Saras vardag
MAR
09
2014

Idag var det Heddas tur att tävla, åkte och hoppade en 130cm. Det var en jobbig runda!! Banan såg bra ut när jag gick den, dock väldigt djupt i sanden på kortsidorna, men Hedda påverkas aldrig av underlaget.. fram till idag, haha! På framhoppningen kändes hon fin och hoppade bra, men inne på banan försvann energin och vi galopperade och galopperade, men kom liksom inte fram. 

Redan på första hindret när vi vände upp kände jag hur det kändes segt. Red på ner till tvåan och i svängen till trean. Brukar aldrig få attackera så. På linjen mellan hinder tre och fyra såg jag att vi låg helt fel och började ta tillbaka eftersom jag inte kände den där vanliga framåtenergin. En normal häst hade väl stannat, men Hedda hoppade stillastående och rev istället. På hinder fem hoppade hon bra och i svängen upp till kombinationen fick jag rida på, och hon hoppade den fint. På linjen ner till sjuan kändes det likadant som till fyran, och jag började ratta och hon kom för nära och rev med bak. Sista hindret hoppade hon fint, så vi fick i alla fall avsluta med ett bra språng. 

Detta var en mycket ovanlig känsla, då Hedda alltid är supertaggad och har massor med fart under hovarna. Dock var jag inte den enda som hade upplevt samma känsla, att man galopperade på som bara den men ändå inte kom någonstans. Nu glömmer jag den här rundan och fokuserar framåt :)


 


Läst 6262 ggr Kommentarer Kommentera

Idag åkte jag till Mark med Marco på en lokal hopptävling och hoppade 110cm. Mamma och pappa skulle på teater, men Fredrik var snäll och följde med. Det var framridning ute i den stora paddocken och de hade även framhoppningshinder där, men ville man kunde man hoppa fram inne i lilla manegen. Marco var lite stissig först när vi red i paddocken, men jag valde att vara kvar där med honom under hela framridningen. Bra att träna med allt som sker runt omkring. Tog inte lång stund innan han hade taggat ner och gick lugnt och sansat. 

Inne på banan hoppade han fint och lyssnade fint både fram och tillbaka. Vi var felfria i både grunden och omhoppningen! Det fanns några ställen där man kunde vända innanför i omhoppningen, men eftersom han fortfarande är ung och detta var hans andra start i avdelning A så valde jag att bara gå innanför till första hindret i omhoppningen, då det inte var någon för snäv eller skarp sväng. Resten gick vi utanför, men gasade på istället (gud vad kul det är!!).

Vi startade som tredje sista ryttare och när vi gick i mål gick vi in på en tredje plats (!!!) och det var även den placeringen vi knep när klassen var klar! :) Jättekul!

Marco fick alltså idag vara på prisutdelning för första gången :) Han var jätteduktig, blev bara lite spänd när de på läktaren klappade, men det gick fint att rida ärevarv och hela den biten. Skoj! Här nedan får ni film och bilder. Jag invigde dessutom min nya, röda kavaj idag och Marco fick ha på sig det nya schabraket jag köpte på mässan!

 




Film från rundan och även prisutdelningen :)



Fina kavajen :)

 

Här ser ni lite av det nya schabraket :)

 

Blev någon lite trött på prisutdelningen?

 

Vad är det med Marco och att blunda på bild??

 

Nöjda och glada efter en bra dag :)

 

Puss på dig guldpojken! 


Läst 6143 ggr Kommentarer Kommentera

Idag var jag och hoppade min lille Marcobus i manegen. Samma övningar som på hoppträningen i tisdags, och han var sååå taggad! Han är ju alltid hoppglad, men idag kändes det som om han tyckte det var extra kul. När vi skulle hoppa igenom serien på långsidan med räcke - tre galoppsprång - studs - tre galoppsprång - räcke första gången så laddade han på rejält på räcket och när vi kom fram till studsen på våra tre galoppsprång så tar han i och hoppar över de två studshindren i ett istället för att studsa i mellan! Haha, som jag skrattade efter det, jag var inte alls beredd på att han skulle missuppfatta och ta båda i ett språng. Ändå hade jag ridit mellan studsen när jag värmde upp så att han skulle förstå att det var bra med plats där i mellan. Nästa gång fick jag hålla i honom rejält för att han inte skulle göra om samma sak och vi rullade igenom några gånger till han hoppade studsen "normalt" och inte för ivrigt.

Hoppade sedan de andra hindren både som enkelhinder och linjer. De låg på cirka 110-115cm och han hoppade jättefint. Ville sedan testa att hoppa ett stort räcke med honom. Blir för det mesta gympahoppning med lägre hinder och sedan att de ligger på runt 110-120, eftersom det är på den höjden vi tävlar. Någon enstaka gång har han fått känna på ett enkelhinder på cirka 130cm. Idag däremot när han var så taggad och hoppade så bra så ville jag känna på höjden. Höjde först upp ett räcke till 135cm som han hoppade jättefint. Borde kanske nöjt mig där, men kunde inte låta bli att höja hinderstödet ut, som är 145cm. Fattade galopp, spände bågen och vände upp kort från väggen. Marco seglade över!!

