Saras vardag
OKT
31
2015

Hej och Happy Halloween! Efter två intensiva träningsdagar i Falkenberg tänkte jag Marco skulle få ta det lite lugnare onsdag till fredag. Det tänkte han också, och drog av sig en sko, utifall jag hade tänkt ut och konditionsträna i skogen. Han är clever, den hästen. Hovis hade inte tid förrän idag att slå på den, så det har blivit paddocken i några dagar nu. I torsdags fick han vila helt. Då kom Vivi (http://careofewards.se) hit och gav honom Biolight och massage. Han njöt till max! Vivi tyckte att han kändes fin och speciellt i ryggen. Lite träningsvärk i kroppen bara, men inte så konstigt :) Vivi är så himla bra och jag är så glad att hon började behandla våra hästar med Biolight för några år sedan. Henne och hovis kan jag fråga allt när det kommer till hästar.Gottar sig :)

Igår tog jag upp Marco i paddocken på morgonen och longerade honom med Equibandet en stund. Använde bara bandet under magen. Höll oss till skritt och trav och gjorde lite tempoväxlingar i traven och övergångar mellan skritt och trav. Har slutat låta honom galoppera när jag longerar eller tömkör. Slutar alltid med att han flippar och visar sina akrobatiska konster och efter det kommer han inte ner i varv. Så onödigt.. Bättre att ta det lugnt och fint och sedan jobba på i galoppen uppsuttet.

På kvällen efter jobbet red jag Heddisen i paddocken. Slutade klockan fyra och skyndade mig hem, bytte om och ut till stallet. Kolsvart när vi började rida :( Önskar mig verkligen en manege (tomten?!?), men får vara glad att man har belysning i paddocken i alla fall. La ut två bommar på övre volten med två galoppsprång mellan och två kuber på ca 70cm på andra volten, också med två galoppsprång mellan, precis som på träningen för Jacob i tisdags. Gillade den övningen. 

Hedda var lugn och sansad och galopperade över bommarna och hoppade över kuberna i lugn och fin galopp, huvudet framåt, neråt. Formade sig fint!Mitt allt :)

Idag på morgonen tog jag mig an bommarna på marken med Marco också. Skippade kuberna. Började först och främst med att tänka på det Jacob sagt på träningarna. Få honom att bjuda ärligt fram och göra tempoväxlingar, få honom att sätta under sig i samlingarna. Upplever att det går lättare i galoppen än traven. Jobbade även vidare med öppnor och slutor. Tycker att öppnorna går fint i båda varv och även om det blir lite väl mycket tvärning ibland så travar han på bra. Slutorna går lite trögare, så får jobba mer på dem. 

I galoppen blev det mycket tempoväxlingar och det kändes som sagt bättre än i traven. Kunde galoppera över bommarna med bra rytm och forma honom.

Jobbade 10-18 idag, så mamma var snäll och åkte med honom till hovis och fick på skon, så imorgon är det intervallträning i backen som gäller!

Mamma har förresten dessutom varit snäll och mockat och fyllt på vatten för mig idag. Tog även Hedda på en skogstur :) Som tack bjöd Fredrik och jag på middag ikväll. Det blev pumpapaj med getost och till efterrätt bjöd jag först på en dessertsmoothie med vanilj och choklad. Sedan nybakade pumpa- och ingefäramuffins. Smaskens! Pumpatema är väl ett måste den här helgen.

Nu måste jag sova så jag orkar upp och åka bort till skogen imorgon bitti innan jobbet. 10-18 imorgon igen!


Läst 13794 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! I måndags morse åkte jag ner till Falkenberg med Marco för att spendera måndagen och tisdagen där med de som kom med i Hallands Talangutveckling. Vi var både hoppryttare, dressyrryttare och en fälttävlansryttare. Vi som tävlar i hoppning fick träna för Jacob Hellström båda dagarna. Jag har tränat för Jacob förr, i början när jag red stor häst. Har alltid tyckt att hans träningar varit roliga och att han är positiv. När han ger kritik så säger han det alltid på ett bra sätt och peppar en till att göra rätt.

