Saras vardag
MAJ
07
2013

Vilken rubrik jag fick till! Har idag varit på återbesök med Hedda hos Johan på Särö Hästklinik. Efter en behandling i vänster bakkota och höger framknä, metacam och tre veckors skritt så blev Heddis idag friskförklarad!! :D Vi gjorde böjprov och longerade på volt. Ett snabbt och smärtfritt besök. Både jag, Johan och Hedda var glada att slippa behandla om, då Hedda var väldigt sjåpig sist med sprutor i bakbenet.

Känns otroligt skönt och dessa tre veckor med skritt har gått jättefort. Har fått order om att jag ska trava henne i två veckor på framförallt raka spår och sedan kan jag lägga in galopp och större volter, för att sedan börja hoppa igen. Kommer ta det försiktigt och går allt fint kanske vi kan tävla igen i mitten på juni? :)



Glad Hedda och superglad jag efter besked om friskförklaring :)

Nu ska jag gå ut och rida på Marco. Ska prova Equiband på honom för första gången idag. Kommer börja med att bara ta bandet under magen, då han kan vara lite känslig. Hedda är mer känslig i "huvudet", och inte så känslig om man till exempel skänklar på henne. Marco däremot är tvärtom och inte speciellt nervig, men kan flyga i luften, bocka och sparka om man trycker till honom för hårt med till exempel skänkeln. Ska bli spännande att se hur han reagerar på Equiband!! :) Ska rida Hedda sedan också, men skrittar bara idag och börjar trava imorgon.


Läst 8679 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
06
2013

Hej alla vänner! Idag är det grymt härligt väder ute här i Kungsbacka. Gick ut på lunchen i kortärmat och det var jättevarmt :) Har ni också bra väder? För mig är det en lugn måndag. Skrittade Hedda i morse och Marco har fått gå i stora skogshagen med Rivica och gotta sig. Imorgon är det återbesök med Hedda hos veterinären. Fick förresten räkningen idag från förra veterinärbesöket. Inga roliga siffror!!!! Tur att man har försäkring, men alltid segt att självrisken är så dyr.

Hittade förresten en så sjukt rolig bild på nätet innan. Skrattar så jag blir tårögd varje gång jag ser den. På riktigt. Haha! Den är så sann, någon mer som känner igen sig? Going crazy när mobilen är nära att dö! Skickade den till pappa. Han svarar alltid så snällt och rart :)





HAHAHAHAHAHA, jag viker mig av skratt!! Humor när den är som bäst!!


Här är förresten en video från Dreams Nighttime Show på Disneyland som vi filmade. Det är på slutet när de skjuter alla fyrverkerier vid det stora slottet. Sååå fint, och pampigt!! :)

 



Fint! :)


Läst 10476 ggr Kommentarer Kommentera

Jag gick upp klockan fyra i morse på hotellet för att packa ihop min väska, och strax innan fem satt vi i taxin på väg mot Charles de Gaulle. Den flygplatsen alltså.. Vi har mellanlandat där en del när vi har åkt till USA, och det har nog banne mig aldrig gått smidigt. Vet att jag inte är den enda som ogillar den flygplatsen.

I morse när vi kom dit och skulle checka in säger gubben vid incheckningen att planet är överbokat, så han har satt oss på en väntelista/reservlista och att vi förmodligen kommer att få åka med nästa plan till Amsterdam (vi mellanlandade där på ditvägen också då det var väldigt mycket billigare). Där trodde han nog att vi skulle säga att det var helt okej, men så tidigt på morgonen är det inte time to mess with me. Jag förklarade för honom att det gick inte alls för sig, för våra biljetter var bokade och betalda för länge sedan. Han tjatade emot, och då blev jag arg. Det är inte trevligt att vara otrevlig, men ibland får man faktiskt vara det, speciellt om man befinner sig på världens (i alla fall Europas) sämsta flygplats, enligt mig. Sa åt honom att antingen fixar han så att vi kommer med planet till Amsterdam eller så sätter han oss på ett direktflyg till Göteborg. Hör och häpna, mannen blev helt ställd och gav oss direktflygsbiljetter till Göteborg, och inte bara vanliga biljetter, utan på rad 2 med extra komfort! Dessutom fick bara vi på planet som satt på rad ett och två en bricka med lunch (seranoskinka med melon, bröd och ost, kött och risotto och blåbärskaka). Vilken uppgradering!! Hade vi åkt på vår vanliga biljett hade ingen mat ingått. Tror nog det var ödet att vi skulle få lite lyx på flygresan hem eftersom idag är Fredriks och min 6-årsdag :) Slutet gott, allting gott.. Men jag tänker i fortsättningen undvika Charles de Gaulle så gott det går ;)

