Saras vardag
OKT
13
2014

Gick upp tidigt i morse för att skritta Marco innan jobbet. Jag satt kvar idag igen! Hurray! Han steppade omkring och hade sig några varv i början, men slappnade av och började skritta normalt bra mycket fortare än igår. Då tog det som sagt en kvart innan han lugnade ner sig. Idag tog det kanske två, tre minuter innan överskottsenergin försvann. Kunde börja jobba honom i skritten och vågade till och med pressa på lite. Inga bocksprång som tur var! Är verkligen sjukt svårt att göra något när han är så trippig och det känns som att han ska explodera när som helst. Hoppas som sagt på positivt besked på återbesöket så att han får aktiveras lite mer.

Nu ska jag sova. Jobbade 10-20 idag och är inte helt med i tidsskillnaden, så är redigt trött. Natti!

 





Läst 6328 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
12
2014

Hola, nu är vi hemma igen! Planet från Singapore gick halv ett på natten till söndagen och tog 13,5 timmar till Paris. Måste vara den längsta flygresan jag gjort i ett sträck! Har tidigare åkt cirka 11 timmar en flight, typ London till Los Angeles och London till Rio. Men det var inga problem, jag somnade så klart direkt. Skönt med nattflyg! Jag sov de första åtta timmarna, vaknade sedan och tittade på två avsnitt av Orange is the new Black, somnade om och vaknade när det var 1,5 timmar kvar till landning, då vi fick frukost.

I Paris hade vi 2,5 timmar till planet till Göteborg. Hatar den flygplatsen då det alltid brukar vara massa strul, så ville ha gott om tid på oss. Trots detta, tror ni inte att vår ena väska inte anlände till Landvetter? Alltså.. morr! Jag är inte rasist.. MEN.. jäkla fransostjofräser! Detta var inte första gången. Vi har tidigare haft väskor som blivit kvar i Paris. Irriterande! Förhoppningsvis kommer den imorgon.. 

Mamma och pappa kom och hämtade oss på flygplatsen. Åkte hem och hälsade på alla goa djuren! Efter att vi hade käkat lite lunch gjorde jag i ordning Hedda och Marco och åkte bort till manegen med mamma. Marco har inte blivit riden på TVÅ MÅNADER, pga sin skada. När han var på återbesök senast sa veterinären att han kunde börja skrittas, men med tanke på att han är ganska vild så lät mamma honom fortsätta vila till jag kom hem. Hua för mig!

Började med att leda honom lite i manegen, men han var tokig och trampade mig över hela foten (jag svor inombords), så hoppade upp istället. Steppade omkring i minst 15 minuter och var helt överladdad (överraskande nog inga bocksprång?). Hade detta varit att han bara hade vilat ett tag för vilandets skull så hade jag låtit honom galoppera nästan direkt för att få ut värsta överskottsenergin, för det ver jag fungerar med honom. Nu är det dock bara skritt som gäller. Sååå svårt på Marcobus! Hoppas på glädjande besked på nästa återbesök, för jag kommer nog inte sitta kvar i sadeln länge till..

Heddisen har blivit riden hela tiden när jag varit borta. Både av mamma, pappa och Titti. Snällaste hästen som alla gillar :) Eftersom vi har lite tävlingar planerade så tog jag tillfället i akt när vi ändå var i manegen och hoppade några språng med henne. Det har hon inte gjort sedan jag åkte, så hon blev också riktigt taggad när hon fick vända upp på några hinder :)

Känns bra att vara hemma och nu hoppas jag på en grym höst och vinter!

 



Förresten, måste ju berätta om det allra fetaste som hände näst sista dagen i Singapore! Fick in en lapp på rummet om att en människa som är känd världen över skulle befinna sig på hotellet under dagen för att filma. Det stod inte vem det var, utan det stor bara vilka platser på hotellet som skulle vara stängda vid vissa tider. En liten del av poolen skulle vara stängd på kvällen, så Fredrik och jag tänkte att vi skulle kika vem denna kändis var, eftersom vi ändå skulle spendera eftermiddagen där uppe. 

