer från Hedda rundor idag:




Läst 6180 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
03
2013

God morgon! Nu ska jag ut till stallet och göra i ordning Hedda. Detta blir första gången hon tävlar sedan Laxhoppet i Lilla Edet i slutet på förra sommaren. Skoj! :)

Här kommer filmerna från Marcos rundor igår. Han kändes fin i båda, och fastän både 105 och 110 var debut så tyckte jag han gjorde det enkelt och fint. Han är bra duktig min lille Marcobus :)

 




105 cm felfritt :)



110 cm en rivning :)


Läst 6152 ggr Kommentarer Kommentera

Vilken underbar start på tävlingssäsongen! Alingsås idag med Marco och Rivica, som båda två debuterade både 105cm och 110cm. Inte allt för höga förväntningar, men vilken utdelning det blev!

Rivica är sju år i år, så för henne var det avd. A som gällde. Hon gick sin första avd. A i början på vintern på 95 cm på Kungsbacka där vi blev tvåa. I 105 cm idag gick hon jättefint och hennes stora galopp gjorde att det i omhoppningen gick fortare än vad det såg ut att göra. Det blev två felfria faser med en tid som räckte till seger!! 

Marco blir fem år till sommaren och får alltså bara gå avd. B hela året. Han var lite stissig på framridningen, men inne på banan skötte han sig fint och gjorde en felfri runda i sin debut i 105 cm. Han fick dessutom ta emot Rivicas förstapris och fick därför känna på hur det är att galoppera ärevarv, i täten!

Blev sedan en liten matpaus och gå banan till 110 cm. Rivica var även i denna debut dubbelt felfri och tiden räckte till en sjätteplacering (18 placerade). Denna runda var dock inte lika bra som den i 105, blev lite för mycket på och av, men hon tog sig över ändå. Hon var i några hinder också, men jag säger som Ingemar Stenmark;

"Jag vet ingenting om tur, bara att ju mer jag tränar desto mer tur har jag!"


Tog sedan ut Marco. Han kändes lite matt och trött (så går det när man lägger energin på fel saker), så jag tänkte att om han verkade tycka det var för jobbigt att hoppa så skulle jag utgå. När vi kom in på banan däremot gick reservtanken igång och han taggade till. Han gjorde en jättefin debut i 110 cm med ett skitriv på trean, ett räcke. 

Så det var nöjda som vi åkte hem från tävlingsplatsen! :) Imorgon ska vi dit igen, fast med lilla Heddis. Gud så skönt det ska bli att bara åka med henne. Ensam, rutinerad och skötsam, haha! Inte två unga hästar som dessutom är bästisar och bara skriker efter varandra ;) Nåja, de vänjer sig snart (hoppas jag!).

Här nedan är Rivicas båda rundor från idag. Marcos lägger jag ut sedan, blir ett himla filmtittande annars :)





Segerrundan :)




110 cm, 6:a :)


Läst 6098 ggr Kommentarer Kommentera

Nu börjar jag faktiskt bli lite nervös. Marco var lugn som en filbunke idag igen. Tog in honom från hagen i morse och gjorde i ordning honom för ett ridpass. I stallgången var han lite brötig och ville inte stå still, så då tänkte jag att han skulle vara tillbaka till sitt busiga jag uppe i paddocken. Icke sa nicke! Skrittade runt på lång tygel flera varv och kunde sedan korta upp tygeln och jobba honom i skritten utan att han ville börja busa. Kan detta vara lugnet före stormen? Årets första tävling är imorgon för både Marcos och min del. Han kanske sparar alla sina rackartyg till imorgon?! Nej, skämt å sido. Nu får jag inte gå händelserna i förväg och stressa upp mig själv. Andas in, andas ut. Tagga!

Putsade sadel och träns i morse och tog fram ett nytt schabrak. Mamma ska iväg med transporten i eftermiddag, så får packa in allt ikväll efter jobbet :)

Det var minusgrader i natt, så även om paddocken inte var stenhård så var den inte helt ultimal att rida i, men det fick gå. Tog det rätt lugnt med både Marco och Heddis.



Hjälpredan håller som vanligt spöt åt mig när jag ska fotografera :)



Här släppte han dock ner det på marken..


Läst 6390 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: « första « föregående 1 2 3 4 

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Mest lästa

Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.