Saras vardag
NOV
09
2013

I morse åkte mamma och jag bort till Bunketorp med Marco och Rivica för att skritta ut en promenad. Veterinären rekommenderade att jag skulle skritta Marco i tio dagar till (från i tisdags) och sedan jogga/trava i tio dagar på mest raka spår. I början när vi skrittade idag var han väldigt pigg och yster och vill inte alls skritta, utan småtaktade. Han hade nog helst velat dra iväg i galopp där inne på skogsstigarna!

Hedda drog av sig en framsko igår, så hon får vila idag. Det var ändå dags för en hel skoning nu, så förhoppningsvis får hon tid imorgon :) Mamma åkte till Hööks idag och köpte sulor och även det guldiga bettet som jag hade spanat in på deras hemsida. Min kompis och granne Therese jobbar där, så jag bad henne lägga undan ett till mig igår. Så ikväll eller imorgon ska jag sätta ihop tränset. OMG!!! Kommer knappt våga ta i det med rädsla för att det ska gå sönder/bli fult, haha! Kommer säkert sluta med att det kommer hänga inomhus och att jag bara går omkring och beundrar det. Visste ni det att det jättefina segertäcket som Hedda och jag vann i Falsterbo förra sommaren, det har aldrig använts mer än på prisutdelningen!! Det är ju det finaste segertäcket någonsin och jag är så rädd att det skulle gå sönder eller bli missfärgat, så jag har det inne, ihopvikt över soffan. Totally weird, men vad är oddsen att vi vinner ett till?

Ikväll ska Fredrik och jag gå till Restaurang Ester och äta middag. I tisdags hade vi varit tillsammans i sex och ett halvt år och på måndag har vi varit förlovad i två, så det ska vi fira med lite god mat. Mums!Marco i Bunketorp i morseHedda i hagen :)


Läst 5459 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
08
2013

I morse var jag borta hos Ewa och hämtade tränset och förbygeln/martingalen från Mountain Horse som vi hade beställt. Såååå fint så jag nästan börjar dregla när jag tittar på det. Tränset och förbygeln hör ihop och heter Meteor och är i brunt läder med små, små guldiga blingblingstenar. Jag har väntat på dessa sedan vi såg dem på mässan under Göteborg Horse Show tidigt i år. Ewa hade redan satt ihop sitt och det var ännu finare än jag kom ihåg det. Materiell lycka!!

Nu ska jag bara gå och köpa ett guldfärgat bett till Marco som matchar tränset och spännena. Har sett ett på Hööks som är vanligt tredelat och till ett bra pris. Det ska inhandlas! Jag ska visa bilder på tränset och förbygeln så fort jag har satt ihop det. Kommer vara så rädd om det och efter att jag har provat in det på Marco så blir det bara att använda på tävling :) Känner mig helt lyrisk. Över ett träns och en förbygel/martingal. Helt knäppt, men det är det finaste jag sett!!

Här är för övrigt en gullig liten video på Skrållan och Fia, när Skrållan leker med Fias svans. Hon är så snäll och tålmodig med lilla kattungen :)Läst 6346 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
07
2013

Här kommer filmen från Rivicas hoppträning för Ewa i tisdagskväll. Det gick jättebra tycker jag och hon hoppade fint. Vi fick hoppa lite högre än  vanligt, vilket var kul att få testa på. Rivica hade inga problem med det :) På slutet blev hon lite väl pigg och stark och drog iväg på en oxer två gånger. Fick bara göra om och samla ihop galoppen, sedan hoppade hon lika fint igen de sista sprången :)

Vi har tävlat upp till 110 cm med felfria rundor och placeringar. Det är två tävlingar kvar för oss i år och då ska vi testa att hoppa lite högre. Spännande! :)


Läst 7432 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
06
2013

Idag när jag åkte bort till Bunketorp med Marco bak i släpet visade termometern i bilen på 1 (!!!!) grad. Svinersch kallt! Marco var pigg och glad att få komma ut i skogen. Vi skrittade en promenad på knappt en timma. Mysigt! När vi åkte hem igen började det ösregna, så mockade snabbt och tog in hästarna. Hade som tur var longerat Hedda innan jag åkte till skogen, så slapp rida i regnet. Åkte sedan till jobbet och jobbade till klockan åtta. När jag kom hem blev det hamburgare och fira att brorsan idag klarade teorin till körkortet. Lycka till på uppkörningen!

