Saras vardag
MAJ
12

Film på Hedda

Hej! Här nedan är filmen från Heddas runda i 125cm i lördags inne på Åby. En tidshoppning. Det gillar vi! :) Nu har hon två helgers uppehåll, sedan ska vi iväg på ett meeting två dagar och sova borta. Det blir roligt!


Videolänk: http://play.videofy.me/v/10271595

Igår fick mina hästar vila, och idag ska Fredrik och jag rida tillsammans efter jobbet. Himla käckt att han har börjat dela mitt intresse :) Han får rida på Heddis så tar jag Marcobusen. Hoppas bara det slutar regna till ikväll.. Just nu öser det ner utanför fönstren!

Jag har förresten laddat ner appen 7 Minute Workout. Fredrik visade mig den, och den är ju kanonkul! Träning som man kan stå och göra i vardagsrummet som endast tar sju minuter. Det enda man behöver är en stol och en mjuk matta om man inte vill ligga direkt på golvet när det till exempel är situps. Vi gjorde den i söndags kväll, sedan gjorde jag igår en gång på morgonen och en gång på kvällen och i morse gjorde jag den igen. Får man i alla fall lite extra träning och det tar ju som sagt bara sju minuter så det går inte att säga att man inte hinner :)


Läst 5656 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
09

Det blev bara bättre

Hej! Idag har jag varit inne på Åby Travbana i Mölndal och tävlat hoppning för första gången. Det var Nääs som var arrangör. Jag har velat åka in till Åby tidigare när det varit hopptävlingar där, men av olika orsaker har det inte blivit av. I vilket fall som helst så var det jättefint och bra, så dit in kommer jag åka fler gånger! 

Vi började i morse med att gå upp klockan sex och göra i ordning Rivica och Ratzia som jag skulle hoppa i första klassen, 110cm. Tävlingarna började redan klockan åtta. Tur att vi bor så nära, tog oss bara 15 minuter att åka in. Klassen var en bedömning A:0+A:0 två faser och jag startade Rivica först. Hon sprang omkring och gnäggade och eftersom transporterna stod parkerade ute på travspåret så hörde hon och Ratzia varandra hela tiden, så det var ett himla skrikande.. Suck! Det är svårt att få henne att fokusera då.. 

Inne på banan fortsatte hon att gnägga och var rätt spänd och lite tittig på saker runt omkring. Jag fick rida på henne mycket fram och tyvärr fick vi två nedslag, men helt okej ändå! Det första nedslaget kom i kombinationen. Jag red på för hårt in och vi rev uthoppet. Sedan rev vi även sista hindret, en oxer. Vi kom bra, men precis när hon ska hoppa av tittar hon till på något bakom hindret och missar att vara med ordentligt med frambenen. Se video nedan:

Videolänk: http://play.videofy.me/v/10268364


Efteråt var det dags för Ratzia. Hon var helstissig idag och kunde knappt skritta på framridningen. Det var inte bara att hon "letade" efter Rivica, utan något annat också. Vet inte riktigt vad det var med henne, men själva tävlingsplatsen är ju lite spektakulär, så hon kanske var nervös? I vilket fall som helst så hoppade hon fint på framhoppningen och jag försökte hålla henne lugn så gott det gick. 

Inne på banan var hon hetare än vanligt och lite spänd, men det gick ändå ganska bra. Vi rev sista hindret i grunden. Kom något nära och hon var lite springig, så hann inte upp ordentligt. Är ändå nöjd med både Rivica och Ratzias rundor :)

Film på Ratzias runda nedan:


 
Videolänk: http://play.videofy.me/v/10268428


Åkte sedan hem med Rivica och Ratzia och åt ordentlig frukost. Jag tog sedan en liten tupplur och efteråt longerade jag Marco i paddocken. Gjorde i ordning Hedda och åkte in till Åby igen för att hoppa en klass, 125cm bedömning A:0. Hedda har bara gått 130cm-rundor i år (förutom en 120cm i Lidköping då hon fick ta Marcos start), så därför tyckte jag att vi kunde ta ett snäpp lägre denna tävling för att förhoppningsvis känna att det var lekande lätt.

