Saras vardag

Fredag, lördag och söndag har Kungsbacka nationella tävlingar med Grand Prix imorgon. Jag ska vara med alla tre dagar med Marco och Hedda. Marco startade jag i förmiddags i 120cm, hans första nationella start :) Han hoppade väldigt fint på framhoppningen, men lite spänd som vanligt med mycket runt omkring. Likadant inne på banan var han lite "smygandes". Inte det att han stod emot jättemycket, men jag kände hur han var beredd fall något skulle hoppa fram bakom blommorna.

Han hoppade ettan, tvåan och trean fint. Fyran, ett räcke, rev han med bak, jag borde satt ihop honom lite bättre innan. Vände sedan upp från kortsidan och skulle hoppa en kombination som stod kloss an väggen. Lite spänd och rev inhoppet, klarade uthoppet. Ner till nästa hinder, också ett räcke längs med väggen, var det något han stod emot för. Blev ett omtramp och rejält riv. Galopperade sedan lugnt vidare och hoppade sjuan och åttan jättefint.

Sammanfattningsvis så hoppade han fint de tre första hindren, sedan blev det lite spänt och tittigt nästa fyra och avslutade fint på de två sista. Blev ett tidsfel också. När jag kände att han var lite spänd på det runt omkring valde jag att inte driva på och forcera honom, utan istället bara styra runt. Nu när han varit inne en gång hoppas jag att han är mer avspänd imorgon så jag kan ha bätte tryck och att han inte smyger fram :)  

Nu ska jag gå ut och börja göra i ordning Hedda och hennes utrustning. Skönt när man bor nära så man kan åka hem mellan klasserna :)

 




Lille Marcobus! :) Efter sju raka felfria rundor blev det nu en riktig dipp i statistiken med vårt sämsta resultat någonsin, haha! Klart han/vi får ha en dålig dag också :)


Läst 4582 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
20
2014

Har glömt att visa den här söta bilden på Fia och Skrållan som jag tog i helgen. De är så snälla mot varandra :)

 

Nu ska jag gå ut och rida Hedda och Marco i paddocken, sedan väntar jobb resten av dagen! 


Läst 4556 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
19
2014

I morse gjorde jag i ordning Hedda för ett pass i paddocken. Duggade lite när vi var i stallet, och lagom till jag satt upp började det ösa ner. Det kallar jag timing! Gick i alla fall bra att rida och det blev mycket galopparbete och vi jobbade med studsen som jag låtit stå kvar framme. Galopperade på ordentligt så hon fick tänka själv.

Gjorde sedan i ordning Marco och åkte bort till Bunketorp och red i första skogen. Den vändan är inte så lång, men lagom så här dagen efter hoppträningen. Blev både skritt, trav och galopp och avslutade sedan med en liten galopp i klätterbacken.

Ska även börja ge Hedda och Marco nytt foder nu. Pratade med de på St Hippolyt på Eurohorse och blev väldigt intresserad av deras foder och fick en katalog som jag läst i. Har nu en säck med deras müsli, en säck med Irish mash och en hink med mineraltillskott som jag nu ska börja vänja över dem till. Ska bli spännande att se vad de tycker om det och om jag märker någon skillnad på dem :) 

 

Hedda solandes i hagen häromdagen :)


Läst 4674 ggr Kommentarer Kommentera

Vilken lyx, blev privatträning med Marcobus på hoppningen ikväll! :) Han hoppade jättefint, och jag fick hemläxa med vad jag/vi verkligen behöver jobba på. Vi hade en fyrkombination, en serie med kub - ett galoppsprång - räcke - två galoppsprång - räcke och sedan en fristående oxer och två fristående räcken. Han hoppade jättefint och jag fick bra anridning och bra avsprångspunkt varenda gång! Riktigt fin att rida an mot hinder. Det svåra, som är min hemläxa, är direkt efter hindret. Det tar för många steg innan både han och jag är tillbaka i balans. Eftersom han hoppar väl över hindret så hamnar jag själv lite ur balans och tar för lång tid på mig att komma tillbaka, och han själv går ner lite på bogarna för att hitta balansen, och då har jag svårt för att få upp och tillbaka honom. Viktigt att vi båda tränar och blir starkare, och att jag kan hjälpa honom efter hindret, genom svängen, att hålla balansen, till han blivit starkare :)

Allt som allt - mycket nöjd!

 


Läst 5098 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
18
2014

Nu är vintervilan slut för lilla Maui och vi ska börja rida på henne igen så smått. Hela tre år blir hon till sommaren. Vad tiden går fort!! Mamma red lite på henne i paddocken i lördags samtidigt som jag red Hedda. De både skrittade och travade, så hon kommer ihåg hur man gör :)

Nu ska jag iväg på hoppträning med Marcobus!

 


Läst 4723 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
17
2014

Igår på förmiddagen åkte pappa och jag bort till Bunketorp. Han skulle springa i motionsspåren med Fia och jag skulle backträna med Marco. Det var hur mycket folk som helst ute och motionerade! Marco var pigg och glad och det var nyttigt för honom att stöta på lite av varje, då han är lite harig när man är ute. Igår fick han passera både de som var ute och gick med stavar, hundar, joggade och cyklade. Vi skrittade upp för backen fem gånger, travade fem gånger och galopperade fem gånger. Han hade mycket energi och hade klarat några vändor till :)

 

När vi kom hem byggde jag upp en liten studs i paddocken på fyra hinder, med varannan låg och varannan lite högre. Gjorde i ordning Hedda och jobbade mycket i galopp och över studsen. Gick fint! 


