Saras vardag
DEC
31
2014

Hej! Hoppas ni alla får en trevlig nyårsafton idag :) Vi ska bara vara hemma och ta det lugnt. Äta god middag och spela Bingolotto. Har varit utomlands och firat nyår de tre senaste åren, men icke i år. Satsar på att vinna stort på Bingolotto ikväll så jag kan resa bort nästa år igen ;)

De senaste dagarna har det varit lite sisådär med ridningen. I söndags morse åkte mamma och jag till manegen för att rida Marco och Ratzia. Hade blivit riktigt kallt och även kommit lite snö, men vägarna är bra då de är snabba på att ut och skotta, sanda, salta och allt vad de gör. Dock var parkeringen utanför manegen som en skridskobana. När vi skulle parkera bara gled bil och transport. Riktigt läskigt!! Fick i alla fall stopp och kunde ta oss in i manegen. Hade broddat hästarna någon dag tidigare, tack o lov :)

I måndags blev det vilodag och igår red mamma och jag ut på fältet här hemma på Hedda och Rivica. Det går kossor här på sommaren, men på vintern när det blir hårt i backen och kommer snö så får vi lov att rida där :) 

Jag red Hedda på hackamore ute på fältet. Glömde liksom hur pigg hon blir där. Hon är ganska het i vanliga fall, men ute på fältet blir hon överexalterad och skuttar omkring och springer som en krabba i sidled :)

På eftermiddagen igår tittade vi på världscuphoppningen från Mechelen. Så himla spännande! Superkul att Douglas blev 3:a. Hoppas de tar sig till finalen i Las Vegas :)

I morse åkte vi till manegen igen med Marco och Ratzia. Gick mycket bättre på parkeringen idag, nu när det börjat töa. Jag hoppade några låga språng med Marco. Lite kuber, studs och några fristående hinder. Mamma hoppade några små kuber med Ratzia.

Nu ska vi strax börja förbereda nyårsmiddagen. Det blir laxtoast till förrätt, oxfilé med potatisgratäng, rödvinssås och beasås till varmrätt och exotisk fruktsallad med daimgrädde till efterrätt. Mums!

Imorgon kommer en liten årsresumé här på bloggen från årets tävlingar. Tycker allt att det varit ett bra 2014 :)

fireworks over the manhattan bridge 


Läst 11949 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
27
2014

God fortsättning! Hoppas alla har haft en trevlig jul. Vi kollade på Kalle Anka på julafton, åt sedan massor med julmat, öpnnade paket, körde julklappsspelet (alla är helt vilda), fikade m.m. Jag fick massor med fint, bland annat biljetter till Kyras Clinic och Göteborg Horse Show. Fast har ni läst kommentarerna till rimstugan här på Hippson så vet ni nog redan om det ;)

Nu har det blivit svinkallt här och till och med kommit lite snö, så paddocken har blivit kass. Harvade på julafton innan det blev kallt och dagen efter när kylan slog till så var det kört. Tur att vi har manegen att åka till! 

På juldagen red vi ut med Marco och Ratzia och åkte till manegen med Hedda och Rivica. Hoppade lite kuber och studs med dem i manegen och Hedda fick även ta några vanliga hinder på slutet. Igår tog vi Marco och Ratzia till manegen och Marco fick hoppa lite. Efteråt åkte mamma och Titti till Bunketorp med Hedda och Rivica. 

 




Läst 13237 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
24
2014

God Jul till er alla! Jag är fortfarande inte frisk, men red idag för första gången på över en vecka. Mamma och jag åkte först till manegen med Marco och Ratzia. Marco var så klart mer stissig än vanligt eftersom han inte fått gå ordentligt nu när jag varit sjuk, men det gick ändå helt okej. Han hoppade till några gånger, men ingen rodeo, tackar för det.

När vi kom hem åt vi julfrukost och sedan gick vi ut igen för att rida Hedda och Rivica. När vi skulle ta in dem från sin hage så lyckades båda två på något vänster smita in i en av gräshagarna bredvid. I och med allt detta regn som varit det senaste så var den hagen redigt lerig. Självklart skulle de springa några varv i leran innan vi fick fatt i dem. Lera upp till knäna, men som tur var satt alla skorna kvar. Puh..

Åkte bort med dem till Bunketorp och red ut en lugn runda i skritt och trav. När vi skulle åka hem hörde vi sirener och en brandbil och en annan räddningstjänstbil med båt bakom kom farandes. Måste hänt något vid sjön.. Usch, hoppas allt gick bra..

Harvade paddocken när vi kom hem och nu ska jag byta om. Kalle Anka om en timma. Får inte missas!! Hoppas ni får en trevlig julafton allihopa.

