Saras vardag
NOV
29
2015

Hej! Här kommer Heddas årsresumé :)

Hedda, som jag har haft sedan hon var sju, är nu 16 år. Hon har världens bästa psyke och ett hjärta av guld. Förra året placerade vi oss i 140cm, men i år bestämde jag mig för att hon skulle få trappa ner lite och gå max 130cm. Till våren är tanken att hon ska betäckas.

I år har hon varit bättre än någonsin ute på tävlingsbanorna med mängder av vinster och placeringar! Hon har även varit förskonad från skador :)

Antal starter: 39
Antal poäng: 170 (nr 22 på ekipageranking i Halland, nr 217 på ekipageranking i hela Sverige)
Antal placeringar: 20
Varav vinster: 9!!! (5 i 130, 3 i 120, 1 i 115)

Här kommer ett gäng bilder från 2015 med min underbara rally-Hedda!3:a 130cm i Lidköping130cm på Kungsbackas meeting i våras där vi placerade oss :)4:a i 130cm på Jump in July inne på Åby!130cm i Falkenberg där vi blev 5:a!130cm i Tosseryd, där vi tog första segern i 130cm för i år :D<3130cm på meeting i Gäsene, där vi vann båda 130-klasserna och meetingpriset på 5000kr!!!! :DGäsene igen!Inne på Åby igen, där vi blev 2:a i 130cm, kval till 7-star!Seger i första klassen, 115cm, på Varberg Summer Horse Show :D Galna prispengar, 4000:- i vinst!Den största rosetten vi fått! Tror till och med den är större än Falsterborosetten?! :DSeger i 130cm, årets sista tävling, Trollhättan :D
Seger Winning Round 130cm Gäsene :D
2:a 130cm, kval till 7-Star final! :D
3:a 130cm i Lidköping :D
Seger 130cm i Tosseryd :D
Andra starten i år, 2:a i 130cm :D Det var här mitt stigläder gick sönder i början av omhoppningen och stigbygeln åkte av, haha! Fattade inte vad som hände mer än att något var fel, men körde på till vi var i mål :D


Hedda ger mig så mycket glädje och kärlek. Gnäggar alltid när jag kommer ut till henne. Sådana mysiga, låga, små gnäggningar. Jag hoppas verkligen att hon tar sig när vi betäcker henne och att allt går vägen. Tänk att få ha Hedda och en mini-Hedda! <3


Läst 11024 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Då är det dags för en årsresumé, eftersom årets tävlingar är slut för mig och mina hästar :) Det har varit ett helt fantastiskt år för oss. Det bästa någonsin tror jag? Är verkligen jätteglad för alla framgångar! Jag tänker att jag delar upp det och gör ett inlägg med varje häst, så jag kan lägga in massor av bilder och filmer från året också.

Börjar bara med att i detta inlägg publicera lite siffror: 

Antal starter: 110
Antal poäng: 262
Antal placeringar: 58
Varav vinster: 13I detta fina växthus från IKEA har jag samlat årets rosetter :)58 rosetter. Så himla glad för allihopa! Jag själv har inte tagit någon förstaplats med Ratzia i år, men mamma och Ratzia vann däremot en dressyrklass! Har helt glömt att berätta det! :) Tror nog att mamma och Ratzia varit placerade i alla deras dressyrstarter

Hedda har också fått börja sin vila nu. På måndag bär det av till Karibien. Ska bli skönt, då det regnar något så vansinnigt de senaste dagarna.. Titti kommer bo hos oss och ta hand om hästarna. Hon är för snäll! Även min bästa granne Therese kommer hjälpa till lite. Tur vi har bra vänner, så vi kan resa bort tillsammans hela familjen :)


Läst 10475 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
26
2015

Hej! I tisdags åkte jag ner till Plönninge för att göra fystest och gå på foderföresläsning med talanggruppen. Tog jättelång tid innan vi kom fram då det först var köer ut till motorvägen, sedan en olycka på motorvägen och när vi väl hade svängt av så tog oss GPS:en till fel ställe, haha. Men till sist kom vi fram!

