Saras vardag
JUN
30
2013

Go'kväll! I morse åkte mamma och jag till Bunketorp med Hedda och Rivica för en lugn promenad. Blev mest skritt och lite trav. Skönt efter tävlingen att komma ut i skogen och ta det lugnt :) När vi kom hem tog jag Marco på linan uppe i paddocken. Han har inte stapplat någonting när han gått in och ut från hagen och det syntes inget på volten idag heller. Travade på så fint framåt. Ska vänta några dagar till, sedan ringa Dennis och se om jag kan komma och böja honom igen.

Resten av dagen har spenderats i Falkenberg på Strandbaden. Lille morfar fyller nämligen 85 år idag så vi firade honom där nere med lunch. Trevligt! :) Nu blir det slappa resten av kvällen och inte göra något vettigt alls.

 

Hedda i skogen i morse

 

Marco har förändrats en del i färgen det senaste! Rumpan och halsen är fortfarande mörkgrå, men på ryggen, magen och sidorna blir det mer och mer brunt med vita fläckar. Ska bli spännande att se hur det utvecklas :)

 

På tal om färgändringar.. I fredags när jag broddade ur Rivica efter tävlingen så var hon jättejobbig och bara ryckte med benen hela tiden. När jag höll på att brodda ur ena bakhoven så drog hon till och sparkade mig på smalbenet. Tack för den. 


Läst 10521 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
29
2013

Då var sista klassen hoppad, 120 cm med Hedda. Hon kändes jättefin på framhoppningen och både hon och jag var taggade. Tyvärr rev vi FÖRSTA hindret!! Det var en oxer, vi kom bra och det kändes som att hon hoppade fint, men med ena bakbenet snuddade hon vid bakbommen. Den trillade inte ner direkt, utan först några galoppsprång efter hörde jag att det dunsade i backen. Så synd! Resten av banan hoppade hon felfritt och var inte i en bom. Seglade över alla hinder och genom trekombinationen. Även om det blev en rivning så är jag nog mest nöjd med den här rundan under helgen. Hon kändes verkligen superfräsch! Det hade regnat väldigt mycket och kom några skurar, så det var en del strukna och många klagade på underlaget, men jag tyckte banan var bra och inte hal alls. Har haft i fyrkantiga små gräsbroddar hela helgen, och varken Rivica eller Hedda har halkat någon gång.

Är mycket nöjd med helgen och har bara haft fina rundor. Inga konstiga avstånd eller språng. Allt har flutit på fint och nu åker vi hem. Pappa har tagit hand om Natalie och Marco, och han har inte sett att Marco har gått orent någon gång. Hoppas lite vila har gjort gott.

Filmen från dagens runda råkade mamma filma på något konstigt sätt, så när jag laddade upp den så blev videon både på sidan och liten. Jättekonstigt! Aja, lägger upp den i alla fall om någon vill sitta med huvudet på sniskan och titta. Typiskt, när rundan var så bra!

 


Läst 10951 ggr Kommentarer Kommentera

Go'kväll! Ligger i sängen på pensionatet och är helt slut efter en lång, men bra, dag. Här i Björbäck har de unghästklasserna först och avdelning A efteråt. Skönt, tycker jag. Kollade på unghästarna i morse och senare var det dags för mig. Rivica gick 110 cm idag igen och Hedda gick 120 cm och 130 cm. 

Rivica var trött idag, men fin och ambitiös och rev ett räcke i grunden, men hoppade resten jättefint! Hon har aldrig varit på meeting innan och sovit borta, så hon har varit lite stirrig och orolig, så det var nog därför hon var lite trött idag. Nu är hon i alla fall färdig, imorgon är det bara Hedda som ska hoppa en klass innan vi åker hem :)

I 120 cm var det bedömning A:0 och Hedda var taggad idag igen :) Idag red jag längre vägar och inte lika snabbt som igår, men höll ändå ett bra tempo. Det blev en felfri ritt och placering :) Vi kom på 15:e plats och det var 25 placerade, så det var många starter! 

 
Heddas runda i 120 cm

Sedan på kvällen var det dags för 130 cm. Det kändes jättehögt då vi inte hoppat det på länge då hon varit skadad. Är liksom van vid 110 och 120 cm med Marco. Det blev i alla fall en fin runda med en rivning på en oxer där hon blev lite för ivrig. Känner mig jättenöjd med dagens alla rundor och kommer nu somna gott :)

 
Heddas runda i 130 cm

 

Fina rosetter detta meeting :) En klass kvar att hoppa


Läst 10428 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
28
2013

Här kommer filmerna från gårdagens ritter :) Vi har precis vaknat och ska snart äta frukost innan vi åker bort till stallarna. Snälla Therese bor i sin hästbuss vid tävlingsplatsen så hon ger hästarna hö nu på morgonen så får de kraftfoder av oss sedan. Just nu skiner solen utanför fönstret, men enligt prognosen ska det regna hela dagen. Hoppas inte!!