Pappa hämtade oss på Landvetter och när vi kom hem blev det stallet för mig. Marco har haft vila i två veckor, så idag satte jag igång honom igen. Kändes som att det var evigheter sedan jag red ordentligt, eftersom jag bara skrittat Hedda. Red i paddocken och var beredd på antingen en jättebusig Marco eller en kolugn. Ingetdera, utan en superduktig och fin liten häst! Körde igång direkt med Thomas-tänket framåt och mycket i handen. Marco var med på noterna och svarade bra framåt i både skritt, trav och galopp. Kände mig mer än nöjd efter 30 minuter, så då avslutade vi. En bra start efter semestern, för oss båda :) Hedda skrittade jag sedan i 30 minuter, och hon var som vanligt glad över att se mig. Gnäggade så mysigt som hon alltid gör :)

Bjuder på några fler Disneybilder innan bloggen fylls av hästbilder igen :)





Läst 7900 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
05
2013

Det är inte fint att skryta, men nu tänker jag minsann göra det i alla fall! Min mamma har nämligen varit och tävlat dressyr idag med Natalie och Rivica, och gissa vad hon kom hem med? Ett förstapris, ett andrapris och ett tredjepris! Sååå bra! :) Hon vann en LA:3 med Natalie (kom första utanför med Rivica där) och var i LB:2 tvåa med Rivica och trea med Natalie, över 70% med båda hästarna!! :) Mycket välförtjänt var hon av dessa fina placeringar, så som hon tränar, kämpar och har sig :)

Min dag (och flygresa; alltid ska det hända något när jag är på resande fot) skriver jag om ikväll. Ska gnugga linserna nu då det känns som ett lager damm lagt sig på dem, sedan blir det middag :)



Visst var rosetterna tjusiga?! :)


Läst 6319 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
05
2013

Idag, eller eftersom klockan är mycket blir det igår, spenderades hela dagen på Disneyland! Vi var där när det öppnade klockan tio och gick inte därifrån förrän det stängde vid klockan 23. Jag är ett äkta Disneyfan, så man vill liksom aldrig att det ska ta slut! Detta var första gången jag var på Disneyland i Paris. Jag har tidigare varit på Disney World i Florida, som var hur grymt som helst och jättestort, men Eurodisney var himla fint det med :) Först besökte vi den lilla parken, Hollywood Studios, och sedan Disneyparken. Massor av fint att titta på och fota och många roliga attraktioner som vi åkte. Det är dessutom 20-årsjubileum för Disneyland Paris, så det var extra mycket som hände :) På kvällen innan det stängde var det Dreams Nighttime Show som var jättefin! Precis vid det stora slottet och med fyrverkerier och vattenspel. Vackert! Här nedan kommer några bilder från dagen som jag tagit med mobilen. De som jag tog med systemkameran håller på att läggas in i datorn just nu, så dem bjuder jag på imorgon. Ska förresten åka till flygplatsen om typ fyra timmar, så får se om jag sover något nu ikväll eller bara på planet :)



Fantasia



Från filmen Fantasia



Tåget som går runt Disneyparken



Restaurang med tema Djungelboken



Går man på nöjesfält hör spunnet socker till :) Nu får jag banta resten av året...



En söt Mimmi-klubba kunde jag så klart inte motstå heller... :)



Askungens slott i skymningen



Snart dags för Dreams Nighttime Show :)



Quasimodo :)



Fyrverkerier på G!



Vilken underbar avslutning på denna härliga weekend i Paris :) Nästa inlägg jag skriver blir hemmifrån Sverige igen.


