Saras vardag
FEB
03
2014

Här är filmen från Heddas runda igår i 125cm, som var bedömning A:1a, alltså först en grundomgång och är man felfri får man sedan gå in och hoppa omhoppning när alla ridit grunden.

Hedda hoppade superfint i grunden, riktigt nöjd med den rundan! Blev sedan en stunds väntan innan det var dags för förhöjd omhoppning. Även här hoppade Hedda fint, men vi rev tyvärr sista hindret, ett räcke. Det var samma linje som i grunden, först en kombination med räcke och oxer och sedan kort fram till sista räcket. Såg i grunden att många fick tight då de kom fort in i kombinationen. Hedda var lugn i kombinationen och fick perfekt fram till räcket. I omhoppningen fick vi däremot lite framåtläge in i kombinationen och då hann jag inte räta upp mig själv tillräckligt och få tillbaka henne, så då petade hon ner räcket. Är som sagt väldigt nöjd ändå då hon gjorde  en jättefin grund och även bra omhoppning :)


Läst 6250 ggr Kommentarer Kommentera

Idag åkte vi till Alingsås igen, denna gång med Rivica och Hedda. Igår blev det en snabbvisit med Marco, idag var vi där från första start till sista. Puh..

Både Hedda och Rivica har gått bra. Hoppade först 115cm med Rivica. Vi var felfria i grunden och rev sedan sista hindret i omhoppningen. Kom lite nära då jag inte fick tillbaka henne riktigt som jag ville. Det var en helt okej runda, lite småseg, men hon gjorde så bra hon kunde. Inne på framhoppningen var hon väldigt spänd varje gång vi skulle passera läktaren på kortsidan, så jag fick aldrig riktigt igång henne med ordentlig energi, vilket visade sig inne på banan. Men helt okej ändå, hennes tredje tävlingsstart på 115cm och första tävlingen i år.

I 120cm med Rivica, hennes andra tävlingsstart på den höjden, fick jag lite mer fart på henne (tog på sporrarna till denna runda). Det var bedömning A:0, så jag satsade på lite högre tempo, men längre vägar. Hon hoppade fint och var mer framme och vaken. Fram till kombinationen blev hon lite framtung och rev både in- och uthoppet, men det var en bra runda. Hon behöver bara bli lite starkare så kommer hon säkert kunna hoppa felfritt i 120cm också :)

Hedda var som alltid pigg och glad. Gjorde en fin och felfri runda i 120cm som räckte till en nionde placering (totalt 15 placerade). Hoppade sedan 125cm som var bedömning A:1a och Hedda gjorde en jättefin grundomgång där hon verkligen hoppade super! Felfritt blev det och sedan fick vi vänta en stund innan det var dags för omhoppning. I omhoppningen hoppade hon också fint och vi höll ett normalt tempo så att hon inte skulle bli springig. Tyvärr trillade sista bommen i omhoppningen, men jag är jättenöjd med hennes hoppning idag :)

Här är filmen från Hedda runda i 120cm idag där hon var placerad. Filmerna från de andra rundorna kommer upp efter hand.

 


Läst 5683 ggr Kommentarer Kommentera

Nu är årets första tävlingsstart gjord och det var Marcobus som stod för den :) Åkte till Alingsås och hoppade en lokal 110cm, avdelning B (han är sex år i år och får börja gå avdelning A när han gjort sina felfria rundor).

Blev bra timing idag. Kom fram, lärde mig banan, åt en macka, gjorde i ordning Marco och mig, red fram, hoppade fram, in på banan, gjorde en felfri runda, skrittade av, åkte hem. Gick himla fort och smidigt! Skönt när det går fort, i alla fall nu när det är kallt ute.

Det blev som sagt en felfri runda och Marco var pigg och glad. Han skötte sig dessutom exemplariskt hela tiden och hittade inte på något bus. Snygg var han också i sin utrustning från Mountain Horse, och jag satte även på våra rosa stigbyglar som vi fick av mamma i höstas. Hade helt glömt bort dem, så de har stått i bokhyllan inne, men idag fick de invigas, och det gick ju toppenbra!

Här nedan är film och bilder från dagen :)

 






Innan start. Marco tjusig i knoppar och bling :)

 

Efter start. Nöjda och glada :)

 

De rosa stigbyglarna (och icke så välputsade stövlarna). Har likadana lila till Hedda. Bekväma att rida med och gillar att plattan är lite bredare :) 


Läst 6201 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Mest lästa

Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.