Saras vardag
OKT
08
2015

Hej! Igår körde jag en dubbelträning för Lennart. Först med Ratzia och sedan med Marco i gruppen efteråt. Hårdträning! :)

Ratzia gick mycket bättre än förra träningen för Lennart. Igår var jag verkligen supertaggad att få till det! Vill så klart alltid att det ska gå bra, men igår var jag extra noga! Började med att hoppa runt på en volt på en liten studs. Det hade vi förra träningen också, och då var det verkligen katastrof för oss runt på volten. Igår var det såå mycket bättre! Kul :) Kände mig väldigt nöjd med henne, och Lennart tyckte hon hoppade bra också. Jag däremot måste räta på mig mycket mer! Ratzia lägger gärna hela sin tyngd i min hand och då åker jag fram som en kutryggig liten kärring. Måste räta, räta och räta upp mig mer! 

Dessutom måste jag skaffa hörapparat. Det är faktiskt lite läskigt vad min hörsel har blivit dålig det senaste. Jag har väl alltid varit lite halvkass och ofta ropat "vaaaa?!", men nu är det extremt. Igår när jag hade hoppat sista rundan med Ratzia ropade Lennart flera gånger att jag skulle stanna. Jag fattade ingenting och galopperade vidare till jag själv saktade av för att försöka höra vad sjutton det var han försökte säga (hehe, titta på filmen, lite komiskt är det ändå).
Videolänk Ratzia hoppträning: http://play.videofy.me/v/10823468


Efteråt kom mamma in med Marco i manegen så att jag kunde byta häst. Hade räknat med att det skulle bli ett himla liv när de fick syn på varandra, men hör och häpna, de verkade inte ens känna igen varandra?! De tittade på varandra och sedan var det inte mer med det. Inte en gnägg! Otroligt..

Marco var som vanligt otroligt taggad och på tårna. Lugnade ner sig lite när vi väl började hoppa. Dock som vanligt lite väl på och något ivrig över hindren, men jag tycker att jag själv var mycket lugnare (var väl trött efter att ha hoppat Ratzia ;)). Nej, men som sagt, igår ville jag verkligen få till det mer än vanligt och visa att jag lyssnar och tar till mig av kritiken jag får och försöker bli bättre :) Kändes som att det går framåt!

Videolänk Marco hoppträning: http://play.videofy.me/v/10823467 


Nu ska jag gå och lägga mig och sova. Kom nyss hem från en jättetrevlig tapasmiddag på Bodega i Kungsbacka. Hade trippeldejt! Åt hur många tapasrätter som helst, så hoppas hästarna orkar lyfta imorgon :P


Läst 8619 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
07
2015

Hej! Vilket underbart höstväder det har varit den senaste tiden :) Dock började det blåsa som bara den igår och även idag har det dragit i en del. Igår skulle jag rida Marco i paddocken på morgonen innan jobbet. Hjälp! Han var helstissig och så jäkla på tårna i blåsten. Jag fick hålla i mig hårt flera gånger då han exploderade i luften. Puh..

Hedda red jag i morse innan jobbet, också i paddocken. Lugn som en filbunke, kunde inte bry sig mindre om vindarna. Skuttade över en liten studs på tre hinder som stått uppe ett tag. Lugnt och sansat några gånger åt båda håll :)

Ikväll var jag och hopptränade med både Ratzia och Marco för Lennart, men mer om det imorgon! Nu tänkte jag visa film på Marcos 130cm-runda från Trollhättan, där han var dubbelnolla och blev 5:a!


Videolänk: http://play.videofy.me/v/10798723


Började i bra galopp till ettan, en oxer, och flöt på fint ner till tvåan, ett räcke. Hoppade fint på bägge hindren och gjorde en liten check några galoppsprång innan räcket så han inte skulle bli flack.
Vände från väggen till trean, oxer, fick bra distans, fint språng.
Runt kortsidan och sedan vända upp på kombinationen med räcke två galoppsprång oxer. Något nära på räcket, men hoppade väl. Tryckte på fram till oxern där han också hoppade fint.
Vände upp på långsidan där femman var ett räcke och sexan en oxer. Kom lite lugnt på räcket och fick sedan smacka på ordentligt för att nå fram till oxern, där han svarade fram jättebra och klippte av fint!
Kort väg tillbaka på sjuan, räcke, och sedan böjt spår ner till sista i grunden, nummer åtta ett räcke. Hoppade fint på båda!
Red utanför till första i omhoppningen, nummer nio en oxer. Vände upp och såg att det bara var framåt som gällde, så Marco svarade på framåt bra igen och klippte av.
Böjt spår ner till nummer tio, ett räcke, och sedan tillbaka på en oxer, nummer 11. Hoppade fint på båda!
Galopperade runt och hoppade vattenmatta med räcke igen, nr 12, och sedan galopp ner till nummer 13, ett räcke. Hoppade fint!

