Saras vardag
MAJ
18
2016

Grattis Marco på födelsedagen!!! Åtta år! :D <3





Marco som föl :)




4 år



5 år




7 år



7 år




8 år



Idag :D


Läst 11853 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
17
2016

Hej! I helgen jag tog en liten premiärtur på Bill i paddocken :D Lina har uppfostrat honom så väl. Stod som ett ljus i boxen när jag borstade honom och rörde inte en min när jag sadlade och tränsade.  Så snäll! Tog upp honom till paddocken och ledde honom ett varv innan jag satt upp så att han fick titta på hinderboden och alla tunnor som ligger utanför staketet, men det var inget han brydde sig om. Sedan var det bara att sitta upp utan hjälp. Återigen, vilket bra jobb Lina och Elvira gjort med honom!!

Skrittade något varv och sedan travade vi lite i varje varv. Provade även lite galopp. Gjorde ju inte det när jag provred honom, så det var lite extra spännande ;) Han var jättesnäll, gjorde små skutt, men inget värre än Marco, så då är det lugnt, haha.

Kommer rida honom ungefär tre gånger i veckan. Ikväll ska jag rida honom igen. Längtar! Blir paddocken även idag, men imorgon är planen att åka bort till skogen och ta en tur där. Då får vi lastträna också :) Har ju jobbat mycket med att sätta upp mål med talanggruppen när vi haft mental träning, och nu har jag satt upp ett mål med Bill och lastning. Den 14 juni ska jag kunna lasta honom själv, så som jag gör med de andra hästarna. Släppa honom vid "ingången" av transporten så att han får gå på själv medan jag står kvar och stänger bakom :) Kommer uppdatera er om hur det går.

Och på tal om talanggruppen så var det fysdag igår. Jag kunde dock inte vara med för jag jobbade hela kvällen, men där hade de också en utmaning. Vi har en Facebookgrupp, och en av tjejerna la upp en video där för ett tag sedan där hon stod upp och balanserade på en pilatesboll (och även gjorde squats på den!!). Så igår fick alla som var där testa det. Såg filmerna de la upp i gruppen och sjukt vad duktiga de var allihopa! Måste krävas mycket fokus och balans för att klara det. Tror jag har en pilatesboll hemma (någonstans). Får leta upp den och testa jag med!




Här är en liten film när jag red Bill i helgen! :)


Läst 11122 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Igår var det markarbete som gällde. Jag red först Rullan och sedan Marco. Mamma red Ratzia. Rullan fick kämpa på ordentligt. Vänster varv var mycket svårare än höger, men nästa vecka ska hon få massage så det kanske kan hjälpa lite på traven :) Marco kändes fin och framåt, och Ratzia såg fin ut när mamma red!
 
Lasttränat har vi gjort den här helgen också med lille Bill! :) Tog väl 30 minuter när vi skulle lasta honom i fredags när vi skulle hämta hem honom. Igår lastade vi honom två gånger. Första gången tog det en stund. Gick på rampen, backade av, gick på, backade av. Han är helt lugn, inte stressad eller orolig. Och vips så gick han hela vägen in :) Lastade sedan på kvällen när vi tog in från hagen. Då gick det mycket snabbare! :) Idag lastade vi också innan det var dags att gå in och äta kvällsmat. Då klev han rätt in direkt! Duktig kille!

Tävlat har jag också gjort idag! :) Började med att hoppa 110cm med Rullan. Hon var jättefin och glad på framhoppningen, men inne på banan vill hon verkligen inte. Stannade först en gång på ettan, ett litet räcke, och sedan tvåan. Mycket märkligt. Pigg och glad på träningarna, men de två senaste gångerna på tävling har hon inte alls visat hoppglädje inne på banan. Jag har föreslagit att hon ska få ett litet break från all hoppning så kanske glädjen till att tävla kommer tillbaka? Gäller att prova allt innan man ger upp :)

