Saras vardag
NOV
30
2013

I morse red jag Marco i paddocken och mamma red Hedda. Hon ville ta några språng med henne så att jag kunde titta hur det såg ut. Imorgon är det dags för KM i hoppning! Det gick jättefint när de hoppade och jag filmade det. Något mörkt blev det i kameran..

Marco skötte sig fint också. Mamma hade sagt innan att han varit helt sjövild nu när jag varit borta, så hon trodde att jag skulle flyga av. I både skritten och traven höll han sig på mattan och inga tendenser till bus. I galoppen blev han rädd en gång när Fia rörde sig i buskarna utanför paddocken, så då gjorde han ett litet skutt, annars väldigt lugn och sansad :)

 
Läst 10202 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
28
2013

Mamma ska ju hoppa KM på söndag och när jag var med och kollade på hoppträningen förra veckan gick det jättebra. Den här veckan har det dock gått mindre bra.. När mamma hopptränade med Rivica i tisdags tyckte hon inte alls att det gick bra och när de var på clear-round igår rev de två hinder första gången på 90cm och ett i andra rundan på 90. KM går i 100cm och mamma tyckte inte alls att det kändes bra inför tävlingen. Jag som trodde att det skulle passa henne jättebra att hoppa Rivica. Bara driva framåt och hålla i manen. Hedda är mer springig och taggad, så henne får man sitta still och hålla istället. Mamma testade att hoppa henne idag, och det tyckte hon fungerade mycket bättre, så hon frågade om hon kunde få låna henne på KM istället. Det går väl bra, men då är det vinst som gäller och inget annat ;)

För övrigt har Lissan och jag det himla bra i London. Imorgon är sista dagen, vi flyger hem på kvällen. Vi har varit på två olika julmarknader, en igår och en idag. Jättemysigt och massor med roliga stånd där de säljer lite allt möjligt. 
Läst 11542 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
26
2013

Good evening Sweden. London calling! Lissan och jag gick upp strax efter fyra i morse för att åka till Landvetter. Var framme i London strax efter åtta lokal tid och efter det har dagen gått i ett!! Åkte underground till Piccadilly Circus och traskade med väskorna till hotellet som låg en minut därifrån. Verkligen ett jättebra läge. Hotellet heter Sofitel St James. Fastän incheckningen inte var förrän klockan 15 egentligen så fick vi rummet direkt och lämpade av alla grejer. Gav oss sedan ut i staden och har traskat runt på Regent och Oxford Street och gått in i alla möjliga butiker. Tiden gick jättefort och vips så var det mörkt ute. Superfint med all julbelysning!

Gick tillbaka till hotellet och lämnade våra shoppingkassar och traskade sedan iväg till Big Ben för att ta lite kvällsfoton och sedan över till London Eye. Jag har varit i London tre gånger tidigare men aldrig åkt London Eye, så ikväll blev det premiärtur! Har alltid velat åka det hjulet på kvällen så man får se hela staden upplyst. Mycket fint!

Åt sedan god middag på hotellet och nu är klockan närmare midnatt. Kommer somna som stockar efter denna dag. Bilder från resan kan ni hitta på min Facebook, alla mina resealbum är som vanligt offentliga :)

Här nedan är Heddas runda från i söndags när hon gick 130cm med en rivning :)


 


Läst 12529 ggr Kommentarer Kommentera

Här kommer filmen från Rivicas debut i 120 cm igår! Jag tycker att hon var helt fantastiskt duktig! :) Hon har gått från 90 till 120 på ett år och har verkligen utvecklats! Vi har gjort 21 starter i hoppning i år och tagit placering i tio, varav en vinst. Nästan placering i varannan start. Inte illa pinkat av dressyrhästen, eller vad säger ni???

Ser fram emot nästa år, då kanske vi kan starta fler hopptävlingar på 120 cm och börja komma in på den höjden. Hon är ju väldigt modig och snäll, bara galopperar på och hoppar det jag styr på :)

Nu ska jag åka hem till Nina en stund så ska hon hjälpa mig att fästa om mina extensions, sedan ska jag plocka upp Lissan och åka hem till mig. Tidigt imorgon bitti går flyget från Landvetter till Heathrow. Kommer ni ihåg att jag vann ett presentkort på Expedia i slutet på sommaren på 10.000:-? Det är nu den vinstresan som ska göras! Fyra dagar with my best friend in London!

Så duktig i sin debut i 120cm!!