I måndags började hopplektionen med markarbete, vilket är något jag behöver hjälp med, speciellt med Marco. Tog ju en hel del hjälp av Thomas Fasteus, vilket var kanon, men sedan rann det lite ut i sanden. Ska försöka komma igång med det igen. I vilket fall som helst så var Jacob inne på samma spår som både Thomas, Ewa och Lennart har varit. Få Marco mer framåt, ta för sig och inte krulla ihop sig och korta ihop galoppen. Det blir gärna mer upp än fram. Jag fick trava på honom ordentligt och försöka få honom att länga steget och bjuda ärligt framåt. Han har ju en tendens till att symaskinstrava, och eftersom han kan vara lite busig och spänd så blir det inte att jag vågar klämma på fram, men nu är det ändring på det.

Vi jobbade till en början en hel del med att trava över bommar på serpentiner över medellinjen. Forma hästarna och få dem att sätta under sig. Gick sedan över till galopp och travbommarna blev till små hinder med bom framför och bakom. Hoppade sedan några enkelhinder ur sväng och på böjt spår. Viktigt för Marco att följa med och forma sig, galoppera fram i svängarna och inte bli för kort. Jag tycker att det gick helt okej och både Marco och jag kämpade på. Det var väldigt intensivt och Marco var genomsvett efteråt. 

På kvällen efter träningen var det clinic med Eamon Hickey. Jag har aldrig sett honom live innan, så det var väldigt kul. Han var otroligt skicklig!! Efter en timma satt han upp i sadeln på en 2,5-åring som knappt var hanterad innan (vad jag förstod det som). Fantastiskt! Blev himla sugen på att köpa en oinriden häst nu :) Jag har ju ridit in både Rivica och Maui, men hade gjort på ett annat sätt efter den här clinicen. Hoppas allt går som det ska när jag ska betäcka Hedda, så får jag en chans om några år att använda det jag fick lära mig från detta.

På tisdag förmiddag var det dags för hoppning igen. Funderade allvarligt på om Marco skulle palla. När jag skulle göra i ordning honom låg han ner i boxen och sov, stackaren. Var nog trött efter måndagen :) Men när vi sedan hoppade var han pigg och framåt igen. Kändes att han var lite mör i kroppen, men är glad att han kämpade på och inte tjurade ihop och tackade för sig. I början blev jag dock lite orolig. Skulle börja med markarbete igen. Tänkte att nu jäklar ska jag trava på framåt och visa att jag lyssnat och tagit till mig av det som sades igår. Blev istället haikontaikon och Marco kändes överrumplad över min plötsliga förändring. Det blev obalanserat, orytmiskt och det kändes som att han ville fatta galopp i varje steg, men han gjorde det inte eftersom jag inte givit hjälpen. Backade bandet och travade lugnare, försiktigare och mer "som vanligt". Inser att jag inte bara kan byta från ett ridsätt till ett annat på två röda, utan det får gå sakta men säkert. Huvudsaken är att jag tänker på detta och pressar lite i taget.

Jobbade en del med att hoppa på volt. Två räcken med två galoppsprång mellan, cirka 9,5 meter. Började med att det bara var som bommar på marken, sedan kryss och till sist räcken som höjdes successivt. Hade även en trekombination med räcke, två galoppsprång, räcke, två galoppsprång, oxer. Hade även några enkelhinder. Satte ihop till en bana och hoppade lite högre än på måndagen. Tycker att det gick bättre på tisdagen, även om både han och jag var lite möra. Ska bygga upp hinder på volt hemma och träna vidare med, för det var inte det enklaste!

Jacob tyckte att Marco hade en fin stam och att det därifrån kom många svårklasshästar. Han fick väl inget beröm för sin hoppteknik direkt, men det sades inget dåligt heller, så antar att den är helt okej men inte mer.

 

Tröttisen

På eftermiddagen igår var det dags för första mentala träningen. Hade verkligen sett fram emot det, då jag behöver stor hjälp med det. Många tycker att jag verkar så cool och lugn på tävling, men så är det inte. Jag är ofta väldigt nervös och fokuserar mer på vad som kan gå dåligt än vad som kan gå bra. Jag behöver tro mer på mig själv när det kommer till tävling. Behöver även hjälp med hur jag ska sätta mål, delmål, hur jag ska gå tillväga för att nå dem osv. Just mål pratade vi en del om igår. Det var jättesvårt att prata om högt tycker jag, och jag har liksom inte direkt funderat på mål och sådant innan, så det var som sagt svårt. Många andra verkade ha planen klar, men själv var jag som ett frågetecken. Jag vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig av det hela, men jag trodde att jag skulle gå ut från det där rummet och känna mig fylld av självförtroende, men istället kände jag mig förvirrad och kass. Nåja, det blir nog bättre. Har redan börjat fila på mål och delmål och hur jag ska göra.Efter gårdagens hoppning för JacobHär ser man bland annat hindren på volt


