Saras vardag
MAJ
15
2013

Heeej! Skulle egentligen skriva om Rivicas hoppträning nu, men det får jag göra i nästa inlägg, för nu har jag varit och tävlat med Marco och han är number one ;) Åkte till Kungsbacka Ridklubb idag på deras ungehästtävlingar som de har varannan onsdag. Hoppade en klass, 110cm, och han var felfri. Jätteduktig!! Det var Lennart "Lindis" Lindelöw som byggde, som oftast på KRK, och då vet man att det inte kommer bli en piece of cake, så att säga. Jag gillar att hoppa hans banor, för då måste jag verkligen vara 100% fokuserad. Det ska man så klart alltid vara, men när Lennart är i farten, då gäller det att vara skärpt! Det är ofta tekniskt och maxhöjd på hindren. Känner mig alltid lite extra nöjd när det blivit en felfri runda på någon av hans banor, haha!

Här nedan ser ni rundan. Snälla Elisabeth filmade, eftersom jag var själv på tävlingen idag.

Eftersom de hade två inne på banan hela tiden så passade jag på att visa Marco båda kombinationerna och första hindret. Det sker massor av arbete utanför paddocken, så där ligger det en hel del grejer, och detta var vid första hindret, så passade på att gå förbi där.

Startade på hinder nr 1 (no kidding), en oxer, som han hoppade fint på. Var sedan rakt ner till ett räcke. Vet inte hur många galoppsprång det skulle vara, det var så långt så vi rullade bara på och jag såg ett avstånd. Han hoppade fint där också och sedan var det att vända upp på en oxer ur sväng. Fick ett fint språng och direkt i landningen var jag tvungen att vara med för att inte missa nästa hinder. Det var nämligen böjt spår ner på en trippelbarr. Bågen blev superbra och det var bara att rulla på och få ett härligt språng på trippeln. Hinder nr 5, ett räcke, kom ganska fort ur sväng, men även där var det en vaken ryttare och vaken häst, så det blev ett bra språng. Från räcket var det sedan fem galoppsprång till en räcke-räcke kombination med två galoppsprång i mellan. Gick kalas! Vända upp från staketet upp på hinder 7, en oxer. Inget konstigt där heller. Sedan böjt spår till nästa kombination, 8A-B, som var oxer in och räcke ut. Kom lite stort och snabbt in över oxern, men där visade han kvickhet och drog snabbt upp tassarna till B-hindret fastän det blev trångt. Vände sedan upp på nr 9, ett räcke. Det enda hindret på banan som han var i. Fick bra distans, men han var i med ett bakben på bommen, som ändå låg kvar :) Galoppsträcka upp till sista hindret, nr 10, en oxer, som han hoppade fint på.

En bana med 10 hinder och 12 språng. Vissa hinder kom väldigt fort, men jag tyckte Marco skötte sig utmärkt och vi hade bra flyt runt banan! Är suuuupernöjd! :) Dessutom var han jättesnäll och lätt att hantera fastän jag var själv idag. Inne på framhoppningen var han väldigt lugn och fin. En kalasbra dag helt enkelt! :)


Läst 7719 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
15
2013

Hej mitt i natten :) Red ut en promenad på Hedda i morse och i eftermiddags var det dags att åka till dressyr-Eva för dressyrlektion med Marco. Vi red ute i paddocken, vilket var skönt. Marco kändes väldigt positiv och glad :) Fastän han blev väldigt svettig och lite trött mot slutet så verkade han tycka det var roligt hela lektionen. Inget bus någon gång och inte heller någon protest när jag pressade på lite extra. Skoj! Samarbetsvillig och jag tyckte han gick rätt trevligt :)

Idag var han lite stelare i vänster sida i början, men fick böjt igenom honom bra. I höger varv gick allt mycket enklare från start och han kändes mer balanserad i det varvet. Det är alltid kul att träna för Eva. Hon är dressyrdomare, vilket jag drog nytta av när jag red fälttävlan. Då tränade vi alltid på programmen och jag fick massor med bra tips och trix. Nu tävlar jag inte fälttävlan längre och dressyr var länge sedan jag startade (är dock sugen på någon clear-round med Marco), men jag tränar fortfarande för Eva. Viktigt och nyttigt för både mig och hästarna. Samt roligt! Det är skönt med Eva också att hon tar en för den man är. Dessutom är hon skojig att rida för :)

Här kommer en film med massor av klipp från dagens dressyrträning :) Blir mest hoppfilmer här på bloggen, så kanske uppskattas lite hinderfria filmer? 

Jag hopptränade med Rivica efter dressyren för Ewa. Mer om det imorgon, för nu går ögonen i strejk. Dessutom ska jag tävla imorgon. Mars pannkaka i säng!!!


