Saras vardag

Hej! Kom hem från resan sent i lördags kväll. Igår, supertaggad på att få rida igen! Mamma och jag gjorde i ordning Ratzia och Marco för att åka bort till de nya ridspåren och rida en tur i solen. Mamma har fått en ny favorit i Marco, men igår fick jag rida honom. Mamma har följt veterinärens schema under hela tiden jag varit borta och Marco har inget mer återbesök inbokat, utan nu är det bara att köra på. Hoppas allt går fint :)

Vi red både på nya och gamla ridspåret och höll igång bra med mycket trav och galopp. Marco skötte sig så fint, gjorde bara ett bocksprång i någon backe när vi galopperade. Det var såå kul att vara ute och rida igen :)



Sen var det slut på det roliga :( När vi kom hem igen skulle jag rida Bill en liten stund i paddocken. Han var sååå glad att se mig! Han stod inne i vindskyddet och smaskade hö, och när jag ropade på honom åkte huvudet upp och öronen spikrakt fram direkt, sedan full fart till mig. Kändes så kul att han blev så glad! :)

Gjorde i ordning honom och ledde upp honom till paddocken. Stod jättesnällt hela tiden i stallet, men när jag skulle sitta upp i paddocken märktes det att han var lite exalterad, hade lite svårt att stå still. Mamma fick stå bredvid så han inte gick omkring. Direkt när jag kom upp skuttade han iväg och ställde sig sedan rätt upp. Kände att jag kommer aldrig sitta kvar, så när han stod upp tappade jag stigbyglarna och började glida neråt. Då började han snurra, så jag halvt kastade mig av fall han skulle trilla. Landade på vänster fot och tänkte först att "ingen skada skedd", men så fortsatte kroppen att snurra, men vänster fot fast i backen, så knäet vreds om och jag hörde hur det small till där inne. Gjorde sååå ont!

Trodde inte något var brutet, men åkte in till sjukhuset för säkerhets skull eftersom jag inte kunde gå. Läkaren kände så att korsbandet inte var av, och de tog fem röntgenplåtar men inget brutet. Skönt! Sa att det förmodligen är rejält stukat, så nu hoppar jag omkring på kryckor. Hoppas det återställer sig fort :( Vad det var som small där inne vet jag inte..

Lätt att vara efterklok, men borde tagit honom på lina innan jag satt upp. Han har ju varit så snäll innan, så hade inte en tanke på det, men nu har jag lärt mig en läxa..


Läst 26025 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Nu har vi lämnat Nya Zeeland och igår kväll kom vi fram till Tokyo, Japan :) Ska bara vara här två nätter, men spännande, har inte varit här tidigare.

I helgen som var åkte vi upp till Bay of Islands på Nya Zeeland. Superfint och jättehärligt väder. Fredrik och jag åkte ut med en båt och fick se vilda delfiner. Stannade båten så att vi fick hoppa i och snorkla med dem. Fantastiskt! Så glada och vänliga djur. Simmade omkring oss och lekte! :)




En liten filmsnutt. Bilder finns på Instagram (aamaziingsara) och Facebook :)

Sista dagen på Nya Zeeland blev det bungyjump från Auckland Harbour Bridge. Har velat prova det länge, och nu var det dags! :) Såååå kul, värsta adrenalinkicken! Att bara slänga sig/dyka från avsatsen ner mot vattnet och sedan studsa omkring. Haha! Riktigt roligt! :) Lennart kommenterade att nu kan jag inte klaga om hindren blir höga. Hjälp!! Måste lära mig att förbereda mig mentalt i hoppningen som jag gör med sådana här grejer. Det här bungyjumpet hade jag gjort i huvudet så många gånger att jag var inte alls nervös. Var helt redo att bara kasta mig ut och njuta :) 2017 ska jag verkligen jobba med det mentala!








Mer bilder på Instagram (aamaziingsara) och Facebook :)



Läst 23394 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Nu har vi varit på Nya Zeeland i en vecka och hunnit med en hel del. Har varit ute och åkt husbil i fem dagar och har besökt Hobbiton, Bullswool Farm Park, Rotorua och dess varma källor, Huka Falls, Lake Taupo och Glowworm Caves i Waitomo. Sedan blev det även ett stopp i Paeroa där Fredrik och jag var med på en New Zealand Horse Trekking!