 

Vi har en gäst i en vecka. Nakenkatten Håkan!!! Alldeles rynkig och go. Tycker om att kura ihop sig i mitt knä :) 


Läst 12741 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
21
2014

Hej! Nu har jag varit krasslig i snart en vecka. Hostar som bara den.. Började känna mig dålig i måndags kväll, så jag har inte ridit sedan i tisdags. Hämtade mamma och pappa på flygplatsen i onsdags kväll, så det var lägligt. Skönt att ha dem hemma igen :) 

Fick julklapp från Hippson på posten häromdagen. Perfekt när man inte är helt kry. Slank ner direkt. Tack så mycket!

 

Hedda och Marco ska till hovis idag. Dags att få nya skor och snösulor. Dessutom hade både trampat av sig varsin baksko. Bra att de tajmar in det med skoningen i alla fall.

Hoppas att jag piggnar till snart så jag kan rida igen. Mamma rider Rivica, Ratzia och har tömkört Hedda åt mig, men Marco har bara fått gå i hage. Han börjar bli rastlös..

Förresten! Vi fick in nya färger på salongen för ett tag sedan, och häromkvällen fick jag vara testkanin. Så nu har jag en My Little Pony-svans. Helt min stil!

 
 

Rosa, lila, blått o grönt. Ja, men varför inte? :) 


Läst 12601 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
14
2014

Hej! Allting rullar på här hemma. Sover, fixar stallet, jobbar, rider och så börjar det om. Äta göra jag när det hinns med. Blir en dålig matvecka, men så får det bli ibland :)

Igår morse åkte jag och grannen Therese bort till Bunketorp tidigt på morgonen. Vi var där strax innan halv åtta. Becksvart. Så klart. Vet inte riktigt hur vi tänkte när vi bestämde oss för att rida ut tidigt på morgonen i december? Är inte direkt belysning i ridspåret. Therese hade i alla fall med sig en pannlampa, så vi klarade oss bra ändå. Kunde till och med trava lite. 

Jobbade några få timmar mitt på dagen igår, sedan bar det av in till St Jörgen Park Resort med jobbet. Fick först relaxa och bada lite i inomhuspoolen, sedan fick vi varsin behandling. Jag fick en ansiktsbehandling. Så himla skönt, jag somnade till och med en stund!! Efteråt köpte vi bubbel och badade i den varma utomhuspoolen. Halv nio fick vi trerätters middag uppe på restaurangen. Mums! Tackar å hjärtligast till en av våra leverantörer och min chef för en härlig dag.

Kom hem strax innan midnatt (Fredrik var snäll och tog hand om hästarna på kvällen) och då var det bums i säng. I morse gick vi upp tillsammans och fodrade och släppte ut hästarna, sedan stupade jag i säng igen. Skulle egentligen jobbat extra några timmar idag, men jag fick ledigt, så det var skönt :) Så idag kan jag fixa i stallet och rida i lugn och ro.

 

St Jörgen Spa :) Första gången jag var där. Görahärligt!

 

Partyblåsan på inför middagen :)

 

Vi har precis ätit stor adventsfrukost och nu ska jag ut till stallet :) 


Läst 13562 ggr Kommentarer Kommentera

I tisdags var det hoppträning och mamma hängde med. Hon hoppade Rivica och jag hoppade Marcobus. I början var de heltossiga båda två och skulle hålla koll på varandra. Var Rivica nere i ena hörnet och Marco i andra så gnäggade hon och Marco steppade omkring och bar sig åt.. Blev lite bättre när vi sedan kom igång och började hoppa.

Har ingen film från träningen eftersom mamma också var med och hoppade, men precis som förra veckan hade vi två kuber med ett galoppsprång i mellan, en studs på tre små hinder, en serie med bom, ett galoppsprång räcke och en kub bakom. Sedan hade vi en kombination på ena långsidan med tre räcken. Ett galoppsprång och två galoppsprång. Hade även en oxer på snett igenom där man var tvungen att rida den mest noggranna vägen, annars skulle man hamna i ett av kombinationens räcken.

Marco var pigg och på, men hoppade fint. För mamma och Rivica gick det också bra. De fick hoppa några hinder som jag tror mamma tyckte var höga, men det gick finfint. Efter träningen bjöd Ewa på glögg och pepparkakor :)

 





När jag tog några språng med Rivica förra helgen


Nu har jag stallet själv här hemma. Mamma och pappa åkte till Gran Canaria igår. Bra timing, då vädret är kasst. Mamma släppte ut hästarna igår på morgonen innan de åkte till flyget, men jag fick ta in dem innan jag åkte till jobbet. Ööösregnade och blåste halv storm. Hästarna stod vid ingångarna i hagarna och bara väntade på att få komma in till stallet och mysa istället. 