Läst 6846 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
13
2013

Hej! Det var segt att gå upp i morse, men lyckades kravla mig ur sängen till sist. Red Hedda med Equiband i paddocken. Inte så kul att rida i paddocken nu när vi bara skrittar och travar på raka spår, men gjorde en del tempoväxlingar så att vi inte skulle somna. Imorgon rider vi ut! :) Berättade förresten för veterinären på återbesöket att jag börjat använda Equiband och det trodde han skulle vara jättebra för Hedda och hennes rygg. Det gick bra att rida idag och hon var pigg och framåt. Vet att hon är sugen på att galoppera, men en vecka till innan vi kan börja galoppera så smått :)

Efteråt fick hon på sig ett nytt, lila regntäcke. Molnen såg lite väl gråa ut, så tänkte att hon kunde få inviga det idag. Mamma köpte det på Gekås för en billig peng. Visst är det fint? Jag tycker deras hästavdelning är superbra. Vill åka dit och handla massor! :) Kanske kan vi stanna där innan vi ska hämta hem Maui om några veckor?Dream Purple Music måste så klart ha ett purple täcke. Allt annat är oacceptabelt ;)Tunt och skönt :)

Lämnade förresten in Blåa Faran i morse på bilverkstaden. Får hämta honom på onsdag igen. Vem kallar förresten sin bil för en han? Detta är bara weird..


Läst 10824 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
12
2013

Go' kväll! Verkar som att det har gått bra för alla Husbloggare här på Hippson på helgens tävlingar. Så skoj :)

I morse skrittade och travade jag Hedda i paddocken innan jobbet. Mockade mina boxar och gjorde i ordning höpåsar som pappa kunde dela ut vid lunchen till Marco och Hedda. Mamma har nämligen varit iväg på tävling hela dagen. Med Rivica var hon placerad 3:a i LA:3 och sedan placerad 4:a i debuten i Msv C:1. Grymt bra! Natalie var lite segare idag och var tre utanför placering i första klassen och första utanför i Msv C:1.

Jag jobbade 10-18 idag och när jag kom hem tog jag Marco på linan i paddocken så att han fick röra lite på sig. Lullade runt i traven och gunghästgalopperade de första varven, sedan vaknade han till och hej vad det gick. Bockade några gånger och drog på rejält. Suck, aldrig en lugn stund med den hästen ;) 

Nu har vi fikat med äpplepaj och vaniljvisp och kollat på Mästarnas Mästare. Jag ska sova så jag orkar upp imorgon och kan rida Hedda innan jobbet. Jobbar 10-20.Marco uppe i paddocken. Tror mig se en räv bakom örat!


Läst 9243 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
11
2013

Go' kväll vänner!! :) Idag har varit en riktigt härlig dag. Började med att ta sovmorgon till klockan tio. Åkte sedan bort till galoppbanan med Hedda och red där. Blev nio varv, varav fyra i trav. Hon tyckte det var skoj att få gå där :)

Hemma igen putsade jag mina stövlar och Marcos utrustning, bytte schabrak, fixade nummerlapp, hängde in allt i transporten. Tog sedan in Marco och gjorde honom ännu tjusigare än vad han redan är. Knoppar i manen och fläta i svansen. Hans pannlugg däremot knoppar jag aldrig, för den är så lång och tjock, så han ser så söt och busig ut med den hängandes :)

Gick sedan in och åt sen lunch/tidig middag innan pappa och jag åkte mot Ale Jennylunds Ridklubb. Åkte inte hemifrån förrän vid halv fem. Skumt det kändes att åka och tävla på kvällskvisten :) Var anmäld till 120cm avdelning B med Marco. Var dryga 90 starter i avdelning A och vi kom fram när de var på cirka 60. Kunde i lugn och ro lära mig banan från sidan av paddocken. När det var 20 kvar i avdelning A gick vi bort till transporten. Jag hade nummer åtta. Plockade ut Marco, veterinärbesiktigade och plockade sedan på oss utrustningen :) Marco skötte sig jättefint hela tiden. Säkert för att pappa stod och klappade på honom hela tiden ;)

Hoppade sedan upp och in på framridningen. Marco kändes väldigt fin både på framridningen och framhoppningen. Lite tungt i sanden bara så ville inte hoppa för många språng så att musten skulle gå ur för fort. 