Paret som vi känner här känner i sin tur ett annat par som har Bullswool Farm Park med bland annat hästar, lamor, alpackor, åsnor, grisar m.m. De frågade oss om vi var intresserade av att rida, och det ville vi så klart :) Vi hade förväntat oss att kanske rida lite i någon paddock eller en kort uteritt, men oj vad fel vi hade. De signade upp oss för en välgörenhetsritt (20 dollar per man som gick till Toy Library) ute i den Nya Zeeländska naturen i cirka tre timmar! Vi fick låna varsin ponny, haha! Skrattade lite åt det först, men sedan när vi väl gav oss ut kändes det bra, då ponnyerna kändes stabila i den ibland galna terrängen!

Jag skulle först rida en svart robust, liten ponny vid namn Funella, och Fredrik skulle rida en lite smäckrare, men maxad D-ponny vid namn Sandy. Fredrik fick provrida Sandy dagen innan turen, eftersom han inte ridit så länge, och då var hon jättesnäll och lugn. Dagen efter när det var dags för trekkingen blev hon dock väldigt uppspelt, så när Fredrik hade suttit upp började hon sparka bakut och ha sig, så då bytte vi ponny. Stackars Fredrik, blev ganska rädd och kände sig inte alls peppad på att följa med längre, men Funella var hur lugn och snäll som helst, så det gick galant! Och Sandy skötte sig med mig på ryggen :)

Vi var drygt 40 stycken ekipage som gav oss ut på denna trekking. Det hade ösregnat hela natten, så det var rejält geggigt på sina ställen och Fredrik och jag var lite smått rädda i den första branta backen vi skulle upp för. Det var nämligen inga ridspår så som vi har hemma i Lindome, utan vi red iväg över ängarna och upp för kullarna lite som man ville (hade en "ledare" som gick först, men vi red inte på led, bara att han hade täten). Fanns ingen stig att följa, så första backen var superhal och jättemånga hästar gick och gick men kom knappt någonstans då de bara halkade tillbaka. Då kände vi oss trygga på våra små ponnys som bara pinnade på! :)

Vi red upp till högsta toppen av en kulle så att vi liksom var inne i molnet. Kyligt, men shit vilken utsikt! Landskapet här på Nya Zeeland är verkligen helt fantastiskt. En av de vackraste platser jag sett!

På vägen ner red vi ibland bara på gräset, men ibland dök det upp grusvägar som vi kunde gå på. Kändes lite säkrare ;) Vi skrittade mest, men blev även lite trav och galopp på vissa ställen :)

Var verkligen en jättekul och häftig upplevelse! Och det var spännande att se skillnaderna mot Sverige. Vi besökte tre olika stall, fast det fanns inga stall, haha! Hästarna gick ute dygnet runt och när de gjorde i ordning dem för ridning band de bara upp dem eller ställde in dem i en liten sjukhage. Nu var ju de tre ställena vi var på bara med sådana ryttare som rider ute i naturen, så vet inte hur stallen ser ut hos dressyr- och hoppryttare :)

Alla verkade väldigt avslappnade och brydde sig inte så mycket. Alltså de verkade älska sina hästar, men skötseln av dem uppfattade jag som lite "ja ja, det blir nog bra". Till exempel efter vi hade ridit klart så var hästarna helt genomsvett och jätteleriga, men istället för att spola av och borsta dem så var det bara att hoppa av, ta av utrustningen och kanske på med ett täcke. Sedan band alla fast sina hästar i transporten (vet inte varför man inte kunde lasta på dem lika gärna?) och gick och fikade! Fredrik och jag såg att en av hästarna hade kommit lös från sin transport, så jag sa till tjejen som hade den hästen, men hon var helt lugn och fortsatte fika en stund innan hon gick bort för att binda fast hästen igen. Själv hade jag ju fått panik, haha! Så hade de kommit hem till mig och mitt stall hade de nog tyckt att jag var väldigt sjåpig med mina hästar :P

Har säkert mer att berätta om detta, men det får jag ta i ett annat inlägg, nu blir det mat! :)



Sandy blickar ut över den vackra naturen




Fredrik och söta ponnyn :)




Grönt, grönt, grönt!