Fystestet började med att vi skulle göra beep-testet. Även kallat idioten. Som ni vet så har jag enormt dålig kondis och jag har ju försökt ut och springa i motionsspåren i Bunketorp, men det är så tråkigt och eftersom jag blir så trött fort blir det ännu tråkigare. Jag får försöka hitta motivationen, för det var pinsamt så dålig jag var. Hängde nog bara med till steg fyra tror jag. Vi ska få resultaten skickade till oss, så berättar exakt hur dålig jag var då ;) 

Efter beep-testet var det dags för lite styrka, och det är jag i alla fall lite bättre på, och tycker helt klart är roligare. Först skulle vi göra så många armhävningar som möjligt på en minut. Inte riktigt som vanliga armhävningar, utan när man hade sänkt sig ner mot golvet skulle man lägga sig helt ner, släppa händerna, sedan trycka i händerna och trycka sig upp igen. Förstår ni? Sedan var det så många benböj (squats) som möjligt på en minut och till sist så många situps som möjligt på en minut. Har som sagt inte fått resultaten än, så vet inte hur många jag lyckades med på varje. Var riktigt jobbigt, men inte lika jobbigt som det där jäkla springandet :P 

Avslutade med ett balanstest där man först skulle stå på höger ben med armarna ut på sidorna och blunda, sedan byta till vänster ben. Att stå så och titta är ju nemas problemas, men att blunda var vingligare!

Efteråt var det dags för foderföreläsning med Sara Almén från Krafft. Vi blev lite sena in på den, så missade lite i början. 

Idag var Vivi (http://www.careofewards.se/) här och behandlade Hedda med BioLight och massage. Tyckte att hon kändes fin :) Jag bad henne även kolla på Marco med värmekameran, eftersom han är dålig i vänster fram sedan i lördags. Vivi kunde inte se att det var någon sena som var skadad, men han var helt klart varmare i det benet, men mer neråt. Tror att det är en vrickning, men har inte varit hos veterinären, så vet så klart inte. Eftersom vi reser bort på måndag så avvaktar jag och låter honom vila. Är han fortfarande inte bra när jag kommer hem så blir det veterinärbesök.

Här nedan är två bilder från värmekameran (klicka för större): 

 

Jag fick en present av Vivi, en burk med MSM! Väldigt lägligt till Marco nu :) Ni kan läsa mer om det här http://www.pegamo.se/index.php?option=com_content&view=article&id=20&Itemid=21 

Ett utdrag från sidan (men gå in och läs, står mycket mer):
MSM och idrottsrelaterade skador
MSM har ett berättigande i vården av och förebyggandet av idrottsrelaterade skador. Sådana skador läker vanligtvis snabbare och mer effektivt med stöd av MSM.
Detta gäller såväl operationsrelaterade sår som stukningar, bristningar och sträckningar. Småskador såsom t ex benhinneinflammationer har inte heller lika lätt att uppstå om man förebyggande tar MSM.
I en dubbelblindstudie utförd i USA konstaterar man att idrottsrelaterade skador hade en större läkningsförmåga (58.3%) jämfört med placebo (33.3%).
Dessutom så hade de patienter som fick MSM 40% färre återbesök under läkningsperioden.MSM (Methylsulfonylmethane) IN THE TREATMENT OF ACUTE ATHLETIC INJURIES

Ska ge honom två mått om dagen nu och även be de som tar hand om hästarna när vi är borta ge honom. Förhoppningsvis hjälper det läkningen :)


Läst 13309 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
23
2015

Hej! Igår var en lugn, ledig dag hemma. Från början skulle vi åkt till Trollhättan även igår med Marco, men nu verkar det som att han har gått och vrickat sig. Han gick jättefint på träningarna i veckan och i fredags red jag ut på honom en runda och då kändes han som vanligt. På lördag förmiddag innan vi skulle till tävlingen red jag också ut en sväng, men då kände jag direkt att det var något som inte stämde. Lördag var första dagen här som det var minusgrader och backen frusit, så gissar att han på morgonen ute i hagen kanske trampat snett där det varit lite knaggligt och vrickat till sig. Han är varken varm eller svullen i något ben. Han har fått gå i liten, platt sjukhage både igår och idag och ikväll ska han till hovis och få nya skor, så då tar han en titt på honom också.