Inne på banan kämpade han på jättefint och vi kom i mål felfritt, inom tiden! :) 


Tyckte vi fick till en bra runda. Ett härligt språng på ettan där han var med ordentligt och framme. Något nära på tvåan, ett räcke. Hoppade sedan fint på hinder tre och fyra som båda var oxrar. Femman, räcke med vattenmatta, gick fint, sedan var det böjt spår till en oxer där jag red lite för rak väg, så det blev lite nära, men han löste det fint ändå. Hinder sju, en oxer, hoppade han fint på, och sedan var det böjt spår till kombinationen, två räcken med ett galoppsprång i mellan. Hade sett många som fått trångt och tagit med sig bakbommen ut. Marco backade av jättefint och hoppade jättefint genom kombinationen. Hoppade sedan fint på hinder nio som var ett räcke, och sista hindret, en oxer på distans från nian, klarade vi felfritt även om det blev för nära.  Skulle gjort en check i mitten, men galopperade bara på. Löste sig fint ändå :) 

Är supernöjd och glad!! Detta var Marcos tredje runda på 120cm! I debuten, inomhus, hade han ett fjuttigt nedslag. Andra gången, utomhus, blev det två ner, då han kändes riktigt trött, men kämpade fint ändå. Så tredje gången gillt blev det alltså idag :) Är jättenöjd! Han har dessutom skött sig helt exemplariskt idag, från det att vi lastade ur till vi åkte hem igen :)Jippie, nöjda och glada :DKärlek och morötter har Marcobus fått i mängder :)


Läst 10879 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
10
2013

Bästa uteritten med Marcobus idag!! Han tyckte det var superkul! Jag red ut själv en runda på ridspåren medan pappa gick en promenad med Fia på löparspåren. Marco kan vara ganska tittig när man rider ut och "smyga" fram och förbi alla skogens faror. Idag däremot hade han en ärlig framåtbjudning och verkade tycka det var superkul att komma ut i skogen. Jag har inte ridit ut på honom tidigare denna vecka och innan dess har han haft två veckor semester, så kanske hade han saknat uteritterna?

Varje gång marken inte gick nedför började han trava av sig själv och inga stenar eller stubbar var farliga idag. Vi mötte golfare, såg folk i motionsspåren och en liten ekorre klättrade runt i ett träd som vi red förbi. Inte ens när massor av fåglar flög ut från en buske blev han rädd. Istället travade han friskt på framåt och vinklade bara ena örat åt fåglarnas håll. Superkul!

I varje galopp var han jättetaggad i fattningen och sedan låg han på ordentligt och ville gärna galoppera mera :) Kändes som att han ville göra några glädjesprång ibland när vi galopperade, men han höll sig på marken, med fullt fokus framåt :)

Känner mig supernöjd med morgonens uteritt. Han var så glad och positiv, och modig! :) I vanliga fall kan det vara lite skräckblandad förtjusning, men idag var det inget som var farligt :)Tycker vi ser rätt nöjda ut båda två! :)


Läst 6851 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
09
2013

Mamma och jag red ut en liten runda i morse innan jobbet. Hon på Rivica och jag på Hedda. Skrittade på ridspåren och när vi sedan kom ut på den stora grusvägen travade vi bort. Hedda var pigg, men inget överdrivet. Till en början i alla fall.. När vi vände och travade tillbaka fick hon krut i baken och ville nog helst galoppera. När det började slutta lite neråt saktade vi av, men Hedda ville absolut inte skritta. Hon taktade fram, gick på tvären, väntade spänt på att jag skulle ge henne signal till galopp. Herregud, kunde nästan tro att hon varit instängd i flera år och aldrig varit på en uteritt. Crazy horse! När vi kom in på ridspåren igen, som är lite smalare, lugnade hon ner sig och vi kunde skritta tillbaka. Märks att hon tycker det är kul att få trava nu och inte bara skritta :)

När vi kom tillbaka till stallet gjorde jag i ordning henne och masserade in balsamliniment på bakkotorna och framknäna. Fick tips om det av veterinären :) Använder Dr. Schaette balsamliniment, som jag gjort i flera år, och är nöjd med.Hedda i hagen efter ridturen :)


Läst 7151 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
08
2013

Go'kväll på er! Har precis ätit räkmacka till middag. Lite vardagslyx mitt i veckan! Imorgon är det röd dag, men vi har öppet ändå. Jag ska jobba 10-18. Ledig får jag vara på lördag när jag ska tävla :) Ska rida ut på Hedda innan jobbet imorgon, så får snart ta och lägga mig om jag ska orka upp.Satt gött i kistan!

Förresten, nu när jag inte har någon skadad häst längre passar bilen på att filura. Trögstartad och en lampa som började lysa! Kollade upp i min lilla Opel-bok vad nu detta betydde, och tydligen hade det med avgasreningen att göra?? Kommer säkert kosta skjortan, men det är bara att lämna in den och vara tacksam över att det är bilen och inte hästen :) Vet inte om det är fler än jag som är så här, men när jag skulle köra hem från jobbet och bilen inte ville starta snabbt och kvickt som vanligt utan bara stod och brummade, då vred jag om nyckeln extra hårt. Varför liksom? Likadant när batterierna börjar ta slut på fjärrkontrollen till TV:n. Då trycker jag allt vad jag orkar. Inte för att det hjälper, men jag inbillar mig det. Någon som känner igen sig?Till vänster i bild lyser den lilla rackarns figuren..


