Saras vardag
APR
30
2013

God kväll och hoppas alla har en trevlig Valborg :) Vi har precis grillat, vilket var premiär för i år. Riktigt smaskigt! Snart vankas efterrätt i form av citron- och lakritspannacotta toppad med hallon. Någon som blev sugen?

Det har varit en bra tisdag idag! Började med att skritta Hedda i 30 minuter innan Vivi kom. Hon skulle ge Marco Biolight, men först kolla Heddas hoppsadel. Kollade med värmekameran och den låg bra, lite mer ner på vänster fram. Har en padd med fickor, så ska lägga i en bit i vänstra framfickan så blir trycket bra :)

Efteråt var det dags för Marco. Han har fått Biolight och massage en gång tidigare, men det var ganska många månader sedan nu. Då tyckte Vivi att han var så fin så att han inte behövde på ett bra tag igen. Nu när jag vann en gratis behandling på Kungsbackas stora tävlingar tänkte jag att jag skulle unna honom den. Han har ändå gått mycket och hårt sedan förra behandligen, så tyckte det kunde vara bra att kolla. Marco fick guldstjärna, då Vivi tyckte att han kändes helt superfin!! Jättekul att höra! Då jobbar han på rätt sätt, vilket känns skönt för mig att veta :)



Jag hade på mig mina nya ridbyxor idag när jag skrittade Hedda. Materialet är verkligen jätteskönt, och för mig som inte gillar helskodda ridbyxor är dessa perfekta. Vill köpa mig några fler i andra färger :)



När jag var klar i stallet åkte jag hem till Lissan och spenderade dagen med henne och bäbis Tuva. Fick finaste frågan om jag ville bli fadder till Tuva. Vilken ära! Klart jag vill! Finns inga bättre och sötare barn än Tuva och storasyster Melina. Bästa! :)



Tuva, numera min guddotter! :) <3


Läst 19687 ggr Kommentarer Kommentera
APR
29
2013

Hej! Ösregnar ute.. Hua! Var i alla fall uppehåll i morse när jag skrittade Hedda :) Fyndade ni något på mässan i helgen då? Det var så himla mycket folk, men lite saker fick jag köpt. Köpte en ny magplattegjord till Marco hos Svensk Ridsport. Han fick ju en ny sadel i början på året som var brun, och de två magplattorna jag har hemma är svarta, så nu var det på tiden att han fick en som matchar :) Köpte även ett par svarta ridbyxor med rosa text från bloggaren Tyra Sjöstedts märke, Star Rider. Jättefina tyckte jag och väldigt bekväma med skönt material. Köpte hennes bok också :) Mamma fyndade täcken till alla hästarna hos Horseware och sedan blev det lite smått och gott så som hästschampo, gummiband, broddpluggar m.m.



Detta fick vi med oss hem :)



Svart och rosa var snyggt ihop tycker jag :) Ska visa hur de ser ut på imorgon :)

Jag såg förresten världens finaste träns och förbygel i Mountain Horse-montern. Trodde jag skulle smälla av när jag såg dem!! Jag var borta hos Ewa och Thomas i deras monter när Ewa frågade om jag sett de superfina tränsen hos Mountain Horse. Det hade jag inte, så vi gick bort tillsammans och där var de, det finaste tränset och förbygeln jag någonsin sett, med diskret strass! Dock kunde man inte köpa dem på mässan.. :( De skulle från början släppas i augusti, men nu sa han att det var ändrat så någon gång i juni ska man kunna köpa i butik. Jag har bestämt mig för att köpa ett träns + förbygel till Marco :) Jag glömde tyvärr ta bild på dem, men det bruna tränset hade diskret strass på nackstycket, pannbandet och nosgrimman. Förbygeln var kombinerad med martingal och det var matchande strass med tränset på själva förbygeln. Alltså jag är lyrisk över dessa. Materiell lycka! Hoppas Svensk Ridsport i Kungsbacka tar in dem när de släpps, annars får jag beställa från nätet. Måste ha!! Okej, jag börjar låta lite läskig nu, så nog pratat om detta. En sista sak bara, var det någon annan som såg dem? Sååå fina..!


Läst 21350 ggr Kommentarer Kommentera

Då var Göteborg Horse Show slut för i år och världscupen i hoppning avgjord! Det blev amerikanska Beezie Madden som vann i omhoppning mot Steve Guerdat. Jag hejade som sagt på Luciana Diniz och svenskarna, men när det var omhoppning mellan Madden och Guerdat höll jag tummarna stenhårt för Guerdat. Han satsade, men tyvärr åkte två bommar i backen.

Banorna såg grymt svåra ut, och i första omgången måste de byggt för svårt, eftersom ingen nollade! Första nollan kom inte förrän i omgång två, och det var Sergio Alvarez Moya och hans superfina Carlo som satte den :) Det har i alla fall varit väldigt spännande och kul att få ha sett världscupfinalen i hoppning live. Synd att det inte blev svensk seger på hemmaplan, men nästa år kanske det blir svenskar i topp i Lyon?



