Saras vardag
SEP
07
2013

Känns fortfarande som sommar! Detta måste varit den bästa sommaren i Sverige på flera år. Hur många soliga och varma dagar som helst, och nu har september börjat och det fortsätter vara varmt och härligt :)

Mamma och jag red ut i morse på Marco och Hedda. Red i Bunketorp och höll igång med både trav och galopp. Marco var inte alls spänd idag och Hedda var halvvild, som vanligt :) Nu jobbar jag resten av dagen och ikväll blir det bio. Ha en skön lördag!Bullen njuter av morgonsolen :)


Läst 8516 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
06
2013

Hej! Igår eftermiddag/kväll blev min mobil stulen. På jobbet. I kassan. Obehagligt! Jag sitter ju i receptionen på en frisörsalong och brukar alltid ha min mobil liggandes på min kalender under disken. Igår på eftermiddagen stod jag och vek handdukar nere i kassan, och då låg min mobil där. Jag gick sedan upp i salongen för att lägga in handdukarna i hyllorna, vilket tog max två minuter. Gick sedan ner till kassan igen och hjälpte en kund som var där nere när jag kom ner (förmodligen tjuvjäkeln). Efter en stund, när kunden hade gått, skulle jag kolla min mobil. Då låg den inte längre på kalendern och jag började kolla omkring på bänken om den hamnat någon annanstans. Hittade den inte och tänkte att jag måste blivit dement och tagit med den upp till personalrummet någon gång och lagt den i väskan. Dock var den inte där heller och alla på jobbet började leta efter den och vi ringde även till den. När vi ringde var den avstängd och då var det givet att den blivit stulen. Var bara att ringa och spärra både abonnemanget och telefonen. Tele2 gav jättebra service och de skulle skicka ut en ny iPhone 4 och simkort gratis till mig om jag förlängde mitt abonnemang, som ändå skulle gå ut i december. Tackar för det! Min iPhone 4 hade några år på nacken och var ganska sliten, så även om det är tråkigt att folk inte kan skilja på mitt och ditt så är jag positiv. Får en ny telefon och alla mina bilder och videos har jag sparat på datorn, så inget är förlorat. Har fått byta alla mina lösenord för säkerhetsskull.

Nu ska jag klara mig till början av nästa vecka utan mobil. Det blir en utmaning. Jag är så fruktansvärt beroende av både mobil och dator. Mailen, banken, bloggen osv är ju inga problem, eftersom jag har min dator, men det känns jättejobbigt att folk inte kan få tag på mig nu och att jag inte kan ringa någon. Ja ja, det blir väl nyttigt att vara mobillös några dagar, men jag längtar till jag får min nya! :)

I morse red jag både Hedda och Marco i paddocken. Hade kvar ett räcke i paddocken, så skuttade över på låg höjd med Hedda några gånger. Hon ska hoppträna på tisdag, vilket jag ser fram emot. När jag red Marco hade jag på dressyrsadeln, men la ner den översta bommen på räcket, så att hindret var max 50 cm, och skuttade över med honom också. Skoj!! Han ska inte få hoppträna nästa vecka, men veckan därpå får det bli en lättare hoppträning. Har anmält honom till 100cm på en unghästtävling 25 september. Ska bli kul att komma igång igen. Hoppas han inte har glömt bort hur man gör ;)Dagens frukost! De flesta vet att jag är helt beroende av Instagram, men i morse lånade jag Fredriks mobil för att stilla min abstinens och loggade in på mitt konto för att kunna instagramma två bilder. Nu är jag lugn igen! ;)


Läst 7997 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
05
2013

Ryser bara jag tänker på de otäcka små djuren.. Förra veckan hittade jag en älglus på Hedda, som jag snabbt (och brutalt) tog död på. Har inte sett till några sedan dess, men igår kväll fick jag en obehaglig överraskning. När jag hade kommit in och satt mig framför datorn så tyckte jag att det kändes som att jag hade något i håret. Fick lätt panik och tänkte direkt att det var en älglus. Kände med fingrarna genom håret men hittade inget. Måste ha inbillat mig? Efter en stund kände jag det igen och då fick jag fatt i en liten rackare. Usch!! Det är nog det värsta med hösten..

