Saras vardag
APR
13
2016

Hej! Igår, en vecka efter att vi la ut att Rivica var till salu, så veterinärbesiktigades hon utan anmärkning. I morse strax innan klockan sex kom transportbussen och hämtade henne, så i eftermiddag/kväll kommer hon att anlända till sitt nya hem i Eskilstuna. Mamma och jag ledde ner henne till vägen och jag ledde på henne på bussen. Hon var första hästen på, och fastän hon aldrig åkt hästbuss så gick hon på jättesnällt och ställde sig. Efteråt gick mamma och jag upp för backen igen, gråtandes. Vad sorgligt det blev :( Vi har haft henne sedan hon var två, och nu är hon tio.

Men, hon kommer få det så himla bra hos sin nya ägare, Ebba! Det var hon som var och provred i lördags, och då tittade jag när hon red. Det såg så fantastiskt fint ut, de passade perfekt ihop. Sa till och med till mamma efteråt att så fint har hon ju aldrig gått, så vi båda hoppades så klart att just Ebba skulle ringa tillbaka och vilja köpa henne! :)



Den här bilden tog mamma igår efter att hon tagit sin sista uteritt med Rivica. Usch, vad blödig jag är, lipar bara jag tänker på det.

Igår morse red jag Marco i paddocken innan jobbet. Trimmade på ordentligt, och han var jättefin! Gjorde Royneövningen i skritt, trav och galopp, och som jag skrivit innan så blir han alltid så avslappnad när han får göra den några gånger. Flyttade honom ordentligt och gjorde mycket tempoväxlingar och avsaktningar. Ikväll ska vi hoppträna!


Läst 10940 ggr Kommentarer Kommentera
APR
10
2016

Hej! Tiden bara flyger iväg.. I torsdags morse skulle jag rida Marco i paddocken, men när jag gjorde i ordning honom upptäckte jag två sår på utsidan ena bakbenet. Var även svullet. Tvättade rent och tog honom sedan på linan för att kolla att han inte var halt. Riktigt skönt att se att han gick som vanligt :) Världens bästa Vivi kom förbi med värmekameran och kikade också och tyckte det såg bra ut. Fick låna en BioLight som jag har kört på såret. Redan i torsdags kväll var svullnaden borta, men longerade på fredagen och igår red jag ut på honom med Tilda som red på Hedda. Idag fick han gå som vanligt igen och allt ser fint ut :) Blir ju jämt så nojig att hästarna ska få senskador, men peppar peppar så verkar detta bara varit ett skrapsår, vilket även hovis sa när jag var där med honom igår morse och fick på en tappsko :)


Ratzia gick dressyrlektion i torsdags med mamma, longerades med Equibandet i fredags och igår en runda i skogen. Idag hoppade jag lite studs med henne :) Jätteduktig!

Rivica har haft tre stycken som varit och provat henne. En i fredags, en igår och en idag. Jag var inte med i fredags, men igår och idag. Alla tre verkar väldigt förtjusta i henne, så får se vad som händer nu :)

Här är filmerna från när jag hoppade Rivica i onsdags på clear-round, två felfria rundor på 110cm:











Marco på skogstur



Söta Tilda och Hedda på skogspromenad



Mys i vårsolen med prins Marco <3


Läst 10963 ggr Kommentarer Kommentera
APR
06
2016

Hej! Igår efter jobbet åkte mamma och jag bort till travbanan med Marco och Ratzia och red ett lugnt pass. Mest trav och bara en kort bit galopp. De fick vila i måndags efter helgens tävlingar.. Mamma hade ridit ut i skogen på Hedda innan vi red Marco och Ratzia och när vi kom hem red jag Rivica i paddocken. Vi hade tänkt filma lite och skicka till de som hört av sig, då vi nästan bara har hoppfilmer på henne (hehe, jag vill ju alltid att någon filmar när jag hoppar). Dock var det ganska mörkt när jag red så vet inte om det blev någon höjdare. Igår gick i alla fall både mail och telefon på högvarv, många som hörde av sig och var intresserade, och några har vi bestämt tid för provridning.. Hua, lite nervöst!! Vill ju verkligen att den som till slut köper henne ska ge henne det allra bästa :)




Mys med Ratzia och Marco igår :)

Idag var jag borta hos Therese och red Sigge, då hon är på semester. Han kan vara lite busig som Marco och flyga i luften, så ingen annan vågade motionera honom, haha. Jag är ju åtminstone liiiite van vid bocksprång, så tänkte att jag får ta mig an uppdraget. Det gick fin fint, Sigge var så snäll och lugn. Nästan för lugn, den lille latmasken ;)

Tog sedan Marco och Ratzia på linan hemma i paddocken med Equibandet. Marco bara i skritt och trav, Ratzia fick även galoppera lite lugnt. Duktiga båda två!