Såg hur de satte upp alla kameror, reflexer, ljus m.m. Huuuur mycket utrustning som helst! Det började samlas en del folk runt omkring avspärrningarna, så vi gick dit för att kika innan vi skulle byta om för middagen. Vi lyckades hamna nästan längst fram. En man i kostymbyxor och skjorta står nere vid poolen, med ryggen mot oss. Tatueringar i nacken. En fotboll på pooldäcket. Jag var ganska säker!

Kostym + tattoo + fotboll = MR DAVID BECKHAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (in Prada, of course)

Blev helt exalterad och viskade till Fredrik, "shit, det är David Beckham!!!". Han står fortfarande mest med ryggen mot oss, så ser inte ansiktet helt. "Nää, det är lite likt, men det är inte han", säger Fredrik. Snubben vänder sig om mot oss alla som står där, beredda med våra kameror, och HELL YES, it is Beckham!! 

 

Alltså.. Fortfarande lite mållös. Stod och dreglade en bra stund med de asiatiska tjejerna.


Läst 6630 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
10
2014

Hej! I onsdags eftermiddag flög vi från Sydney till Singapore. Flygresan tog 7,5 timmar. Jag sov som vanligt som en stock. Helt otroligt alltså. Varje gång jag kliver på ett plan så går jag in i sleep mode och i princip jämt så har jag somnat innan planet har lyft, så även denna gång. Vaknade när vi fick middag och sedan somnade jag igen. Det bästa var att planet var långt ifrån fullt, så jag låg på ett tresäte helt själv och slumrade.

Singapore är jättefint (och helt craaaazy varmt) och vi bara gottar oss. Vi bor på det superfina hotellet Marina Bay Sands som har en 150 meter långt infinitypool på taket. Heaven! Vilken utsikt! Poolområdet öppnar sex på morgonen, så  igår åkte vi upp till våning 57 strax innan sex och placerade oss på bästa solstolarna. Solen hade fortfarande inte gått upp, men ändå var det väldigt varmt, och så himla fint med hela staden upplyst nedanför oss. 

Låg vid poolen ganska länge, men på eftermiddagen bytte vi om och gick ut och strosade och käkade glass. Kollade in det stora shoppingcentret på hotellet när vi kom tillbaka och tittade sedan på ljusshowen utanför. Avslutade dagen med restaurangbesök och köpte sedan med oss fika som vi åt ute på vår balkong.

Bara två dagar kvar nu, sedan har vi varit ute på vift i hela fem veckor. Vilken fantastisk semester det har varit och så mycket kul vi har fått se och göra. Ska njuta för fullt det sista, men längtar så klart efter alla djur, familj o vänner där hemma :)

 

Klockan sex på morgonen uppe vid poolen. Kolla månen, helt röd!  

 


Relax

 

Härlig utsikt

 

Living on the edge




Utsikt från hotellrummet. Vi bor på våning 48

 

Hotellet


 

Pizza till middag nu när pengarna börjar ta slut ;)

 

Inne på köpcentret på hotellet. De har en kanal där man kan åka gondol (som i Las Vegas)










Som vanligt fler bilder på Instagram (aamaziingsara) och Facebook (Sara Ekman) :)


Läst 7360 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
05
2014

Hej! Nu har vi varit i Sydney i tre dagar :) Gick upp klockan fyra i fredags morse för att inte missa inseglingen. Har varit ett sådant jäkla tjöt från alla håll och kanter på båten om att Sydney är den vackraste hamnen att åka in i, så fick för allt i världen inte missa detta. Får icke glömma att typ 90% av de på båten var från Australien och kanske lite partiska, men oj, det var himla vackert må jag då säga. Komma in där med stora skutan i soluppgången och se skyskraporna, Harbour Bridge och vackra operahuset torna upp sig.

Tog våra väskor och klev av så fort vi lagt till. Promenerade till hotellet som vi tycker har ett himla bra läge. Det heter Amora Hotel Jamison och ligger på gångavstånd till det mesta (Darling Harbour, Harbour Bridge, Operahuset, färjor och bussar, de vackra parkerna, shopping, Tower Eye osv.).