En liten uppdatering om tummen också. Som ni förstår så har jag kunnat rida ändå. Jag har haft den lindad, smörjt med Voltaren och tagit Alvedon. Den har värkt, men skönt var att jag kunde rida som vanligt :) Det är egentligen bara allt runt omkring som varit lite jobbigt, typ sadla, tränsa, knäppa remmar m.m., men det har gått bra, bara tagit lite längre tid än vanligt :) En sak jag dock INTE kan göra, som inte har med hästar att göra men med mitt arbete, är att ta hål i öronen med vänster hand. Tycker det är superkul med håltagningar, så kände på pistolen när jag kom till jobbet i morse, men nä, det gick bara inte att klicka av. Får pausa till tummen har läkt ordentligt..

Dokumenterar i vanlig ordning:
Läst 13490 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! I morse rullade bilen och släpet mot Falkenberg med Ratzia där bak och mamma som coach och supporter. Var några veckor sedan Ratzia tävlade, så det var kul att åka iväg med henne igen. Var anmälda till 110cm och 120cm idag, både bedömning A:0+A:0 med två faser.

Gick banan när vi kom fram, och det såg bra ut. I omhoppningen kunde man både gasa på och göra några svängar. Tänkte att om vi kom till omhoppning skulle vi gå innanför på ett ställe.

Ratzia kändes fin när jag red fram. Gjorde en del övergångar med henne ute i paddocken innan vi gick in på framhoppningen. Checkade så både gas och broms var i ordning. Hoppade sedan fint inne på framhoppningen. Inne på banan var hon lite småtittig när vi red runt när ryttaren innan hoppade, men slappnade av snabbt och när det var vår tur var det inga konstigheter. Hon hoppade fint och var felfri i både grund och omhoppning, inte i en bom. Fick till svängen som jag hade planerat att göra och på resten gasade vi på så gott det gick. På sista hindret såg jag när vi vände upp att vi låg lite tokigt, men eftersom det inte var mer än 110 så visste jag att hon skulle klara att ta av längre ifrån än optimalt. Smackade på och hon svarade fram fint och flög över. Vi slutade 5:a i klassen :D 

Efteråt blev det inte lång vila för henne innan det var dags för 120cm. Startade i början, så fick ta ut henne innan jag gick banan. Banan var bra, men en del böjda spår och sådant som för Ratzia kan vara lite knixigt. Tänkte den här gången att vi skulle försöka få till en felfri ritt, och om vi skulle komma till omhoppning bara rida runt. Det var sjätte starten på 120cm och än så länge har nollan inte suttit, även om den känts nära några gånger.

Ratzia kändes fin på framhoppningen den här gången också, något mattare dock så klart. Inne på banan började det lite kaos. Bakom första hindret var en liten solkatt. Anade att hon skulle vara lite tittig på den, och jajjemen, det var hon. Eftersom jag var förberedd på detta så höll jag om mycket med benen på ettan, och hon hoppade ett högt, krokigt språng. Jag lyckades på något sätt dra ner tummen rätt i manen, svinhårt. Gjorde så satans ont, men var bara att fortsätta! Efter det flöt hon på fint och hoppade med lätthet genom grundens bana och böjda spår! Kändes super! Var felfria i grunden och i omhoppningen försökte jag bara hålla bra tempo, men inte ta några korta vägar. Kom i stor galopp mot en oxer som jag var tvungen att bromsa upp ordentligt på, och där var hon riktigt kvick och kom tillbaka. Det blev dubbelt felfritt även i denna klass. Äntligen kom första nollan i 120cm :D Till på köpet blev vi 6:a av 12 placerade! Det trodde jag aldrig, vilken bonus!Två fina placeringarDuktig Ratzia :) Ska nog klippa till nästa tävling :)

Här är båda filmerna i en och samma video :)