Åkte bort till Kungsbacka för clear-round. Hedda fick hoppa 60 och 70cm med Tilda. De hade ett ner på varje höjd, men det gjorde inget, de var jätteduktiga ändå! :) Och den här gången vågade Tilda låta Hedda galoppera på lite mer, men det var ändå kontrollerat och fint! Hedda tyckte det var såå kul att få komma ut och skutta lite. Tycker dock att hon kunde hjälpt Tilda lite mer och lyft på tassarna där hon rev ;)

Sedan hoppade jag Rivica två vändor på 110cm. Hon har ju inte hoppat på jättelänge, förutom när jag hoppade henne några språng hemma i paddocken förra veckan. Hon var felfri båda rundorna och det var full gas runt, tyckte det var superkul!!

Bytte sedan häst och hoppade även Amarulla. Först en runda på 110cm och sedan debuterade vi 120cm. Hon var felfri på båda höjderna och jättegrym! Så kul! :D



https://youtu.be/SeTzmSTQPrM Amarulla 110cm




https://youtu.be/z8NApnbwaHQ Amarulla 120cm debut


De andra filmerna kommer upp soon! :) God natt!


Läst 11061 ggr Kommentarer Kommentera
APR
05
2016

Hej! Nu har mamma bestämt sig för att sälja Rivica. Hon är 10 år, vi har haft henne sedan hon var två och ridit in henne själva. Mamma vill inte tävla längre och tycker att hon är för fin att bara ha som hobbyhäst, och även om hon är jätterolig att hoppa så tror jag inte att vi två tillsammans kan ta oss högre än 120cm, vilket jag vill. Hon har placeringar i MsvC dressyr och har startat MsvB. Med mig har hon flera vinster i hoppning i både 110cm och 115cm. Hon är grymt snabb och kan svänga himla snävt! Har startat 120cm några gånger. Vi har även tränat terräng med henne några gånger :)

Hon är 167cm och pappa är Riverside och morfar är Krack C. 

Säljes eller i inbyte mot yngre hoppförmåga :) Den som är intresserad kan ringa mamma på 0706-500377, eller maila mig för mer info (eller läsa igenom hela bloggen, här finns massor när det kommer till Rivica och hoppning) saraekman_@hotmail.com eller ring mig 0709-491278, men kan hända att jag inte svarar då jag jobbar :)

Hoppfilmer hittar ni på min YouTube-kanal https://www.youtube.com/user/aamaziingsara Kan hända att det även finns någon dressyrfilm långt bak i arkivet. 




Seger i 115cm i somras :D







Läst 10857 ggr Kommentarer Kommentera
APR
03
2016

Hej! Då var sista dagen i Lidköping gjord och vi är nu hemma. Har varit en jätterolig helg och fina tävlingar, som vanligt i Lidköping :)

Idag gick Ratzia 130cm, bedömning A:0. En bana på 11 hinder, 13 språng. Detta var hennes andra start på den höjden. Hon debuterade ju 130 i Trollhättan i februari med ett nedslag. Idag kändes hon superfräsch på framhoppningen, bättre än både fredag och lördag! Småbockade lite efter hindren :)

Inne på banan stod ett hinder på slutet mot kortsidan med läktaren och hörnet där hon varit lite tittig. När jag red runt när ryttaren innan red så var hon jättefjantig vid det hindret, så visste att jag skulle få rida som sjutton där. Fram till det hindret hoppade hon helt fantastiskt! Inte i en bom och båda kombinationerna gick som på räls! När vi väl kom till det hindret så använde jag rösten massor och klämde åt med benen allt vad jag orkade, men hon bara drog åt sidan, så klarade inte av att övertyga henne. Red an igen och även om hon stod emot så hoppade hon den här gången, och de två sista hindren gick fint. Även om hon bangade på det hindret för att hon var lite spooky så tycker jag ändå att detta är den bästa rundan hon gjort. Hon hoppade super och på alla andra ställen var hon verkligen med! :)

