Saras vardag
FEB
15
2014

Var med och hjälp en häst, låna ut er status på Facebook!

Idag är det tyvärr många hästar som far illa, men det vill vi ändra på. Svenska Hästars Värn räddar vanvårdade hästar och ger dem ett tryggt och bra liv. Tillsammans med er kan vi hjälpa dem! Ni kan se till att de får den uppmärksamhet som de förtjänar och vi kan se till att de räddade hästarna får tak över huvudet, foder och omvårdnad i väntan på en kärleksfull fodervärd.


Kampanjen går ut på att donera sin status på Facebook. Ju fler som donerar sin status desto fler hästar får hjälp. 25 utlånade statusar betyder ett dygn i ett akuthem för en räddad häst. Där får hästen tak över huvudet, foder och omvårdnad. Målet är att nå 600 dygn. Man donerar sin status genom att gå in på www.hmwelovehorses.com eller via Facebooksidan H&M We Love Horses.


Läst 9563 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
13
2014

Hedda trampade av sig en baksko och Marco en framsko. Fick tid hos hovis igår kväll efter att jag slutat jobbet klockan åtta, men får på eftermiddagen veta att han åkt hem till oss och fixat allt medan jag var på jobbet. Hur bäst är han?! Såååå snällt!!! :)

I morse blev det ridhuset med hästarna. Med Hedda lösgörande och få henne lugn och avslappnad. Hon känns så fin med sitt träns från PS of Sweden, verkar verkligen trivas med det. Förutom att Marco var lite knäpp när jag skulle börja skritta och höll på med lite konstigheter så gick han sedan bra. Har fått order från dressyr-Eva att inte rida igenom programmet någon mer gång, då han lärt sig det och ligger steget före mig hela tiden. Fick helt enkelt träna på delar ut programmet. Idag gick alla galoppfattningar bra och även diagonalerna gick bra utan att han bytte. Vågade dock inte öka på något särskilt, utan ville bara känna att jag hade kontroll.  

 


Läst 8839 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
11
2014

Kvällens dressyrträning gick lite blandat. Ibland gick Marco på fint med bra stöd i handen och ibland maskade han och slog sig fri. När vi värmde upp kändes han ganska fin och bra framme, sedan var det dags att rida igenom programmet en gång. Travdelen i början gick fint och skritten likaså. Sedan blev galoppfattningen och volten bra, men på diagonalen brast det. När jag klämde på körde han upp huvudet och gjorde ett byte.. Vid nästa galoppfattning tappade han bjudningen och fattningen blev alldeles för sen. Gjorde galoppvolten, men saktade sedan av till skritt och så gjorde vi om galopprogrammet. Då gick det bättre och så även sista delen av programmet. Tränade sedan lite mellangalopp och mellantrav, vilket gick ganska bra. 

Blir riktigt spännande till helgen när vi ska rida clear-round. Kommer han vara lugn som en filbunke så att jag får driva på massor eller kommer han vara helspänd så att jag var sitta blixt stilla för att inte bjude på rodeo framför domaren? Hmm, det återstår att se.. Skoj ska det bli i alla fall och eftersom det är första gången så kommer jag inte att ha för höga förväntningar. Vill självklart att det ska gå bra, men detta blir första gången Marco intar dressyrbanan. Förhoppningsvis inte den sista!



Dressyrtävling på en av mina gamla c-ponnysar, Daim, för en herrans massa år sedan. Just denna bild är väl inte så smickrande, men han och jag tog många placeringar i dressyr tillsammans :) 


Läst 8499 ggr Kommentarer Kommentera

Nu ska jag berätta mer om gårdagens tävling. Vi åkte hemifrån på eftermiddagen och kom fram när ungefär hälften av avdelning A hade hoppat i 120cm. Avdelning B startade egentligen före i den här klassen, men jag hade mailat och frågat om jag inte kunde få starta sist med Marco, vilket inte var några problem. Lärde mig banan och sedan tog vi ut hästarna för besiktning. Marco var brötig, gnäggade och betedde sig som vanligt helt tokigt, som han gör när Hedda eller Rivica är med. Veterinären frågade om han var en hingst samtidigt som hon kikade mellan benen på honom..

