Saras vardag
MAR
06
2013

I morse satt jag i godan ro och åt frukost framför TV:n, när allt plötsligt dog. Just det ja, strömavbrott! Hade till och med fått sms för några dagar sedan där de sa att de skulle stänga av strömmen några timmar, men det hade jag så klart glömt bort. Då fastnade jag i alla fall inte framför TV:n för länge, utan bytte om och gick ut till stallet.

Åkte bort med Marco till manegen för att hoppa lite. Pappa var med och kunde hjälpa mig. Gjorde samma övningar som igår, och att vända upp kort ur sväng är inte helt enkelt. Bra att träna på då det kan komma hinder fort ur sväng på tävling. Tyckte vi fick till det bra och sista språnget låg nog oxern på 120-125 cm. Fick ha mycket tryck i galoppen, men utan att komma med långa steg genom svängen. När man väl har vänt upp är det inte många steg att spela på, men jag tyckte att Marco lyssnade riktigt bra både fram och tillbaka, så det blev bra avstånd varje gång!

Skrittade sedan av honom på galoppbanan för miljötränings skull. Gick riktigt bra! Med Hedda blev det sedan longering i paddocken hemma. Skönt att den har börjat mjukna nu! Då är våren verkligen på ingång :)

Här är video från Rivicas hoppträning igår :) Film på Marcos hoppning idag kommer senare!


Läst 7286 ggr Kommentarer Kommentera

Ligger i sängen med datorn och känner mig väldigt nöjd med kvällens ridning. Tre hästar är ridna. Tre hästar har skött sig kanon. Tre guldstjärnor av tre möjliga alltså!

Började med Marco i manegen uppe hos Eva. Mamma red som sagt dressyrlektion med Natalie för Eva, men hon kikade lite på oss också. Marco sköter sig alltid jättefint hos Eva. Han vet att hos dressyrtanten måste man hålla sig i skinnet, så det gjorde han idag också. Gjorde mycket öppnor och skänkelvikningar, vilket han gör riktigt fint. Galopperade mycket med honom också och tränade på fattningarna. Eva tyckte att han såg fin ut :)

Åkte sedan hem och gjorde i ordning Hedda och Rivica för hoppträning. Började med Hedda i första gruppen. Idag var taktiken att låta henne sköta sig själv. Jag brukar ha ett bra stöd i handen och hjälpa henne över hindren, men nu när hon börjat slarva så tänkte jag att hon skulle få klara sig utan min hjälp :) La henne rätt på hinder, men släppte handen helt innan hon skulle hoppa av. Hoppade först en serie med studs och ett galoppsprång (samma övning som förra veckan men utan travbom in). De två första gångerna, när sista hindret var ca 80 cm, lät jag henne välja tempo in i serien. Givetvis tog hon ett för högt tempo och det blev trångt till sista hindret. Första gången rev hon med bakbenet och andra gången med frambenet. Det var allt som behövdes för att hon sedan skulle backa av själv och rätta sig. Hoppade riktigt fint resten av lektionen, och jag är supernöjd! Hon är inte dum, hon :)

I nästa grupp var det dags för Rivica att hoppa. Tog jaktbettet idag igen, då det fungerade så bra sist. Det gjorde det även idag, och det känns väldigt bra att hoppa henne på det. Jag får ihop henne lättare och det blir ingen dragkamp mellan oss. Skönt! :)

Här är film från Heddas träning. Rivicas kommer upp imorgon :) God natt!


Läst 6532 ggr Kommentarer Kommentera

God kväll! Någon mer som kollat på Top Model Sverige ikväll? Jag är alltid bänkad på måndagar! Nu är det däremot läggdags för min del, och imorgon väntar min enda lediga dag denna vecka. Inte med negativ betoning, för jag älskar mitt jobb och hade förmodligen inte gjort något vettigt om dagarna om jag inte jobbat :)

Imorgon ska jag hem till min höggravida vän, vars BF var i lördags. Jag ska inte sticka under stol med att jag hoppas på att få leka ambulansförare imorgon. Längtar massor till bäbisen kommer till världen!!