Senare på dagen var det dags för första omgången av Eliten. Jag var med i Kungsbackas lag med Marco. Bad om att få hoppa 125cm (en fick rida 125cm och tre fick rida 130cm), dels för att han är den hästen som har minst rutin av de i laget och dels för att han gick 140 igår. Banan såg bra ut, det var 10 hinder, 13 språng. Dock blev han precis som igår jättespänd och stressad när de ringde i startklockan. Han bara studsade i galoppen och på första hindret vad han inte alls med. Han rev inte, han sprang typ rätt igenom. Haha, snacka om bra start! Sedan hoppade han resten felfritt. Var trekombination med igen! :) Ingen film härifrån då min mobil dog.

Kändes så klart surt att vi skulle klanta det på första hindret, men men, ibland blir det så också. Maja fick en rivning och sedan var Amanda och Sara felfria, så vi stannade på 4 fel och slutade fyra. Hoppas på placering nästa gång när det är på hemmaplan :)



https://youtu.be/rfJAqVmb4dA Ratzia 130cm



Blev förresten jätteglad i förmiddags när jag fick ett mail med beröm för bloggen! Tack! :)


Läst 9800 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Ratzia som aldrig varit på meeting tidigare sköter sig jättefint och verkar inte haft några problem med att sova borta :) I morse gav vi hästarna frukost och sedan gick jag ut en promenad med Marco. Han sköter sig så himla bra han också! Kanske är Ratzia och Marco som passar så bra ihop att åka med. När vi varit på meeting med Hedda och Marco har Marco varit ganska stökig. Eller så har han bara mognat? :)

Plockade sedan ut Ratzia lite tidigare än i vanliga fall så att hon skulle få skritta ut en tur i skogen innan vi började värma upp. När jag tränsade märkte jag att kedjan till babypelhamet var borta!! Den måste ha lossat igår på något vänster.. Hade som tur var med det andra tränset med ploppbettet, så fick ta det istället.

Idag gick hon 120cm igen, denna gång också bedömning A:0+A:0 med totalfel. Kändes mycket mer avslappnad inne på banan idag! Var felfria i grunden och sedan felfria även i omhoppningen!! :) Hade tur på två hinder där jag på det ena la henne lite för nära och på det andra alldeles för långt ifrån. Men skönt att bommarna valde att ligga kvar idag! :) I omhoppningen var målet bara att få till fint flyt, inte gasa på eller göra några snäva svängar. Hoppades när vi gick i mål att det skulle räcka till en vit rosett. Blev chockad när speakern sa att vi gick in på andraplats!! Var bara några få kvar efter oss, så vi slutade 2:a av totalt 64 starter. Så himla roligt! :) Ratzias bästa placering hittills.






https://youtu.be/VWlEhDLriew Ratzia 120cm 0,0 fel

Skrittade av henne länge på de underbara ridvägarna de har här. Fina grusvägar åt både höger och vänster! Gjorde sedan i ordning Marco och red ut en tur på honom i skritt, trav och lite galopp. För honom var det idag dags att debutera 140cm, så var några timmar kvar till dess. Var riktigt nervös, jag har ju inte hoppat 140 på nästan två år, då med Hedda. Frågade Lennart på träningen om han tyckte det var en dum idé (hoppades nästan han skulle säga ja, haha), men han sa att någon gång måste vi ju prova, så varför inte nu. Marco har ju gått fint i Lidköping när vi varit här innan, så tänkte att det kan nog bli ett bra ställe att debutera på.

Det var bedömning A:0 och en bana på 12 hinder, 15 språng. Kändes mustigt! En tvåkombination och en trekombination. Som jag fasat för denna trekombination! Hade ju problem med det förra året de få gånger de dök upp på tävling. Tragglade det hemma som bara den och har väntat på att det ska dyka upp en på tävling så jag får kvitto på att det har släppt även där och inte bara är en grej på tävling. Kändes dock inte så bra att den skulle dyka upp i 140-debuten, men det var ändå väntat, hehe.