Läst 12683 ggr Kommentarer Kommentera

Igår kväll åkte vi på löshoppning för tredje gången med Maui hos Tord. Hon var jätteduktig och hoppade fint. En gång kom hon lite taskigt in, men kämpade sig över ändå och fick beröm för sitt huvud att hon löste problemet framåt. När hon kom gången efter däremot satt det kvar att det hade varit jobbigt gången innan, så då tvekade hon på mittenhindret och hoppade det med lite för låg fart och stannade därför på sista hindret, som var en oxer. Tord la ner mittenhindret, ett räcke, och Maui fick hoppa tillbaka ut. Tanken var att hon skulle fångas in när hon kommit ut ur serien, men istället tvärvände hon och tog sats och hoppade igenom serien igen, när Tord stod mitt i!!! Som tur var hoppade hon inte på Tord och vi kunde skratta åt det. Han tyckte även det på ett sätt var bra att vi fick en konflikt och att vi kunde lösa den. Positivt var att hon inte blev stressad av detta, utan bara "gör om, gör rätt".

När hon hade hoppat sin sista gång stannade hon nere i hörnet, nosade i backen, skrapade lite med hovarna och vips så låg hon där i manegen och rullade sig. Haha! Hon var trött och lite svettig, så att rulla runt i sanden var väl jättehärligt.

Tord säger att hon är spänstig och positivt, vilket är kul att höra :)

Film från löshoppningen igår :)


Läst 11327 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
24
2013

Idag var det årets sista tävling för min del. Hoppade först 115cm med Rivica, som var bedömning två faser. Det var hennes andra runda på den höjden, hon debuterade förra helgen. Hon hoppade bra och bjöd fint. Vi var felfria i grunden och fick ett ner i omhoppningen, men det var väldigt mycket fel i denna klass och bara fyra dubbelnollor, så Rivica och jag knep femteplatsen med vår snabba omhoppning!

Sedan var det dags för Rivica att debutera 120cm! Första gången som hon fick veterinärbesiktigas på tävling, det var väl mest spännande av allt, tyckte mamma.. Även i denna klass hoppade hon bra och bjöd fint på hindren. Det blev en rivning på ett räcke, och jag är jättenöjd med hennes debut! Hon har verkligen blivit jättefin i hoppningen det här året och för något år sedan vågade jag knappt hoppa 90cm på henne!

Hedda hoppade 125cm och 130cm idag. Hon var väldigt taggad och inte så lugn i sprången som hon var igår. I 125cm var vi felfria i grunden och hade två ner i omhoppningen, då blev väl både hon och jag för ivriga. Grundomgången var annars bra! I 130cm (alla klasser idag var bedömning A:0/A:0 två faser) var hon lite lugnare och hoppade fint. Fick en rivning på hinder nummer sju som var ett räcke, men inget att säga om det. Är nöjd med årets sista tävling och även nöjd med tävlingarna som varit i år. Har haft en del otur med skadade hästar, men alla tävlingar som vi gjort har varit bra och det har aldrig varit någon dålig runda. Har haft bra känsla :) Nu blir det att ladda om inför nästa år!

Här nedan är film från Rivicas runda i 115cm idag där hon placerade sig 5:a. De andra filmerna kommer senare. Nu ska vi iväg på löshoppning med Maui!


 


Läst 10079 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
23
2013

Sitter med en varm kopp te och kom nyss in från stallet. Vilken sen tävlingsdag det blev! Mamma och jag åkte inte hemifrån förrän kvart över tre och anlände till Trollhättans anläggning strax innan klockan fem. Där uppe var det minusgrader och både lite snö och is på backen! Var nästan så jag hade behövt ha broddar på Hedda på parkeringen. Hade inte en tanke på att det kunde vara så där, när vi själva har plusgrader och ingen is alls. 

Min klass började inte förrän halv sju, så hann besiktiga i lugn och ro samt ta en fika. Gick sedan banan. Det var en nationell 130cm som Hedda och jag hoppade ikväll, med bedömning C. Det är alltså en tidshoppning där rivningarna omvandlas till tidstillägg. En rivning ger alltså fyra extra sekunder. Förra helgen skrev jag att jag tycker att Ackumulatorbedömningen är orättvis, och det tycker jag om denna också. Man kan alltså rida som en blådåre och riva hinder men ändå vinna hela klassen. Nej, det tycker jag inte att man ska uppmuntra, men nu är det så och som tur är brukar denna bedömning inte vara så vanlig (åtminstone inte på de tävlingarna jag har varit på, detta var nog bara andra gången jag red denna bedömning).

Hedda kändes väldigt fin på framhoppningen och hoppade fina språng. Min plan var att hålla ett högt tempo och kapa vägarna på vissa ställen, men inte rida det allra snävaste. Ryttaren innan oss gick omkull mellan hinder tre och fyra. Hon red varken jättefort eller svängde tvärt i svängen hon gick omkull i, så det var lite läskigt. Allt gick som tur var bra! Dock ändrade jag min plan efter detta och bestämde mig för att ta längre vägar och lite lugnare tempo. Better safe than sorry :)

Hedda hoppade fint och det blev en felfri runda :) Härligt! Imorgon bär det av på tävling igen, med både Rivica och Hedda. Hoppas det går lika bra då!