Innan start :)

Handlade lite på mässan idag också. Visar upp det i nästa inlägg :) Jag var ute och skrittade Hedda i morse innan vi åkte in till Göteborg. Nu är det bara lite drygt en vecka kvar till vi ska på återbesök. Vad fort tiden har gått! Hoppas veterinären tycker det ser mycket bättre ut då :)


Läst 17300 ggr Kommentarer Kommentera

Ännu en toppenkväll i Scandinavium, dock lite stolpe ut för svenskarna i andra omgången av världscupfinalen. Både Malin och Jens fick två ner medan Henrik och Gotha fick ett förargligt riv på första hindret. Rolf-Göran och Quintero visade nerver av stål och satte en felfri runda. Vi i publiken ställde oss upp efter ritten och applåderade och jublade som tokar! Han är verkligen kung! Tyvärr ett nedslag i omhoppningen, men han ligger fyra inför söndagens omgång och har 3 fel. Leder inför söndag, med 0 fel, gör min nya favorit Luciana Diniz på sin Lennox. Alltså, jag hoppas verkligen att hon rider felfritt på söndag. Kanske är jag en förrädare nu, men tänk vad kul om hon hade vunnit! Då hade jag nog börjat lipa, haha! Självklart hejar jag på Roffe och de andra också, och på Meredith och Bella Donna så klart! :)



Steve Guerdat, som sponsras av Honda by the way, segrade i dagens omgång :)

Efter världscupen gick vi omkring på mässan och väntade på att Young Rider klassen skulle börja. Ewas söner, Jakob och Philip, var med, och dem ville jag så klart inte missa. De gjorde båda två varsin felfri runda, håller tummarna för dem imorgon :)

Imorgon blir det inget Scandinavium för mig, utan jag ska jobba hela dagen. På söndag däremot, när allt ska avgöras, då kommer jag så klart sitta bänkad inne i Scandinavium. Stämningen lär vara helt crazy då! :)


Läst 15541 ggr Kommentarer Kommentera
APR
26
2013

Kommer somna gott nu ikväll efter en härlig show i Scandinavium! Stämningen var på topp och det var jättemånga felfria svenskar idag. Så kul!!! Jag hade biljett till kvällsföreställningen, som började med första delen av världscupfinalen. Gud så spännande det var, och när RGB var inne på banan och satte nollan trodde jag taket skulle lyfta. Vilken kung han är!!! Fastän världscupen inte är slut än kändes det som han redan vunnit. Fantastiskt kul att alla fyra svenskarna var felfria. Toppform!

Förutom svenskarna (of course) så har jag två andra favoriter. Meredith Michaels-Beerbaum är min stora idol, och även hon och Bella Donna var felfria (snubblade dock till lite läskigt efter ett hinder). Sedan är bara Rich Fellers och hans Flexible för fina! Den lille, lille hästen och hans ryttare, vilket team de är! Tyvärr lite pannkaka till näst sista hindret, annars var de på väg mot en snabb tid. Luciana Diniz har dessutom blivit lite av en favorit hos mig. Tidigare har jag varit neutral, men åh vad jag älskar när hon visar sina känslor. Superrunda med Lennox idag och hon öste beröm över honom. Tårögd är vad man blir!



Roffe och Casall, ser nöjda ut efter en felfri ritt!

Strosade omkring på mässan sedan i väntan på att nästa klass skulle börja, en 150 cm hoppning. Många svenskar med, och även många svenskar till omhoppning. Peder Fredricson med två hästar dessutom. Inte illa pinkat!! Med H&M Sibon gjorde han en grym omhoppning och jag trodde det skulle bli svårslaget. Dock kom Beezie Madden (som vann världscupklassen) in på banan, och var det någon som skulle rida snabbare så var det så klart hon. Trodde det var omöjligt att slå henne, men in kommer Dennis Lynch och slår hennes tid med en sekund. Fartfylld omhoppning, minst sagt! :) Förresten hade norska Geir Gulliksen någon form av säkerhetsväst/ryggskydd på sig när han tävlade idag. Vet att jag läst något om denna säkerhets"tröja" för ett tag sedan, men har inte full koll. Inte så vanligt i alla fall att man ser dessa ryttare använda det, så tummen upp :)



Syns väl inte helt bra på denna mobilbild, men här är alltså Geir Gulliksen med någon form av säkerhetströja :)

Imorgon ska jag in igen till kvällsföreställningen. Längtar!


Läst 13271 ggr Kommentarer Kommentera

I morse var det strålande sol och till och med varmt! Gick ut till stallet och gav Hedda medicin och gjorde i ordning henne för dagens skrittpass. Fick bli i paddocken idag igen, och jag ledde henne istället för att sitta på. Kan vara nyttigt för mig också att traska på i raskt tempo. Till helgen ska vi i alla fall åka bort till skogen och skritta :)

Efteråt var det raka vägen till polisstationen. Dock inte mer spännande än att jag skulle hämta mitt nya pass som var klart :) Jobbar fram till fyra idag, sedan är det äntligen dags för GBG Horse Show för min del. Hallelujah! Jag ska gå ikväll, imorgon kväll och söndag. Skoj!!!