När vi lämpat av väskorna på hotellet gick vi ner till hamnen och tog färjan över till Taronga Zoo. Zoo är inte riktigt min grej egentligen, men känns som ett måste i Sydney, och det var väldigt trevligt, fint och djuren såg ut att ha det bra! Tog färjan tillbaka och promenerade på kvällen bort till Darling Harbour för lite gott käk. Skulle ta en genväg tillbaka till hotellet efter maten, men något vi har fattat är att en genväg i Sydney är alltid en senväg. Fattar inte alls hur det är uppbyggt. Vi har ju rest en del i USA och där är det så enkelt med alla blocks och man sicksackar sig fram farligt fort. Trots att jag har bra lokalsinne så slutade det med en redig kvällspromenad innan vi kom tillbaka till hotellet.

Igår blev det mer promenixande. Tog först en promenad över Harbour Bridge för att se skylinen från andra sidan vattnet. Gick sedan tillbaka och såg att det var någon form av Food Festival i området The Rocks. Det ville vi inte missa, så strosade omkring där bland alla tält och människor och köpte lite gotta här och var.

På eftermiddagen gick vi till Sydney Tower Eye och åkte upp för att kika ut över staden. Himla soligt och fint väder, så såg låååångt. Eftersom Tower Eye ligger i ett köpcentrum så kikade vi så klart i lite affärer när vi hade åkt ner igen.

Det har varit fint och varmt hela tiden i Sydney, men idag var det klarblå himmel och dryga 30 grader, så det var givet var dagen skulle spenderas; Bondi Beach! Åkte buss gratis dit då det var något fel på systemet (tackar!) och spenderade många timmar på stranden. Görahärligt! Var väldigt crowded i och med det grymma vädret, och vi fick se många duktiga surfare. Coolt!

Tog bussen tillbaka i lagom tid för att promenera ner till en liten udde och titta när solen gick ner. Vackert!

Bildbomb (som vanligt, fler bilder på Instagram och Facebook:))!



Kommer in med Rhapsody of the seas till Sydneys hamn :)

 

På Taronga Zoo 



Darling Harbour

 

På andra sidan bron



Genom mina brillor



Food Festival

 

Tower Eye

 

Sydney



Chillax i solen hela dagen lång!



Bondi Beach (eller som mamma trodde att den hette; Bond EYE Beach, haha! Fast det uttalas så, så kanske inte helt konstigt ändå) 


Läst 7605 ggr Kommentarer Kommentera

Igår hade vi sista stoppet innan vi når Sydney på fredag morgon. Vi besökte Noumea, i Nya Kaledonien. Ännu ett vackert ställe! Vi började med att åka en jättesnabb liten båt i lagunen utanför Noumea. Jätteroligt och ibland svängde vi så snävt att jag nästan trodde båten skulle välta. Weho! Ni som följer mig på Videofy kan titta på en liten video där som jag filmade i början, sedan vågade jag inte mer då jag behövde hålla i mig med båda händer ;) Kommer lägga upp alla videos från resan här när jag kommer hem, för just nu går det inte då uppkopplingen är sådär. Går i alla fall bra att lägga upp bilder och blogga :)

Båten tog oss sedan till en liten ö, Duck Island, där vi spenderade några timmar. Jättefina korallrev och massor av fiskar! Sol, bad och snorkling. Åkte sedan snabbisbåten tillbaka till Noumea, traskade omkring lite och köpte souvenirer och vykort. Köper alltid vykort till min farmor från varje ställe jag besöker och skickar, hon blir så himla glad när de trillar in genom brevinkastet :)

Så nu är det som sagt inte långt kvar till vi når Sydney. 17 dagars kryssning och det har gått alldeles för fort. Ska bli superkul att besöka Sydney och Singapore, men vill ändå inte kliva av båten. Det här med att kryssa är min grej har jag upptäckt. Har nästa inbokad i december 2015, med hela familjen! Mamma, pappa, brorsan och Fredrik. En vecka i Karibien :) 

Vi hörs när vi är i Sydney. Aussie Aussie Aussie! Som vi hört det den här resan, är 90% australienare på den här båten ;)

 

Båten vi åkte med :)

 
 

Duck Island 



Underbart vatten!!



Redo att snorkla!






Läst 8583 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Mest lästa

Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.