Saras vardag
SEP
12
2014

Hola! Igår flög vi över till ön Big Island of Hawaii, som är en aktiv vulkanö. Sjukt häftigt, men det berättar jag mer om i nästa inlägg. Först: hajar och surfing!

I förrgår bilade vi upp till the North Shore cirka halv sex på morgonen, för att vid sju åka ut med North Shore Shark Adventures en bit ut på havet där det finns massor med hajar. Fick hoppa ned i en bur i vattnet och se hur alla hajar kom simmandes upp från botten och börja cirkulera runt buren. Riktigt coolt! Ingen haj försökte attackera buren, utan guiden förklarade att de är väldigt smarta och förstår precis vad som är innanför och vad som är utanför buren, men de simmade väldigt nära, just in case någon skulle stoppa ut en arm eller ett ben ;)

 







Buren som vi hoppade ner i :)



Jag och surfingbrädan!

Surfa var verkligen superkul, men också extremt svårt och jobbigt! Man använder hur mycket muskler som helst, måste ha bra balans och kunna tajma in vågorna perfekt. Som sagt, riktigt svårt, men också sjukt kul! Jag lyckades ställa mig upp några gånger, så det är jag nöjd över! :) Får se om vi hinner prova igen, är fortfarande mör i kroppen, haha!


Läst 7302 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
11
2014

Första dagen promenerade vi från Waikiki Beach hela vägen upp till Diamond Head. Riktigt jobbigt, men så värt, utsikten är så fin! :) Hade träningsvärk i låren igår efter alla trappstegen, haha!

Igår gjorde vi hajburen och efteråt testade vi på att surfa. Superkul!! Bilder från det kommer inom kort, för nu ska vi iväg på nya äventyr. Här nedan är så länge en video från Diamond Head och en bild.

Hej så länge! 


 


 


Läst 7571 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
09
2014

Hej! Sitter på flygplatsen i Seattle nu och väntar på planet till Honolulu. Cirka två timmar kvar till boarding. När vi landar på Hawaii kommer vi ha rest i cirka 27 timmar. Jag sov under hela resan från Landvetter till Amsterdam, och på den tio timmar långa resan från Amsterdam till Seattle sov jag nog i sex timmar, resterande fyra blev det filmtittande, lite läsning och en del mat. Skönt att inte ha några problem med att sova när som helst, hur som helst och var som helst.





Kommer göra lite videohälsningar under resan. Får dock hoppas att hornet mellan ögonbrynen försvinner..


Tyvärr fick jag tråkiga nyheter när jag slog på mobilen här i Seattle. När mamma hade kommit hem från hovslagaren i eftermiddags med Hedda så låg Ratzia utslagen i sin box. Kolik, och veterinären fick komma ut. Hon har nu bajsat och mamma är ute och går med henne då och då, så de avvaktar med att åka till klinik. Stackars lilla hästen, får verkligen hoppas att hon kryar på sig och att allt ser bra ut nu.. Usch usch, inte kul!

Til något roligare..

Tänkte berätta lite om resan som vi ska göra nu. Ett varv runt jorden blir det! Börjar med Hawaii i en vecka. Kommer att bo på Oahu nere vid Waikiki Beach, men kommer även att flyga över till Big Island of Hawaii en dag och besöka en vulkanpark. På Oahu gjorde vi jättemånga aktiviteter sist vi var där, så blir mest sol och bad, njuta av livet och träffa kusinen lite. Självklart måste vi ha lite spänning, så ska åka ut på havet och hoppa ner i en bur med massa hajar runt omkring. Det blir kul!

Efter en vecka på Hawaii kommer vi att kliva på båten som ska ta oss till Sydney. Kryssningen tar 17 dagar och vi kommer att åka över Internationella datumlinjen och stanna på sex olika öar. På dessa öar har vi bokat utflykter, så ungefär halva dagen på varje ö kommer vi att göra något med en guide och andra halvan strosar vi omkring själva.

American Samoa kommer vi att åka längs med kusten och stanna vid lite olika platser, bland annat Camel Rock. Kommer även att göra ett lite längre stopp vid en strand för sol och bad.