På eftermiddagen/kvällen blir det fullt upp med ridning. Hade från början tänkt ta Marco till manegen på morgonen, men jag tar sovmorgon istället och åker med mamma till dressyr-Eva. Hon ska rida dressyrlektion på Natalie, och då passar jag på att rida i manegen samtidigt. Då kan Eva dessutom slänga ett öga på oss lite då och då och komma med lite tips. Bra för Marco också att inte gå i samma manege hela tiden.

Kommer få skynda hem efter dressyren för att åka på hoppträning hos Ewa med Hedda och Rivica. Ska hoppa Hedda klockan sju och Rivica klockan åtta. Tror nog det blir en trevlig dag imorgon! :)

Denna helg som kommer är det förresten ingen tävling för min del, utan jobb som gäller. Nästa helg däremot blir det tävling både lördag och söndag. På lördagen blir det Alingsås med Marco och på söndagen Nordhalland med Hedda och Rivica. Var flera år sedan jag tävlade på Nordhalland, fastän det bara ligger ett stenkast bort. Alingsås var vi i för några veckor sedan och jag gillar deras tävlingar :)

Bjuder på några bilder på mig och Hedda från vintern 2009 när vi var ute och red på fältet. Det är nog enda gången hon har bockat med mig. Hon hade haft lite vintervila och gick ut för att skritta på fältet, vilket var sååå kul! Kan man annat än skratta när man sitter på en lycklig häst?!



Oj så skoj!





Jiiihaaa!



Vet inte vem av oss som var gladast?



Syns kanske inte så väl, men jag hade eldrött hår på den tiden :)


Läst 6579 ggr Kommentarer Kommentera

God morgon! Har varit borta i manegen och ridit markarbete med Hedda nu på morgonen :) Var helt själv så tidigt på morgonen, men när jag skrittade av henne kom en annan morgonpigg och skulle rida. Ridpasset gick bra och det blev en del öppnor och skänkelvikningar i traven för att sedan träna lite byten i galoppen. Hon brukar bli väldigt ivrig när det är galoppombyten på G, men idag var hon lugn och väntade.

Mockade för Hedda och Marco när jag kom hem och nu ska jag göra mig i ordning för jobb. Det är 10-20 som gäller idag.

Resan som bokades häromdagen är en weekendresa till Paris! :) Fredrik och jag ska åka torsdag-söndag i början av maj för att fira att vi stått ut med varandra i sex år. Jippie! Jag har bara mellanlandat i Paris tidigare och aldrig upplevt staden, så detta ser jag fram emot!!

Vad får man inte missa i denna stad och har ni några restaurangtips att dela med er av??



Eiffeltornet live ser jag fram emot! :)


Läst 6700 ggr Kommentarer Kommentera

Idag har mamma och jag varit i Varberg på tävling. Hade med Marco och Hedda i transporten. Marco fick hoppa avd. B 110 cm och Hedda avd. A 120 cm. Med Marco är jag väldigt nöjd, med Hedda väldigt missnöjd.

När mamma och jag gick banan till 110 cm tyckte mamma att det var jättehögt och jättesvårt. Det var en del titthinder och alla hinder var blanka och fina. Jag var inte speciellt orolig, då jag tycker Marco gjort sina tre tidigare starter i 110 cm väldigt fint. Han var dock sjövild på framhoppningen, så då började jag bli lite orolig att han skulle vara ofokuserad inne på banan. Han sparkade och flög som bara den i manegen, men lugnade ner sig något när vi började hoppa. Inne på banan var han helt fokuserad och hittade inte på några hyss. Vi fick ett bakbensriv på hinder 5, ett räcke, men i övrigt hoppade han jättebra tycker jag. Till sista hindret, en linje på långsidan med en oxer ner till ett räcke, så satt jag bara och backade och fick ingen bra distans. Då fick Marco, fem år, ta saken i egna hinder och hoppa av som han skulle. Tur att han är hinderklok och löser saker och ting när piloten sitter och sover :)

Efter några timmars väntan var det dags för Hedda att hoppa 120 cm, bedömning A:0. Taktiken för denna runda var att rida lugnt och sansat, då jag de två tidigare tävlingarna satsat och fått nedslag. Dock gick detta inte hem.. Hon hoppade jättefint på framhoppningen, men inne på banan var hon riktigt nonchalant och drog ner två stycken räcken. Slarvmaja!! Jag tycker själv att jag red lugnt, bra vägar och bra distanser, men ändå var hon slarvig. Ja ja, vi får träna vidare och lägga detta bakom oss.