Åkte sedan hem och gjorde i ordning Marco som skulle hoppa 130cm. Han var lite underlig på framhoppningen idag. Varje gång vi saktade av till skritt så stannade han. Kändes som han ville kissa, men det blev aldrig något. Inne på banan kändes han taggad och fokuserad! Det var bedömning A:0, men planen var bara att hålla mig lugn och istället korta in lite på vägarna :)

Marco kändes jättefin och var felfri! Det var en kombination med två räcken och två galoppsprång mellan, vilket vi tränat ordentligt på för Lennart, och idag fick vi kvitto på att det gett resultat! :)

Vi slutade 3:a i klassen, vilket var otroligt kul! :) Så duktig, lille Marco! Jag sa till honom innan vi åkte hemifrån att nu måste han prestera så att lillebror tar efter, haha! :D



Söt Marco på prisutdelning :)



Glada Kungsbackaryttare :D



<3




Nöja och glada efter en bra runda! :)



Filmen går tydligen bara att se via dator, ej mobil. Något krångel med upphovsrättstjosan då det är musik i bakgrunden som spelades på tävlingsplatsen... Snark. Håller på att försöka få bort musiken bara, så borde fungera att se på alla enheter snart :)


Film från Marcos 130cm idag! :) Red lugnt och fint hinder ett, två, tre och fyra. Lät honom sedan galoppera på lite till sexan. Bra på hinder sex, sju a och b, åtta. Kom fint på nian men där hade vi tur, för den bommen var han i, men som tur var låg den kvar! :) Red sedan bra på hinder tio, elva och tolv. Känner mig nöjd med både mig själv och Marco! :)


Läst 10576 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
14
2016

Hej! Igår på eftermiddagen åkte mamma och jag ner till Skåne för att hämta hem lille Bill :) Tog en stund innan vi fick lastat på honom på transporten. Är ju inte helt van vid det, men det kommer han bli snabbt, vi åker ju så mycket transport med våra hästar. När vi ska till skogen, galoppbanan, hovslagaren, träning m.m. :)



Tog oss nästan fyra timmar att köra hem. Han stod och skrapade lite när vi började köra, men sedan stod han som ett ljus där bak. Ett tag funderade vi på om han fortfarande var kvar i transporten då han inte hade rört sig på jättelänge :P

Kom hem strax efter elva och då fick han kliva in i mittenboxen inne i stallet, så han fick Marco på ena sidan och Ratzia på andra. Bill och Marco var jätteintresserade av varandra och Ratzia var upprörd i sin box att han inte ville hälsa på henne, haha! Märktes direkt att de var brorsor ;)




Snapchat: aamaziingsara , där lägger jag upp massor med filmer och foton :)




I morse när vi skulle släppa ut dem så bestämde vi att vi skulle testa om Bill och Marco kunde gå tillsammans. Marco är ju så himla vild och brutal, så han har mest fått gå själv. Vi släppte ju ihop honom och Maui en gång i stora gräshagen, och han jagade henne med öronen slickade bakåt och med mord i blicken. No kidding.. Han har egentligen bara funkat att ha ihop med lugna Rivica, men så hade han en period där han blev hingstig och då blev det att gå själv igen. Tänkte att nu äntligen ska han få en killkompis :)

Marco började direkt hetsa upp sig och jaga runt lille Bill och halvt attackera och tränga in honom. Fattar inte varför han inte kan leka snällt. Mamma tyckte vi skulle låta dem vara, men jag är så sjåpig och ser bara framför mig hur de sparkar av varandra benen, så vi flyttade Bill till Ratzia istället. Där var det mycket lugnare, men Marco var superupprörd i sin hage och sprang som en tok. Jag skällde lite på honom och sa att så går det när man är en översittare, då får man inga kompisar! ;) Vi gick in för att äta frukost då det verkade lugnt. Bill och Ratzia gick i hagen bredvid Marco och käkade hö och Marco började tagga ner och äta.