På ö nummer två, Samoa, kommer vi att besöka två olika vattenfall, åka genom regnskog, besöka en botanisk trädgård och även besöka en strand.

Fiji kommer vi att åka båt genom regnskogen till ett litet vattenfall där man kan bada om man vill. Kommer sedan åka till en by där vi får ta del av en inhemsk ceremoni och äta lunch.

Vanuatu kommer vi att paddla till Ifira Island som tydligen är känt för sina rev. Där blir det snorkla för hela slanten och paddla kanot.

I Nya Kaledonien ska vi ta en båttur till en liten ö som heter Duck Island!

Som ni ser så har jag bara listat fem öar här ovan, men vi ska besöka sex stycken. Den sjätte ön heter Mystery Island och tillhör Vanuatu. Den är så liten så båten kommer lägga till en bit ifrån och så får vi åka småbåtar in till ön. Om jag har fattat det hela rätt bor det inte ens någon där.

När vi kommer fram till Sydney kommer vi att vara där ett par dagar och turista för att sedan flyga till Singapore och spendera ett par dagar där innan vi flyger hem till Sverige igen den 12 oktober.

Tror det kommer bli en grym resa! Kommer uppdatera här när vi är på Hawaii, i Sydney och i Singapore. På båten är Internet snordyrt, så ska försöka att inte gå in så mycket där (internetberoende.se). Ni kan följa mig på Instagram om ni vill, aamaziingsara, där lär det bli en hel del updates :) 


Läst 7875 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
07
2014

Så himla tråkigt att det inte blev någon medalj för Roffe och Casall i VM. De har gjort så himla fina rundor och hade verkligen varit förtjänta av det. Självklart var alla fyra i finalen värdiga en medalj, men åh vad jag önskade och hoppades att RGB skulle få en..

Idag red jag för sista gången på cirka fem veckor. Mamma tävlade dressyr på Rivica (gick tyvärr inte så bra idag), så fick rida Ratzia och Hedda i paddocken. Ratzia var verkligen superduktig och hon har blivit så mycket starkare. Galoppfattningarna är fortfarande i för öppen form, men sedan galopperar hon på fint i form, balanserat och kan till och med samla sig lite. Tidigare har hon slagit om till korsgalopp för att hon varit i obalans, men nu kunde jag galoppera flera varv på volten och runt på spåret. Bytte inte en enda gång. Nu får hon vila lite. Blir kul att se vad som händer i höst/vinter med henne (om jag får ha kvar henne).

Hedda fick ta det lugnt. Gå i låg form, stora volter. Jogga och galoppera långsamt på halvlånga tyglar i början och sedan sätta ihop lite mer och rida lite skänkelvikningar och öppna.

Har förresten fått låna en hästdammsugare av Titti. Provade den på både Ratzia och Marco idag. Ratzia hade fått testa den redan igår, så hon stod snällt och brydde sig inte. Marco däremot såg halvt skräckslagen ut när jag satte på den och den började brumma som värsta byggarbetsplatsen. Lät den vara på en stund innan jag började borsta honom så att han fick vänja sig vid ljudet, sedan stod han också helt obekymrad. Himla käck apparat nu när de fäller, och all smuts försvinner i ett nafs. Tack för lånet!

 





Nästa gång vi hörs är jag förhoppningsvis på Hawaii!


Läst 8096 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
06
2014

Guuuud så nervöst det har varit idag att titta på VM! Roffe och Casall är kungar som tagit sig till finalen imorgon. Nu är det bara att hålla tummarna för medalj! Ska bli så spännande att se när de rider varandras hästar.

Idag har jag inte ridit någonting själv. Mamma och Titti red ut i morse på Hedda och Ratzia och sedan trimmade mamma dressyr med Rivica, de ska tävla imorgon. Jag fick äran att knoppa henne, så nu är hon tjusig inför morgondagen.

Mamma har förresten en förkärlek till träns. Hon har 13 träns. BARA till Rivica. Det är ju helt galet. Marco har ett dressyrträns, ett hoppträns och ett tävlingsträns. Hedda har också ett träns jag brukar ha när jag rider dressyr på henne, ett hoppträns och ett hackamore. Gillar att variera lite med olika nosgrimmor och bett, men 13 olika träns och bett? Snacka om att ta det till en helt annan nivå. Hur hinner hon använda alla?? När vi var i Eksjö hade de en liten monter där de bland annat sålde Dyon-träns. "Åååh, Rivica skulle behöva ett nytt träns!!!", sa mamma och köpte det som nu är nummer 13 i samlingen. Oh lord..