Videolänk Ratzia 110+120 http://play.videofy.me/v/10867383 


Och sedan var det ju den där tummen också.. När jag kom ut från banan efter 120cm ville jag nästan gråta, så ont gjorde det. Har väl inte brutit den, men fått en så ordentlig smäll. Gör i alla fall fortfarande förbaskat ont och kan inte böja på den. Har svullnat upp och när jag tog av mig handsken var det blod under nageln och nu har det på andra sidan börjat bli blått, så måste smällt till och mosat den med andra handen samtidigt. Vet inte riktigt hur det gick till där i hoppet, men så typiskt i alla fall. Ska ju iväg med Marco imorgon ner till Falkenberg igen på talangutveckling i två dagar. Hoppas verkligen tummen inte kommer vara i vägen när jag ska rida.
Läst 15091 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
23
2015

Hej! Tiden bara rusar iväg. Redan fredag! Veckan har gått superfort.. Marco har fått ta det lite lugnare i veckan. Han har ju inte varit på så många meeting än och sovit borta, så han fick vila måndag och tisdag och har sedan bara gått lite lugnt efter det. Ska ju iväg med honom ner till Falkenberg måndag och tisdag och sova där. Första "mötet" med talangutvecklingen. Det ska bli spännande och roligt! :)

Hedda har också fått ta det lugnt efter Lidköping. Hennes ben är fortfarande svullet och såret har sett lite otäckt ut tycker jag men det börjar bli bättre. Gör rent det noga varje dag, lindar med Back on Track och kör på med Biolighten. Märks att det är något som händer när jag kör sårprogrammet. Först står hon helt stilla, gäspar och slappnar av. Efter en stund rycker det lite i benet/hasen. Tror helt klart att Biolight hjälper till att påskynda läkningen av sår. Körde det på Ratzia i somras när hon hade fått någon gren in i benet som hade rivit upp ordentligt. Blev snabbt bättre!

Ratzia hopptränade jag i onsdags för Lennart, och det gick jättebra tycker jag. Tycker att vi på förra träningen gjorde framsteg och i onsdags fortsatte vi på samma sätt. Jag försöker hålla mig så lugn som möjligt och inte söka hinder, utan hela tiden tänka "ett till" och vänta in. Lennart tyckte också det blivit bättre! :) Jag var så nöjd efter lektionen så jag gav honom 10 kr i dricks som han kunde köpa en frukt för ;) Det säger alltid de gamla damerna på salongen när vi får dricks. "Här får du en liten peng så du kan köpa dig en frukt". För söta!

Som vanligt var det fokus på att hitta en bra rytm och känna att hästarna svarade bra både fram och bak. Började hoppa en liten serie med bom, räcke, bom och sedan byggde vi på med två andra räcken med olika vägar. Ibland kort väg, ibland lång väg. Ibland svänga vänster efter hindret, ibland höger. Hade även en långsida med två oxrar. Fem galoppsprång i mellan. Första gången kändes det lite trångt, så fick försöka komma lite kortare in och sedan snabbt räta upp mig för att få plats. Hade även en kombination med två räcken, två galoppsprång i mellan. Satte ihop allt till en liten bana på slutet och jag tycker att Ratzia och jag fick till det fint. Var inte lika "på" och stökig när jag ville få tillbaka henne, utan kunde bromsa upp och ta ett till utan att det blev kaos.

Här nedan är video från träningen. Vad tycker ni? Ser ni någon förbättring eller är det bara jag som känner det? :)

Videolänk http://play.videofy.me/v/10858109


Läst 14286 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
19
2015

Hej! Igår var det ju både Världscuphoppning i Oslo och Volkswagen GP i Billdal, och båda sändes live. Jag älskar att titta på hoppning och ville så klart inte missa detta. Låg i baksätet på vägen hem från Lidköping och började kolla i mobilen på WC-hoppningen. Kom hem, gjorde i ordning hästarna och klev innanför dörren lagom till Volkswagen började. Lite jobbigt att båda hoppningarna höll på samtidigt när man verkligen vill se båda, men som tur är är man ju kvinna och kan koncentrera sig på två saker samtidigt! Hade på Oslo i mobilen och Billdal på mammas iPad.Fullt fokus på hoppning i världsklass

Så himla tråkigt att det inte blev någon svensk kanonrunda i Oslo. När Henke red och hade hoppat över plankoxern (efter trekombinationen) sa jag till mamma "nu kommer han vara felfri, de har klarat alla svårigheter!". En halv sekund senare brakar de rätt in i trippeln.. :( Fy tusan, hoppas det gick bra med Cantinero. 

