Saras vardag
MAJ
31
2014

Idag var mamma och Rivica och tävlade dressyr igen. I L:A3 fick de 66,8% men hamnade utanför placering. I MsvC:1 fick de 67,1% och kom tvåa. Grattis!

Idag red jag Marco för första gången på en vecka. Han har bara fått gå i gräshage och inte göra någonting. Tror nog han tyckte det var kul att få jobba lite igen. Red i paddocken och gjorde mycket tempoväxlingar och övergångar, så att det hela tiden hände något. Han kändes fin och framme! Ska rida ut och lägga fokus på markarbete med honom nu i lite drygt en vecka, sedan börja hoppa så smått igen. 

 
 
 

 

Marco brukar alltid dricka lite ur slangen när man spolar av honom :) Videon har dock råkat lägga sig av någon anledning..En video jag inte visat, ett par veckor gammal. Kombination hemma i paddocken..


Läst 11819 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
30
2014

Idag har jag ridit markarbete med Hedda i paddocken på morgonen, och igår på kvällen var vi ute på en tur i Bunketorp. När vi var på väg tillbaka till transporten mötte vi ett annat ekipage som var ute på ridspåren. Det är sällan jag möter någon när jag är ute och rider, fastän jag vet att många använder ridspåren. Vi hejade på varandra och jag tyckte det kändes som att den här tjejen kände mig när vi hejade. När vi passerar inser jag ju att det är min kompis som hade ponny hemma hos oss för flera år sedan. Vi stannade och snackade lite innan vi red vidare och bestämde att vi ska rida ut tillsammans någon dag. Jag brukar i vanliga fall vara helt grym på det där med ansikten och namn, och nu tog det flera meter innan jag fattade vem det var jag mötte, haha. Måste haft solsting..

 


Läst 11038 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
28
2014

I morse red jag ut en runda på Hedda tillsammans med min kära granne Therese. Blev bara en lugn tur i Bunketorp :)

Igår var det mer fartfyllt. Då var det grästräning med Hedda hos Ewa. Superkul! Hon älskar gräset (inte bara att äta) och det brukar gå undan. Hon kändes fin och hoppade bra. En liten film finns nedan med några språng på slutet :)

 


Läst 10379 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
26
2014

Igår mellan dressyrstarterna åkte mamma och jag till Ridsport en sväng. Jag hade sett på deras Facebook att de fått in zebramönstrade flugtäcken. Yay! För cirka 500 kronor! Dubbelyay! Jag har nämligen velat köpa ett sådant till Hedda sedan förra sommaren, men det enda zebratäcket jag såg då (gjorde inga större efterforskningar iof) var det på Börjes. Liiite för dyrt för mig, så blev superglad när jag såg detta som var mer än halva priset mot det andra. Hedda är übertjusig i sina ränder och slipper nu otäcka flygfän. Dessutom går täcket under magen också. Kanon!

 

Eftersom det var löning i fredags passade jag även på att unna mig ett par nya tävlingsridbyxor också. Hade tittat på dem en annan gång och igår slog jag till. Vita med lite stenar på fickorna (ni vet mitt motto: bring bling to everything) och nere vid foten är det skönt, stretchigt material och inga obekväma kardborreband. Köpte även en uppsättning med gräsbroddar och en förpackning med läderbalsam. Shoppingbehovet är nu stillat, för ett litet tag i alla fall. Såg ett himla fint schabrak och tävlingströja..


Läst 12217 ggr Kommentarer Kommentera

Idag var en bättre tävlingsdag, även om det inte var jag som tävlade. Jag följde med mamma på dressyrtävling med Rivica. Först red de L:A3 och kom på en fjärdeplats med 63,2%. Efteråt var det dags för laget och mamma och Rivica red MsvC:2. Lite mattare var hon här, men gick ändå fint och gjorde rörelserna bra. Blev tyvärr bara ynka 55%. Verkligen inte värt, enligt mig och lagkamraterna, så dåligt var det inte. Dock har den här domaren aldrig dömt mamma och Rivica bra, så uppenbarligen är det något hon inte gillar hos ekipaget. Så är det ju med bedömningssport.