 




Marco hoppar 145cm


Läst 8006 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
05
2014

Skyndade mig hem från jobbet igår för att rida Marco innan hoppträningen. När jag skrittade fram så stannade han plötsligt och spetsade öronen framåt. Längre bort såg jag vår lille katt Bullen, och misstänkte att det var honom som Marco fått syn på. Skrittade några meter till när Marco plötsligt far i luften och sedan fryser fast i backen. Kände genom sadeln hur hjärtat dunkade i 110 på honom. Vad sjutton? Hör sedan hur det rasslar till i skogen utanför paddocken och tre rådjur springer förbi. Det förklarade saken.. De försvann snabbt och vi red vidare som vanligt.

Hoppade Hedda på träningen på kvällen. Hon var superpigg och taggad. Hade en serie med studs - ett galoppsprång räcke och sedan en långsida med räcke - tre gloppsprång - studs - tre galoppsprång - räcke. På andra sidan manegen stod en kombination och tre enkelhinder, men som man kunde sätta ihop och hoppa på båge och rakt spår. Hedda hoppade bra, även om hon var lite i ivrigaste laget. Alltid bra med lite studs och serier där hon får sakta ner och tänka :)

 





Läst 8448 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
03
2014

Riktigt segt att gå upp i morse, men det var bara att masa sig upp och gå ut till stallet och rida Marco innan jobbet. Skönt att man piggnar till rätt fort när man väl är uppe. Mamma hade släppt ut de andra hästarna innan hon åkte till jobbet, Marco stod kvar inne och mumsade hö. Han har aldrig några problem med att vara själv i varken hagen eller stallet, dock hade han nog varit lite uttråkad och börjat klä av sig sina lindor som jag hade satt på igår kväll.. Eller började han bara förbereda för mig så jag skulle slippa linda av? Omtänksamme lille häst..!

Här är förresten en bild på Douglas och mig på mässan i lördags. En av hans sponsorer är Honda MC, där mamma jobbar. Han hade autografskrivning på förmiddagen så då passade jag på att ta en bild med honom på en av fyrhjulingarna :) 

 


Läst 8421 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
02
2014

Igår åkte mamma och jag in till mässan på förmiddagen. Blev många påsar att bära till bilen sedan, bland annat gick mamma bananas och köpte en ny kavaj. Till MIG! En jättesnygg, röd kavaj från Animo. Jag har haft en blå kavaj från Pikeur i softshell som jag köpte i Falsterbo för tre, fyra år sedan. Är jättenöjd med den och den är fortfarande hel och ren, så jag var egentligen inte i behov av någon ny, men mamma tyckte att jag behövde "hotta" upp mig lite. Själv är jag så snål så hade inte köpt en ny förrän den andra gått sönder, men jättekul med en ny och den är sååå fin, kul att ha en röd också efter att haft blåa i alla år :) Bild kommer!!

Köpte varsitt tävlingsschabrak till Hedda och Marco också. Var från början ute efter ett till Marco och hittade ett brunt med massa guld runt kanten. I samma monter hade de ett likadant fast mörkblått med massa silver runt kanten. Superfina båda två, och jag kan ju inte bara skämma bort en häst, så var "tvungen" att köpa båda, fastän de var alldeles för dyra (snåljåpen framme igen)! Jag hänger inte alls med bland priserna bland alla dessa hästsaker..

Idag åkte mamma och jag till skogen med Hedda och Rivica för att rida ut en sväng. En del trav och galopp och avslutade med att skritta upp för den branta klätterbacken. När vi kom hem gjorde jag i ordning Marco och red ett lugnt pass i paddocken. Han kändes lite stressad idag i början. Inte den busige lille Marco med en räv bakom örat, utan lite stressad och rädd. Vet inte riktigt vad det var med honom, men satt och pratade med honom hela tiden och efter en stund slappnade han av och kändes som vanligt. Pysslade lite extra med honom i stallet efter ridpasset :)

Här är bilderna på Marco från Kungsbacka förra helgen.

 

Inhoppet i kombinationen i 120cm

 

Blundar i nedsprånget ;)



120cm



110cm, första gången i avdelning A :)



110cm, omhoppning :)


Läst 8042 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
01
2014

Igår kväll var vi på Scandinavium och såg 150-hoppningen och 145-hoppningen. Jag hade kollat in i en datorskärm hela dagen på jobbet då jag la in produkter i nya kassasystemet, så jag hade en sjuhelvetes huvudvärk under första klassen. När klassen var klar hade jag ont så jag mådde illa, och när Fredrik och jag gick ut från arenan hittade vi en sjukvårdare. Fick följa med backstage till deras lilla sjukstuga och få huvudvärkstabletter. På vägen dit gick vi förbi Malin Baryard och Fredrik blev helt starstruck! "Såg du hur nääära vi var Malin Baryard nu?!". Jag som knappt trodde han visste vem det var..

Tack snälla sjukvårdaren för tabletterna, det räddade kvällen. Det tog ett tag innan de kickade igång, men när andra klassen började mådde jag mycket bättre. Skönt!!

Nu ska mamma och jag åka in till Eurohorse och se om vi kan hitta något skoj att köpa.

 

Två bilder på Hedda från 130cm förra helgen :) 


Läst 6687 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Mest lästa

Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.