Eftersom jag började dagen med 8 fel och sedan 4 fel så hoppades jag att få avsluta med 0 fel :) Fredrik var med och tyckte att jag skulle koncentrera mig på att rida felfritt och Hedda koncentrera sig på att springa fort. Då skulle det bli bra! Hedda var pigg och glad som vanligt och jag lät henne galoppera på men tog inga snäva vägar. Vi hade rejäl tur på ett hinder där bommen liksom hoppade upp men sedan ner tillbaka i skållan igen. Det blev en felfri runda och vi gick in på 2:a plats, som vi även slutade på av dryga 70 starter! :) Bästa Hedda! Hedda på prisutdelningen idag :) Film på hennes runda kommer i nästa inlägg!


Läst 6218 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
08

Onsdag, Torsdag & Fredag

 iHej! Hade tänkt blogga i onsdags kväll efter hoppträningen, men nej, jag var helt slutkörd. Mamma och jag åkte och hopptränade med Rivica och Ratzia för Lennart. Det var bara vi två. Tyckte först att det var superlyxigt, men oh my som han körde med oss. Vet inte vem som var tröttast efteråt, jag eller Ratzia.. ;)

På ena långsidan hade han byggt upp ett räcke med 15,5 meter fram till en kub och sedan 15,5 meter fram till ett till räcke. Detta fick vi drilla fram och tillbaka! Fyra galoppsprång på varje ställe, och det var inte lätt. Man fick inte komma för stort och för fort in på första, för då var det kört fram till kuben och absolut totalkört till nästa räcke. Inte heller lätta för mycket över kuben, för då blev det för trångt till andra. Några gånger fick jag det trångt på båda ställena, andra gånger kunde jag komma jättefint in och känna att jag fick in mina fyra galoppsprång fint fram till kuben, men sedan över kuben ge efter för mycket så att hon tog större kliv och då fick tångt fram till nästa räcke. Jättesvårt, men några gånger fick vi till det riktigt bra också!

Det är så roligt att träna för Lennart. Inte bara för att han är en bra tränare och har många bra övningar som jag snor med mig hem, utan också för att han berättar så mycket roliga historier från då och nu som han varit med om. Man får alltid skratta lite!

I onsdags gav Lennart mig beröm för att jag har en bra känsla och är duktig att på tävling improvisera. Det tycker han är viktigt, men han påminde mig också om att på träning inte improvisera för mycket, utan då hålla planen för att utvecklas och komma framåt :)

Videolänk: http://play.videofy.me/v/10261386


Igår vräkte regnet ner, så jag longerade både Hedda och Rivica, medan mamma longerade Ratzia och sedan tog Marco på dressyrlektion. Det hade gått rätt så bra. Han hade tydligen kaxat lite i början och sparkat efter spöt, men sedan coolat ner sig. Vänster sida behöver bli starkare!

I morse åkte mamma och jag bort till skogen med Hedda och Marco och mötte upp grannen. Blev en lugn promenad med mest skritt men lite trav. Efteråt åkte mamma och jag på visning av Royal Caribbean's fartyg Serenade of the Seas. Fantastiskt kul! När vi kom hem däremot fick vi hjärtat i halsgropen. Hedda och Rivica spatserar omkring på gårdsplanen!! Ingen aning om hur länge de gått där, men vi hade varit borta några timmar. I vanliga fall brukar vi ha uppe "säkerhetstrådar" fall i fall de skulle komma ur hagen, men just idag hade vi inte satt upp dem då de skulle komma och tömma vår container. Självklart smiter de ur hagen just då! Lovar att det var Rivicas påhitt.. Som tur var så verkade båda hästarna okej.. Puh!