Funella och jag :)



Sandy och jag, jättetrevlig och pigg ponny! :)




Utsikten kunde man inte få nog av!

Glada ryttare :)

Ger oss av över fältet för att börja färden upp för alla kullar :)



Fredrik betar Funella efter ridturen :)



Snart uppe på högsta kullen. Gjorde en stigning på 500 meter upp till toppen :)



Vill ni se bilder från de andra ställena som jag nämnde högst upp som vi besökt kan ni kolla på min Instagram (aamaziingsara) eller på min Facebook (har offentliga album) :)


Läst 23649 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
08
2016

Halloj! Igår morse åkte vi till Fraser Island för att spendera två dagar där. Superhärligt och jättefint! :) Hade inte läst på tillräckligt, så visste inte att det inte finns några riktiga vägar där, utan det är liksom bara sand. Hur kul som helst att köra omkring på stranden, skumpade som bara den. Roligare än Liseberg ;)

Har besökt sjöar, creeks, regnskog, skeppsvrak, vandrat upp för ett berg för att titta på utsikten m.m. Haft det fantastiskt helt enkelt! Nu är vi tillbaka i Brisbane och har precis käkat middag. Dags att packa om väskorna, imorgon bitti åker vi till Nya Zeeland. Ska bli såå spännande! Vi ska vara där i två veckor och åka runt på norra ön. Vi känner ett gammalt par där som ska guida oss runt och de har en husbil! Hur grymt?! De bor i Auckland, så utgår därifrån och sedan får vi se vad de ska visa oss för kul. Vet bara att Hobbiton är spikat! :)

Hemma går det bra, har mamma uppdaterat. Kallt och tråkigt väder bara :( Men hästarna mår bra och mamma har börjat galoppera Marco nu. Säger att han sköter sig jättebra! :) Han väntar väl bara på att jag ska komma hem så att han kan börja bralla ;) Eller så har mamma fått fason på honom. Hoppas det!

Hedda och Tilda var och tävlade i helgen. Debuterade 100cm och var felfria i båda faser. Superbra!!

aamaziingsara på Snapchat och Instagram för fler bilder och videos från resan :)







Läst 24044 ggr Kommentarer Kommentera
NOV
05
2016

Hej! :) Nu har vi varit i Australien ett par dagar. Första stoppet var Darwin :) Åkte till Litchfield Park och spenderade dagen där. 33 grader i skuggan, så perfekt att besöka lite vattenfall och bada. Skönt! I förrgår kom vi till Cairns. Åkte ut till Green Island i Stora Barriärrevet och snorklade. Såååå kul! Förutom massor av fiskar så snorklade vi även med sköldpaddor, rockor och hajar! :) Jag tyckte hajarna var små, men Fredrik var livrädd, haha! Det är ju reef sharks, så inte så sannolikt att de skulle attackera oss, men självklart ska man ha respekt för dem och inte vara för på. Riktigt kul i alla fall :)

Igår var vi Airlie Beach. Åkte ut till Whitsundays och snorklade där också. Älskar verkligen att snorkla. Så härligt att simma omkring och titta på alla djur :)

Imorgon kommer vi fram till Brisbane, vilket är slutdestination. Kommer fram på morgonen, så kommer spendera dagen i Brisbane, och i övermorgon åker vi till Fraser Island och är där i två dagar :) Sedan flyger vi till Nya Zeeland för att spendera två veckor där. Jippie!

Hemma hörde jag att det kommit snö. Fy! :O Mamma hade ridit ut på Marco igår. Modigt! :) Första gången på länge han fick komma ut i skogen på ridtur. Hade gått bra. Ridit i både skritt och trav :)

Fler bilder på Instagram (aamaziingsara) och Facebook (Sara Ekman) :D


Läst 15197 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.