Duktig Marco brydde sig inte alls om titthinder eller banderroller på väggarna. Trots en rivning är jag mycket nöjd med honom :)




Nonchalant Hedda idag, men snart hoppas jag vår svacka släpper..??


Läst 6104 ggr Kommentarer Kommentera

God förmiddag vänner! Inte nog med att jag fick en sadel i för tidig födelsedagspresent av mamma, igår när jag kom hem från jobbet hade hon varit och shoppat loss på Hööks! Jag fyller inte år förrän 30 mars (faktiskt på påskafton i år), men mamma har redan delat ut födelsedagspresenter i överflöd! Det hon köpte igår var ett brunt träns, en brun förbygel med martingal och bruna skydd både fram och bak till Mr Marco :) Jag har svart utrustning till Hedda och har haft det till Marco också, men nu när hans sadel är brun fick han resterande prylar i brunt också :) Tack så jättemycket söta lilla mamma!

Vi gick upp strax efter sex i morse och åkte till manegen med Hedda och Marco. Mamma red Hedda och jag invigde Marcos nya utrustning på honom. Han var jättelugn och fin idag igen och brallade inte en enda gång :) Tränade en hel del galoppfattningar vilket gick bra.

Nu jobbar jag fram till kl 18 ikväll efter det ska Fredrik och jag gå på bio. Blir marsch pannkaka i säng sedan, för imorgon är det tävling! :) Bokade förresten en weekend resa igår också, för sjuttsingen!! Mer om det senare! :)







Lite bilder från denna och förra veckan :)


Läst 6256 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
01
2013

I morse skulle jag rida både Hedda och Marco innan jobbet, så för att spara tid så gjorde jag i ordning båda och lastade in i transporten. Brukar åka med dem en och en till manegen eftersom det bara tar fem minuter att köra, men idag hade jag ingen extra tid över. Dessutom bra träning för dem (eller ja, Marco) att stå själva i transporten. Marco brukar leva loppan i transporten när den andra hästen försvinner, och när han själv går från transporten är han spänd som en pilbåge, redo att flyga i väg.

Fyllde upp höseglet så de skulle ha något att roa sig med medan de väntade i transporten. Började med Marco, så att han skulle vara lite trött när han skulle stå själv. Hedda stod snällt kvar i transporten och Marco hängde med in i manegen utan protester. Han gnäggade inte en enda gång under passet och skötte sig exemplariskt!

När vi var klara ställde jag in honom i transporten och plockade ut Hedda. Först hoppade han runt i transporten, men så fort Hedda och jag gått iväg så tystnade det. Eftersom jag var själv i manegen valde jag att ha porten öppen så jag skulle höra om han försökte välta släpet, men det var banne mig tyst under hela tiden jag red Hedda. Eftersom han är ett riktigt matvrak så misstänker jag att han hade fullt upp med det överfyllda höseglet (tackar mig själv att jag hade en genialisk stund på morgonen).

Hedda, som hatar alla andra hästar och djur, var faktiskt riktigt ofokuserad i början och gnäggade efter Marco när jag skrittade fram. Matvraket svarade aldrig, så till slut gav Hedda upp och började koncentrera sig.

Måste säga att detta gick över förväntan, helt kalasbra!! Kommer absolut åka iväg med båda igen. Kanonbra att spara lite tid :)



Marco kikar ut :)


Läst 6876 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: « första « föregående 1 2 3 4 

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Mest lästa

Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.