 

Hedda felfri i 130cm ikväll :)


Läst 9247 ggr Kommentarer Kommentera

Började med att rida Marco i paddocken i förmiddags. Hade tänkt rida ut från början, men igår när han busade med mamma så trampade han givetvis av sig en baksko.. Idag var det inget bus alls och han både skrittade och travade hur snällt som helst. Kunde inte låta bli, så tog till och med två varv i galopp! Jippie!

Efteråt gjorde vi i ordning Maui och Rivica och tog upp i paddocken. Mamma red Rivica och jag red Maui. När jag skulle spänna sadelgjorden på henne var hon riktigt jobbig och skulle bara gå i väg. Inte så lätt att försöka hålla tyglarna i ena handen och sedan spänna med den andra. Fick bli arg på henne så att hon förstod att hon måste stå stilla när  man håller på och fixar och grejar. 

Att hoppa upp gick bra. Mamma hade redan börjat rida på Rivica så jag fick sitta upp själv från en pall. Då stod hon still och när vi red gick det jättebra. Maui och jag red själva och hängde inte efter Rivica, utan gick runt på spåret som vi ville och vända snett igenom. I traven gick hon på jättefint framåt och även där styrde vi omkring själva. Efter några varv saktade vi av och tränade lite halt och igångsättning i skritt. Hade egentligen tänkt vara klar där, men eftersom hon travade på framåt så fint så ville jag prova att galoppera.

Haha, gud så kul det var! Detta var Mauis första galopp med ryttare så givetvis fattade hon inte mina hjälper, utan jag smackade bara på för glatta livet och hejade på henne med rösten samtidigt som jag klämde med benen för kung och fosterland. Mamma filmade och Maui och jag ser ut som riktiga nybörjare! Fast det är vi i och för sig ;) Skitkul var det i alla fall och jag tyckte hon var jätteduktig! Fick ju galopp några meter åtminstone :) Nu blir det väl bara att rida henne någon mer gång innan hon får vintervila, men då vill jag prova att galoppera igen. Skrattar bara jag tänker på det, så roligt det var!!

 


Galopp med Maui, två år, för första gången med ryttare. Haha, så här ser det nog inte ut när inridningsproffsen galopperar sina bäbisar, men vi gör så gott vi kan ;)


Läst 9406 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
22
2013

Shit pommes så trött jag är. Somnar snart med huvudet på tangenterna.. Red Hedda i morse innan jobbet i paddocken. Marco erbjöd sig mamma att tömköra när hon hade kommit hem från jobbet. Fick ett sms på eftermiddagen att han hade varit sjövild och sparkat bakut åt alla håll och kanter. Den där Marco, han är lite tokig han..

De skulle komma och tömma containern idag, så mockade boxarna inne i stallet i morse och tömde skottkärran. Helt överfullt, så såg fram emot att få mocka imorgon och tömma i en tom container. Dock så kom de inte idag!!!!!! Dumma containernissar.. Har man sagt en dag får man väl vara så vänlig att dyka upp..

Nej, god natt på er nu. I helgen väntar årets sista tävling för min och Heddas del. Ska även tävla Rivica, men hon har två tävlingar kvar med mamma sedan (KM i både hoppning och dressyr).

 

Den här bilden är på Rivica och mig från i somras, 110cm, när vi kom 2:a i Hööks Cup :)


Läst 9537 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
20
2013

I förmiddags lastade jag in Marco i trailern och åkte iväg till Bunketorp. Minusgrader + häst under igångsättning = nu blire åka av! Marco var yster och när jag tyckte att vi skulle skritta lugnt och sansat så krullade han ihop sig och kändes som en tickande bomb. När vi travade låg han på som bara den och gjorde lite småskutt, men inget galet. Däremot när vi vände och skulle rida tillbaka, då var jag beredd och höll i mig, och tur var väl det. Då flög han i luften och tyckte vi skulle köra racer genom skogen tillbaka till transporten. Det tyckte inte jag och vi kompromissade och travade fint tillbaka till parkeringen :)

Kommer ni ihåg detta från hoppträningen i mars i år? Riktigt så här vilt gick det inte till idag, men nära på :)
Hedda red jag i paddocken idag och hoppade några små språng med. Hade inte plockat bort hindren som vi hoppade i lördags, så sänkte ner dem och rullade över några gånger. Video från hoppningen i lördags kommer snart :)


Läst 10375 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 3 nästa » sista » 

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


ArkivAnsvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.