Saras vardag

Har varit hos läkaren i morse för att kolla upp mitt knä. Även om det gör väldigt ont så trodde jag inte att något var brutet, men de ville röntga för säkerhets skull. Allt såg helt och fint ut på plåtarna, så det var skönt! :) Dock tyckte läkaren att det var väldigt konstigt att jag har fått en del blåsor på knät. De kom först i morse. Eller ja, de fanns inte där igår kväll när jag gick och la mig i alla fall. Vet inte vad det beror på, men nu vill jag bara att svullnaden och smärtan ska försvinna :)



Ser ni det som är liksom lite brunt och skrynkligt? Det är blåsor. Varken jag eller läkaren vet varför de har uppkommit.



Mamma tyckte jag skulle le på kortet, men ibland känner man inte för att vara munter faktiskt.. Fast nu är jag glad igen, när jag vet att inget är trasigt :)

Här nedan är för övrigt Rivicas grundomgång och omhoppning från finalen igår. Är fortfarande jätteglad över andraplatsen! Jag trodde faktiskt inte att det skulle räcka så långt, men Rivica kutade på bra :) Speakern, Robert Solin, sa när vi kom i mål att det var en kämparrunda, och det var det verkligen! Jag fick verkligen rida varje steg och Rivica kämpade på och hon var bara i något hinder tror jag. Ingen stilrunda, på långa vägar, men effektivt var det i alla fall :) Det var kul att det var en fotograf på helgens tävlingar. Det är det nästan aldrig på de tävlingarna jag åker på. De har lagt upp bilder från i fredags, och det är nyttigt att titta på. En av mina svagheter är att jag är för snabb med överlivet och slänger fram det. Det syns tydligt på bilderna och jag måste försöka räta upp mig mer över hindren. Nöta, nöta, nöta! På träning är jag ofta mycket bättre och noggrannare med överlivet...




Rivica 110cm Winning Around


Läst 8306 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
18
2013

Dagen slutade inte lika bra som den började, men jag har ändå haft tur i oturen. På eftermiddagen/kvällen åkte vi bort till Kungsbacka igen, då jag skulle hoppa 130 cm med Hedda. Precis när klassen började så kom världens regnoväder, och blåste gjorde det också. Vissa ryttare utgick till och med i början då det regnade så mycket. Jag stod och velade om jag skulla stryka Hedda och mig eller inte. Eftersom vi startade senare i klassen så tänkte jag att ovädret skulle ha dragit förbi. Jag bestämde mig för att plocka ut henne, men nu i efterhand var det synd att vi inte strök oss.. Lätt att vara efterklok, men olyckor kan man inte förutspå.

Hedda kändes fin på framhoppningen och när vi gick in på hoppbanan var det till och med sol. Min kompis Malin hoppade precis innan mig. Jag travade på den nedre volten och när Malin ridit i mål kom hon i galopp på den högra volten, så vi möttes jämnsides på volternas öppna del. Eftersom Hedda och jag travade och hon och hennes häst kom i galopp så red de förbi oss, och precis när de passerat så drog hennes häst iväg sitt bakben i en jäkla fart mot Hedda. Som tur var träffade inte hennes hov Hedda, utan den träffade istället mig på knät, precis under knäskålen (tur i oturen alltså). Det gjorde så fruktansvärt ont så jag bara skrek.

Jag har aldrig brutit något (en spricka i ett revben har jag varit förskonad med), så jag vet inte hur det känns, men oj så ont det gjorde. Fick kippa efter andan då det både gjorde fruktansvärt ont och jag blev chockad av smällen. Världens snällaste Hedda stod bara still när jag satt där och skrek. Behöver jag säga att det inte blev någon start alltså? Stackars Hedda undrade väl vad hon hade värmt upp för. Har ju aldrig hänt att vi gått in på banan utan att hoppa.. Fick efter en stund, när jag lugnat ner mig lite och andades normalt, skritta ut från banan. Skönt att man var på hemmaklubben med människor man känner, som hjälpte en. Monica Pilskog är en klippa! Hon hjälpte mig av och medan mamma fick ta hand om Hedda så fick jag stödja mig på Monica. Fick känna efter om jag kunde stå på benet, om det gjorde ont att räta, böja osv. Ont som in i h-vete gör det så klart, men jag tror inget är av eller att det blivit någon spricka. Jag tror nog att jag hade tur och bara fick en riktig jäkla smäll. Fick knät lindat och sitter med is på nu. 