Läst 4316 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
15
2014

Idag har Marco och jag gjort vår första dressyrtävling. Som ni vet så red vi en pay and ride för en månad sedan och idag red vi samma program, Lätt B:2. Han var lugn och fin på framridningen och det kändes ganska bra, men var så klart nervös hur han skulle reagera inne på banan för domarbordet, med tanke på förra gången. Jag rider honom inte med sporrar, eftersom han är busig och kan bocka och sparka, men idag tog jag faktiskt på mig dem, om han skulle fega, för att få lite extra hjälp. Precis som förra gången så tvärvägrade han när han fick syn på domaren, men nu när jag hade sporrarna fick jag faktiskt fram honom och innan hon blåste i visslan så hade vi lyckats gå förbi på spåret några gånger. Vilket framsteg!

Dock blev han så klart lite spänd och trippig efter detta och eftersom man inte har all tid i världen på sig där inne så hann jag inte få honom att slappna av, vilket gjorde att jag hade problem att få honom fram till handen igen, och hans bakdel åkte åt sidan titt som tätt. Galopprogrammet gick i alla fall bättre! När vi passerade domaren på kortsidan så var han spänd varje gång och gick lite på sidan, men en klar förbättring mot förra gången! Vi lyckades hålla oss på spåret bredvid staketet, och inte fem meter innanför.

Procenten blev 1% bättre än förra gången, då hade vi 53% och idag blev det 54,33%. Jag tycker så klart att han gick bättre idag, men travdelarna var lite trippiga och vingliga. Idag fick vi femmor och sexor, medan vi förra gången fick allt mellan två och sju.

Nu får vi fortsätta träna dressyr, men det dröjer nog innan det blir tävling igen. Har en hel del hopptävlingar inplanerade framöver, men vi ska så klart försöka komma ut igen. Mitt mål är att vi ska lyckas komma över 60% :)

Mamma fyller förresten år idag, så vi har ätit tårta och ikväll blir det god middag!

 


Läst 5224 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
13
2014

Nu är våren här! Mamma hade bilen med dragkrok idag, så jag red båda hästarna i paddocken, men var ute i skogen med Marco igår. Tränade lite delar ur programmet med honom idag och avslutade med att rida upp det en gång. Det gick riktigt skapligt! Nu får jag verkligen hoppas att han inte kommer vara lika rädd för domaren som sist.. Är så klart lite nervös inför dressyrstarten med tanke på förra gången, men ska kämpa på så gott det går. Blir att träna på att tävla helt enkelt! 


Läst 5890 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
11
2014

Haha, såg ni att Hedda och jag svischade förbi i kvällens program av Ryttareliten?? Jag hade satt programmet på inspelning eftersom jag skulle träna dressyr med Marco klockan åtta, och i bilen på väg hem från träningen ser jag att flera stycken har skrivit på Facebook att de sett Hedda och mig på TV. Eh, va? Skyndade in till TV:n och tryckte på play! Den riktiga Ryttareliten, Lisen & Peder, Charlotte & Rasmus och bröderna Zetterman var i Falsterbo 2012, och då spelade de in till programmet. Hedda och jag var ju också där då och vann Falsterbo Hunting. De visade några olika klipp, och i ett galopperar Hedda och jag förbi i slowmotion. Över näst sista hindret inne på hoppbanan, på väg i full karriär mot sista hindret och seger. Nostalgi!! Så skoj att de tog med oss. Räknas vi till eliten nu då? ;)

 




Filmade så klart vår förbisvisch på TV:n ;)

 




Och här har ni hela ritten från huntingen igen :) 

Tyckte för övrigt att programmet var superbra och längtar till nästa avsnitt! Även programmet som handlar om hästskötarna! Super! Mer häst i TV! :)

 


Läst 7445 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
10
2014

Har gått och blivit förkyld och det känns som om hela hjärnan är fylld med snor. Skönt att veta att det i alla fall finns något där inne.. Både Hedda och Marco har fått vila idag, vilket de brukar få göra på måndagar. Skönt, när jag inte känner mig helt hundra. Orkade i alla fall gå till jobbet, och för skoj skull tittade jag efter när jag var sjuk senast och fick stanna hemma från jobbet. 24 juni 2012. Då var jag sjuk en dag. Helt okej immunförsvar ändå :) Ska gå och lägga mig nu så jag orkar jobba imorgon också, och imorgon kväll har jag dessutom dressyrträning med Marco, då måste jag vara fit for fight. Snart dressyrtävling!

 

Bild när vi var på dressyrclear-round för några veckor sedan. Jag ser liiiite sammanbiten ut. Hoppas han inte kommer vara lika rädd för domaren nästa gång, haha!

 

Hade hästens söthet bedömts hade Marco nog fått högsta poäng, eller vad tror ni? :) Hur jag håller mina händer får inte lika höga poäng ;) 


Läst 6903 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Mest lästa

Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.