Saras vardag

Hola amigos! Började denna lördag med att rida ut en sväng i Bunketorp. Mamma på Natalie och jag på Marco. Det blev en lagom runda med både skritt, trav och galopp och lite klättring. Backarna i Bunketorp är kanon!

Idag åker mamma och pappa till Korsika, de lyxlirarna. Såå avis, hoppas de får en härlig semester! Nu är det alltså jag som är Head of the Home och även ensam stallskötare. Har tagit lite ledigt från jobbet nästa vecka så jag hinner med allt. Inte bara Hedda och Marco som ska ridas nu, utan jag har lovat att longera/tömköra Natalie några gånger i veckan med Equiband och även rida Rivica. Tar nog henne på hoppträningen på tisdag. Kommer bil fullt upp med jobb, hästar, träning och tävling, så de lär knappt hinna åka innan de kommer hem igen. Kommer nog kännas så i alla fall.



I morse. Älskar alla färger som är ute! Världen är inte bara svart och vit ;)

Brukar varje dag tänka på saker och ting som jag är tacksam över. Idag tänkte jag på allt kul jag har att se fram emot i år. Träningar och tävlingar med hästarna, dop för min guddotter, att Maui kommer hem nästa vecka, alla resor m.m. Känns som att det här året kommer gå i ett rasande tempo med allt roligt jag har inplanerat, men jag ska försöka att leva i nuet, även om det är svårt när man längtar efter allt som ska hända :) Vissa samlar på materiella ting, men jag samlar på upplevelser. Jag är inte så gammal än (eller om någon tolvåring läser detta är jag väl nästan död) men ändå känns det som att jag har hunnit med en del. Och jag är inte mätt på långa vägar! Jag har en Bucket List på min andra blogg (vet att några av er läser den också) och en del är avbockat, men det är mycket kvar. Hoppas jag lever länge så jag kan uppfylla alla mina drömmar! :)

Slut på svammel nu, här kommer bilder som jag längtar efter att få hoppa in i!



65 dagar kvar till London :) Då blir det afternoon tea, två musikaler, kanske lite shopping och hederlig sightseeing.




67 dagar kvar till Rio de Janeiro. Min Falsterbo-resa! En stad jag inte besökt tidigare, ska bli superkul! Hoppas inte vi råkar ut för ficktjuvar bara, hehe!



75 dagar kvar till Foz do Iguacu, också i Brasilien. Älskar naturens underverk!



197 dagar kvar till Fort Lauderdale :)



201 dagar kvar till kryssning i Karibien. Då ska vi besöka Aruba, Bonaire, Grenada, Barbados, St Lucia och Antigua :)



212 dagar kvar till Key Wesy, sydligaste punkten i USA. Där ska vi fira jul, och jag ser fram emot att fira jul utan snö och på en sandstrand istället :)



216 dagar kvar till Miami. Älskar Miami och det ska bli skoj att fira in det nya året där innan vi åker hem till Sverige igen :)


Läst 9533 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
24
2013

Hej hej! Fredag och sooool! Den var efterlängtad efter några dagar med regn.. Red båda i paddocken och började med Hedda. Hon var pigg, men ändå lugn. En bra kombo då hon jobbade på bra :) Gjorde en del öppnor och skänkelvikningar och det gick fint i båda varven, men jag hade lite svårare att få ett jämnt stöd på båda tyglarna i höger varv. Kändes som att jag höll mer i innertygeln än ytter, så försökte tänka på det hela tiden och det blev bättre mot slutet! Var en ganska svettig Hedda som fick gå ut i gräshagen efteråt och rulla sig.

Tog sedan in Marco och gjorde i ordning honom. Shit vad han fäller! Tycker bara det ser ut som vita strån som åker med borsten. Kan alltid hoppas, vill att han ska vara mörkgrå så länge som möjligt. Ni som har skimlar, vid vilken ålder började de bli mer vita än gråa? Ganska individuellt gissar jag, men hade varit skoj att höra, so tell me :)

Förresten har Marco blivit så otroligt trevlig att rida!! Han har alltid varit rolig att rida för han är så samarbetsvillig, lär sig snabbt och har personlighet. Allt detta har han fortfarande, men nu verkar det som att han har mognat en hel del. Jag köpte honom i mars förra året och då var han jättego och snäll hela våren och sommaren. Exemplarisk unghäst, tyckte jag. Till hösten däremot blev han jättebusig och var det i princip hela vintern. Aldrig att han blev trotsig och satte sig på tvären, men förmodligen var han sugen på att testa livet som rodeohäst. Nu verkar han ha insett att det inte var hans kall i livet, och de senaste månaderna har han varit så himla go att rida! Lugn och avspänd och busar inte när jag rider, det sparar han till hagen istället. Även om jag inte alltid ser hans ögon när jag rider så känner jag ändå glimten där :) Love him to death!! Och Heddis också så klart :)



Hedda räcker ut tungan mot kameran ;)

Ehh, detta har egentligen inget med inlägget att göra, men jag måste bara lägga ut den här filmscenen från Diktatorn. Såg den på bio när den kom ut och skrattade så jag trodde jag skulle kissa ner mig tio gånger om. Igår kollade Fredrik och jag på den igen, och den här scenen är bara klockren! Priceless!!!!!!


