Saras vardag
OKT
31
2013

Jag har börjat skritta Marco uppsuttet, och lite yster har han varit i början, men inget värre än vanligt. Idag valde jag dock att leda honom i paddocken innan jag skulle åka till jobbet. Det regnade mycket, blåste och han var helt sjövild!! Tur att jag hade longerlinan och inte ett vanligt grimskaft, för då hade han nog slitit sig och kört några race runt i paddocken. Nu kunde jag i alla fall ha någorlunda koll på honom när han busade runt. Stegrade, sparkade bakut, bockade och jag vet inte vad. Det är ju skritt som gäller, men idag misslyckades vi med det. Positivt var i alla fall att när han travade iväg några gånger så var det en energisk och haltfri trav. Hoppas dock inte att han drog på sig något när han busade som värst. Inte lätt att ha en bushäst med massor av energi som bara får skritta. Hoppas på bra besked på återbesöket på tisdag!Lilla Skrållan :)


Rädda Caprica
Förresten.. Har ni uppmärksammat gruppen på Facebook som försöker samla in pengar till familjen som fick stallet förstört i stormen? Ena hästen dog och den andra skadades svårt. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Jag har fört över ett litet bidrag. Alla bäckar små..

Här är gruppen om någon vill vara med och bidra eller ge stöd med vänliga ord :)
https://www.facebook.com/groups/256642297821112/?hc_location=stream


Läst 14715 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
30
2013

Igår kväll blev det skönhetsoperation för Marco. Insprutning av silikon! Veterinären rekommenderade ju att sätta på sulor, så igår fick han på sig hårda sulor och efteråt fyllde vi med silikon. Får hoppas att han blir bättre av detta. Märkte ingenting när jag ledde ut honom till hagen i morse och när jag skrittade honom i paddocken gick han på som vanligt. Återbesök nästa vecka, cross your fingers!

På tal om sulor och ömma fossingar så har vi bestämt att vi ska prova PG-beslag på honom till vintern.Här skönhetsopereras det för fullt!


Läst 15418 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
29
2013

Man vill ju gråta när man läser detta.. :( och så sitter folk och skämtar om stormen och andra jiddrar om förlorade pengar. 

Lider med denna familj. Vilken ofattbar mardröm.. :(http://hallandsposten.se/nyheter/laholm/1.2471954-familjens-hast-dog-nar-vagg-och-tak-rasade 


Läst 13420 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
29
2013

Det blev ingen jättestorm här igår, utan det blåste till kraftigt några gånger, men gick sedan över fort. Mycket tacksam för det! Hade inte varit kul att bli utan vatten och el, om träd hade rasat och saker blivit förstörda. Blir dock väldigt förvånad och arg när jag läser på Facebook hur många här i Göteborgstrakten som skriver att de blivit "lurade", att stormen var ett jävla fiasko m.m. Eh, är ni inte glada att vi slapp stormen?! Tänk på de stackarna i bland annat Skåne och Södra Halland där stormen var ordentligt kraftig. En häst dog då stallet rasade in pga stormen. Nästan så man undrar om dessa som är bittra över att det inte blev storm hade velat att det var deras fönster som blåste in? Att det var deras tak som slets av? Att det var över deras vägar som träden fälldes? Att de blev utan el som fortfarande inte kommit tillbaka. Jag bli som sagt både förvånad och arg. Själv är jag väldigt glad att vi slapp det och jag tycker hellre att de ska varna för mycket än för lite. Tänk vilket liv det hade blivit om det blev orkan och ingen hade sagt ett knyst. I vilket fall som helst.. Be careful what you wish for because you just might get it..

I förmiddags skrittade jag Marco i paddocken. Lite yster var han eftersom det fortfarande är lite småblåsigt, men han hittade inte på något bus. Jag skulle egentligen ha hopptränat Hedda ikväll, men det blev inställt, så mamma och jag åkte bort med henne och Natalie till skogen och red ut en liten runda.  Jag ska passa på att städa lite nu och ikväll ska vi åka till hovis och fixa sulor till Marco.