Hon har en del att putsa..


Läst 8844 ggr Kommentarer Kommentera
SEP
05
2014

Lite bilder och en video från de senaste dagarna.

 

Mamma är ett geni. Marco ska kylas cirka tio minuter morgon och kväll. Jag har fumlat med ispåse, padd och linda. Ett himla projekt för att få den lille ispåsen att sitta fast för en liten stund. Vad gör madre när hon ska kyla? Tar ett benskydd och sätter runt. Simple as that. Varför kom inte jag på det??



Hedda tog en tupplur en morgon. Jag blev till och med lite skraj då hon knappt reagerade när jag kom ut i hagen. I vanliga fall ligger hon kvar, men gnäggar och tittar vaket. Den här gången var det riktigt sömnigt. Så sömnigt att jag gick tillbaka till stallet och hämtade en liten hink med havre som jag började skaka med. Då blev det liv i tanten och galopp fram till mig. Puh.. Hönsmamma som jag är så kunde jag inte åka till jobbet om jag inte var säker på att hon var pigg och kry som vanligt. Stackaren var väl egentligen bara väldigt trött..





köksfronten har det börjat hända grejer! Allt golv revs upp och nytt är nu pålagt. Själva köket har kommit och luckor och skåp har satts upp. Kakel och tegel är beställt. Kanske är det helt färdigt lagom till Fredrik och jag kommer hem från semestern??

 

Marco rymde ur sjukhagen igår. Jag hade lindat honom och gick in för att slänga i mig lite frukost innan jag skulle rida. Strömmen var på. Kommer ut och ser trådar liggandes på backen och en Marco som far runt i Heddas gräshage. Fick fångat in vilden och stängde in honom i uteboxen där han fick stå till mamma kom hem på lunchen och släppte ut honom igen. Galenpanna! Det var dessutom första dagen som jag tyckte att svullnanden nästan var helt borta. Självklart var han tvungen att dra några repor då.

 

Idag roade han sig med att välta och försöka ha ihjäl skottkärran. Skulle mocka hans hage och utebox. Vänder ryggen till i tre sekunder för att hämta grepen fem meter bort. Visst, det var väl bäddat för det när jag redan kört in skottkärran, men hur mycket rackartyg finns det i en och samma häst egentligen? Ja ja, får väl ha lite överseende med alla extra busstreck nu när han bara går i hage och inte får göra av med sin energi.



Hopptränade en duktig Ratzia i tisdags och var nöjd efteråt. Hade en serie med fyra räcken på ena långsidan, ett galoppsprång mellan varje. Den gjorde hon strålande. Vattenmatta under räcke denna vecka också. Inte lika farligt längre och mer avslappnade språng på den. En serie på andra långsidan med kub, två galoppsprång till en oxer och sedan fyra galoppsprång till en kub. Där var det klurigare och storgalopperade damen tog ett galoppsprång första gången och fick sedan väldigt trångt på två. Hon blev alldeles för ivrig när vi vände upp från hörnet, så fick komma i trav istället för att det inte skulle bli pannkaka. När vi sedan hoppade en liten bana på slutet tog vi bort kuberna och hon fick hoppa oxern själv, utan krångel. Hon var jätteduktig! 

Video från hoppträningen!

 


Läst 9290 ggr Kommentarer Kommentera

Blev nominerad igår att göra Ice Bucket Challenge, så det roade jag mig med med ikväll. Antar alltid en utmaning! Häll en hink med vatten och is över dig och donera en slant till ALS-forskningen. Klicka HÄR eller sms:a ALS till 72901 så donerar du 100 kr. 

 




Som vanligt tickar klockan iväg och ögonlocken väger bly. Imorgon blir det ett lite längre inlägg med vad som har hänt det senaste (var ju längesedan jag uppdaterade!!). Video och bilder kommer, ofc :)


Läst 9584 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Mest lästa

Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.