Här är en liten video på skogsmullen Marco :)

 

Och här är en video på Fia när hon väntar på klartecken att få äta sin baconskiva :)

 
Videon från hoppträningen med Rivica igår lägger jag upp imorgon!! :)


Läst 6895 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
06
2013

Här kommer en liten video från igår när jag skrittade på Maui och även första traven! Vi har aldrig filmat tidigare när jag har ridit på henne eftersom det bara varit mamma och jag. Det var bara vi igår också, men hon skötte sig så fint så mamma vågade filma lite. Det gick som sagt över förväntan! Hon var lugn i skritten, men jag visste inte alls hur hon skulle vara när vi skulle trava för första gången. Skulle hon bralla järnet när jag smackade på och klämde lite med skänkeln? Eller skulle jag inte ens få fram henne? Jag kunde klämma om med benen utan att hon tyckte det var konstigt eller obehagligt och det gick ju riktigt fint att trava! Som ni ser på videon råkar vi till och med trava över en bom. Inte alls planerat enligt mig, men Maui tycker nog vi ska börja med inhoppningen direkt ;)

När mamma var hos hovis och verkade henne sist så mätte de henne också. Endast 154 cm hög (eller låg?). Det känns som att jag sitter på en liten ponny och rider. Hoppas hon kan klämma i några centimeter till. Dock ser hon så färdig ut i kroppen. 


Läst 6499 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
05
2013

What a fabulous day! Den här tisdagen har varit den bästa på länge! Började med att åka till Särö Hästklinik för återbesök med Marco. Var tre veckor sedan vi var där sist. Han har inte tagit ett stappligt steg sedan han fick på sig sina sulor, så jag hoppades verkligen att han skulle vara okej idag, men man är alltid lite nojig. Han stod helt stilla på böjprov och när vi sedan sprang iväg var det med väldig fart och han ruskade lite på huvudet och ville dra på mer. Visade ingenting!! :) Tog sedan ut honom på volten och då visade han upp sina viga, akrobatiska konster och en ren trav i bägge varv. Marco is back on track! Nu ska jag långsamt och försiktigt sätta igång honom. Resten av året blir bara lugnt och vi laddar upp inför nästa säsong helt enkelt :)

 

Min finaste stjärna! Så pigg och fräsch idag, håll dig frisk nu! :)

När vi kom hem var det dags för lite ridning på Maui. Mamma har lett henne i grimskaft tidigare när jag har skrittat på henne, men idag tog hon longerlinan så jag fick styra lite själv. I vänster varv går det ganska skapligt, i höger varv är det svårare, då faller hon gärna in mot mitten. Ska som sagt försöka tömköra henne mer, så att styrningen blir lite bättre. Hon skrittade på så snällt och jag kunde även klämma på lite med skänklarna utan att det blev rodeo. Jag kände mig lite extra modig idag och frågade om vi inte skulle testa att trava. Det var bara tredje gången jag red på henne, men hon har alla gånger varit så lugn och även idag skrittade hon på fint. 

Det gick över förväntan och jag travade lite på volten. Styrningen var som sagt lite ur funktion så vi travade till och med över en bom som låg i paddocken! Jag hade tänkt gå innanför bommarna medan Maui valde en annan väg. Det är väl lovande om hon ska bli hopphäst? Tar alla chanser hon får! (video kommer!!!)

Gjorde sedan i ordning Hedda för dressyrlektion uppe hos Eva. När vi kom fram insåg jag att jag hade glömt ta på mig ridstövlarna, så fick rida lektion i ridskorna. Inte lika bekvämt, men det fungerade det också. Hedda gick jättelugnt och fint och gjorde allt som hon skulle. Vi fick rida skänkelvikningar, förvänd galopp, öppnor, slutor och även prova på slutor i galopp. Hon var väldigt lugn och harmonisk, kändes jättebra! När vi tränade lite byten blev hon som vanligt lite extra taggad, men när vi var klara med det lugnade hon ner sig igen. Mycket nöjd!