Har bara fått någon småspark innan från en häst, men då har avståndet varit så kort, så det har liksom inte kunnat bli något. Här fick hästen sats ända ner från marken och hela vägen upp till mitt knä, när jag satt på Hedda. Det blir ju en rejäl känga med kraft..

Som sagt, himla tur att det inte var Hedda som blev träffad. Nu ska jag avvakta och vila lite, men hoppas att det känns bättre snart.. Nu när hästarna är igång kan inte piloten bli skadad!

 

Bra stöd med både ridbyxor och linda.



Munter med isblocket..


Läst 9274 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
18
2013

Jippie, vilken lyckad förmiddag! Rivica och jag kvalade till finalen i Hööks Cup silverrunda efter att ha tagit en placering i första kvalet och en rivning i andra kvalet. Av 20 ekipage startade vi idag i mitten. Det var 110cm högt (högsta höjden Rivica har tävlat) och bedömning Winning Round. Jag var väldigt taggad och ville verkligen vara felfri. Satte ett annat tryck i henne idag på framhoppningen. Hon har känts lite seg de två tidigare dagarna, men idag fick jag henne att tagga till. 

I grundomgången var det hinder 1-10, en kombination. Neonhindret som vi rev igår var med som hinder nummer två idag. Vi seglade över det och resten av hindren och kämpade oss till en felfri grundomgång! Jag fick verkligen rida varje steg och hjälpa henne över hindren. Ville vara felfri idag!! Vi var det tredje ekipaget som var felfria och det var fem placerade. Jag hoppades att det inte skulle bli mer än fem nollor, men det blev åtta stycken. Jag red som nummer två i omhoppningen, då vi hade näst långsammast tid i grunden. Jag tänkte inför omhoppningen att sätta upp ett högt tempo, men inte rida för snäva vägar. Gasade på och det var riktig fighting spirit i mig idag! Rivica hoppade felfritt även i omhoppningen och vi slutade på en andraplats i finalen. Gud så kul!!! Min kära klubbkompis Helen tog hem segern, så det var skoj med Kungsbacka i topp!

Vi fick fina priser också! Förutom en blå rosett och plakett så fick vi en jättefin, brun lädergrimma, en silverpokal och premier. Så roligt! :)

 

Glada!! Film kommer senare! :) 


Läst 8279 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
17
2013

Vilken lång dag det blev! Efter att vi kommit hem från Kungsbacka med Rivica så åkte mamma och jag till skogen med Natalie och Marco för att skritta ut en promenad. När vi kom hem igen blev det lunch som pappa lagat och sedan var det bara att gå ut och ta in Hedda och göra i ordning henne. Tur att man bor nära tävlingsplatsen ibland, så man hinner med annat i mellan :)

För Hedda var det också två klasser som gällde idag, en 120cm bedömning A:0 och en 130cm med två faser. I 120cm var både Hedda och jag jättetaggade och satte ett bra tempo och fick bra vägar. Det slutade med en felfri ritt och en tredjeplacering. Jättekul!! Dessutom var det kul att min gamla klubbkamrat Marie vann och hon som kom tvåa var också från Hermanstorp. När jag tävlade fälttävlan så tävlade jag för Hermanstorps Kör- och Ridklubb, men bytte tillbaka till Kungsbacka (som var den första klubben jag tävlade för och dessutom är där jag bor) när jag slutade med fälttävlan och bara satsade på hoppning. I vilket fall som helst, mycket skoj med placering och jag är nöjd med rundan :)

Senare var det dags för 130cm. Då blir det högt, tycker jag. 120 och 125 är inga problem, men sedan börjar det allt pirra i magen. Hoho! Hedda och jag har ju placeringar och felfria rundor i 130 och till och med i 135, men i och med otur med skador förra och detta året så blir det ju att man får börja om lite. Höjden är för mig en vanesak, som jag tror att jag har skrivit här innan. När vi debuterade 140cm för två år sedan tyckte jag inte att det var lika högt som jag tyckte att 130-banan var idag. Haha! I vilket fall som helst så är Hedda så snäll och sköter sig även när jag är nervös. Det var åtta hinder i grunden idag, tio språng. Vi var felfria fram till hinder sju, som var en kombination med oxer ett galoppsprång räcke. Rev inhoppet och sedan släppte jag iväg henne till sista hindret, som var en oxer på båge från kombinationen, så då fick hon ner en bom med ett bakben. Känner mig ändå väldigt nöjd! Nu ska jag bara hoppas att hon håller sig frisk så vi kan ut och vänja oss vid höjden igen. Nu när jag tycker att det är högt så släpper jag gärna iväg henne, och då kan hon bli flack och oförsiktig. Jag måste hålla kvar stödet i handen hela vägen fram till hindret och inte släppa! :)

Det har varit en bra dag på tävlingsbanan idag igen och jag kommer somna gott nu!