Kul i alla fall att det gick strålande för fransmännen! Jisses, så bra de var! Och vilken speed Pénélope Leprevost och Flora de Mariposa hade mot sista hindret. Vinna eller försvinna!Morgonmys med Heddis

Heddas ben var förresten mindre svullet i morse när jag lindade av henne Back on Tracken. Tvättade rent såret noga. Vivi på http://careofewards.se kom på eftermiddagen för att hjälpa mamma och Rivica med body balance, och då bad jag henne även titta på Heddas ben med värmekameran och känna på det. Just in case. Jag är alltid så nojig med senor. Benet hade sett fint ut och ingen extra värme. När jag kom hem från jobbet ikväll var benet fortfarande lite svullet, men inte alls så mycket som igår. Försvinner nog snart :) Vivi är så snäll och ska låna ut en BioLight till oss, så kan jag köra den på Heddas sår ett par dagar. Hon är bara bäst! Undra vad man hade gjort utan henne och hovslagaren? Ovärderliga! 

http://play.videofy.me/v/10848942 Marco 120cm

Här ovan är Marcos runda i 120cm igår, där han var dubbelt felfri och blev 5:a! :) Han har verkligen varit fantastisk hela helgen. Hoppat fint och skött sig bra med allt omkring. Att få två boxar långt ifrån varandra var verkligen toppen! Visste inte om det skulle fungera, men det gjorde det. Visst, Marco var orolig och stökig precis när han kom och insåg att Hedda inte följde efter till boxen bredvid, men sedan glömde han bort henne och har kunnat slappna av och fokusera på sig själv. Inga utspel på framridning och framhoppning, veterinärbesiktning utan problem, kunde gå ut och promenera med honom i lugn och ro. Hade han haft Hedda i boxen bredvid hela helgen hade det blivit ett himla liv varje gång de skulle lämna varandra. Går det att lösa så här smidigt på varje meeting så vore det toppen! :D


Läst 13996 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
18
2015

Hej! Då var det färdigtävlat för den här helgen, och både Marco och Hedda har varit så fina :) Som ni vet så blev det fullträff i fredags med vinst och fjärdeplats. Igår gick det lite sämre resultatmässigt, men båda hästarna kändes kanon! Hoppade 130cm, bedömning A:0+A:0 med båda. Hade Marco först. Lite lugnare än på fredagen. Detta blev tredje starten på denna höjd och inne på banan kändes han fin. Det blev två nedslag på två räcken. Båda kom vi lite nära på, men i övrigt kändes han jättebra och gjorde många fina språng. Även om han varit felfri i de två tidigare starterna (Gäsene & Trollhättan), så kändes det ändå lättare den här gången, vilket kändes skönt. Hoppas vi blir varma i kläderna snabbt på 130cm :)http://play.videofy.me/v/10846537 Marco 130cm


På slutet startade jag supertaggad Hedda! Hon gjorde verkligen en klockren grundomgång 130cm, där var hon såå fin! Började sedan fint på de två första i omhoppningen men på nästa, en oxer, blev hon för platt och rev frambommen. Hoppade sedan fint på räcket efter men på sista, kombinationen, petade hon tyvärr både inhopp och uthopp. Riktigt synd, men ibland blir hon ju för ivrig :) I vilket fall som helst så var hon underbar banan igenom och hennes hoppglädje var som vanligt på topp! :)

Titta på videon nedan på Hedda och lyssna. Pappa och Fredrik berättade att det hade stått två kvinnor bredvid och hejat på när vi red. De lät riktigt uppgivna när vi rev, haha :D Mamma undrade om det var några jag kände som hade tittat, men det tror jag inte.

http://play.videofy.me/v/10846874 Hedda 130cm


Idag startade jag Marco i dagens första klass, 120cm, bedömning A:0+A:0. Var sugen på att ändra och hoppa 130cm idag igen, men beslutade att hålla mig till planen. Även om han som sagt hoppade fint igår och inte verkade tycka det var för kämpigt så kan det ändå vara bra att gå ner ett snäpp och få det att kännas (förhoppningsvis) väldigt enkelt.

Han var kanonladdad och kändes fin på framhoppningen. Inne på banan hoppade han riktigt fint och var felfri i grunden. I omhoppningen hade jag spanat in de snävaste vägarna och tänkte att kommer vi till omhoppning så testar jag dem. Marco var helt och hållet med på noterna och svängde jättefint! Red inte så snabbt utan fokuserade idag på att istället gå innanför överallt. Har inte vågat göra det så mycket innan, utan mest gasat på.