 

Hedda och jag, 130cm på Kungsbackas tävling för några veckor sedan. I denna klass var vi felfria och placerade :) 


Läst 5901 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
05

Galenpannan

Hej! Här är en video på galenpannan Marco som roade sig i hagen i helgen. Eftersom det var så fint väder så öppnade jag upp från hans grushage så att han kunde komma ut på sin lille gräsplätt också. Inte första gången han går på gräset i år, nej det har han gjort flera gånger, men titt som tätt (typ varje dag..) får han sina ryck. Jag höll på att mocka hans hage när galenskaperna började. Eftersom det ändå inte går att hejda honom så tänkte jag att jag lika gärna kunde ta en paus i mockandet och filma honom en stund.

Efter en liten stund kom Rivica och Ratzia upp till staketet från hagen bredvid. De är döbrunstiga och tycker Marco är hur stilig som helst, så de står och kissar och skriker i kör. Marco tycker mest de är jobbiga och som ni ser i filmen så avfyrar han en spark mot deras hage och lyckas träffa en av stolparna som gick rakt av. Ops!

Detta var precis efter att jag hade släppt ut honom efter att jag hade ridit. Fattar inte var han får all energi ifrån? Han borde varit trött så som jag drillar honom i markarbetet ;) Dessutom får han knappt något kraftfoder alls eftersom han blir coco loco. Mamma ville att jag skulle berätta för er att han minsann bet henne i ryggen häromdagen när hon skulle ge honom hans lilla frukost. Han är väl arg för att han får så lite ;)

Videolänk: http://play.videofy.me/v/10245976


Läst 6833 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
04

Fina Heddis

Hej! Igår på förmiddagen red mamma, Fredrik och jag i paddocken tillsammans. Jag red Marco, mamma Ratzia och Fredrik red Rivica. Var några veckor sedan Fredrik red nu och igår skulle han inviga sina nya ridstövlar som han hade fyndat på blocket för typ 200kr. Dessvärre fick han bara på sig den ena!! Får prova med en nylonstrumpa i så kanske den andra glider på också. Han fick helt enkelt rida i sina vanliga skor, men det gick bra det också. Han travade över bommar på marken och travade över en kub några gånger också. Testade lite galopp också, men han tycker det är äckligare att galoppera på Rivica eftersom hon har mycket större galopp och bara älgar iväg. På Hedda känner han sig mer bekväm :)

När vi hade ridit färdigt blev det pannkakslunch och sedan gjorde jag i ordning Hedda så susade vi ner till Falkenberg igen. Hoppade en 130cm igår igen, den här gången bedömning A1:A. Ni vet, först grundomgång och sedan omhoppning för de felfria när alla hoppat grunden. Grundomgången bestod av 11 hinder, 13 språng (en trekombination med). En riktigt rolig bana tyckte jag med många svängar och hindren kom som på ett spår. Allt bara flöt!

Hedda kändes fin på framhoppningen. Inne på banan hoppade hon super, men hade tyvärr ner hinder 4, ett räcke. Kom bra och med bra tryck, men tyvärr var hon i den och den föll. Eftersom det hade varit otroligt mycket fel under helgen i Falkenberg (förmodligen för att det var första ute för många och allra första på gräs) så misstänkte jag att det skulle vara det även i denna sista 130-klass. Så vi höll ett bra tempo och tog inga onödigt långa vägar. Detta visade sig vara ett bra beslut. Det blev nämligen bara fyra stycken till omhoppning och Hedda var överlägset snabbast i grunden så vi blev 5:a (det var sex placerade). Det var verkligen roligt för jag tycker hon var så värd en placering efter den fina rundan :) Vi fick bra distanser till alla hinder och allting bara flöt på så himla bra. Galopperade på ner till sista hindret och kom stort, men hon bara klippte av :)

Ta en titt på rundan nedan. Rolig bana! Visst ser Hedda fin ut? :)

 
Videolänk: http://play.videofy.me/v/10247748
Finns ingen som Hedda <3 Kan man inte bara uppfinna något läkemedel eller liknande så hästar kan få bli lika gamla som oss människor? Vet inte vad jag skulle göra utan henne. Men nu ska vi inte tänka på det, hoppas hon får leva många år till :) Mitt hjärta!