Jag står i köksfönstret och håller på att fixa te när jag ser att Ratzia och Bill har gjort sönder en tråd (trots ström). Går ner och ut för att fixa detta, och när jag kommer ut så är Bill i Marcos hage?! Då har han hoppat över dit, och de är huuur lugna som helst. Fixade trådarna och hade koll på Marco och Bill, som plötsligt är värsta homies och står och kliar varandra. Så nu går de där ute tillsammans ändå, brorsorna :)





Så här mysiga var de när de fick gå tillsammans igen :)


Läst 10510 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Igår efter jobbet åkte mamma och jag bort till Bunketorp med Marco och Ratzia. Planen från början var egentligen att åka till galoppbanan och rida, men det var så himla varmt, så vi ville hellre rida i den svala skogen ;) Det uppskattade nog hästarna också. Stod bara och sov i hagen, men sedan blev det fart när vi kom ut i skogen. Härligt! Marco har jag inget hyfs på alls, haha. Han stannar när han känner för det och betar. Bryr sig inte alls om att Ratzia skrittar vidare och kommer utom synhåll.

Senare på kvällen blev det privatträning för Lennart med Rullan. Lyx! Igår var hon inte det minsta grinig. Pigg och glad, hoppade fint :) Fick träna på att hålla rytmen hela vägen och inte låta henne öka på det sista fram till hindret, och hela tiden se till att ha stöd och inte låta henne bli tom i svängarna. Gick fint!



I förmiddags red jag markarbete med Marco uppe i paddocken. Kändes ändå pigg trots värmen :) Tyckte att han var lite stel åt vänster i nacke och hals, så kämpade på för att få loss det. Royne-övningen of course, då släppte det och blev bättre!

Hade lite extra mys med Marco idag. Innan vi red så klipptes man och svans samt hovskägg. Satte gummiband i manen så att den ska ligga på samma sida. Borstade extra länge och smög åt honom lite godisar. Efteråt fick han längsta badet. Inte bara spola av honom, utan schamponerade ordentligt och försökte få svansen vit (gick sådär, ska plocka ut mitt egna silverschampo så ska det nog göra susen!). Visste att han skulle gå ut och rulla sig, men vad sjutton. Han tyckte det var så skönt med det kalla vattnet och att bli schamponerad :)


Läst 7249 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
10
2016

Hej! I lördags var Fredrik och jag som sagt på en liten road trip ner till Skåne där jag provade en treåring efter samma pappa som Marco. Ville inte skriva något efteråt förrän det var klart, men idag besiktigades Bill, som han kallas, utan anmärkning! :) Jippie! Vi som skulle vänta till vintern med att köpa en unghäst. Det var mammas förslag och det var lugnt för mig, men direkt efter att hon sagt det så började hon lusläsa annonserna på Hästnet ;) Det var dock inte på Hästnet jag hittade Bill, utan på Facebook, då jag känner Lina som har fött upp honom.

Nu längtar jag till fredag då vi ska åka ner och hämta hem honom. Hoppas Marco kommer gilla sin nya brorsa. Man vet ju aldrig, men jag gissar att han kommer tycka det är skönt med en grabb i stallet. Han verkar rätt trött på Ratzia som bara skriker på honom hela tiden ;)

Här är en liten snutt när jag provred i trav:




Och här är två bilder som jag fick av Lina. Den ena när Bill var föl (hahaha, skrattar ihjäl mig varje gång) och den andra när han är lite äldre. Har fått många kommenterar om att han är väldigt lik Marco!



HAHAHAHA, såååå söt!!




Förresten var jag och tävlade med Rullan i söndags. Hittills har det ju gått bra på tävlingarna och träningarna, men i söndags blev det helomvändning och det gick riktigt skitdåligt! Vi kom till hinder sex, sedan gjorde Rullan klart att hon ville åka hem. Surkärring ;) Ska hoppträna henne imorgon, får se om hon är på bättre humör då. Kanske beror det på att hon är brunstig eller så gillar hon inte mig längre, haha!