 
Några filmsnuttar från uteritten idag


Läst 11673 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
28
2013

Till slut gav Kungsmässans VD klartecken och innan halv sex fick butikerna stänga och personalen kunde åka hem. Jag har suttit och följt live-chatten på Aftonbladet hela kvällen. Spännande och skrämmande. Tak som har lossnat från husen, cyklar som flyger omkring, rutor som har blåst in. Usch! Verkar ha varit sjuk storm nere i Skåne och södra Halland :( Här utanför blåser det lite, men vi ligger ganska bra skyddade bakom ett stort berg, så hoppas inte det blir mer än vad det är nu. Har en hel del träd runt både huset och båda stallarna. Får verkligen hoppas att inget blåser omkull. Hur är det hos er i stormen?


Läst 10713 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
28
2013

Glömde ju berätta att Hedda minsann fick vara med på prisutdelningen i 130cm igår ändå. Pontus Berndtsson och Cosmopol knep den sjätte placeringen och eftersom han redan hade lastat in frågade han om han fick låna Hedda på prisutdelningen. Klart han fick, Hedda tyckte bara det var kul att få galoppera lite mera. Pontus är en så fantastiskt duktig ryttare. Rider alltid så mjukt och följsamt. Helt klart en förebild!

Idag vilar hästarna och mamma plockade in dem nu på lunchen. Stormen Judas/Simone är på väg i full fart. Det ösregnar utanför våra skyltfönster och vinden har redan börjat bli stark. Känns skönt att vara inne på jobbet idag ändå, då köpcenter sägs vara ett av de säkraste ställena att befinna sig på när det är rejäl storm. Här i Göteborgsområdet ska stormen bli som allra värst (enl. Aftonbladet och GP) och de har rekommenderat att hålla sig inne från klockan fyra i eftermiddag. Jag slutar jobbet klockan åtta och då ska det vara som värst. "Och framåt 20-tiden i kväll väntas vindbyar av orkanstyrka, upp till 49 meter i sekunden, i Göteborg, enligt SMHI:s väderprognos", källa: Aftonbladet. Får se om jag vågar köra hem eller om jag väntar en stund. Tar bara max tio minuter, men vill ju inte chansa..Utanför fönstret just nu på Kungsmässan, och värre ska det bli..


Läst 11424 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
27
2013

Hej! Idag har Hedda och jag varit i Göteborg och tävlat. Det blev en lång dag, utan mat för min del, men med två rundor som jag är nöjd med (även om de inte var felfria). Hade ingen som kunde åka med mig på tävlingen idag, så fick åka själv. Åkte hemifrån klockan elva, för att vara ute i god tid. Det är ganska ont om parkeringar på deras anläggning, så ibland får man parkera en bit ifrån, vilket jag fick. 120 cm hade börjat när vi kom fram, så i lugn och ro gick Hedda och jag ner till manegen och besiktigade. Ställde sedan in henne igen och kollade klart på klassen. De byggde om till 125 cm, som vi skulle hoppa. Gick banan och gick sedan upp till parkeringen och tog ut och gjorde i ordning Hedda. Hon är så snäll att ha med sig! Står lugnt och stilla när jag gör i ordning henne.

Hon kändes fin på framhoppningen och fin inne på banan också. Näst sista hindret var en kombination med räcke-två galoppsprång-oxer. Kom fint in, men Hedda snuddade vid bommen på inhoppets räcke, och den rullade ner. Sätter den rivningen på oturskontot. Jättenöjd med rundan och hon hoppade fint och galoppen var bra. Som ni vet är jag inte helt förtjust i att hoppa inomhus, men kändes jättebra!

Skrittade sedan upp och lastade in henne och körde ner, då det fanns parkering nere vid manegen. Var jättehungrig och hade ont i huvudet, så tänkte passa på att gå och äta något innan 130 cm. Ett problem dock.. Hade glömt plånboken hemma!!!!! Tur att jag hade förberett pengarna till veterinären igår kväll och lagt i Heddas tävlingsmapp. Hade blivit jobbigt annars. Hade jag fått åka hem igen eller hade de kunnat skicka en faktura eller ta från min TDB?

Till 130 cm kändes Hedda fin på framhoppningen igen. Det var en A:0, men planen var att gå utanför överallt, ha en bra galopp och försöka få en bra runda. De sju första sprången hoppade hon toppenfint. Sedan var det en kombination med räcke-ett galoppsprång-oxer och sedan linje ner till ett räcke. Hon hoppade väl in över räcket, men ut på oxern kändes det som att hon missuppfattade lite att det var en oxer, och damp ner på bakbommen. Blev lite ofokuserat ner till räcket, så där rev vi också. Hoppade sedan de tre sista hindren toppenbra. Jättenöjd med rundan och Malin sa att hon aldrig hade sett Hedda hoppa så fint och väl. Det kändes verkligen bra, blev bara lite konstigt ut ur kombinationen, vilket också bidrog till nästa rivning.