 








Lilla speedhästen, med öronen framåt och eld i baken! :) Nu står hon ute i sin utebox och mumsar hö och kommer nog också somna gott ikväll. 


Läst 7690 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
17
2013

Har varit på Kungsbacka idag igen med Rivica nu på morgonen. Hoppade först 100 cm, som var bedömning två faser. Var felfria i grunden och i omhoppningen rev vi första hindret, ett räcke. Det var inte många dubbelnollor, så det räckte till en sjätteplats ändå. Hindret vi rev i omhoppningen blev det jättekonstigt på. Det var en linje från en oxer och vi kom fint fram till räcket, men precis när Rivica ska hoppa av så trampar hon om istället, och rev därför ganska grovt. Hon måste ha missat hindret helt och hållet. Detta var ett neongult/grönt plankräcke som är det hindret som absolut syns bäst på banan. När vi hoppade 105 cm efteråt, som var kval två i Hööks Cup Silverrunda, gör hon exakt likadant. Då var det samma linje från oxern till det räcket, fast i grunden. Eftersom hon missade så brutalt på det i förra klassen så tog jag tag i henne efter oxern för att kolla så att hon var med och uppmärksamma henne på räcket. Ändå blir det precis likadant och hon trampar om och river det. Hoho, vad hände där? Den lysande neonfärgen kanske bländade henne.. ;) Ja ja, får se om en placering från igår och fyra fel i grunden idag räcker till final imorgon. Nu ska jag gå ut och skritta Marco!






Och mamma tycker uppenbarligen att jag ska rida fortare...






Eftersom det var så många som fick tidsfel igår och det var lika snålt med tid idag så fick vi fläska på lite bättre i dagens rundor. 

 


Läst 6005 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
17
2013

Här nedan är Rivicas runda från igår också. Hon var som sagt felfri i 100 cm och knep sista placeringen, fastän det gick väldigt långsamt. Det var precis så vi inte fick tidsfel i omhoppningen, vilket jag såg i resultatlistan att en del fick. Kul i alla fall att alla dubbelnollor blev placerade, det känns som att det borde vara vad banbyggaren vill. Inte för många nollor, för då är det byggt för lätt, men inte heller för få nollor, för då är det för svårt (eller så har vi ridit för dåligt, haha!). Det brukar vara Lindis som bygger på Kungsbacka oftast, men den här gången var det Ulf Liljedorf som var banbyggare :)

 







Heddas runda igen :)


Läst 5909 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
16
2013

Hemkommen från Kungsbackas tävling idag :) Hoppade först Hedda i en klass, 110 cm med bedömning A+A:0 med totalfel. Hon var supertaggad och exalterad (som vanligt) och låg på som sjutton. Haha, hon är så rolig lilla Heddis. Vissa anser ju att hästar inte alls tycker det är kul med hoppning, men jag lovar, Hedda tycker det är det bästa som finns. Jag tror till och med att hon hade valt en runda på hoppbanan istället för en jättestor gräshage. Motionera är det bästa som finns, enligt henne ;) Hon var i alla fall felfri i bägge faser och vi fick till någon bra sväng i omhoppningen och tempot hade hon uppe från första början, så det räckte till en andraplats. Superkul!! :)

Efteråt var det dags för Rivica att hoppa kval 1 i Hööks Cup silverrunda, som idag gick i 100 cm. Hon var också dubbelt felfri, men det gick väldigt långsamt, så vi åkte hem när vi var klara. Kollade på Equipe nu och såg att vi knep den sista placeringen. Superkul det också!! :)

Här nedan är Heddas runda, lägger upp Rivicas sedan när den har laddat klart :)
 







Sötaste, gladaste lilla Heddis :)



Red ut med Marco och Natalie innan tävlingen. Skrittade ut i Bunketorp en liten promenad. Såg innan vi lastade ur transporten att Marcos rumpa var högre än Natalies. Natalie är cirka 168 cm och när Marco mättes på kvalitetstävlan som fyraåring (exakt ett år sedan) så mätte de honom till 164 cm. Även Dennis sa sist att han såg större ut än Natalie. Är det möjligt att han kan ha växt så mycket på ett år? Eller mätte de fel på kvalitetstävlan tro? :)


Läst 5301 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
15
2013

Det blev lite sovmorgon idag. Kunda inte somna igår, utan låg och läste en stund och kände mig inte alls  trött. Får försöka komma i säng tidigare idag.