Läst 6692 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
02

Gräspremiär

Hej! I morse gick jag upp till paddocken och byggde upp en studs på fem hinder och la ut två galoppbommar. Mamma red Rivica och jag red Marco. Värmde upp och travade och galopperade över bommarna på marken. Tog oss sedan an den lille studsen som vi hoppade åt båda håll och åt både höger och vänster. Hade gjort den något kort så de verkligen skulle få tänka och vara kvicka i benen. Inga problem för Marco som är duktig på det där med studshoppning :) Han studsade upp och ner genom studsen utan problem varje gång. Rivica var också jätteduktig och det var bara en gång i början som hon rev ner en kub. Bra för henne att få träna upp sin kvickhet!

 

Så här såg det ut idag

Efteråt tog jag upp Ratzia. Hon var skitjobbig i början och bara körde upp huvudet i luften och rusade fram. Fick bli arg på henne och rida ihop henne ordentligt, då gick det mycket bättre och hon väntade fram till hindren. Värsta jag vet när man rider an och hästen kör upp huvudet och drar iväg. Distansen försvinner och sprången blir sämre. Glad att hon skärpte till sig i alla fall och lugnade sig :)

Efteråt åkte mamma och hämtade vår kompis Lindas transport. Vår egna gick nämligen ena hjullagret sönder på igår, och idag var det dags för tävling! Fick lite smått panik, men snälla Linda lånade ut sin. Tusen tack!

Idag var det dags för Heddas utepremiär, som även gick på gräs, i Falkenberg. Älskar att hoppa på gräs med henne! Vi startade 130cm som var bedömning A:0+A:0. Hedda hoppade fint, men vi rev tyvärr uthoppet ur kombinationen i grunden. Det var en rätt lång galoppsträcka dit, sluttade nedåt och med räcke in och oxer ut. Skulle satt tillbaka henne lite tidigare, nu blev det lite för fort och uthoppet revs som sagt. Annars en bra runda som jag är nöjd med :)  Förutom att jag tappade tygeln efter första hindret, haha! Men fångade upp den snabbt och resten flöt på. Tycker att banan var bra och följsam!

Film på Heddas runda idag:

 
Videolänk: http://play.videofy.me/v/10242547

På vägen hem satte jag på Global Champions Tour i mobilen som precis hade startat. Sjukt spännande som vanligt och vilken svår bana det verkade vara! Många fel och inte bara på ett och samma hinder, utan väldigt utspritt. Henke och For Sale gjorde en grym runda och det stod noll fel när han kom i mål, men sedan visade det sig att de fått ett tramp i vattnet. Typiskt!! Klockren runda annars. 

Sist ut i andra omgången var mina två favoriter. Först Meredith med Fendi och sedan Luciana och Winning Mood. Båda med noll fel med sig. Hade hoppats på att få se en omhoppning mellan dem, men tyvärr åkte c-hindret i backen för Meredith. Luciana sist ut var tvungen att sätta nollan och inom tiden för att segra, och så snyggt hon gjorde det! Väl värdig vinnare och Winning Mood hoppade fantastiskt som vanligt! :) 


Läst 6499 ggr Kommentarer Kommentera

MAJ
01

1 Maj

Hej! Kom precis in från stallet. Har longerat Hedda. Fick bara jogga runt och även galoppera lite lugnt. Igår var jag med henne i galoppbacken och intervalltränade. När vi hade skrittat fram tog vi två gånger upp i trav. Sedan tog vi tre gånger upp i "normal" utomhusgalopp och sedan två gånger där hon verkligen fick sträcka ut och sänka sig. Wrom wrom! Efter det blev det en gång upp i trav, och sedan avslutade vi med två gånger upp i lugn galopp innan vi skrittade av. Totalt tre gånger upp i trav och sju i galopp i olika tempon. Gött jobbat :)Heddis igår :)Vilar lite i hagen :)Färgade håret ljuslila på jobbet i onsdags kväll :) 

Nu ska jag åka och jobba hela dagen, sedan rider jag Marco ikväll om inte mamma tömkör honom under dagen. Är ju många som har lyxen att vara lediga idag :)


Läst 6884 ggr Kommentarer KommenteraSaras vardag

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggenMest lästa


Arkiv