Saras vardag

Hej! I morse åkte Therese och jag bort med Bill och Cailey till nya ridspåren. Världens coolaste unghästar får jag nog lov att säga! Bill är 3 år och Cailey är 4 år. De har inte varit ute speciellt mycket i skogen än, men de promenerade på som om de inte gjort något annat. Öronen spetsade framåt, nyfikna på vad dagens äventyr skulle bli :)

Skrittade och travade på nya ridspåret och red sedan ner till sjön. De båda ställde sig vid kanten och tittade nyfiket på vattnet. Skräckblandad förtjusning! Eftersom vi inte hade någon erfaren häst med oss som kunde gå i före så var det inte alls tänkt att vi skulle gå i med dem, men tänkte att vi kunde ju rida fram till vattnet och se vad de gjorde. Tålmodigt lät vi dem stå vid kanten, nosa lite på vattnet och efter en stund så är både Bill och Cailey ute i vattnet och plaskar som bara den. Hur coola som helst! Bill tyckte det var sååå kul att plaska i vattnet och ett tag var det väldigt nära att han skulle lägga sig, så då fick vi gå upp, haha!

Red tillbaka på nya ridspåret och tog en liten trav och galopp uppför en backe. Återigen, så himla coola! :) Galopperade upp sista biten utan några konstigheter. Både Sigge och Marco är bra mycket vildare att rida ut på, haha!

Jättehärlig morgon och både Bill och Cailey såg så himla nöjda ut när vi kom tillbaka till transporten och lastade för att åka hem. Släppte av Bill hos Therese så han fick gå i en stor hage med mycket bete :)




Bill och Cailey on tour :)




Efteråt gjorde vi i ordning Marco, Ratzia och Sigge och åkte bort till galoppbanan. Var ett tag sedan vi var där :) Nu var det kossor i en hage på ena sidan, så första varvet var alla hästarna rätt tittiga ;) Vi började med att skritta fram ett varv, sedan tog vi ett varv i trav. På varv tre tog vi lite lugn galopp. Både Marco och Sigge kan ju skjuta rätt rejält (ja, Marco har ni ju sett på film ;)),  så tog det lugnt första varvet för att känna av. Marco var riktigt lugn och visade ingen tendens alls till rodeo! :) Tog två varv till i galopp och då red vi på lite mer, men ändå i ett städat tempo. Sigge var lite småvild, men höll sig på mattan. Ratzia frustade på som bara den och Marco skötte sig som en kung! Längde ut halsen och sänkte sig :)

Underbar dag med hästarna! :)

Nu på kvällen har vi tittat på Global Champions Tour. Alltid lika trevligt och inspirerande. Tycker dock att Edwina skulle vinna, hennes omhoppning var mycket snyggare och med bättre flyt än Scotts :)



Läst 15811 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Igår var Marco och jag på hoppträning för Lennart. Det blev en lång kväll. Min klubbkompis som jag skulle hoppa med störtade med sin häst efter ett hinder när vi precis hade börjat, så ambulansen fick komma. Såg riktigt otäckt ut! Marco och jag hade inte börjat hoppa än, så det blev lång skrittpaus och när ambulansen hade åkt påbörjade vi träningen igen.

Träningen gick riktigt bra! Marco var lugn, jag var lugn. Han hoppade fint och detta var nog första gången jag kände att han var riktigt lugn i sprången också! Kändes fantastiskt bra! Lennart tyckte också det var bättre och att han hoppade fint :)

Igår tränade vi mycket på en linje där det var plank - kub - plank. Mellan planken och kuben var det fyra galoppsprång, men mellan ena plankan och kuben var det fyra korta galoppsprång och mellan den andra plankan och kuben var det fyra lite längre. Enklaste var att hoppa åt det hållet där det först var de fyra korta och sedan de fyra lite längre. Andra hållet var lite svårare, men bara de två första gångerna! Då blev det väldigt trångt på fyra galoppsprång till sista plankan, men sedan visste jag hur jag behövde rida och efter det så satt den distansen varje gång! :)

Hade även två oxrar kort ur sväng där vi hoppade först oxern och sedan blev det böjt spår ner till kuben och rätt fram till plankan. Hade även en kombination på andra långsidan med räcke och oxer som gick att hoppa åt båda håll (vilket hinder går inte att hoppa åt båda håll på en Lennartträning?). Två galoppsprång i kombinationen. De senaste träningarna har ju Marco och jag fått ha en fuskbom på marken när det varit två galoppsprång i kombinationen, eftersom han varit så kvick där inne. Igår rullade Lennart ut bommen när vi kom första gången, men efter det rullade han in den mot hindret igen och vi slapp den. Det innebär att vi gjort framsteg, hurray!