I morse red jag Hedda i paddocken samtidigt som mamma red Natalie. Jag svingade mig först graciöst upp på Hedda. Sedan var det mammas tur. Hon satte foten i stigbygeln och skulle slänga andra benet över sadeln. Poff sa det, så var sadeln nästan under magen och mamma på backen. Så kan det gå om man inte kollar sadelgjorden innan..

Hedda var mycket bättre idag än i tisdags. Mer fokus och samarbetsvillig. Tränade lite galoppombyten och som ni vet så är det att byta till vänster galopp som hon har lite svårare för. Gjorde fyra stycken till vänster (och lika många till höger). Det första gjorde hon fint. Det andra tog hon ett travsteg i mellan och de två sista gjorde hon bra. Inget byte till vänster där det blev korsgalopp. Jippie! Sedan vet jag inte hur rena de var, men vi ska inte starta någon dressyrtävling, så så länge hon gör bytet för min hjälp och det inte blir korsgalopp så är jag nöjd och glad.

Mamma tog förresten en bild på mig i morse. Dagens lataste. Jag hade precis börjat trava Hedda när hon behövde lätta på trycket och lägga en hög, mitt på spåret. Jag orkade verkligen inte hoppa av, så jag styrde helt enkelt Hedda mot grepen som stod i hörnet, tog den och mockade sedan från hästryggen.Hedda stod snällt still medan jag mockade :)


Läst 10261 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
04
2013

I morse åkte jag bort till Bunketorp för att rida i klätterbacken med Hedda. Skrittade fram henne en stund och skrittade sedan upp och ner för backen en gång. Har tidigare kört fem gånger trav och fem gånger galopp för backen, men eftersom vi har kört de intervallerna ganska många gånger nu så tänkte jag att det var dags att öka på lite. Tog backen i trav fem gånger och sedan sju gånger i galopp. Gång fyra och fem fick hon sträcka ut och öka på bäst hon ville, medan de andra gångerna var mer "normal" utegalopp. Travade sedan två gånger till upp för backen innan vi skrittade av ordentligt. Hon var ganska svettig, men konditionen är det inget fel på och hon var långt ifrån trött. När jag lastade in henne i transporten såg det ut som någon hade vispat rejält med grädde och kletat mellan bakbenen. Fresh!Skrittar ner för backen. Öronen framåt så klart. Vara ute och springa är kul :)


Läst 7845 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
03
2013

Nu är jag färdig i stallet och ska duscha innan jag åker hem till Lissan. Vi ska planera lite inför vår Londonresa, som vi bokade i helgen, och även titta på Idol och Hollywoodfruarna. En myskväll helt enkelt :)

Jag åkte bort till Bunketorp själv med Marco idag. Nyttigt för honom att komma ut i skogen och inte alltid med sällskap. Jag tycker nästan han är bättre i skogen ensam än när någon annan häst är med. Kanske för att han slipper ha koll på ytterligare någonting då? I vilket fall som helst så blev det bra miljöträning idag. På grusvägen mellan golfbanorna stod ett gäng bilar parkerade. Han gick så långt åt sidan han kunde när vi passerade dem första gången och tyckte inte alls att de skulle stå där. Vi red på grusvägen fram och tillbaka några gånger i både trav och galopp och då brydde han sig inte alls om bilarna längre. Det var några golfare ute på banorna också som han fick hålla ett öga på, och en åkergräsklippare körde en bit bort. Vi träffade dessutom en dam med en hund. Intressant! Jag stannade och lät dem passera i lugn och ro. Jag pratade med damen medan hon och hunden gick förbi och Marco stod snällt still, men släppte inte hunden med blicken förrän jag smackade på framåt igen. Så länge han inte blir rädd och kastar sig iväg får han stirra till ögonen trillar ut :)

Han gick på framåt idag och inga stenar var farliga. När vi skrittade på stigen tillbaka till transporten kom det några med stavar och gick på asfaltsvägen bredvid, och det kom även en cyklist. Vi mötte alltså både det ena och det andra idag och allt gick jättebra. Han måste helt enkelt bara vänja sig vid att det kan dyka upp saker och ting lite här och var :)