Det blev dubbelt felfritt och Marco avslutade detta meeting med att komma 5:a! Super! :DSkulle sedan hoppa Hedda i 130cm, men när vi kom ut till stallet på morgonen så var hon svullen i höger bak. Runt såret som hon drog på sig i fredags och en bit under. Har inte varit svullen alls varken fredag eller lördag, men i morse hade det svullnat upp. Även om man är ute och går med hästarna så blir det mycket stå i box på meeting, så kan säkert ha med det att göra. Hon är ju van att vara ute mycket och röra på sig. Gick och pratade med veterinären och han sa att jag kunde komma och visa henne. Skrittade henne en bra stund innan. När veterinären tittade på det sa han att det inte såg farligt ut och att jag kunde starta om jag ville, men visst var det svullet! Jag sa att jag inte vill chansa, utan hellre få lapp om startförbud, vilket han tyckte var klokt. Bättre att ge det några dagar och låta henne vara ute och skritta mycket, samt hålla rent såret noga. Får hoppas det lägger sig snabbt. Tråkigt, men som sagt, aldrig chansa! :)

När vi kom hem idag släppte jag ut båda i hagen och Hedda for omkring, glad i hågen, så hon verkar inte ha ont, och hon rör sig normalt.

Förresten så tog jag en bild idag med bloggkollegan Jens :D En sann förebild!
Och så fick Marco och jag vara med på Lidköpingsnytt.nu :D


Läst 13157 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
16
2015

Hej! Idag blev det full pott på tävlingen, vilket var superkul! :D

Vi gick upp klockan fem i morse, Fredrik, pappa och jag. Käkade frukost, kollade sista packningen, gjorde i ordning hästarna, mockade osv innan vi åkte. Jag hade skrivit till arrangören och bett om att få boxarna så långt ifrån varandra som möjligt, för att slippa en massa skrik och stök (från Marcos sida) varje gång man ska ta ut en av hästarna. De tog mig på orden och Marco fick boxen längst upp i hörnet i ena stallet och Hedda fick boxen längst ned i hörnet i andra stallet. Perfekt! Tack! :)

Lastade ur Marco först och tog honom till sin box. Han var till en början så klart helvild och undrade vart Hedda hade tagit vägen. Dessutom hade Jens Fredricsson en hingst i boxen bakom Marco, så då blev det ännu mer liv i luckan då de muckade lite med varandra och Marco drog iväg några ordentliga sparkar i väggen mot den hästen. Gav honom hö och hoppades att han snart skulle lugna sig, vilket han gjorde :) Hedda brydde sig inte det minsta utan gick snällt in i sin box och började äta sitt hö. Var nog glad att få lite lugn och ro ;) Dock hade stackaren lyckats skrapa sig en bit på hasen i transporten, trots höga transportskydd, så hon blödde lite. Skulle ju ändå bort och besiktiga, så bad veterinären kika på det. Han tyckte det såg bra ut och inte skulle vara någon fara, och han såg ju inte heller något när hon sprang. Fick bara order om att tvätta och hålla rent det ordentligt med bara vatten, inget annat.

Gjorde i ordning Hedda och började rida fram. Både hon och Marco skulle gå 120cm, bedömning A:0+A:0 med totalfel. Fanns inte mycket man kunde göra i omhoppningen mer än att gasa på. Hedda var riktigt taggad och hoppade fint! Var felfria i grunden och i omhoppningen lät jag henne gasa på mellan hindren. Startade som nummer 11 och susade i mål felfritt och med fyra sekunders marginal till den som låg tvåa. Hade ju ingen aning om hur långt det skulle räcka, men tyckte att vi red riktigt fort! Det slutade med att vi segrade!!! JIPPIE! :D

Heddas runda 120cm http://play.videofy.me/v/10843463

Hade gott om tid efter Heddas runda att göra i ordning Marco. Hade inte besiktigat honom än, för ville att han skulle få lugna ner sig i boxen först. Är ju alltid läskigt att gå iväg med honom för hand, då han kan explodera. Vill hellre ha flygande besiktning, ofta har man mer kontroll på galenpannorna när man sitter på. Satte i alla fall på longerlinan och gav mig iväg med hopp om att komma tillbaka till boxen levande. Marco var superlugn! Hade helt glömt bort Hedda och sprang så fint framför veterinären och skrittade sakta tillbaka till boxen. Puuuuuh!