Nästa vecka reser vi bort i två veckor, så då skulle alla hästarna få vintervila, men Marco får sin redan nu då. Hoppas det bara är en lätt vrickning så det går över med lite vila. Hedda rider jag lite lugnt i veckan. Mamma ska starta en sista dressyrstart med Ratzia till helgen, så hon får trimma henne :)

Det var som sagt en lugn dag igår. Mamma och jag red ut en sväng i kylan med Hedda och Ratzia. Efteråt blev det självklart världscuphoppning på TV. Grymma Douglas!! HEJA! Efteråt började jag packa min väska. Har fullspäckat schema i veckan, så kände att det var skönt att få det gjort :)

Här nedan är film på Ratzia och Hedda från i lördags i Trollhättan:Videolänk Ratzia 120cm: http://play.videofy.me/v/10928471
Youtubelänk: https://www.youtube.com/watch?v=UhBzfOn28pc

Videolänk Hedda 130cm: http://play.videofy.me/v/10928493 
Youtubelänk: https://www.youtube.com/watch?v=46N9fwOypzc


Läst 10436 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Ett snabbt inlägg innan jag stupar i säng! Årets sista tävling blev idag i Trollhättan. Hade med mig Ratzia och Hedda. Ratzia gick 120cm och gjorde en jättefin runda med ett nedslag. Inhoppet i kombinationen. Blev inte klar i tid och kom för nära. I övrigt tycker jag som sagt att hon gjorde det jättebra :) Tänk vilket år hon haft, hennes första tävlingsår! Förra året hoppade jag bara några clear-rounder på henne och i år har hon tävlat från 100cm till 120cm med placering på alla höjder. Kul, hon har verkligen utvecklats! Ska göra en årsresumé i vanlig ordning sedan.

Hedda gick 130cm och slog till med SEGER i årets sista start! Bedömning C, där rivningarna omvandlas till fyra sekunders tillägg. Förra året på denna tävling var det också bedömning C i 130cm. Då satsade jag bara på att få till en fin och felfri runda, vilket vi fick. När det var en ryttare kvar låg vi på sista placeringen. Sista ryttaren hade två ner, alltså åtta sekunder tillägg, men gick ändå om oss. Var så besviken, även om jag var nöjd med vår runda! I år var det inget "lugnt o fint" som gällde, utan köra järnet! Hedda är ju så himla snabb, så tänkte att om vi får ett ner kanske vi kan knipa en placering ändå. Hon var supertaggad och gjorde alla snäva svängar, hoppade jättefint! Näst sista hindret, ett räcke, svänger jag lite i luften, så då tappar hon höjd och river. Susar i mål på 53 sekunder blankt. Blir 57 sekunder med tillägget. Tvåan hade 61,78 sekunder, utan tillägg. Shit vad Hedda är rallyräka alltså, och ändå ser det inte så fort ut när vi rider?! Hon är så med på allt jag ber om och det är så lite jag behöver göra för att få henne att svänga och öka. Min vapendragare och bästa vän <3

Fick jättefina blommor (som doftar underbart), segertäcke, premier, rosett & plakett och grillbestick! Haha, ovanligt pris, men de var jättefina och kommer användas väl, så det var kul! :)

Jättekul att avsluta året med seger, och detta tävlingsår har varit helt fantastiskt för mig och hästarna. Ska bli så kul att göra en resumé sedan och se hur många placeringar och vinster det blivit totalt. Tacksam för varenda en! Hästarna har varit så fina och duktiga :)

Tack till Trollhättan för bra tävling, som vanligt! Vi brukar åka på deras tävlingar, i år har vi varit där fyra gånger (och tre av gångerna har vi åkt därifrån med blågul rosett, så ni förstår varför vi återkommer ;)).Jätteglad på prisutdelningen! Skrattar efter att jag sagt till tvåan, Helen Landström, att jag skäms som kommer in och snor vinsten med en rivning. Men som hon sa, det är den bedömningen och då är det snabbast vinner! :)