Så fort jag gjort i ordning honom och mamma lett bort hos till manegen så lugnade han ner sig. Gjorde något litet luftsprång på framridningen, men slappnade av ganska snabbt när han var omringad av andra hästar. Inne på framhoppningen var han lite studsig, men hoppade fint.

Banan i 120cm var trixig, med hinder som kom snabbt och tighta vägar. Antingen fick man rida på väldigt eller sitta och backa tillbaka. Hörde många som tyckte den var svår då den inte riktigt gav något flyt. Marco kändes väldigt fin och balanserad de sex första hindren, sedan fick jag rida på lite mer framåt på de korta, tvära vägarna, men han hoppade bra och jag känner att det ändå var rytmiskt. Han var felfri och jag är jättenöjd!

 




Marcos runda igår :)

Lastade sedan in Marco och jag gick banan inför 130cm. Kollade på de första ryttarna innan jag gjorde i ordning Hedda. En tjej kom fram till mig och sa att hon läste och gillade min blogg, vilket var superkul! Nu vet jag inte om hon menade denna eller min andra blogg (aamaziing.se), men eftersom vi var på en hästtävling så tog jag för givet att det var Hippsonbloggen. Jättekul i alla fall! :)

Hedda kändes jättefin på framhoppningen och inne på banan hoppade hon också superfint. Grundomgången kändes jättebra och i omhoppningen hade jag absolut ingen plan på att rida snäva vägar eller rida vrålfort, bara öppna upp galoppen lite till. När vi landade efter sista hindret och red in i mål var jag så fantastiskt glad! Att de sedan sa att vi gick upp i ledning var jättekul, men eftersom jag red ganska tidigt så var jag väldigt säker på att det inte skulle räcka. Jag hoppades på att vi skulle knipa en av de vita rosetterna. Det är nämligen så att Hedda och jag har nästan bara vita rosetter från 130cm, då jag inte vågar rida för snävt och fort på den höjden. Vi har en färgad rosett, en röd, från en tävling i Lilla Edet då det knappt var några felfria, så då räckte en långsam, men felfri, runda till färgglatt.

I vilket fall som helst så skrittade jag av Hedda och hörde hur det trillade in mängder med nollor, men alla hade sämre tid. Jag var jättenervös och började så klart hoppas på vinst när jag hörde hur sådana som brukar vara jättesnabba hamnade efter oss. Plötsligt hade sista ryttaren ridit och Hedda hade tagit hem segern. Jippie!!! Så kul! Det var tight mellan oss, men Hedda och jag hade hundradelarna på vår sida.

Klockan hann bli riktigt mycket innan vi åkte från tävlingsplatsen. På vägen hem stannade vi och köpte med oss hamburgare från MAX för att fira dagens ritter :)


 





Heddas segerrunda :)


Läst 6289 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
09
2014

Är suuuuperglad! Tävlingen idag gick hur bra som helst, och det blev full utdelning, på riktigt! :) Marco gick en 120cm avdB och var felfri. Sedan hoppade Hedda 130cm, som var två faser, och var dubbelnolla och tog hem segern!!!!!!!!!!!!!!! Såååååååååå glad :D Båda hästarna hoppade kalasbra, jag är verkligen jättenöjd och fantastiskt kul att få vinna! Vi kom hem riktigt sent, så nu är jag jättetrött. Kommer sova som en prinsessa ikväll vill jag lova. Mer utförligt om tävlingen och rundorna kommer imorgon, så länge får ni se Hedda på prisutdelning och ärevarv :) Hon hade på sig sitt nya, guldiga pannband från PS of Sweden för första gången idag.