Läst 8624 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
04
2013

Go'kväll :) Har tryckt i mig min sista macaron nu. Mums! Idag har vi varit ute och gått från klockan nio i morse till nästan klockan elva ikväll. Nu skulle man haft en stegräknare! Började dagen med god hotellfrukost för att sedan strosa iväg till Eiffeltornet. Stod i kö jättelänge, men till slut fick vi köpt biljetter och åkte upp till toppen. Grym utsikt! :) Strosade sedan omkring och hamnade på ett café där vi beställde crêpes till lunch. Fredrik sa att han ville ha crêpes with nutella and strawberries. In kommer en tallrik med crêpes, nutella och scrambled eggs. HAHA! Det är ju känt att fransmännen inte är hejare på engelska, men hoppsan så tokigt det blev. Han fick i alla fall rätt till sist :)

Efteråt åkte vi bort till Louvren. Kikade bara utanför, då kön var minst lika lång som vid Eiffeltornet. Vi var båda rörande överens om att inte ens Mona-Lisa var värd den väntan. Gick sedan till Pont des Arts, kanske mer känd som Love Lock Bridge? Hela bron är fylld av hänglås med namn på. Nycklarna ska man slänga i floden för att få evig kärlek :) Självklart hade vi fixat ett hänglås som vi satte dit. Gick sedan vidare till Notre-Dame, och likadant där så kollade vi bara utanför då det var lång kö.

Gick sedan i lite affärer, åt mer crêpes på Champs-Élysées och när kvällen närmade sig åkte vi till Tour Montparnasse för att kolla på solnedgången :)



Uppe i Eiffeltornet, åkte hela vägen upp :)



Utanför Louvren



Notre-Dame



Pont des Arts. Helt crazy många hänglås!! :)



Så här ser vårat hänglås ut som vi hängde upp :) Står Love Sara + Fredrik på andra sidan



Vid bron



Några skulle gifta sig vid Notre-Dame :)



Sjukt goda crêpes med hallonsås, mangosorbet, mangoglass med hallon i, grädde och färska bär och frukter :)



Härlig utsikt från Montparnasse :)



Innan vi gick in på hotellet kollade vi på Eiffeltornet som glittrade som bara den :)



Maffigt :)


Läst 9705 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
02
2013

Go'kväll :) Nu är vi i Paris och har varit det sedan i förmiddags. Bor jättenära Eiffeltornet, så det har vi varit och kikat på idag. Gick sedan till Triumfbågen och sedan ner för Champs-Élysées och kollade i affärer samt åt crépes. Blev även ett stopp inne på Laduree, som jag så gärna ville! Både Fredrik och jag köpte varsin liten ask med macarons. Har inte smakat på dem än, men ska göra det snart :)

Imorgon planerar vi att besöka Notre-Dame, Louvren och Montparnasse :)



Jag utanför hotellet




Laduree



Väldigt söta att titta på, hoppas de smakar också :)



Nöjd :)



Solen på väg ner



MUMS!!!!


Läst 9893 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
01
2013

God eftermiddag i solskenet! I morse skrittade jag Hedda innan jobbet. Fastän det är röd dag så har vi öppet 10-18 :) Efter jobbet ska jag bara hem och ta det lugnt, och kolla över min packning. Åker till Paris imorgon med Fredrik och är borta torsdag till söndag. Ska bli härligt att komma iväg på en liten weekend, men vädret ser dock inte så lovande ut. Enligt prognosen ska det regna både imorgon och på fredag, och på lördag ska det vara molnigt. Vi valde uppenbarligen fel helg att åka, men det blir vad man gör det till, så ska nog bli en trevlig liten semester ändå :)

Ser fram emot att äta massor av gott. Vill äta crêpes med nutella, bär, grädde och glass varje dag! :) Vill besöka Ladurée också och äta macarons. Jag har aldrig smakat på dem, så det blir ett måste. Vissa säger att de är jättegoda medan vissa säger att de är alldeles för söta. Jag gillar ju sött, så låter bra :)

Förutom mat ska vi vara turister och kolla in Notre-Dame, Eiffeltornet, Montparnassetornet, Sacré-Coeur, Louvren m.m. En tripp till Disneyland ska vi försöka hinna med också, så det blir garanterat ingen lugn weekend, men det är så jag gillar det. Fart och fläkt på resorna där man får ut så mycket som möjligt. Vila och ta det lugnt ska jag göra i graven! :)



Påbörjad packning. Tar med både "regnkläder" och kläder om vi skulle få sol :)



Här är den goda pannacottan vi åt igår. Undre lagret är vit choklad och citronpannacotta och övre lagret är lakritspannacotta. Toppad med färska hallon :) Pappa gjorde ganska många, så jag får nog en ikväll också efter jobbet.


Läst 11803 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: « första « föregående 1 2 3 4 

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Mest lästa

Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.