Läst 12740 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Idag var det utepremiär för Marco och Ratzia inne på fina Åby. Hoppade 120cm med båda. Misstänkte att de skulle vara ganska pigga där ute på den stora banan! Startade Marco i början, och han var otroligt på tårna när vi red fram. Han är ju väldigt ljudkänslig, så till en början var han väldigt stressad när speakern pratade och de ringde i startklockan, men efter en stund vande han sig och började slappna av, så då kunde vi börja hoppa fram :) Kändes jättefin! Inne på banan var han superlugn. Planen var att rida en lugn runda men med lite kortare vägar. Gick vägen och räckte till och med till en femte plats i startfält på 76 ekipage! :)




Var sedan en bra stunds väntan innan det var dags för Ratzia, som nästan startade sist. Hon var hur spooky som helst på framridningen och tittade på allt möjligt utanför staketet. Hoppade sedan väldigt fint när vi hoppade fram :) Inne på banan red jag runt staketet och visade henne. Fanns ju lite läskiga skynken och tält utanför ;) Satte bra galopp när det var vår tur och satsade faktiskt lite den här gången! Kortade in på vägarna och gasade på. Rev dock ett räcke på slutet. Det hoppade man mot staketet där det dumma tältet stod, haha! Kände redan när jag red an att hon började titta på tältet och försökte springa åt andra hållet, men kämpade på med innerskänkeln och fick henne att hoppa i alla fall. Noll fokus på själva hindret, så rev grovt, men skönt att jag fick övertalat henne! :)





Efter tävlingen drog Fredrik och jag iväg på en liten road trip ner till Skåne! Mamma hade nämligen tänkt lägga ett bud på treåringen hon tittade på igår, men jag sa att hon fick vänta till ikväll, för först skulle jag prova en annan treåring! :) Den här är också valack och efter Dirco, precis som Marco! Mycket hanterad och väldigt välriden för att bara vara tre. Hoppad några småhinder med ryttare. Jag testade honom bara i skritt och trav, ville egentligen bara känna om han var min typ av häst eller ej. Kändes bra! :)




Marco inne på Åby förra sommaren




Rullan förra helgen i Lilla Edet






Läst 14069 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
06
2016

Go'kväll! Idag blev det lite hoppning på eftermiddagen/kvällen i solen med Ratzia och Rullan. Båda hoppade fint :) Ratzia har inte hoppat sedan vi tävlade sist. Hoppade muren och sedan en kombination med ett galoppsprång. Rullan fick hoppa kombinationen ett par gånger åt båda håll. Kändes jättefin! Elin råkade glömma hennes träns hemma, så då fick hon låna Marcos träns med ploppbett. Tyckte att hon fungerade väldigt bra på det :) 

Vädret är helt underbart just nu. Både igår och idag har det varit varmt och soligt. Ratzia och Marco känns lite matta av den plötsliga värmen. Har bara stått och sovit i hagen.

Mamma uppdaterade mig om Hedda i förmiddags. De tror att hon kommer börja brunsta i början på veckan. Hoppas det! :) Dessutom var hon och tittade på en treåring ikväll som vi hade sett på nätet som stod där uppe i närheten. Han är efter Bravour, som vi ska försöka betäcka Hedda med :) Mamma tyckte det var en trevlig häst och hon skickade massor med filmer och bilder till mig. Jättesöt och lite busig, bockade en hel del när han löshoppades ;)





Läst 13164 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! För cirka en månad sedan hade vi fyra hästar hemma i stallet. Nu är de bara två! Klockan ringde strax efter fyra i morse. Då var det dags att gå ut och mysa lite med Hedda och även klippa av lite av manen. Måste vara snygg när man åker till seminstationen ;) Mamma var med henne hos hovis igår och skodde och plockade av bakskorna. Sedan fick hon ett bad. Klockan fem i morse rullade mamma iväg med Hedda bak i släpet upp till Bergshyttan Häst & Semin. Varför vi valde att skicka henne dit för betäckning är för att mamma träffade Anna, som har det, på lägret hon var på i somras (på Wirsbo), och Bravour står nära där, så då blir det så färskt det går! :) Han har ju inte haft de bästa siffrorna, men hoppas verkligen hon tar sig. Som reservhingst har jag valt Comfortuna VDL.