Mamma och jag åkte bort till Strekered med Hedda och Marco vid lunch. Marco ska ju skrittas igång i två veckor nu innan jag kan börja rida lite mer som vanligt. Jag tog Marco och mamma tog Hedda. I början skrittade de på lugnt och fint, men så plötsligt kom det två islandshästar bakom oss. Då började Marco bete sig som den arabhingst han innerst inne är. Svansen rätt upp i luften, uppblåst som en ballonghäst och massa frustande, konstiga ljud kom ur näsan. Steppade omkring och jag vet inte om han ville visa upp sig eller om han var lite "skrämd" av dessa småhästar. Vi lät dem i alla fall gå förbi, eftersom vi bara skulle skritta. Marco taktade och ville hänga på islänningarna, så jag fick morra lite på honom så att han till slut började skritta normalt. Skrittade sedan en ganska lång runda och när vi nästan var tillbaka vid transporten mötte vi ett gäng islandshästar igen. Han var inte lika stissig den här gången, men när vi passerade varandra tittade han skeptiskt på de mindre hästarna, som om de vore aliens som skulle hoppa upp och bita honom i näsan. Ja ja, han är bra knäpp den lille hästen, men jag älskar honom ändå! :)

Mamma har varit snäll och hållit igång Hedda när jag har varit borta, så i eftermiddags red jag även ett markarbetspass med henne i paddocken. Även om jag bara varit borta i två veckor så kändes det när jag satt ner i traven och galoppen hur någon muskel i rumpan/baksida lår fick jobba. Imorgon ska jag bort till Kungsbacka Ridklubb och hoppa Rivica och Hedda. Ingen mjukstart för mig inte, utan här blir det fullt ös direkt :)

 

Marco

 

Hedda och mamma 


Läst 6957 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
15
2013

Hej! Tänkte bara berätta att efter två dagars resande sitter jag nu hemma på mitt rum igen :) Var ute och pussade på både Hedda och Marco, och lilla Heddis gnäggade som vanligt! Ska bli så skönt att gå ut och rida imorgon. Jag är ledig resten av veckan och börjar jobba först på måndag igen, så det blir skönt. 

Vi landade strax efter sju i morse i London och spenderade dagen där innan vi åkte hem ikväll till Göteborg. Var inne i city och gick i affärer, åt fish and chips i Hyde Park och åkte tunnelbana som erfarnaste Londonborna. Men nu ska jag sova! Är inte trött just nu, men måste komma i fas med tiden :)

 

Yummy! 


Läst 6567 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
13
2013

I morse väcktes jag av ett trevligt sms från mamma. Hon hade varit på återbesök hos veterinären med Marco. Hon var där samma dag som jag åkte till Brasilien, och då fick han metacam att äta i tio dagar och vila. Idag stod han helt stilla på böjprov och visade ingen hälta. Så skönt!!! Nu vill jag bara åka hem till min älskling och börja skritta!! Och hem till Hedda och rida som vanligt :)

Det är mitt i natten hos er när jag skriver detta, men måndag kväll här hos mig i Brasilien. Har varit på middag ikväll och nu packat väskorna. Ska sova alldeles strax och imorgon börjar resan hem. Åker på eftermiddagen här ifrån Brasilien och kommer att landa i London strax efter sju på onsdag morgon. Kommer att spendera dagen i London och flyget hem till Göteborg går halv sju på kvällen. Ska bli skönt att komma hem till bästa Hedda och Marco, älskade lilla mamma, Fredrik, Fia, brorsan och jobbet (ja, inte undra på att vissa kallar mig sjuk..). Har haft en jättebra resa här i Brasilien (och London i början och dagsturen till Argentina) och vill absolut åka tillbaka till både Rio och Iguacu (mest Iguacu faktiskt, vilket ställe alltså!!!). Men nu ska det bli skönt att komma hem till vardagen och sedan när hösten kommer kan jag börja längta efter nästa resa :)

Vi hörs nästa gång när jag har ridit första hästen efter semestern!

 

Glädjande besked! :D 


Läst 6318 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.