Som tur var så red mammas lagkamrater bättre och laget vann omgången. Dessutom var detta sista omgången och det visade sig att de vunnit hela serien. Heja Kungsbacka, så kul!

 

Läst 11360 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
25
2014

I morse innan vi åkte på tävling så red jag lilla Heddis i paddocken samtidigt som mamma red Rivica. Red henne på hacket och på halvlånga tyglar och hon fick sänka sig och sträcka ut ryggen. Galopperade en hel del och gjorde mycket skänkelvikningar i traven.

Åkte sedan på tävling med Marco. Tidigare har han varit Marcobus, med tanke på allt bock och bus. Det har jag däremot fått bukt på nu. Istället för att bara vara Marco så ska han så klart hitta på något annat och nu är han Marcotrots. En trotsig tonåring. Jäklas både på marken och vid ridning och är hingstig. Bjöd inte ärligt fram idag och låtsades vara tittig både för det ena och det andra. På ett hinder tidigt i banan sprang han bara på tvären och hur mycket jag än klämde och bankade med skänkeln för att få honom rak så gick det inte. Red på på nytt och fick bli lite förbannad på honom. Blev då lite springigt resten av banan och två ner. 12 fel totalt. Det var på fler ställen han slingrade sig och skulle "titta" men då lyckades jag få fram honom ändå. Han har aldrig varit tittig inne på banan förut och det var inga konstiga hinder idag, så det är nog bara någon fas där han ska testa och trotsa. 

Han hoppade så glatt och fint på träningen i veckan, men idag var han bara en tjurig unge. Har ändrat min plan med honom och strukit honom från kommande tävlingar. Ska låta honom vila nu några dagar och sedan blir det fullt fokus på markarbete och styrka och kondition i skogen i två veckor. Ingen hoppning. Efter det kör vi igång med hoppningen igen och hoppas att han är sitt gamla glada jag. Har anmält till meeting i slutet på juni, så det får bli nästa tävling.
Suck.. Ingen go runda..


Läst 12785 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
22
2014

Hej! Vilket underbart sommarväder det är. 30 grader ute i solen! Jag var och hopptränade med Marco hos Ewa i förmiddags och det var kombinationsträning som gällde. När vi värmde upp var han verkligen jättelugn, kändes som att han var påverkad av hettan. Så fort vi började hoppa däremot blev han jättetaggad och ville knappt skritta mellan varven.

Vi började med att värma upp på en fem och en halva. Gjorde sedan om det till en vanlig kombination med två räcken och började lågt och höjde successivt och hoppade åt båda håll. Gick sedan vidare till en trekombination med räcke, räcke och oxer och gjorde likadant där. Först lägre och sedan lite högre. Vände på den sedan och hoppade med oxer in. Han kändes jättefin och när vi hoppat lite högre några gånger sänkte vi ner den för att bara hoppa igenom lite lätt en sista gång.

Pappa var med och filmade :)

 