Gick in och sov en liten stund till efter att de hade åkt (varför mamma kör är för att hon ska på läger på Wirsbo nu igen :)), sedan gick jag ut till stallet och mockade och donade. Efteråt gjorde jag i ordning Marco och åkte bort till klubben för privatträning för Lennart. Vi kör stenhårt med kombinationerna och försöker få honom att backa av, och idag var det stor skillnad mot förra veckan!! :) Nu var det inte full rulle genom, och han tog inte ett steg där det skulle vara två ;) Ingen tendens till det heller. En gång blev det till och med lite FÖR bra. Dels vill vi ju att han ska börja backa av själv och Lennart vill att jag ska bli lugnare i min ridning och inte accelerera mot hindren. Då blev jag plötsligt en gång alldeles för noggrann när jag red an, började måtta, backa och ha mig. Blev för nära på insprånget och nu när han lärt sig att börja backa av så blev det ju väldigt långt till nästa hinder.. Ooops! Lennart sa att jag får inte bli övernoga och börja måtta, men jag får inte "fläska på" mot hindret, utan hålla en bra galopp och rytm så löser sig avsprångspunkten! Blev super sedan! Var skönt att hoppa ute också inför hans utepremiären :)




Glöm inte prenumerera på min YouTube-kanal, så missar ni inga klipp :) Fast jag lägger i och för sig upp allt här, så läser ni bloggen så lär nig inte missa något ;)

Fick två bilder från mamma när hon hade kommit fram och installerat Hedda :) Undrar vad hon tänker..? Tror hon att jag övergett henne eller att detta bara är lite "semester"? Mamma skickade en film på snapchat efteråt när hon hade fått komma ut i en gräshage. Rullade sig och hade det jätteskönt :)




Namnbricka :)


Läst 13587 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Idag lämnade jag Hedda, Ratzia och Marco åt mamma att motionera. Hon red ut i skogen på Hedda, på galoppbanan med Ratzia och tömkörde Marco. Hon är för snäll och flitig! :) Själv var jag iväg i Lilla Edet hela dagen på tävling med RallyRullan!

Det var första utomhustävlingen för vår del. Skönt att komma ut tycker jag, gillar det mycket bättre än inne :) Det gjorde Rullan också, så här pigg har hon aldrig varit när jag ridit henne tidigare!

110cm var A:0+A:0 två faser. Hon hoppade jättefint och försiktigt. I omhoppningen gick det undan och det slutade med felfritt och seger! Så duktig!

Filmen blev dock ingen bra kvalitet alls, men det får gå :)


https://youtu.be/0o_N9iLFBPo

Blev sedan lite väntan till 120cm, som var bedömning A:0+A:0 med totalfel. Både Rullan och jag var lite sega, men sedan taggade vi till på framhoppningen igen och jag fick knappt stopp, haha! Inne på banan hoppade hon jättefint igen, men i första kombinationen smet hon ut på B-hindret då det var alldeles för långt. Reagerade på det när vi tittade på flera ekipage innan vi tog ut. Storgalopperade hästar fick jättelångt i den kombinationen (räcke ett galoppsprång oxer), så jag visste att jag behövde rida på eftersom hon hoppar så väl och försiktigt. La i en extra växel när vi red an, men när vi landade efter räcket så var det jättelångt fram till B, så jag måste ändå säga att hon var klok som vek av, för hade hon hoppat hade vi landat mitt i. Red an igen och då fick vi galoppera fullt ös för att nå fram, men då gick det. Allt annat hoppade hon strålande och den andra kombinationen med två galoppsprång var inga problem :)

För stort segertäcke till ponnyRullan ;)


Läst 7949 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Mest lästa

Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.