Jättekul att han var felfri igen! :D Fantastiskt! Nu har han gjort två 130cm i år, en ute och en inne, och felfri i båda :) Kan hoppas att det fortsätter så här, men riva och ha sig måste man ju också göra ibland, hehe. Kul så länge framgångarna varar i alla fall! :D

Nu ska jag krypa till kojs. Riktigt trött efter dubbelträning för Lennart. Han kör hårt med sina elever, men det lönar sig! :)
  

Lilla Heddisen i stallet häromdagen :) <3


Läst 7279 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
04
2015

Hej! Idag är jag helledig. Ingen tävling, inget jobb, inget planerat. Rätt skönt ändå :) Ska rida Hedda och Marco och fixa stallet, sedan ska jag bara göra precis vad jag känner för. Mamma ska iväg med Ratzia och tävla dressyr. Hoppas det går bra!

Här nedan är Marcos runda från förra helgen i 125cm där han var dubbelnolla och placerad :) 
Videolänk: http://play.videofy.me/v/10798715


Började med ettan, ett räcke, ur sväng. Gillar som sagt inte att börja banan med räcke, har så svårt att komma igång på det. Fick i alla fall en bra distans, men sköt på honom lite väl mycket sista steget. 
Galopp ner till tvåan på kortsidan, hoppade fint. Bra distans och språng på trean, oxer. 
Sedan var det långsidan, fyran en oxer och fem galoppsprång fram till femman, ett räcke. Fick fint språng på oxern! Blev sedan lite platt språng på femman, skulle gjort en liten check mellan hindren.
Hoppade fint på sjuan och åttan, båda hindren var räcke. Sedan var det kombinationen, räcke ett galoppsprång oxer. Hoppade bra!
Sedan började omhoppningen. Galopperade runt ner till nian, en oxer. Hoppade fint! Ner till nummer tio, ett räcke, och sedan vända upp på nummer 11, en oxer. Bra språng på båda!
Runt till hinder 12, oxer, där han hoppar bra, och sedan runt till sista hindret, 13, ett räcke.

Tycker det var en bra runda som flöt på fint :)


Läst 7270 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
02
2015

Hej! I onsdags fick jag ett mail med besked om huruvida jag kom med eller inte till Talangutvecklingen. Jag var ju på intervju för några veckor sedan, som jag skrev om då :) Tyckte det gick bra på intervjun, men man vet aldrig! Visste dessutom att det var många andra duktiga de skulle intervjua bara på den dagen jag var med, sedan hade de dessutom två till intervjutillfällen. 

Blev alldeles pirrig när jag såg mailet! De sa att de skulle höra av sig till alla, även om man inte kommit med, så bara för att jag fick mailet var det ingen garanti för positivt besked. Öppnade den bifogade filen och läste att jag kommit med!!!! :D Jag blev en av åtta hoppryttare! Så roligt! Nu ska jag gå på föreläsningar, träna och bara utvecklas ännu mer (förhoppningsvis)! Första träffen blir i slutet på oktober, kommer få mer info om det nästa vecka :)

Som jag skrev i söndags så fick vi dra av Marcos ena baksko innan starten i 130cm. Det var på den hoven där han opererades i våras, så den hoven har ju en grop in. Tidigare var den gropen rätt högt upp på hoven, men den har nu växt ner så att den kommit till kanten. Hovis hade inte tid förrän i onsdags att sko, så han fick gå utan måndag, tisdag och onsdag förmiddag. Var viktigt att han inte gick i grushage så att det slets på den trasiga delen av hoven. Släppte honom i skogshagen där han fick leva rövare :) Silvertejpade hela hoven runt om och under första dagen, men visste redan från början att det inte var något han skulle behålla ;)Silvertejpad hov! :)Skon på igen! Får hoppas han inte trampar av sig den, blir ju lite svårt att sko nu när gropen har kommit ner, men snart är den borta helt :) Tänk vad fort det gått ändå? Hoven opererades i början på april.

Så här såg hoven ut när de hade opererat.


Läst 10990 ggr Kommentarer KommenteraSaras vardag

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Saras vardag
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggenMest lästa


Arkiv
Aktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 3

– TEMA: Smarta stall
– Reportage: Malin Baryard Johnsson
– Trappan till skänkelvikning

– Bärighet och rakriktning
– Nya sätt att hältutreda hästar
– Så upplever hästen sin värld
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Hitta suget i bettet för jämnare tempo
Lennart Lindelöw svarar
Rytmen är viktigare än avsprångspunkten
Lennart Lindelöw svarar
Hyresgäst som inte flyttar sin häst trots att avtalet löpt ut
Eva Johansson svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.