Läst 12711 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Började morgonen med att rida ut i Strekered på ridspåren med mamma. Hon på Rivica och jag på Marco. Red först ridspåren hela vägen bort, ungefär hälften trav och hälften galopp. Gick sedan ner till sjön och gick i så att hästarna fick svalka sig lite. Galopperade sedan halva ridspåret tillbaka, vände och tog en lång, seg backe upp i galopp och travade sedan tillbaka på ridspåret för att sedan skritta på grusvägen tillbaka till transporten. Tyckte att vi höll igång rätt bra men Marco kändes inte speciellt trött och var inte särskilt svettig heller när vi var klara. Rivica däremot var genomsvett, men förmodligen mest för att hon la energi på att takta och studsa när Marco galopperade först. Jag gillar inte att galoppera sist med Marco när vi är ute och rider, eftersom han kan dra iväg sjuka bocksprång, så vi galopperar alltid först. I vanliga fall kan han göra något bocksprång då också när jag låter honom gasa på rejält, men idag höll han sig på mattan helt och jag lät honom galoppera på fullt ut.När vi kom hem åt vi frukost och sedan gjorde jag i ordning Hedda för tävling. Åkte till Halmstad för att hoppa DM för seniorer (130cm) på deras gräsbana. Med tanke på sommarvädret som varit i helgen så tog jag för givet att det skulle fortsätta var bra väder och åkte ner med en tunn tröja ovanför tävlingströjan och ingen jacka. Big mistake. Lagom till vi kommer fram börjar det dugga och sedan blev det bara mer och mer regn. Det gjorde dock inget, banan såg fin ut ändå (fast det är så klart roligare att tävla när det är fint väder, eller vad säger ni? blir förvånad om jag inte får medhåll här ;)). 

Hedda kändes fin på framhoppningen, men inne på banan blev det tyvärr två nedslag. Började med att riva första hindret. Damn! Har ingen riktig förklaring till varför, men hon damp ner på bakbommen. Fortsatte sedan att hoppa två, tre, fyra, fem, sex, sju och åtta mycket fint. Rev sedan 9A, som var en oxer, där hon också damp ner på bakbommen. Hoppade sedan hinder tio och elva fint. Tycker att vi hade bra galopp och vi fick fina distanser, så det var en bra känsla runt hela banan. Attans nedslag helt enkelt. Jag tycker att det var en bra bana och egentligen inte speciellt svår, men ändå blev det bara två felfria. 

Hedda kändes i alla fall pigg och glad och det är superkul att tävla henne ute på gräs. Någonstans på banan råkade hon dock dra av sig ena framskon. Hon känns alltid säker på foten så jag märkte ingenting utan hon hoppade på som vanligt. Blir en tur till hovslagaren imorgon i alla fall.

 


Hedda och jag har vunnit DM en gång. Det brukar ju vara lite av en tradition att det regnar när DM i Halland är, men det här året regnade det så mycket att det fick flyttas fram till inomhussäsongen.. 


Läst 13251 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
17
2014

Idag har jag hoppat lite med både Marco och Hedda. Satte upp en kombination med två räcken och två galoppsprång på ena långsidan, en mur på andra långsidan och en oxer snett igenom. Hoppade Marco först, inte så mycket och inte så högt. Tog bara några språng på varje hinder och han kändes bra och hade bra känsla. Hoppade sedan Hedda, som ska tävla imorgon. Blev ingen träning i veckan då Ewa och Thomas är i Skyrup, så ville ta några språng idag för att känna på formen. Hoppade först lite lägre och hoppade sedan några hinder på följd lite högre. Kändes bra!

Har varit och testat nya frozen yogurt stället i Kungsbacka (riktigt gott) och nu ska vi åka in och gå på bio, Divergent.

 
Hedda


 


Läst 12633 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
16
2014

Igår red jag Hedda i paddocken och Rivica och Marco gick i hagen bredvid. Marco och Rivica brukar gå tillsammans och Marco är van vid de brunstiga damerna hemma. Han har aldrig brytt sig när de svassat omkring framför honom och lyft på svansen, snarare har han sett förvirrad och obekväm ut och gått sin väg. Igår hände däremot något oväntat, när jag sitter och rider ser jag hur Marco ställer sig och försöker klättra upp på Rivica. Oh lord.. Jag började gorma och skrika och kastade mig av Hedda och en chockad Marco ställde sig på backen igen. Släppte Marco i en annan hage och så får det vara från och med nu. Han har aldrig någonsin visat detta beteende innan.. Som tur är verkar inget ha hänt med Rivica. Mamma tävlade dressyr med henne på kvällen och de fick en fjärdeplats i L:A med 68%. Grattis!Sorry Marco, nu blir det staket mellan dig och the ladies..


Läst 11358 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


ArkivAnsvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.