Börjar så klart med Heddas segerrunda. Såå taggad och tyckte det var superkul! :)

 

Här nedan är Rivicas två rundor. Den första från 100 cm där hon var dubbelnolla och placerad trea. Den andra från 110 cm där hon var felfri i grunden och med ett pet i omhoppningen. Hon var riktigt duktig! Hennes första grästävling dessutom! :)


 


Läst 10357 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
27
2013

Vilken början på meetinget i Björbäck! Eftersom min älskade lille Marco inte kunde följa med så skrev jag och frågade om jag kunde få byta häst och klasser och ta med Rivica istället. De hade 100 cm och 110 cm idag som hon kunde gå och 110 cm imorgon. Det gick fint, och i morse rullade bilen ner mot Björbäck. Rivica var helstissig när vi hade ställt in dem i boxarna, för fastän hon såg när Hedda gick in i sin box så fattade hon aldrig att hon stod bredvid. Vi fick visa henne två gånger att Hedda stod i boxen precis bredvid, men ändå var hon helt förtvivlad och bara sprang omkring i sin box och gnäggade. Var lugnare nu på kvällen när vi gav dem kvällsmat och hon dessutom hade gått två klasser.

Nu till resultatet! Rivica och jag var först ut i 100 cm. Jag hade kollat in några snäva vägar i omhoppningen, men jag var inte helt säker på om jag skulle rida dem eller inte. Hon kändes väldigt fin och lyssnade bra, så jag tog de snävaste vägarna som gick i omhoppningen, men gasade inte på för mycket fall hon skulle bli stark. Efter att klassen var slut visade det sig att vår tid räckte till en tredjeplats. Skoj! Min klubbkompis Helene var dessutom tvåa! :)

 

Dressyrhästen plockar rosetter i både hoppning och dressyr numera :)

Sedan var det dags för 110 cm, som både Rivica och Hedda skulle hoppa. Det var också bedömning A:0+A:0 två faser. Rivica har inte gått så många rundor på 110 cm, men de hon har gjort har varit bra. Någon placering har hon och fyra fel i de andra. Idag hoppade hon fint och var felfri i grunden och rev ett räcke i omhoppningen. Räcket stod nere vid husvagnarna och tälten, så hon kollade väldigt mycket på dem och tappade lite fokus. Annars en bra runda!

Gjorde sedan i ordning Hedda. Hon var pigg och glad och inne på banan var hon verkligen jättetaggad redan på första hindret. Det är skoj när hon är så taggad, men blir hon för ivrig finns risken att hon glömmer något ben och river. Idag däremot hade hon koll på alla fyra hovar och eftersom hon var så taggad så lät jag henne springa på i omhoppningen. Upp i ledningen blev det efter en snabb ritt och när klassen var över stod vi som segrare! Såååå kul!!!!! Hedda fick segertäcke dessutom!! Hennes andra segertäcke från Björbäck. Verkligen roligt! Kolla in bilden här nedan och den från mitt andra inlägg. Visst är de lika? Alltid skoj att Björbäck har segertäcken i alla klasser. Det tycker jag är jätteroligt om man har turen att vinna :)

 

Superduktig Hedda!

En väldigt rolig start på detta meeting! Nu har vi checkat in på pensionatet som vi ska bo på och snart blir det pizza till middag. Ligger en pizzeria tvärs över gatan. Lite senare  åker vi till stallarna och ger hästarna kvällshö :) 


Läst 9525 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
26
2013

Idag är jag inte klokare.. Snarare mer förvirrad. I morse när jag ledde ut Marco ur boxen för att leda runt honom på gårdsplanen så gick han precis som vanligt. Ingen morgonhälta. Vivi kom strax därefter och kollade med värmekameran och kände, klämde och stretchade. Han var snarare varmare i höger fram än i vänster som han reagerade på igår på böjprov. Förmodligen för att han lagt mer på det när det vänstra gjort ont. Syntes i alla fall ingen muskelbristning och senorna var fina. Ringde sedan till Johan, veterinären, men han var inte där, så jag fick prata med en annan. Hon trodde inte att det var något allvarligt och tyckte att jag skulle avvakta en vecka och se vad som händer, innan jag eventuellt åker ut till veterinären. Verkar han bra om en vecka så åker jag till Dennis och böjer igen. Verkar han sämre blir det till veterinären. Låt oss hoppas på det bästa! Hatar när man inte vet..