Rivica får vila nu när mamma är på semester, men de tre andra ska jag hålla igång. Har varit ute nu på morgonen och fixat allt i stallet, så när jag kommer hem från jobbet i eftermiddag är det bara att ta in hästarna och rida :) 

 


Läst 12740 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
08
2014

Igår var vi som sagt i Billdal på Stall Phem för löshoppning med Ratzia. Tänkte att det kunde vara kul att se hur hon hoppade utan ryttare. Hon uppförde sig verkligen exemplariskt och var jätteduktig. Vet att hon bara löshoppat några få gånger tidigare, förmodligen som treåring. 

Första gången smög hon sig fram över de små hindren och hoppade överdrivet stort över, men med öronen spetsade framåt. Sedan gick det fortare och fortare, hon tyckte det var hur kul som helst. Drog ner huvudet i backen efter hindren ibland och ruskade lite.

När de andra hästarna hoppade var hon lugn och sansad. Vet att Rivica kunde vara heltossig när vi löshoppade henne som unghäst.

Tord tyckte att hon hoppade bra med ryggen och bra benteknik, samt taxerade bra. Han tyckte att hon var något tung och önskade lite bättre avstamp från backen. Jag upplever att hon är lite mer spänstig och trycker ifrån bättre vid uppsutten hoppning, när jag kan understödja henne. Kommer självklart ändå jobba mycket med studsar och andra serier för att få henne lite kvickare :)

Nedan är video från gårdagens löshoppning. Någon gång hade jag gärna velat testa att löshoppa Marco, hade varit så kul att se. Dock kommer det aldrig att hända, för han hade med all säkerhet varit helt galen och förmodligen skadat sig efter själva hindren genom att typ gå omkull eller sparka sig själv på ett eller annat sätt. 

 


Läst 12128 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
07
2014

Idag har det verkligen regnat heeeela dagen. Men lite småmysigt har det ändå varit. Först åkte mamma och jag bort till manegen med Hedda och Rivica. Guld värt att få rida i den dagar som dessa. Jag skulle hoppa lite med båda hästarna, så jag red Hedda först och mamma red fram Rivica samtidigt. När jag hoppade fram på kuberna och studsen hoppade även mamma de hindren samt en liten oxer. Efteråt hoppade jag en liten bana på några språng, och Hedda var pigg och glad som vanligt. Kändes fin :)

Hoppade sedan av så fick mamma leda Hedda medan jag skulle hoppa samma bana med Rivica. Eftersom hon redan var uppvärmd och framhoppad så hoppade jag bara studsen och en av kombinationerna en gång innan vi tog banan. Rivica kändes också bra och hoppade jättefint. Kul :)

 





Lilla Heddis :)


När vi kom hem hade pappa gjort Adventsfrukost. Gröt, glögg, ägg, saffransbullar m.m.. Mums! Efteråt städade och donade Fredrik och jag i vår lägenhet samtidigt som vi eldade i vår kamin och hade massor med tända ljus. Då är det mysigt med regn utanför.

På kvällen åkte mamma och jag till Stall Phem i Billdal för löshoppning med Ratzia för Tord Börjesson. Det gick jättebra, men berättar mer om det i ett eget inlägg.

 

En liten RenRatzia i skogen igår :)

Igår morse red mamma och jag ut på Rivica och Ratzia. Red bara i första skogen, men höll ändå igång rätt så bra. När mamma och Rivica travade först så skrittade eller stannade jag Ratzia så vi sedan kunde sätta av i galopp :) 

Tittade även igår kväll på Battle of the sexes från Paris. Himla kul med tre tjejer i topp! Förresten. Vad var det Katharina Offel hade på sin häst? Förutom förbygel och svanskappa så var det någon rem på varje sida som gick snett bakåt under magen mot hästens bakben. Aldrig sett innan. Vad var det och vad har man det till?


Läst 12130 ggr Kommentarer Kommentera
DEC
02
2014

Marcobus back in business! Ikväll fick han vara med på hoppträning igen. Vilken lycka! Och innan lektionen började bjöd Gunilla på skumpa (jag har två flaskor kvar). En liten kopp innan jag hoppade upp i sadeln. Marcobus (gör alltid skäl för sitt namn) doppade även han ner nosen i koppen. Suck.




När jag började trava honom skulle han så klart vara "rädd" för kortsidan med läktaren, där det hängde lite täcken. Pffh.. Jag vet för väl när han fejkar och bara vill hitta på hyss. Red som en liten åttvolt nere vid den kortsidan ett antal gånger till han skärpte till sig och började fokusera på mig.

Sedan var det dags att börja hoppa. Lydnad och småhinder. Perfekt! Hade en liten studs, en serie, två små kombinationer med ett galoppsprång imellan, två oxrar och ett räcke. Hade lite böjda spår, korta vägar m.m. Viktigt att hästarna lyssnade och fokuserade.

Marco var så klart pigg och framåt, men ändå lugn. Han höll sig på mattan och skötte sig utmärkt tycker jag. Kalaskul!



Läst 12301 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Mest lästa

Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.