Läst 8886 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
23
2013

Tjena! Red Hedda i morse i paddocken innan jobbet. Stod att det skulle vara sol idag, men givetvis regnade det, och slutade lagom till vi var färdiga. Ja ja, det finns värre saker att gnälla över! Hedda gick i alla fall fint och kändes bra. Skoj nu när vi rider i alla gångarter och jobbar lite mer :)

Marco vilar på torsdagar, men imorgon kör vi igen. Igår kväll lekte vi Top Models i stallet och jag tror Tyra Banks skulle vara mycket nöjd med resultatet. Speciellt med tanke på att jag tagit bilderna själv och att min högra arm nu känns tre meter längre då jag fick sträcka ut den allt vad jag kunde. I vilket fall som helst, vi är fierce, som Tyra själv skulle sagt. Lägg även märke till vilket team vi är som båda kollar åt samma håll på båda bilderna. Fierce var det!



Love!


Läst 9730 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
22
2013

I morse ösregnade det igen. Jag gick ut, med regnkläderna på, och longerade Marco i paddocken. Finns väl inte så mycket att säga om det. Tog honom bara på linan eftersom det öste ner, så att han skulle få röra på sig. Skritt, trav och galopp. Runt, runt. In i stallet sedan och mocka alla boxarna så att mamma skulle kunna ta in hästarna på lunchen om det fortfarande var pissväder. Dock slutade det lagom till jag kom till jobbet vid 11. Vet inte hur det har varit under dagen, då jag knappt sett ut genom fönstren. Mamma skickade i alla fall en bild att hon hade ridit ut på Hedda i ridspåren nu ikväll. Snällt! :) Jag ska gå och köpa något gott nu som vi kan fika med sedan. Jag köpte förresten hallon, mango och jordgubbar efter lunchen idag och gottade mig med. Jordgubbarna var svenska och smakade möms!



Lyxtallrik!


Läst 5861 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
21
2013

Go'kväll! Var och tränade dressyr med Marco för Eva i eftermiddags. Började att rida ute i paddocken, men efter en stund började det dugga. Fortsatte rida, men plötsligt öppnade sig himlen och det vräkte ner droppar lika stora som puttekulor. Då är man tacksam över att ens tränare har både paddock och manege. Förflyttade oss in och fortsatte rida. Det regnade hela tiden, men vissa stunder vräkte det lite extra och då kunde jag inte ens höra vad Eva sa till mig eftersom det smattrade så sjukt mycket mot taket. Helt crazy vad det regnade! Marco kändes i alla fall fin och vi fick göra lite öppnor och skänkelvikningar i traven och sedan i galoppen tränade vi på att länga ut stegen och sedan komma tillbaka. Fick även prova att rida lite sluta. I början missuppfattade han och trodde att han skulle fatta galopp, men sedan förstod han vad jag menade. Ska träna mer på det hemma :) Efter lektionen hade vi bråttom hem till nästa träning, så vi kunde inte stå och vänta ut regnet i manegen hos Eva, utan fick snällt traska ner till transporten. På den sträckan hann vi bli totalt genomblöta. Det kändes som att jag badade med kläderna på...

Väl hemma var det fint väder, men inte länge. De stora, gråa regnmolnen hade följt med oss och bjöd även på några åskknallar. Började vräka ner lagom till vi skulle åka till hopp-Ewa. Lastade in Hedda och Rivica i transporten. Ewa hade varit ute med gruppen innan i paddocken, men här flyttades träningen också in i manegen. Jag hade även lyxen att vara själv. Mamma red Hedda samtidigt i manegen istället för på galoppbanan.

De flesta hindren var ute i paddocken, men det fanns några i manegen som vi pysslade med. Gjorde bland annat två kombinationer, en med räcke-räcke och en som vi först hoppade oxer-räcke och sedan vände på. Rivica hoppade kanonfint och idag var det inga problem med att landa i höger galopp. Mamma har tränat hemma i paddocken med cavaletti, och det märktes!! Är väldigt nöjd med hoppträningen, får försöka hitta någon tävling till Rivica snart.

Blev tyvärr ingen film på någon av träningarna idag :( Bjössar på en gammal, men rolig, bild på Rivica istället. Hon var nog bara tre år här tror jag. Mamma hade lastat in henne i transporten, och innan hon hann gå runt och sätta fast henne så hade hon vänt sig om.  Som tur var så stod jag på övervåningen och kunde dokumentera detta med min kamera. Haha!



Hoppsan så det kan gå!


Läst 5796 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
20
2013

God eftermiddag! Nyss käkat lunch och klämde i mig lite glass efteråt också. Det är ju ändå måndag :) I morse red jag Hedda innan jobbet. Nu har hon travat i två veckor, så idag jobbade vi lite mer. Gjorde lite öppnor och skänkelvikningar och något varv på stora volten mellan varven. På slutet blev det även lite galopp!!! Brukar alltid ha på Spotify i mobilen när jag rider i paddocken, så hon fick galoppera till Loreens Euphoria. Coincidence? I would like to think so! Skitskoj, och hon var så lugn och fin :) Nu hoppas jag hon håller sig fräsch så vi kan komma igång ordentligt. Mamma ska rida henne på Ewas galoppbana imorgon medan jag hopptränar Rivica.