För övrigt har jag putsat utrustning och packat inför helgens meeting i Björbäck. Kommer tävla torsdag, fredag och lördag, så imorgon bitti rullar vi dit. Hoppas det inte kommer regna så som det gör här just nu. Har ösregnat sedan klockan tio.. Hua!Hedda och jag förra sommaren i Björbäck. Seger 120 cm :) Nästan 100 starter och jag hann inte gå omhoppningen. Den taktiken fungerade bra, men är nog inget jag provar igen :)


Läst 9676 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
25
2013

2013 verkar vara året då jag ska ha otur och oflyt.. =( När vi tog in Marco från hagen ikväll travade han själv in i stallet och gick rent. Det har alltså bara varit på mornarna som han har haltat. Mamma tog honom till Dennis medan jag hopptränade Rivica, och när hon sprang med honom vanligt syntes ingenting och han såg jättefin ut. Benen var väldigt torra och fina. Mamma sa att vi misstänkte vänster fram, så Dennis böjde de andra benen först, som var jättefina och noll hälta. Sedan var det dags för vänster fram. När han böjde lågt visade han lite hälta. När han böjde knä visade han lite hälta. När han böjde helben visade han mycket hälta. Jaha...? Dennis misstänker en muskelskada. Förmodligen i samband när han drog av sig skon, då kanske han busade runt i hagen? Det är trots allt efter det som morgonhältan har uppkommit. Att han inte har haltat resten av dagen är förmodligen för att han har rört på sig och mjukat upp muskeln. Vad tror ni?

Vivi, snällaste, kommer hit imorgon bitti och kollar Marco med värmekameran. Kanske kan vi få reda på mer genom den. Hur det än går så ska jag ringa Johan, veterinären, imorgon och höra med honom. Eftersom han ska börja sin sommarvila på en månad nu så vill jag veta om veterinären tycker att jag ska göra något eller bara låta honom vila. Det känns ju tråkigt om han får ha sommarvila en månad och när jag sedan sätter igång honom så har, vad det nu är för fel/skada, inte läkt av sig självt och så får man vänta ytterligare några veckor/månader innan man kommer igång. Vill hellre få veta vad felet är NU så jag vet om han behöver behandlas (om det är någon led) eller bara vila (någon muskel). 

Hatar när jag sitter här på kvällen och inte vet någonting. Då sitter man bara och gråter och gråter och tror det värsta. Efter veterinärbesöket känns det alltid bättre, när man vet vad som är fel och vad man ska göra. Jag har ju liksom allt för mycket erfarenhet av veterinärbesök från detta och förra året.. Åtminstone jämfört med vad jag själv haft tidigare år. Efter Heddas senskada vintern 2011/2012 trodde jag att efter en så pass stor skada skulle hästarna få vara skadefria några år (nej, jag vet att det inte fungerar så). Istället hände något  mysko med henne i augusti/september 2012 och det fick vi faktiskt aldrig någon klarhet  i vad det var. Vivi kollade på henne, Dennis kollade på henne och Johan kollade på henne. Hon var ganska mycket halt och två veckor senare var hon inte halt alls. Efter det kändes det som att nu måste skadekontot vara fyllt för ett bra tag framöver. Som ni  vet så blev det veterinärbesök med Hedda igen i mars/april för kotledsinflammation. Sprängfyllt på skadekontot och det kändes så underbart förra helgen när jag hade med både Hedda och Marco till Munka-Ljungby på tävling och de hoppade så fint och bra båda två. Båda hästarna igång, fräscha och glada! Tänkte att nu blir resten av året mitt år.

Så får man en jäkla käftsmäll igen.

  


Läst 11092 ggr Kommentarer Kommentera

Börjar med den tråkiga nyheten. Marco haltade i morse när mamma ledde ut honom till hagen. Det är något som spökar alltså. Han haltade ju i lördags när ena skon var av, men så fort han hade fått på den rörde han sig rent och normalt. Jag red honom både i lördags och söndags och kände absolut ingenting. Han var precis som vanligt. Igår vilade han och idag haltade han.. Varken varm eller svullen i något ben. Så himla mysko! Ikväll ska jag hoppträna med Rivica, och då åker mamma med Marco till Dennis så får han kolla igenom honom. Blir i alla fall inget meeting för hans del i Björbäck i helgen.. Hans sommarvila skulle börja på söndag, men den börjar visst idag istället. Så himla trist.. :( Är det inte ena hästen som är skadad så är det den andra..