 






Vinnare :D 


Läst 6196 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
08
2014

I förmiddags var jag hos goa Jennifer och fick håret färgat. När jag kom hem igen hade mamma fixat hela stallet och på eftermiddagen åkte vi till Strekered med Hedda och Marco för att rida ut en sväng. Duggade när vi var ute i stallet, men när vi kom fram till skogen regnade det massor. Tur att träden skyddar lite i alla fall. Vi tog en lugn tur med skritt och trav. Det var ett tag sedan Marco var ute i skogen och han var pigg och travade på bra framåt idag utan att vara tittig. Mamma hade ingen kontroll alls på stissiga Hedda och satt bara och skrattade när hon dansade runt och ville dra iväg i galopp. Suck.. 

Ikväll blir det tacos och Melodifestivalen hemma hos Fredriks mamma :)



 Nyfärgad :) 


Läst 5852 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
07
2014

Åkte till manegen tidigt i morse och red Marco. Regnade ute, så det var skönt att få komma in och rida. Han var lite spänd i början och gick mer upp än fram, men slappnade sedan av och sänkte sig och gick på bra framåt. Gjorde i vanlig ordning mycket tempoväxlingar och övergångar, red sedan igenom programmet, vilket kändes rätt okej. Längtar till dressyrlektionen på tisdag, den blir genrepet inför vår clear-roundstart.

Nu blir det fredagsmys med pizza och sedan godis, chips och Prison Break!

Här nedan är två bilder på Marco och mig från förra helgens tävling i Alingsås, där vi hoppade 110cm felfritt.

 

Fine Marco, i sina knoppar, seglar över sista hindret :) 


Läst 5777 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
06
2014

Gick upp tidigt i morse och åkte till manegen med Hedda för att hoppa lite. Samma hinder som på träningen i tisdags, så jobbade med de båda serierna och avslutade sedan med att bara ta ett språng på varje enkelhinder. Hon kändes riktigt fin och hoppade bra och avspänt :) 






Åkte sedan hem och red Marco i paddocken. Skönt att det är plusgrader nu så att det börjar töa. Dröjer nog inte länge innan den är helt som vanligt igen. Han gick i alla fall bra och skötte sig fint. Mycket övergångar och tempoväxlingar. Imorgon ska jag försöka åka till manegen med honom och träna på programmet. Snart dags för vår premiär på dressyrbanan!
 


Läst 5992 ggr Kommentarer Kommentera

Hoppträning med Marco ikväll. Han var väldigt spänd och det tog lång tid innan han slappnade av och hoppade "ordentligt". Det var nämligen en hund på läktaren som rörde sig när vi gick förbi i början, och hundrädd som han är så blev han jättespänd och gick flera meter från kortsidan där läktaren är varje gång vi passerade i början. Suck.. Så i början blev det lite spända språng, då han var tvungen att hålla koll på läktaren varje gång vi hoppade hinder åt det hållet. På slutet hoppade han bättre och mer avslappnat, men kändes lite matt då han gått och spänt sig så mycket. 

Sådär känsla idag med andra ord, men han gjorde några riktigt fina språng och även om han var spänd under större delen av passet så fokuserade han alltid på hindret när det kom upp framför honom.

Här nedan är film från dagens träning med både lite gympa och några högre enkelhinder.  


 


Läst 6586 ggr Kommentarer Kommentera
FEB
04
2014

Här är filmerna från Rivicas rundor. I 115cm var hon som sagt felfri i grunden och rev sista i omhoppningen. Lite loj i den klassen då jag inte riktigt fick fram henne på framhoppningen, men i 120cm kändes hon bättre. Då blev det två rivningar i kombinationen, men tycker ändå att rundan var bättre då jag hade mer tryck i henne. Nästa tävling för henne blir om tre veckor, då ska hon gå 105 och 110cm :)

 




115cm






120cm


Läst 6540 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Mest lästa

Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.