Min fina Hedda och jag, ute och gick i morse.



Så här blir det när man säger "smile for the camera!" :)



Let's travel the world! Woho!


Läst 13424 ggr Kommentarer Kommentera
APR
24
2013

Helt crazy vad det blåser ut! Höll på att blåsa omkull när jag gick utanför dörren i morse.. Jobbar 11-20 idag, så skrittade Hedda innan jobbet idag. Marco är förresten så söt. När jag åkte iväg till jobbet idag så stannade jag bilen bredvid hagen där han och Rivica går just nu. Drog ner rutan och ropade på honom, och då sätter han full galopp och kommer för att prata lite :) Lille gubben! I den hagen de går i nu förresten finns det tistlar, som Marco alltid lyckas hitta. Han kommer alltid in med pannluggen full och även en del i svansen. Tur att de är enkla att dra ur..





Nya modet!


Läst 13268 ggr Kommentarer Kommentera
APR
23
2013

Go'kväll! Känner mig halvdöd efter kvällens hoppträning med Rivica. När jag kom in från stallet var min T-shirt så blöt av svett att den nästan gick att krama ur. Feeling fresh!

Hoppträningen gick i alla fall bra. Tänker Thomas-style i min ridning och jag kom åt Rivica på ett helt annat sätt nu. Hon fick jobba hårt! Och likaså jag.. Puh! Måste ha så himla mycket ben på och ordentligt stöd i handen. Hon är mycket häst att rida och inte helt stark ännu, men också lite lat. Jag får kämpa på bra! Får hoppa henne på träningen nästa vecka också nu när Marco vilar och Hedda skrittas. Skrittade förresten Hedda uppsuttet idag och ska börja med det nu. Hade på Equiband och jobbade henne i skritten :)

Här är video från kvällens träning:


Läst 12797 ggr Kommentarer Kommentera
APR
22
2013

Marco firar sin påbörjade semester med att rulla sig i hagen och att gå från grå häst till brun häst. Vet inte hur många gånger han rullade fram och tillbaka, men ett som är säkert är att ett bad är på sin plats imorgon! :)



Åh, så gott!

Idag provade jag Equiband på Hedda för första gången! Tog både bandet under magen och bakom rumpan. Hon skrittas ju bara, men hon sänkte sig, slappnade av och fick ett bra övertramp. Tror detta passar henne perfekt :) Imorgon ska jag sitta på henne och skritta, och nu är det Equiband som gäller hela tiden!



Nöjd Hedda


Läst 16244 ggr Kommentarer Kommentera
APR
21
2013

Sådär, nu var utomhuspremiären avklarad! :) Vi var i Ätrabygden, ett mysigt ställe inne i skogen, en bit utanför Ullared. Jag var anmäld till 110cm och 120cm med Marco. Han brukar inte gå två klasser, då han inte har riktigt så bra kondis än nu när det blivit lite mer höjd på hindren. Vi jobbar på det och han blir successivt starkare :)

I 110 cm var det 10 hinder och 11 språng. En rätt lång bana tycker jag. Jag tänkte på vad Thomas sagt om att jag måste ha bra galopp, och i början hörde jag en del som fick tidsfel, så jag la upp ett bra tempo direkt på Marco. Han hoppade fint och felfritt, inom tiden. Kom lite nära på vattenmattan, men han drog upp tassarna. Skötte sig jättefint på utebanan och hittade inte på något bus eller var tittig på det runt omkring. 

Här är filmen från 110 cm:





I 120cm kände jag redan på framridningen att han var lite matt. Även när vi hoppade fram blev han lite lång. Tänkte att om det blir för kämpigt för honom inne på banan så får vi helt enkelt utgå. Denna bana var också 10 hinder med två kombinationer och alltså 12 språng. Vi kämpade oss igenom banan med två rivningar; ett på hinder två som var ett räcke och ett på hinder åtta som också var ett räcke. Sanden blev lite djup i svängarna inne på banan, så han fick nog rätt go' mjölksyra och orkade inte riktigt galoppera på och trycka ifrån. Han hoppade lite platt denna runda, men han är en liten fighter och kämpade väl! Detta var hans andra runda på 120cm, så det blev klart godkänt :)

Nu ska Marco få vila i två veckor. Han har gått mycket och tävlat en hel del sedan säsongen började, så det kan behövas för både kropp och knopp. Jag kommer hem från Paris söndag den 5 maj, och då tänkte jag börja rida honom igen och ladda upp för en härlig utesäsong :)

Här nedan är rundan i 120 cm:


Läst 13316 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 4 nästa » sista » 

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.