Idag har mamma och jag varit på lite av en road trip. Idag var det nämligen dags att släppa Maui på sommarbete. Hon kommer gå på samma ställe som hon varit tidigare och tanken är att hämta hem henne i september igen. I morse gick hon raka vägen in i transporten när vi skulle åka. Inte ett ögonblicks tvekan! Lite orolig blev hon när hon sedan märkte att ingen annan häst skulle följa med, men så fort vi började åka stod hon som ett ljus hela vägen fram till betet. Släppte henne i hagen med sina två kompisar som hon har gått med innan och det syntes att de kände igen varandra :) Sprang runt och lekte lite innan de började beta.

På vägen hem körde vi över Ullared och gick in på Gekås. För knappa 1500 kronor fyndade jag ett par ridskor/stallskor, ett flugtäcke med hals, en magplattagjord, hästgodis, två flughuvor, kylliniment, ridstrumpor, två påsklakan och två örngott, en prydnadskudde till soffan och lite godis. Himla bra! 

 

Färdigfyndat för idag!

 

Känner mig himla nöjd med skorna! :)

Hemma i Kungsbacka igen tog vi en snabb sväng in på Ridsport och Börjes också. Jag är nämligen på jakt efter ett lila schabrak till Hedda, men har inte hittat något som stämmer överens med min tankebild. Inne på Börjes hittade jag i alla fall ett som var ganska likt så som jag hade tänkt mig. Hade velat ha lite mörkare lila, men detta var fint också. Lila är min favoritfärg och eftersom Hedda heter Dream Purple Music så är det givet att det är hennes favoritfärg också. Eller?

 

Lila med lila och silvrig kant :) 


Läst 10911 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
24
2013

Igår efter jobbet åkte mamma och jag med Hedda och Marco till Strekered och red en runda i de fina ridspåren. När vi red bortåt fick Hedda och mamma gå först. Marco är snäll att gå sist med, men igår var han lite yster och försökte galoppera hela tiden när vi travade. Jag hade på dressyrtränset och ingen martingal, så när jag bromsade honom och tyckte att vi kunde trava så körde han bara upp huvudet och ville dra iväg. När vi hade varit nere vid sjön och gått i med hästarna och skulle rida tillbaka så fick Marco gå först. Hedda är också snäll att gå sist med, men hon blir otroligt pigg och taktar som bara den. Mamma tyckte att hon var helstissig och när vi kom tillbaka till transporten var hon genomsvett. Knäppishästen!Marco, jag, Hedda och Fia efter en skön kvällsritt :)

Förresten! Kommer ni ihåg hur superexalterad jag var när jag såg de jättefina tränsen och förbyglarna från Mountain Horse på Svenska Mässan under Göteborg Horse Show? Jag ville köpa ett träns och en förbygel till Marco där och då, men de skulle inte lanseras förrän nu i sommar. Snubben som jag pratade med lovade att de skulle släppas i juni, men eftersom juni snart är slut skickade jag ett mail och frågade när de släpps. Fick till svar att de inte kommer släppas förrän i augusti!!! Såååååå seeeeeegt! Har gått och väntat som ett barn väntar på att det ska bli julafton. Och nu måste jag vänta 1-2 månader till. Ja ja, den som väntar på något gott... Marco kommer bli så fin i höst :)Ska försöka hålla ut...! ;)


Läst 11947 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
23
2013

I morse innan jag åkte till jobbet löshoppade vi Maui igen. Idag gick det mycket bättre än sist. Då tog hon ju världens fart genom serien och hängde inte med med benen. Idag däremot hade hon koll på både hinder och ben. Det gick fortfarande lite fort, men mycket bättre :) Hoppade igenom serien tre gånger bara. Mer behövs inte. Hon gjorde det bra alla gånger och fattar vad hon ska göra. Längtar till i höst då vi kan åka på riktig löshoppningskurs!
Mamma har varit med Rivica och Hedda hos Dennis idag på förmiddagen och fått dem skodda. Ikväll ska vi åka till Bunketorp med Hedda och Marco och rida ut en liten sväng när jag har kommit hem från jobbet :)


Läst 12009 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 4 nästa » sista » 

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


ArkivAnsvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.