Blir att träna lite kombinationer med räcke-oxer. Det är ofta där rivningarna kommer. Jag tycker det är enklare med oxer in (eller trippelbarr som det var idag). När det är räcke in får jag säkra upp lite, så att hon inte blir flack och river inhoppet. Dock kan det då istället bli att hon hoppar lite för väl in på räcket och får långt ut och dimper ner på oxerns bakbom. Ska träna på detta på hoppträningen på tisdag :) 

Nu sitter jag och väntar på att familjen ska komma hem från Gran Canaria. Har hetsätit både tårta, chips och lösgodis samt svept en stor flaska Fanta. Mådde illa för att jag var så hungrig när jag kom hem strax efter sex och huvudvärken är blä. Ska försöka somna tidigt ikväll!

Malins kompis filmade vår runda i 130 cm, så här nedan kan ni se den :)

 


Läst 11047 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
26
2013

Efter att jag hade kommit in från stallet i morse såg jag ut genom fönstret att vi hade fått besök. Två stycken älgkor (heter det så om de inte har horn?) stod i den stora gräshagen och mumsade äpplen för fulla muggar. Hoppas inte de rev ner några trådar..Hej hej..
Fick aldrig någon bukt på filmen från Heddas hoppträning i tisdags, måste blivit något knas i uppladdningen. Här är i alla fall en som fungerar..


Läst 11132 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
25
2013

Igår kväll när jag kom hem från jobbet gjordes en icke så trevlig upptäckt; vattnet var slut. Vattenpumpen stod och pumpade för fullt, men inget vatten kom. Jättekonstigt att det var slut, då vi inte hade glömt att stänga av någonstans och inte använt speciellt mycket. Som tur var så fanns det vatten till hästarna så att de klarade sig inne i natt och även påfyllt i hagarna om det inte skulle fungera idag. Fredrik stängde av pumpen under natten och vi fick gå och lägga oss med oborstade tänder. Mysigt!

I morse när Fredrik hade vaknat satte han på pumpen igen, och jippie, då fungerade det som vanligt! Puh! Hästarna kunde alltså få mer vatten och jag kunde dricka te till frukosten :)

Annelie var hemma i morse också och rakade Hedda, så nu ser hon representabel ut igen. Dessutom var hon jätteduktig och stod still nästan hela tiden. Hon kan vara lite kinkig när man klipper nämligen och ibland behöver man bremsa henne när man håller på under magen och vid bakbenen, men idag gick det bra utan :)Färdigklippt och mer vild än vanligt :)


Läst 11766 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
24
2013

I morse försov jag mig! Jag har ställt klockan på sex varje dag och varit ute i stallet senast klockan sju och gett hästarna mat och släppt ut dem. Jag måste varit jättetrött och stängt av alarmet i sömnen, men som tur var så vaknade jag halv åtta igen och rusade ut till stallet. Inte för att hästarna skulle dö av att få frukost en halvtimme senare, men de verkar ha inbyggda klockor, ungefär som Skalman, och får de inte mat när de brukar, då börjar ett jäkla bankande i väggarna. Hedda, Rivica och Marco är värst. Natalie och Maui är lugna damer, måste ligga i generna.. Rivica sparkar med frambenen i boxdörren, Marco sparkar bakut i väggarna och Hedda, hon gör både och. Fantastiskt att stallarna fortfarande står upp...

Imorgon får jag inte försova mig, för strax efter sju kommer Annelie och klipper Hedda. Hon ser ut som en nallebjörn nu. Ska tävla till helgen och då får vi snygga till oss lite :)

Ikväll när jag slutar jobbet ska jag hem och göra te och mysa ner mig i soffan. Köpte nya smaker från Lipton igår. Blueberry Muffin och Strawberry Cupcake. Jättegoda båda två!Mums!Så här mysigt hade jag det igår kväll när det ösregnade ute :)


Läst 11202 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 nästa » sista » 

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Mest lästa

ArkivAnsvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.