Läst 10345 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! I måndags kväll var jag nere i Varberg med talanggruppen på föreläsning med veterinären Anette Graf. Pratade om hållbarhet och prestation, vilket var väldigt intressant att lyssna på! Hon berättade bland annat om vilka skador som är de vanligaste, vad som händer när man tränar hårt, om olika muskelfibrer m.m. Hennes tips för att undvika skador är att variera träningen och rida på olika underlag, ge hästarna tid för återhämtning (rek. 72 timmar), korrekt foderstat, bra samarbete med hovslagare (och vet.) samt att tillsammans med tränare ha en tränings- och tävlingsplan :) Det var en riktigt bra kväll tycker jag.

I tisdags var jag på Billdals Ridklubb med Marco för hoppträning för Jacob igen. Eftersom han tävlat två helger på raken och har en tävling kvar så ville jag att vi mest skulle fokusera på markarbetet och bara hoppa lite och inte högt. Vi började värma upp och fick i traven göra öppnor på halva långsidan, sedan trava ut steget, samla ihop och få dem att sätta sig och sedan öppna igen. Jag tycker att Marco kändes fin, lite stissig och spänd i början dock, men det brukar han vara när man åker iväg.. Lugnar ner sig efter en stund. Fick sedan göra samma jobb i galopp.

Kul var att Jacob tyckte det var skillnad på Marco sedan förra träningen för två veckor sedan, och han sa att han märkte att jag lagt ner mycket arbete. Det var roligt att höra!

Travhoppade med bom framför, landade i galopp och hoppade sedan ett räcke med galoppbom framför. Tycker det är sjukt obehagligt med travhoppning. Vill helst blunda och hoppas att det löser sig, haha! I galopp med bommar framför och bakom känns det mycket bättre :) 

Hoppade sedan på en volt en oxer med bom framför och bakom. I vänster varv är det mycket enklare för Marco. I höger blir han gärna rak och när jag försöker böja honom tränger han inåt i volten. Har jobbat en del med det hemma nu det senaste, så även om de första varven var lite stela så blev det mjukare sedan.
Videolänk: http://play.videofy.me/v/10921523


Igår kväll åkte mamma och jag upp till dressyr-Eva för att rida lektion. Jag på Marco och mamma på Ratzia. Tycker att Marco gick riktigt bra! Fick även här försöka få honom att länga ut steget lite och ta lika stöd på båda tyglar. Eva tyckte i början att han i vänster varv gick och la huvudet på sned, så fick jobba mycket med det.

Vi fick rida både öppnor, slutor, skänkelvikningar och förvänd galopp. Superkul! Skänkelvikningarna gör han jättefint och slutorna tycker jag gick bättre än vanligt. Öppnorna tvärar jag för mycket, så måste tänka på det när jag rider själv hemma också, att bara tvära lite, lite. Var en bra lektion och Marco kändes positiv :)


Läst 10787 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
16
2015

Hej! Veckan har gått i ett! Trodde jag hade bloggat, men det måste jag drömt.. I veckan har det varit markarbete, longering, hoppat lite studs och skogen. Blandad kompott :) Igår var det tävling på hemmaplan med Ratzia, Hedda och Marco.

Hoppade 110 & 120 med Ratzia och Marco och Hedda 120. De gick båda två klasser förra helgen och ska gå nästa helg, så en klass tyckte jag räckte den här helgen.

Åkte först ner med Ratzia. 110cm var bedömning A:0+A:0. Två stycken kombinationer i grunden, den första oxer och räcke och den andra tvärtom. Den första stod dessutom kloss an väggen, vilket varit lite jobbigt med Ratzia tidigare då hon varit spänd och inte gillat att hoppa in till väggen. Det senaste har hon känts så bra, så tänkte att med massor av ben så ska det nog gå ändå.