Första synen när jag klev ut ur huset i morse. Marcobus :)




Går bara inte att tröttna på den här låten. På riktigt. 


Läst 7014 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
19
2013

Segaste söndagen.. Kollade på Eurovision igår, så kom i säng rätt sent. Inte bra för pensionären, min dygnsrytm är rubbad.. Jobbade 10-18 idag och ligger redan i sängen, redo att snart säga hej till John Blund. På hästfronten har det inte hänt mycket. Mamma var snäll och åkte med Hedda till Dennis för att få pedikyr. Dock ringde hon efteråt och sa att hon hade fått skämmas. Hedda brukar vara så snäll att sko, men idag hade hon stått och ryckt med bakbenen. Har garanterat att göra med att hon tyckte det var obehagligt hos veterinären att få sprutor i bakbenet när hon skulle behandlas. Nya skor fick hon i alla fall och alla fossingarna är nu verkade. 

Eftersom jag känner mig som en sengångare idag och har varit noll aktiv så bjössar jag på en gammal going till provridningsfilm. Min kamera brukar alltid gå på högvarv, men idag har den fått vila.



Läst 7723 ggr Kommentarer Kommentera

...födde familjen Bodin upp världens finaste lille Dimarco :) Han är efter Dirco Hästak (Irco Mena) och morfar är Camaro M. Bodinarna kallade Dimarco för Ernst, men när han kom hem till mig fick det bli Marco (för det mesta Marcobus). Ville inte tänka på Ernst Kirchsteiger varje gång jag skulle ropa på min häst, haha! 

Grattis på femårsdagen sötaste lille Marco. Tänk vad glad jag är att jag hittade dig!! :)



Bäbis-Marco



Sötaste!



Marco, 5 år :)

Blev en långtur på ridspåren med Marco i morse, med mamma och Natalie som sällskap. Var jättevarmt fastän vi var ute redan vid halv åtta på spåren. Såå härligt!! Det blev massor av galopp och både Marco och Natalie var riktigt svettiga  när vi kom tillbaka till transporten. Han kändes ändå inte så trött utan galopperade på med mycket power. Riktigt skoj tyckte han nog att det var, med öronen spetsade framåt. Jiiiihaaa!


Läst 7243 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
17
2013

Igår tog jag inte in Hedda på kvällen, utan hon fick spendera natten utomhus :) Hon står inte i stallet med de andra hästarna, utan har en egen utebox (från Uteboxen) som vi (pappa och Fredrik) monterade upp förra sommaren i en av grushagarna. Från grushagen kan man även öppna upp till en liten gräshage. Hedda trivs bäst ute, så nu när det har blivit så fint väder kan hon få gå ute 24/7. Hennes boxdörr är alltid öppen, så skulle hon nu vilja gå in så är det inga problem.

När jag kom ut i morse och skulle rida så låg hon ner i gräshagen och vilade. Så söt!! Gosade en stund, sedan rullade hon sig lite innan hon reste sig och gick med in i stallet för att bli borstad. Åkte sedan bort till Bunketorp och red en sväng. Fia fick också hänga med :) Skritt och trav blev det, och Hedda såg ut som om hon hade satt sig i en vit färgburk när vi kom tillbaka. Var över 20 grader. Sköööönt!



Finaste hjärtat <3



Puss puss!
 


Rulla sig lite :)



I skogen :)


Läst 7402 ggr Kommentarer Kommentera

I tisdags kväll var det alltså hoppträning med Rivica. Var ett tag sedan sist, men det kändes riktigt bra. Hade en S-slinga med tre stycken räcken (se film), och när vi kom i vänstersvängen och hoppade mittenhindret skulle vi alltså svänga höger efteråt till sista hindret. Varenda gång landade Rivica i vänster galopp. Det här hennes svaga punkt, och det vet vi sedan innan. Många gånger på inomhusträningarna när vi har hoppat på långsidan i höger varv så har hon landat i vänster galopp. Hon byter fint och smidigt till höger galopp strax efter landningen, så jag känner inte att det blir orytmiskt, men man vill ju så klart att hon ska landa i rätt galopp. Vi provade ett flertal gånger, och till och med att hoppa som på en volt i höger varv, men ändå landade hon i vänster galopp. Det bara låste sig. Till slut sänkte vi ner hindret riktigt lågt och så fick jag vara övertydlig med hjälperna och verkligen svänga över hindret för att få henne att landa i höger galopp. Får träna mycket hemma med små kuber på volt var Ewas tips :)

Förutom svagheten med att landa i högergalopp tycker jag att lektionen gick riktigt bra. Hon hoppade fint och lyssnade bra. Hon kändes inte framtung och drog inte iväg efter hindren. Ska ta henne på hopplektionen på tisdag igen :)




Lång video från tisdagens hoppträning :)


Läst 8512 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.