Kändes som sagt riktigt bra, jättenöjd med träningen! :) När vi kom hem på kvällen fick Marco ett härligt bad och senare blev han inpackad i Back on Track.

Fick även mått av Lennart hur jag kan bygga upp när jag vill löshoppa Bill hemma nästa gång. Vår paddock är ju bara 40m lång, så har ju inte jättemycket spelrum. Ska löshoppa honom till helgen tänkte jag, så visar då vad jag fick för tips! :) Han tyckte förresten att Bill hoppade fint när han hade sett på Instagram. Det råkade komma med på film, så var tvungen att ta med det i min video här nedan bara för jag blev så glad av att höra det, haha! :)







Söte lille Bill tog ett jätteskutt, haha!



En bild på mamma och Ratzia när de tävlade dressyr i helgen :)


Läst 7972 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
07
2016

Hej! Först och främst grattis till mamma och Ratzia som var och tävlade dressyr igår! De vann L:C och kom 7:a i L:B! Ratzia var väl missnöjd att jag inte kunde rida till oss en rosett i hoppningen, så då gick hon extra snyggt på dressyren så hon fick två ;)





Idag red jag lille Bill i paddocken. Hade lagt ut två bommar på marken som vi först travade över i båda varv och sedan galopperade över. Han var jätteduktig! Hoppade sedan ett litet räcke. Första gången var det kanske 40cm och andra gången mätte vi det till 65cm. Han var så himla positiv och duktig!! Gjorde det jättefint :)







Snapchat: aamaziingsara



Lasttränat har vi gjort också. Hade ju satt upp mål att han skulle gå och lasta själv den 14 juni, så nu gäller det att ligga i! Har inte gjort så stora framsteg som jag hoppats på, haha. Han är egentligen väldigt snäll. Först går han på och stannar halvvägs in, backar ut, sedan går han på. Men jag måste fortfarande leda in honom och ha någon som stänger bakom. Idag lasttränade vi en gång innan jag red, och då var det precis som jag beskrev ovan. Lasttränade sedan en gång efter ridningen och då kunde jag faktiskt göra det själv! Då gick jag med honom, fast jag gick in på andra sidan mellanväggen, och när han stod längst fram smet jag bak och stängde. Fungerade fint! Målet är dock att jag ska kunna släppa honom vid ingången och att han traskar in hela vägen själv :)

Marco red jag efteråt i paddocken (Ratzia vilade då hon vaccinerades idag). På med den sköna dressyrsadeln. Älskar den! Han låg på väldigt idag i traven, så gjorde många halvhalter och försökte lätta och få honom att ligga kvar och inte trava iväg i 120. I galoppen var han bättre. Jobbade även med bommarna på marken i både trav och galopp. Likadant där la jag fram handen vid bommarna och fick honom att ta fram, ner nosen.


Läst 7787 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
05
2016

Hej! Igår var Fredrik och jag på bröllop. Det var RallyRullans matte Elin som gifte sig med sin Richard. Det var jätteroligt och allt var så fint! Först vigsel i Lindome kyrka och sedan bröllopsfest på Långedrag Värdshus. Toppenväder hela dagen dessutom :)



Det vackra brudparet!



Den fantastiskt goda maten!




Tårtan var inte att leka med! MUMS!



Fredrik och jag :) Alltid kul att få klä upp sig, inte varje dag man går på bröllop!



Min snälla kollega Annah gjorde den här fantastiska uppsättningen på mig :)



Fina Elin och jag! Jätteglad att vi har lärt känna varandra och att Fredrik och jag fick vara med på hennes och Richards dag! :)


På kvällen sköts det några fyrverkerier för brudparet Hur vackert med solen som precis gått ner borta vid horisonten?!