Ratzia kändes fin på framhoppningen. Likaså inne på banan. Något spänd precis i början, men det släppte. Hon hoppade fint med ett ner i grunden. Rev inhoppet i första kombinationen. Tog ner frambommen på oxern med bak. Jag red som sagt på lite extra där. Hellre att hon får ett ner för att det blir lite väl på än att det blir för mesigt och hon smiter ut :) I övrigt riktigt nöjd med rundan, tycker att hon flöt på fint och fick det att stämma på alla linjer!
Videolänk 110cm: http://play.videofy.me/v/10917413

Hade sedan Ratzia i början på 120cm. Den här gången bedömning A:0. Tanken med henne var bara att ha bra galopp och rida utanför överallt. Inte alls tänka på tiden, utan bara försöka få till en bra runda.

Ratzia kändes fin på framhoppningen igen och inne på banan var hon GRYM! Allting stämde perfekt och hon gjorde banne mig en klockren runda. Felfria och nr 16 av totalt 25 placerade :D Sååå kul!

Kolla hennes runda här nedan. Visst är hon fin???
Videolänk 120cm: http://play.videofy.me/v/10917627

Efteråt var det Heddas tur. Med henne var planen att hålla bra tempo och gå innanför överallt. Hon var verkligen med på noterna och gjorde jättefina svängar och galopperade på fint. Vände innanför till sista hindret som vi touchar och river!!! Så jäkla surt!!!! Vi red i mitten av klassen och när vi gick i mål ropar domare Robert Solin att vi hade ridit sju sekunder snabbare än den som låg i ledning just då. Ledartiden kapades allteftersom, men när klassen var slut hade Hedda fortfarande snabbaste tiden. Åh vad retligt, men så är det ibland också, håller inte alltid hela vägen. Hon hoppade i vilket fall som helst fint :)

På slutet var det dags för Marco. Han var rätt tossig och hade svårt att skritta, taktade bara omkring. Hoppade fint inne på framhoppningen. Inne på banan var han också fin. Var i insprånget i andra kombinationen, men den låg kvar. På sista hindret tryckte jag på, ville inte riva igen! Hoppade fint! :) Det blev felfritt och en femteplats i ett startfält på knappt 100 ryttare. Kul :D
Två fina rosetter :)
Foton: @Lexiizzzfoto på Instagram
Två bilder på Hedda och mig i somras när vi vann 120 i Hermanstorp :) 

Filmerna på Heddas och Marcos rundor kommer! :)


Läst 10797 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Idag har jag haft en kaotisk katastroftävlingsdag. Slarvat med maten och haft det hektiskt på tävlingen med tre hästar som haft separationsångest.. Började med att jag bara åt en macka och drack ett glas mjölk till frukost. Dåligt! Fixade utrustning och hästarna och gav oss iväg på tävling klockan 11. Skulle hoppa Marco, Hedda och Ratzia i 120cm och sedan Hedda och Marco även i 130cm. Var inte så många starter, så fick det rätt tight, men tack vare att både mamma och Fredrik var med så löste det sig ändå rätt bra.

Hade Marco först i 120cm. Värmde upp honom och eftersom jag var först ville jag ha hoppat fram honom innan jag skulle gå banan, så att jag sedan bara kunde sitta upp, ta lite galopp och hoppa ett räcke innan det var dags att gå in på banan. Blev väldigt stressigt då de plötsligt skickade ut alla från framhoppningen för att de skulle harva i 10 minuter..

Marco kändes ganska fin. Lite nervig, men det var förmodligen min stress som smittade av sig. På banan var det bedömning A:0+A:0 två faser. Var felfria i grunden och i omhoppningen rev vi retligt nog sista hindret. Dock var det bara sex dubbelnollor (och jättemånga ute/utg), så Marco och jag blev ändå placerade 7:a av 10 placerade :) 

Efteråt var det snabbt upp på Hedda, som Fredrik och mamma hade gjort i ordning. Viftade jättemycket med svansen när jag började rida fram och gick och ryckte med rumpan. Misstänkte att hon hade fått en älglus på sig, och jajjemen, när jag stannade henne och kände över rumpan så fick jag fatt i en.

Hedda var pigg och glad som vanligt, men idag var inte hennes dag. I 120cm blev det två rivningar i grunden. Inte mycket att säga om det.