Läst 6994 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
08
2013

Hejsan! Vad kul att så många har gillat min inlägg här under om Equiband :) Dock tråkigt med de som inte har läst på ordentligt om produkten och drar förhastade slutsatser. Läs DET HÄR inlägget, som är väldigt bra med förklaringar. Bland annat står detta:
 
 Du befinner dig på ett gym och tränar styrketräning. Du hoppas och tror att du gör rätt när din personliga tränare (PT) kommer fram och ”petar lite här och lite där” dvs korrigerar din teknik. Du känner omedelbart skillnad (ganska ofta blir det jobbigare, eller hur ) och i och med teknikförändringen så har du ändrat träningen från slitage till uppbyggande träning (jo, styrketräning med felaktig teknik är snarare nedbrytande än uppbyggande). Troligtvis så kommer din PT att behöva påminna dig om tekniken ett antal gånger men till slut så sitter den där – du har blivit kroppsmedveten och sk ”banat in” ny/rätt teknik. På samma sätt kan Equicore hjälpa dig att bli din hästs PT – du har ett verktyg som gör att du kan ”peta” och korrigera tekniken dvs hjälpa hästen till bättre kroppsmedvetenhet.

Equiband hjälper hästen att använda sina muskler rätt och varken Hedda eller Marco har tyckte att Equiband är obehagligt eller visat något tecken på att vara besvärad av bandet :) Anyway, klicka på länken ovan och läs mer om Equiband!

Har idag varit på hoppträning med Marco för Thomas. Vi tränade utomhus i paddocken, trots regn. Det var en jättebra träning med svåra övningar, och jag tyckte Marco gick jättebra! Thomas sa att detta var nog det bästa han sett honom hoppa, vilket var skoj! Han kändes väldigt fin och vi fick många fina språng där han använde sin teknik väl. Jag tycker detta var ett stort framsteg från förra lektionen för Thomas. Den var också jättebra, för då fick jag väldigt mycket kritik och tips, och jag kände att jag verkligen har tränat ordentligt hemma och tog med mig det, vilket nog märktes på dagens träning. Jag rider mer noggrant och tänker mer framåt. Känner mig väldigt nöjd, trots att både Marco och jag var som två dränkta katter efter lektionens slut.. Skrittade av honom ett varv på galoppbanan som miljöträning :)Puss på dig bäste lille häst :)

Update:
Alltså vad är det för fel på folk? Mobbning är inte okej överhuvudtaget, men vuxna som mobbar barn? Jag blir mållös. Skrämmande är det enda ord jag får fram just nu.. http://www.tyrashastar.se/?p=38025


Läst 7203 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
07
2013

Marco gick superfint idag! :) Provade som sagt Equiband på honom för första gången. Vivi tycker han är jättefin i kroppen och arbetar på rätt sätt, så egentligen är nog Equiband inte nödvändigt för honom. Köpte det främst för Heddas skull, då hon har lite svårare att sätta muskler i ryggen och gå i form. Tänkte i vilket fall som helst att nu när vi har köpt det så kan det ändå vara kul att prova det på Marcobus. Vivi berättade nämligen också att många hästar blir lugnare av Equiband, och Marco kan ju vara busig ibland och plötsligt spänna sig och sedan flyga iväg som pilen från en spänd båge. Idag var han helt outstanding! När jag satte på bandet under magen i stallet såg jag hur han liksom höjde ryggen. Han kollade bak på magen och undrade vad det var för något, men verkade inte besvärad. Gick upp till paddocken och ledde honom ett varv innan jag satt upp. Kunde sedan skritta honom jättelänge, både på lång tygel och i form, utan att han började jobba upp massa energi för att sedan explodera. DET var skönt! Han jobbade på jättebra i både skritt, trav och galopp och i galoppen kände jag hur han använde ryggen på ett annat sätt och jag fick liksom svårt att sitta ner ordentligt då han galopperade så runt och härligt. Hela passet var han otroligt avspänd och han busade ingenting! Hoppas så klart att detta inte bara var en engångsgrej, utan att bandet hade en positiv effekt på honom :) Ska fortsätta använda det på honom när jag rider markarbete!Min finaste lille prins!!! Hur söt på en skala 1-10? 15, helt klart!

Nu ikväll har pappa och jag suttit ute på uteplatsen och ätit middag. Underbart väder! Vi grillade hamburgare och till efterrätt grillade vi banan med choklad och åt med vaniljglass. MUMS!Fia vill också ha mumsig mat :)


Läst 8913 ggr Kommentarer KommenteraSaras vardag

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggenMest lästa


Arkiv