Gjorde i ordning honom för att rida fram. Inget gnägg efter Hedda eller tecken på att han kände någon häst, men oj vad han var laddad! Var jättesvårt att hoppa fram då han galopperade mer upp än fram, men han hoppade fint och jag försökte få honom framåt lugnt så gott det gick.

Inne på banan var det lite lättare när vi väl kommit igång. Marco hoppade fint han också, och vi var felfria i grunden. Eftersom jag visste att jag hade säkrat en placering med Hedda så tänkte jag att jag lika gärna kunde gå all in med honom och rida så fort det gick. Svängde så snävt jag kunde med honom och gasade på mellan hindren. Marco var med på noterna och var felfri i omhoppningen också och blev fyra!! Helt sinnes! Han börjar bli snabb han också nu! Det var drygt 70 starter i klassen :D

Så idag blev det som sagt full pott. Blir svårt att toppa imorgon, men hoppas hästarna känns lika fina och taggade :D

Marcos runda 120cm http://play.videofy.me/v/10843468Marco fick hämta rosetterna :)Fick fina blommor :DPappa och Fredrik är med och coachar! :)Tacksam!


Läst 13421 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
15
2015

Hej! Tisdag och onsdag har jag ägnat åt att klippa Hedda och Marco. Hedda blev som en nallebjörn över en natt kändes det som. Hon är så fluffig och go' med sin päls, men kände att jag var tvungen att klippa henne nu. Inte så trevligt med lång och tjock päls som blir svettig och dan. Hedda är snäll att klippa, förutom längst ner vid virveln. Där tycker hon det är obehagligt och står och rycker och lyfter på bakbenen. Där blir det med andra ord aldrig helt hundra, men skit samma. Det får duga som det är :)

Marco, som är en riktigt busig häst som hittar på rackartyg mest hela tiden, han däremot är som en liten lammunge när jag klipper. Står helt stilla hela tiden och jag kan köra på för fullt utan att han rycker minsta lilla. Något han är snäll med alltså ;) Igår red jag honom på morgonen och klippte honom på eftermiddagen. Efteråt släppte jag ut honom i hagen och han gick helt bananas. Så yster! Fångade en liten stegring.
http://play.videofy.me/v/10840236


Idag har jag packat inför tävling. Inviger mitt nya sadelskåp!! :) Har inte haft något innan, men fick nu ett av mamma som hon köpte på Hööks (tack bästa mamma!). Kommer bli smidigt att ha när man åker på meeting eller har daguppstallning. Slippa springa fram och tillbaka mellan boxarna och bilen/transporten.
Snapchat: aamaziingsara

Har förresten gått loss ordentligt på shoppingfronten när det kommer till ridprylar. Ni vet vid det här laget att jag är rätt snål när det kommer till att köpa ridkläder, utrustning m.m. och har inget emot att använda samma gamla grejer år ut och år in. Sedan får jag ibland en snedtändning och lägger löjliga summor på något jag verkligen vill ha (typ min tävlingshjälm, blir tårögd så vacker den är, men också för hur tom plånkan blev). Den här veckan har jag i vilket fall som helst shoppat på både Börjes, Svensk Ridsport och Hööks! Jag har köpt två nya grimmor som Hedda och Marco ska få ha på träning/tävling, nya fram- och bakbensskydd till Marco (eller ja, Hedda kan också få ha dem) att ha på tävling, ett nytt hoppspö, ett skärp, två krubbor att ha med på tävling, en görasnygg långärmad tävlingströja från Pikeur och en fårskinnstunnel till sadelgjorden. Tror detta var allt? Galet mycket för att vara mig i alla fall, men oj vad kul med lite nytt :D


Läst 15285 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Igår förmiddag var vi iväg till Billdal igen. Då skulle både Marco och Hedda gå 125cm, bedömning A:0+A:0 två faser. Hoppade Marco först, och han var väldigt på tårna till en början när jag red fram. Inne på banan däremot var han precis som i fredags cool och den här gången tittade han inte på någonting när vi red runt innan det var vår tur. 