Sista hästen att ridas var Rivica, som fick åka på hoppträning hos andra Ewa. Även hon gick jättebra och hoppade fint! Fick hoppa lite högre hinder än vanligt och det gjorde hon bra. Hon hoppar väldigt mycket med ryggen och skjuter mig ofta ur sadeln så att jag kommer ur balans efter hindren, men fick ett väldigt bra tips av Ewa idag att vara lite mer kutryggig när jag rider henne. Ungefär som Malin Baryard och Rich Fellers. Då blir det mer följsamt och det kändes jättebra när jag gjorde så. Mycket bra knep nu när hindren blir lite högre och hon skjuter så mycket med ryggen! :) Filmer därifrån kommer också, fast imorgon!

Nu ska jag avsluta denna fantastiska tisdag i soffan med lite chokladpraliner från Kahls The & Kaffehandel  och någon bra film. Wiiieeehooo!

 

En till bild på Marcobus från idag :) 


Läst 6146 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
03
2013

Idag har varit Mauis dag. Dock har jag jobbat och inte kunnat vara delaktig, men mamma har berättat för mig. Först åkte hon och verkade Maui, och hon hade gått på transporten jättesnällt, både dit och hem. På eftermiddagen var det sedan dags för Mauis andra löshoppningsträning för Tord. Första gången var för några veckor sedan och då var hon väldigt lugn och cool, men lite för lugn i hoppningen då hon i början fick in två galoppsprång istället för ett. På slutet fattade hon galoppen (klyftigt ordval) och kom igång bättre.

Idag var hon med på noterna från början och hade en bättre bjudning och verkade tycka att det var superkul. När hon inte hoppade, utan stod och väntade, så var hon lugn igen. Pappa var med och filmade allt, så jag har både fått se och höra Tords kritik. Maui fick mycket beröm! Titta på filmen så får ni både se alla hennes språng och även höra Tords kritik :)

 
Duktig Maui! Född 2011 efter King Louie (Napoleon är morfar). Nästa löshoppning blir nog om cirka tre veckor.


Läst 5282 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
02
2013

I morse åkte mamma och jag till Bunketorp med Marco och Rivica för att skritta ut en tur. Det var länge sedan Marco var ute i skogen, så på några ställen körde han ner huvudet och ville dra iväg, men han höll sig på mattan :) Han kändes som vanligt och skrittade på bra. Var blandade underlag och han stapplade inget på asfalten. Har verkligen blivit skillnad sedan han fick på sig sulorna. Håller alla tummar och tår att det går bra hos veterinären.

När vi kom hem tog vi upp Maui till paddocken för att testa att skritta igen. Det var ett tag sedan sist och vi har tyvärr inte riktigt haft tid med henne och inridningen. Nu däremot har mamma lånat ut sin gamla dressyrhäst, Natalie (Mauis mamma), så nu får vi förhoppningsvis mer tid.

Förra gången, som också var första gången, när jag skrittade henne så blev det ungefär tre varv i paddocken, och mamma gick så klart bredvid och ledde henne. Då satt jag ganska hukad under skritten och när vi stod stilla satt jag helt rätt upp. Idag däremot satt jag helt rätt upp från början. Det gick jättebra och hon skrittade på snällt och vi tog några varv åt både höger och vänster. Mamma gick bredvid och ledde i grimskaft. Vi tänkte att vi ska försöka tömköra henne mer så att styrningen blir lite bättre. Ändå gick det bra när jag tog i tygeln och gjorde halt. Att styra var lite svårare, och jag vill inte klämma för mycket med benen nu i början när hon inte är van. Då kanske hon flyger i luften och jag åker i backen ;)

När vi hade skrittat en liten stund kunde jag lugnt sitta av. Två sekunder senare började hon bocka som en galning! Hon lyfte väldigt mycket på ett bakben och viftade med svansen, så jag gissade direkt att en älgfluga hade satt sig på henne. Mycket riktigt hittade jag en på bakbenet! Den hade fortfarande vingarna på sig, så den måste satt sig precis. Vilken tur att jag hann sitta av innan hon blev rodeohäst!!Stod snällt still när vi var klara för att ta fotobevis :)


Läst 6268 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: första  föregående 1 2 3 Saras vardag

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggenMest lästa


Arkiv