Idag blev det tävling med Marco och Ratzia. Var riktigt jobbigt att kliva upp i morse med tanke på att det blev lite sent i natt. I alla fall för mig som brukar gå och lägga mig tidigt, haha! Gick tyvärr inte så bra på tävlingen idag, men skyller på bröllopet ;) Skämt å sido, det var ingen katastrof, men hade så klart önskat att det hade gått bättre! Först red jag Ratzia i 130cm. Det var första gången hon gick rätt in i det. Hon kändes riktigt fin och hoppade bra, men ändå trillade tre bommar. Det var bedömning där rivningarna gjordes om till sekunder, så testade att rida lite snäva vägar med henne. Det gjorde hon jättefint. Rev två räcken och en oxer. Båda räckena tror jag var med bak och oxern var med fram, där kom vi något nära. Annars kändes hon som sagt fin. Har ju känts lite loj i veckan i värmen, men idag var hon pigg! :)

Gick sedan rätt in i 140cm med Marco. Det var också första gången! Han har ju bara gått 140cm två gånger tidigare. Planen från början var att han skulle gå 130cm igår, men eftersom bröllopet var då så fick jag tänka om. Tyckte det skulle bli lite mycket att hoppa 130cm på samma dag som 140cm, så tänkte att vi får väl prova att gå rätt in i det. Det värsta som kan hända är att det inte går. Här blev det också tre rivningar. Är dock inte lika nöjd med känslan som jag var med Ratzia. Vi har ju tränat så mycket på att jag ska vara lugnare och inte rida så mycket på fart, så idag tänkte jag verkligen att nu jäklar ska jag hålla mig kall. Det blev istället överdrivet och jag blev nästan lite passiv. Rev hinder B och C i trekombinationen där det blev alldeles för långt eftersom jag säkrade upp och kom väldigt lugnt in på A. Rev sedan en oxer där jag också kom med för dåligt tryck i galoppen så han rev bakbommen med bak då han inte nådde över ordentligt.

En erfarenhet rikare i alla fall. Nu ska jag hitta det där mellantinget. Inte för mycket fart framåt, men inte heller för lugnt och passivt. Nästa gång vi ska prova 140cm, vilket nog blir i juli, ska jag tänka på att sätta upp en bra galopp från början så att jag sedan bara kan räta upp mig det sista. Det är bra svårt det där att hitta rätta trycket. Inte för mycket, inte för lite.


Läst 8936 ggr Kommentarer Kommentera
JUN
02
2016

Hej! Den här veckan har det bjudits på strålande väder än så länge. När jag åkte till jobbet idag var det 30!!! grader! Märktes på Marco igår att han var lite tagen av värmen. Vi väntade till kvällen med att rida och åkte då bort till Bunketorp med Marco och Ratzia. Tänkte att det skulle vara lite svalare att rida i skogen.

Det gick inte i många knop. Marco masade sig fram i skritt. Ratzia verkade lite piggare i alla fall och skrittade iväg. Först när hon var utom synhåll blev det lite eld i baken på Marco och han travade ifatt :)

I morse red jag honom tidigt, men det var riktigt varmt då också. Om man skulle gå upp mitt i natten i natt kanske och rida ;) Nä då. Men tidigt blir det imorgon. Det vankas seriehoppning med både Ratzia och Marco imorgon innan jag börjar jobba.

Och lille Bill går i gräshagen och gottar sig. Skönt med ett par dagars vila. Mer info om hur det går med Hedda borde jag få imorgon. Hoppas att allt går bra :)

Förresten köpte mamma och jag biljetter till EM i Göteborg nästa sommar (eller världens bästa pappa köpte dem till oss!)!!!! Egentligen släpps biljetterna imorgon, men de som prenumererar på nyhetsbrevet kunde boka redan igår. Vi bokade hoppaketet, så vi ska njuta av hoppning i världsklass (eller Europaklass) en hel vecka :D Jippie!



En bild på Bill och mig för två veckor sedan :)

Bill och mormor :)



21-27 augusti nästa år, då ska vi sitta på Ullevi och njuta!!! :)


Läst 8277 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Mest lästa

Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.