Vi fick ett pet på inhoppet i kombinationen, ett räcke, men annars gjorde han en jättebra runda tycker jag. Kändes nog till och med bättre än i fredags! :) 

Hedda petade ner samma hinder, en liten touch med bak! Sedan rev hon även bakbommen på en oxer, men annars var hon också fin :) Inhoppet på kombinationen som båda hästarna rev var ett hinder som jag såg många få ner, fastän man kom på en bra distans och med bra galopp så var många hästar inte helt uppmärksamma på insprånget. Kika på mina rundor nedan, det är inte mycket varken Hedda eller Marco är i hindret. Men å andra sidan har vi på många andra tävlingar varit i hinder rejält när de istället legat kvar, så nu var det dags med lite otur istället för tur. Det brukar ju jämna ut sig :)
Videolänk Marco 125cm 4 fel http://play.videofy.me/v/10828109

Videolänk Hedda 125cm 8 fel http://play.videofy.me/v/10828621


Idag ska jag jobba, så kunde tyvärr bara tävla fredag och lördag, men väldigt glad att jag kunde vara med då. Jättefina tävlingar, bra arrangerat!

På kvällen igår åkte vi dit igen för att se clinic med Angelica Augustsson, och Pether Markne var med på ett hörn också. Två ryttare red varsin sexåring och Angelica berättade hur hon brukar värma upp sina unghästar och träna dem. Intressant och inspirerande :) Rida rakt fram, balanserat, inte göra för hastiga övergångar m.m. Det var kul att titta och lyssna på!MarkarbeteHoppning
Den här lille sötisen satt jag bredvid :)


Läst 13355 ggr Kommentarer Kommentera
OKT
09
2015

Hej! Idag började Billdal Horse Show :) Jag har velat vara med på den här tävlingen i flera år, men antingen har jag varit bortrest eller haft skadade hästar, så det har aldrig blivit av. I år däremot! Jag hoppade Marco i 120cm i morse och sedan Hedda i 125cm. Båda klasserna var bedömining A:0+A:0 med totalfel.

Tävlingen är jättefin tycker jag. Spektakulär bana, vilket är nyttigt för Marco. Han har aldrig tidigare varit på en sån här "fin" tävling med massor av blommor, skynken, en bil i ena hörnet osv. Det är i så fall Varberg Summer Show som var i somras, men tycker ofta att det blir att titta på när det blir inomhus. Allting är så nära inpå :) Dessutom hade de en VIP-avdelning för ryttare och hästägare, precis som när Fjärås hade tävlingar inne på Åby i somras. Jättetrevligt! Där blir man bjuden på kaffe, te, bullar och annat hembakat. Pappa och jag frossade i godsaker ;)

När jag kom in på banan med Marco red jag runt så att han fick se skynken, bilen, läktaren m.m. Lite tittig var han på kortsidan där VIPen var. Första hindret var mot där, så jag tänkte att nu är det framåt och tryck som gäller. Får inte vara för försiktig och sitta och mesa, då blir det pannkaka. Hellre lite pang på och kanske riva istället. 

Marco svarade på bra inne på banan och när vi började hoppa kändes han inte alls tittig på det runt omkring längre. Skönt! Vi var felfria i både grund och omhoppning och blev 11:a av 20 placerade. Superkul! :D Han var i något hinder i omhoppningen där han blev lite flack, men annars tycker jag att det var en bra runda och han hoppade bra. Jag red ju på lite extra i början, men när jag märkte att han var cool kunde jag sitta tillbaka och köra på som vanligt :)Lite trött Marco efter hoppningen :)Jippie :D


Här är Marcos runda 120cm http://play.videofy.me/v/10826505 


Efteråt åkte vi hem och släppte ut Marco i hagen och tog in Hedda. Gjorde i ordning henne och susade tillbaka till tävlingarna. Skönt när man bor nära :) 

Hedda gick 125cm idag. Kändes väldigt fin och hoppade bra inne på banan, tyvärr rev vi näst sista i omhoppningen. Attans! När jag vände upp såg jag att vi låg mittemellan och det skulle bli för stort att trycka på, så fick hålla kvar, men då kom vi tyvärr för nära. Nåja, i övrigt tycker jag hon gjorde en toppenrunda och hoppade jättefint :) 

Båda banorna idag var väldigt bra och följsamma. Banbyggare är Jonas Holmberg.

Heddas runda 125cm idag: http://play.videofy.me/v/10826525 
VIP-läktaren, som Marco var lite skraj för innan vi började hoppa!Banan!Pappa tar sig en kaffe :)Supergod kladdis!


Idag fick jag förresten mail från Talangutvecklingen med info om de två träningsdagarna vi ska ha i slutet på oktober. Blir nog jättebra! Berättar mer om det senare :)


Läst 14188 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Mest lästa

ArkivAnsvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.