Snabbt bort och byta till Ratzia. Då blev det kaos. Fredrik håller Ratzia som jag försöker sadla, samtidigt som hon dansar runt och spänner upp sig. Mamma ska lasta in Hedda i transporten bredvid Marco. När Hedda har klivit på gör Marco en fet bakutspark i transporten så att dörren flyger upp och han kastar sig bakåt! Grimman går sönder som tur är, och min klubbkompis Michelle kommer och hjälper oss med allt. Vilken pärs.. Varför kan inte mina hästar bara stå lugnt och fint i transporten när de blir ensamma? Eller överhuvudtaget? Den här gången var ju faktiskt alla tre där.

Lyckas komma iväg till framhoppningen med Ratzia och försöker ta några djupa andetag. Magen skriker och munnen törstar, men det går inte att tänka på, för det är snart dags att gå in på banan igen. Detta var första gången som Ratzia gick in i 120cm direkt. Hon hoppade kanonfint och var försiktig, men in i kombinationen hittar jag inget bra läge och kommer för nära. River inhoppet och smiter ut på sidan på uthoppet. Kommer igen och har bättre galopp, då hoppar hon jättefint. 13 fel totalt då vi fick tidsfel också, men hennes runda är nog ändå den jag var mest nöjd med idag. Hon hoppade försiktigt och älgade inte iväg!

Sedan var det att sitta upp på Hedda igen, som var först i 130cm. Fredrik sprang och köpte en macka och en festis. Tog ett bett och några klunkar, men fasen, eftersom jag redan hade slarvat och det hade gått så många timmar sedan frukost så var jag inte ens hungrig längre och fick inte ner mer. Ska aldrig mer slarva så! Man måste äta ordentligt och ha energi för att kunna ha fullt fokus. Hela dagen blev istället helt dimmig.

130cm var bedömning Ackumulator med Joker. Som sagt, inte Heddas dag idag och det blev tre rivningar i den här klassen på tre räcken. Självklart berodde nog rivningarna till stor del på att jag inte var helt fokuserad själv.

Direkt ut och hoppa upp på Marco och värma upp honom igen. Hörde i högtalarna att det inte gick så bra för någon där inne på banan. Bara en med full pott (min kära granne Therese!). Marco hoppade fint på ettan, okej till tvåan och sedan blev det lite springigt till trean, ett plank, och jag blev inte klar i tid, så då rev vi den. Skärpte till mig efter det och försökte få ihop honom och spänna bågen. Blev bättre! Hade bara rivit trean när vi hade Jokern kvar, ett sandfärgat räcke på 140cm, så tänkte att vi satsar på Jokern så räcker det nog långt om vi klarar den. Försökte spänna bågen igen och smackade på. Marco flög över. Puh.. 62 av 65 poäng och bara en med full pott, så hör och häpna, blev 2:a i 130cm med Marco! Inte varje dag man får så fin placering med det resultatet. 

Var en som efter Marcos runda i 130cm sa att hon tyckte att han hoppade jättefint. Det var kul att höra!

Nu blir det snart sängen och sova. Är slutkörd i både kropp och knopp.
Marcos rundor 120+130cm idag:
Videolänk: http://play.videofy.me/v/10900725
V
ideolänk Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=49qLSrDMFeY


Ratzias runda 120cm idag:Videolänk: http://play.videofy.me/v/10900450
Videolänk Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=KUn4AbodOT8 


Läst 15438 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Igår morse tog jag longerlinan och promenerade med Marco i paddocken. Synd att vi inte har några bra vägar precis där vi bor så att man kan gå ut och leda hästarna. En 80-väg där de flesta kör i 100 känns.. sådär! Nåja, paddocken går bra :) Misstänkte att han skulle vara lite mör efter tisdagens hoppträning, så vi gick runt länge och efter ett tag längde jag ut linan och lät honom jogga runt lite lugnt.

På kvällen åkte jag bort till Kungsbacka Ridklubb för att hoppträna Ratzia för Lennart. Tycker vi är ett himla gott gäng som tränar ihop där :) Peppar varandra, skojar, pratar tävlingar osv. Och Lennart bjuder som vanligt på berättelser från sådant han varit med om i hästvärlden. Alltid roligt!