Nu på eftermiddagen red jag Hedda i paddocken. Hon är brunstig och kissar, kissar och kissar (först två gånger i boxen när jag gjorde i ordning henne innan ridningen och sedan direkt när vi hade ridit klart). Marco och Natalie gick i gräshagen bredvid paddocken, så hon gick och smågnäggade lite åt dem, vilket hon aldrig gör om hon inte är brunstig. Varje gång vi red på långsidan längs med hagen ville hon ställa huvudet utåt och titta var de andra hästarna var. När vi inte var på den långsidan försökte hon snegla bort dit.. Det var noll fokus från hennes sida idag, så jag känner mig inte jättenöjd med det passet. I vanliga fall tar hon alla hjälper och är samarbetsvillig. Idag fick jag ingen direkt respons. Hon hade tankarna någon helt annan stans (usch, vill inte veta).. Ingen idé att bråka så lät henne mest gå som hon ville och red inte mer än 30 minuter. Direkt nere i stallet ställde hon sig och kissade och gnäggade efter Marco. Suck..

Förresten har vi fått massor av röda äpplen på våra äppleträd. Både Marco, Hedda och Natalie har fått gå i hagen med alla äpplen idag och frossat. Har trillat ner jättemånga äpplen på marken, men Marco ska så klart äta dem direkt från träden.Utsikten från köksfönstret; en snygg rumpa! Marco frossar äpplen :)


Läst 7437 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
02
2013

Tack till alla som röstade på vår bild i Agrias sommartävling där Fia och Hedda badar i sjön. Bilden blev en vinnare och utsågs till Juryns Favorit. Superkul!! :)Mamma och jag red ut igår på kvällen på Hedda och Marco. Marco smyger sig ofta fram ute i skogen och är beredd på att både var och varannan sten ska hoppa upp och bita honom i mulen. I våras var han mer säker ute i skogen, då jag red ut mycket, men nu efter vilan har det blivit lite att börja om från början. Han verkar ha glömt att han har gått på dessa stigar fyrtioelvatusen gånger. Det är bara att rida ut så mycket det går till han börjar slappna av. Igår var han mycket bättre och tog täten och skrittade på i ett hastigt tempo. Öronen spelade åt både höger, vänster, fram och bak och visst kände jag att han var spänd, men han gick i alla fall på ordentligt framåt. När vi hade travat och galopperat på grusvägen och skulle rida tillbaka så träffade vi en kvinna och en hund. Marco är tyvärr hundrädd efter två otäcka incidenter (dem berättar jag om någon annan gång), så han blir alltid väldigt spänd när han ser en hund och skäller dem vill han helst springa åt motsatt håll. Detta var en stor golden och den fick hälsa på Fia medan vi pratade lite med kvinnan. Marco stod snällt still, även om han hade stenkoll på den nye hunden. Får hoppas hundskräcken försvinner någon gång också :)

Idag vilar båda hästarna, och det passade väldigt bra med tanke på det underbara höstvädret som har kommit. Ösregn..


Läst 7191 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
01
2013

Åh, så roligt! Sverige tog silver på EM i fälttävlan 2013! Det var olidligt spännande att se banhoppningen idag. Jag tycker att alla svenska ekipage var duktiga, även de som inte ingick i laget. Anna Hassö gjorde en jättefin runda och Frida och Herta bara seglade över hindren. När Niklas och Mister Pooh red gick hjärtat i 120! Hans min när han vände upp mot sista hindret var underbar! Felfri runda där också! :) Tyvärr blev det inga individuella medaljer för svenskarna. Jag satt och ondade på slutet så att Niklas och Mister Pooh skulle knipa bronspengen, men det blev en fin fjärdeplats.

Det blev Michael Jung som tog guldet, Ingrid Klimke silver och William Fox-Pitt tog brons. Det har varit superkul att få följa EM i fälttävlan och extra kul att Sverige tog medalj! :)Minen när Niklas och Mister Pooh vänder upp mot sista hindret :D


Läst 6047 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: första  föregående 1 2 3 Saras vardag

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Saras vardag
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggenMest lästa


Arkiv
Aktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 2

– TEMA: Avel i liten skala
– Reportage: Hästak och André Brandt
– Takt och rytm för unghästen

– Harmoni med halsring
– Piruettens ABC
– En bra start på livet
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Lär hästen byta för hjälpen
Jessica Nordin svarar
Föräldrarollen som tränare?
Jessica Nordin svarar
Hjälp, min häst biter sönder sin hagkompis täcken!
Elke Hartmaan svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.