Marco kändes fin på framhoppningen, mycket lugnare än igår! Tänkte att nu jäklar ska jag rida lugnt där inne. Inte höja tempot bara för att hindren blir högre. Det gick inte så bra.. När ryttaren innan gick i mål började publiken applådera, och Marco blev superspänd och bara studsade på stället. Fick honom inte att galoppera normalt, men var tvungen att börja, så då blev det lite att jag fick gasa på till ettan. Hoppade ändå fint på den. Vände sedan upp på tvåan, en oxer. Där tycker jag att vi kom bra och inte för fort, men tyvärr tog han ner frambommen med bak. Hoppade sedan fint på tre, fyra, fem och sex! Hinder sju var en kombination med oxer in, ett galoppsprång och räcke ut. Kom lite nära på oxern och det kändes inte alls som att han uppfattade att det var en oxer då han gick ner med fram på bakbommen. Hoppade fint ut på räcket. Hinder åtta var ett räcke mot kortsidan. Kom lite nära och även här tog han ner med bak. Hoppade fint på hinder nio och tio. Sedan var det dags för trekombinationen, 11 A, B och C. Det var räcke ett galoppsprång räcke två galoppsprång oxer. Kändes ändå rätt bra! Men vågade inte vara för kall här, utan var istället lite på, just inte case. Han hade absolut inte känts tveksam på något hinder tidigare på banan. Hoppade fint på A och B, sedan lite trångt till C eftersom jag pushade på, så då rev vi den. Hoppade sedan sista oxern, hinder 12.

Så ja, totalt fyra nedslag. Inget höjdarresultat, men jag får ändå säga att jag är nöjd! Första gången i hans liv han gick en så stor bana, och även om vi rev fyra hinder så hoppade han ju faktiskt väldigt fint på 11 andra hinder! :) Känns också bra att han inte var tveksam, utan framåt och positiv, och inte smittades av min nervositet. Nu är i alla fall debuten gjord, så hoppas jag kan hålla mig kallare nästa gång! :)




https://youtu.be/q5VlcyBmIPU Marco debut 140cm


Läst 9950 ggr Kommentarer Kommentera
APR
01
2016

Hej! :) Den här helgen är vi på meeting i Lidköping, och jag har med mig Ratzia och Marco. Ratzias allra första meeting, och hittills har hon skött sig alldeles utmärkt. Marco också för den delen, det tillhör ju ovanligheterna annars ;)

När vi kom fram i morse lastade vi ur och ställde in hästarna i boxarna. Hade bett om att få två boxar ute på kanten, och tänka sig, det fick vi! Så snälllt :) Förra gången vi var här hade jag också fyllt i meddelanderutan på TDB med önskemål om boxplatserna och då fixade de det också.

Gick först och besiktigade Ratzia. Marco märkte inte ens att hon gick iväg.. Hon sprang upp fint och sedan tog jag bort busen för besiktning. Han brukar ju alltid fara omkring och gärna bocka lite när vi springer upp, men gissa vad, idag var han hur lugn som helst och veterinären (som är min favorit ute på tävlingar) sa att det var "snyggt och fint visat" när vi hade sprungit klart. Haha, aldrig hänt innan!

Ratzia hoppade idag en klass, 120cm bedömning A:0+A:0 med totalfel. Detta är första gången hon är på en lite större och finare tävling. Kändes fin på framhoppningen, inne på banan däremot lite spänd och tittig. Rev ett räcke i grunden med fram och ett räcke i omhoppningen med fram. Som sagt, lite tittig och "smygande" på vissa hinder, men glad att jag ändå lyckades lotsa runt henne och att hon inte bangade på något. Får hoppas hon är mer avspänd imorgon när hon redan varit inne på banan en gång :)

Marco gick också bara en klass, men han gick direkt in i 130cm, bedömning A:0+A:0 två faser. Han kändes väldigt fint när jag red fram. Framhoppningen var helt okej, försökte få honom lugn, men han var taggad. Inne på banan var han väldigt på tårna innan vi fick startsignal, men när vi väl fick börja så lugnade han sig något.

Planen var att rida en dubbelnolla, inte göra några snäva svängar eller rida fort i omhoppningen. Var felfria i grunden och i omhoppningen höll jag mig till planen och red inte de kortaste vägarna. Vi var felfria där också, så det var riktigt kul! :) Nöjd med båda hästarna!





https://youtu.be/_kjFDJoOHLg Ratzia 120cm, 8 fel




https://youtu.be/4ZwvmheSXI8 Marco 130cm, 0,0 fel



Fredrik tvättade transporten innan vi åkte :D



Ratzia och jag innan start idag :)



Pappa och Fredrik njuter av vårsolen mellan klasserna :)



Marco och jag, nöjda efter felfri runda i 130cm :D


Läst 9802 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Mest lästa

Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.