Hur gick träningen då? Förrförra gången tycker jag att vi gjorde stora framsteg. Förra gången fortsatte vi på samma spår. Igår kändes det återigen toppen! Den här uppåtkurvan får gärna fortsätta! :) Så roligt att Ratzia utvecklas. Lennart tyckte också det blivit bättre.

Jag kände mig lugn, Ratzia var lugn. Inget galet hindersökande från någon av oss och vi körde på sans och balans. Linda, som jag även tränar med hos Ewa, har sett Ratzia från när jag fick hem henne förra sommaren och hon sa igår att skillnaden är verkligen såå stor. Kul!

Det blir fortfarande en del korsgalopp, men balanserad sådan ;) Det här med byten är verkligen hon har jättesvårt för har vi märkt, men det får helt enkelt ta den tid det tar. Hon blir starkare och starkare, så någon gång borde det släppa.

Tyvärr åkte jag själv på träningen igår, så hade ingen som filmade. Men här nedan är en film som jag tror jag missat att visa. Den är från tävlingen i Trollhättan i september, där gick Ratzia 115 och 120. Felfri och placerad i 115 och sedan tre ner i 120.
Videolänk: http://play.videofy.me/v/10796508 


Förresten, det är alltid så kul när ni kommenterar. Det uppskattar jag :) Jag svarar på alla, så om ni inte "prenumererar" på inläggets kommenterar (eller vad man kallar det), så glöm inte kika in om ni har ställt någon fråga :)


Läst 15576 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
04
2015

Hej! I söndags morse åkte mamma och jag bort till Bunketorp med Marco och Ratzia för att intervallträna i galoppbacken. Skrittade fram dem och sedan tog vi och travade upp för backen tre gånger. Jag försökte få Marco att få fram och ner nosen lite och trava på, men det är såååå svårt. Han går med nacken högt, böjer in mulen och blåser upp sig till en början då han är lite spänd och ska ha koll på vad som händer runt omkring. Är ett fält bredvid backen där två personer var ute och gick och la ut spår inför en kommande hundgrej, så han var väldigt vaksam på dem en stund, sedan blev det bättre. Efter traven tog vi fem gånger upp i galopp. Eller jag tog fem gånger och mamma tog fyra med Ratzia. Sista gången när Marco och jag galopperade själva lät jag honom spurta på ordentligt. Även om han var rätt svettig och flåsade en del så kändes det ändå som att han hade bra med energi och kraft kvar i kroppen :) Travade två gånger och skrittade sedan av.Igår kväll åkte jag till Billdals Ridklubb för att hoppträna Marco för Jacob Hellström igen. Gick bättre än förra veckan när jag hoppade för honom i Falkenberg. Även om det kommer ta tid så börjar jag komma in i rätt tänk. Jacob sa att det är som att jag ska lära mig latin. Först ska jag lära mig olika ord, glosor, sedan sätta ihop till meningar, prata lite knaggligt, men göra mig förstådd. Det kommer sakta men säkert bli bättre och bättre, hoppas jag :) Marco kändes bra i alla fall och han fick beröm för att han är positiv och hoppar noggrant, även om han inte hoppar stort och flashigt.

Ska fortsätta jobba med att få honom mer framåt, neråt och ta för sig mer.Hoppade en del på volt, och det var väldigt mycket svårare i höger varv, där vill han gärna vara rak och när jag försöker forma honom så tränger han istället inåt. Blev bättre på slutet, jag måste bara vara noga :)

Jacob sa om jag vill kan jag komma ner till deras gård någon gång och träna några dagar på raken. Det hade varit toppen, så det ska jag försöka se till att få till i början på året när tävlingarna drar igång igen :)

Här nedan är video från gårdagens träning. Fredrik var med och filmade och han tyckte att Jacob var en väldigt bra tränare eftersom han hela tiden är på och är engagerad. Ikväll ska jag till min andra grymma tränare med Ratzia och hoppa. Lennart är inte lika högljudd, men det är klart, han är ju norrlänning ;) Det han säger är alltid spot on!
Videolänk: http://play.videofy.me/v/10893361

Videolänk till YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=K5ss0NdsdwU


Läst 15314 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Mest lästa

ArkivAnsvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.