Saras vardag
JAN
30
2017

Hej! Ikväll var jag tillbaka hos läkaren för att kolla mitt knä. Jag går som vanligt och rider utan problem, men det är fortfarande inte heeelt bra. Jag kan till exempel inte sitta på huk ordentligt, göra utfall eller böja och vända samtidigt. Det knäcker rätt ofta i knät och två gånger sedan senaste besöket har jag fått rejält ont när jag tagit ett lite längre och mer bestämt kliv med vänster ben först. Min läkare tror fortfarande att det är en meniskskada, men eftersom jag inte är helt bra än så har han nu bett att få en magnetröntgen. Dröjer ett par veckor till dess och för min del är det ingen brådis då jag ändå kan rida och gå, vilket är viktigast, men vill så klart kunna vara helt aktiv och inte tänka mig för innan jag gör vissa rörelser.

När jag ändå skulle dit så bad jag honom titta på min vänstra hand som jag mosade när jag flög av Bill förra helgen. Den tyckte han inte såg jättebra ut, så fick en remiss så att jag får åka och röntga den i morgon bitti. Den är inte bruten så klart, men han ville ändå att jag skulle röntga då jag har så pass ont i den även efter en vecka samt att han tyckte blödningen i handen satt på ett udda ställe. Spännande, får veta mer imorgon. Hoppas inte det är mycket folk där på morgonen så jag får vänta i hundra år..

I helgen blev det Pay & Jump med både Marco, Ratzia och Hedda. Kändes bra att få hoppa igenom en bana med dem allihopa nu innan tävlingarna börjar. Marco och Ratzia gick varsin runda på 120cm och Hedda hade alla hinder utom det första och ett räcke på 120, de andra två var 110cm. Hade egentligen tänkt hoppa hela banan på 110cm med henne, men ville se hur hon kändes, om det kändes som att kroppen orkade och tryckte av från backen, och till min lycka så gjorde hon det!

Började med Marco, som var riktigt lugn och sansad. Hoppade fint och det kändes som att han gjorde det lätt. Väldigt kontrollerat och han lyssnade fint när jag ville få tillbaka honom. Skoj!Sedan var det Ratzia. Även hon hoppade felfritt och var rädd om tassarna! Kändes väldigt lugnt och bra där också :) Försöker hela tiden tänka på att inte rida iväg och använda min längdhoppsreflex, och den här gången gick det faktiskt riktigt bra, om jag får säga det själv!

Sist var det Heddas tur. Lika pigg och glad som vanligt, kändes riktigt bra! Kul att hon var så taggad men ändå kvick upp framme vid hindret!


Klappar om min fina Hedda <3

Sist ut var Fredrik och Fia på 30cm. Även där en felfri runda och med mycket god teknik och bra rytm!Läst 27160 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Igår var det så himla fint väder, så på eftermiddagen passade jag på att åka bort till skogen med Marco för att rida ut en sväng. Pappa hängde med och sprang på motionsspåret med Fia. På vägen hem svängde vi in vid Ica då jag hade fått en avi för att hämta ut ett paket. Tänkte att det går ju fort. Smidigt att ta det på vägen så slipper jag åka tillbaka senare på kvällen. För det första gick det inte särskilt fort, då typ alla var och fredagshandlade, så fick stå i kö en stund innan det var min tur. Skyndade tillbaka till bil och transport för att åka hem där Tilda väntade och skulle rida Hedda. Ett litet problem bara. Bilen startar inte...

Körde gamla Volvon och mitt släp, och Volvon har krånglat lite tidigare, men Fredrik har fixat med den, så nu var det länge sedan det var något med den. Dessutom hade han varit och besiktigat mitt släp samma morgon med Volvon, och då gick allt fint. Men nu, på Icas parkering, tvärvägrade den att brumma igång. Jaaahopp.

Pappa pillade lite under motorhuven, men inget hände. Fick ringa mamma som kom med Skodan. Jag fick lasta ur Marco mitt på parkeringen medan mamma och pappa kopplade av släpet från Volvon och på på Skodan. Marco undrade förstås vad som hände, men mest förvånade verkade de andra människorna på parkeringen vara.

Nåväl, vi kom alla hem till slut och Volvon fick pappa och Fredrik hämta idag, och nu verkar den fungera igen. Gamla bilar är inte att lita på ;) Alltid händer det något, och kanske tur det, annars hade jag inte haft något att blogga om, haha.


I morse åkte Tilda och jag bort (med Skodan, den kan man lita på) till skogen med Hedda och Ratzia. Lugn och skön runda i det fina vädret. Var hur mycket orienteringsfolk ute som helst, så Ratzia var lite på sin vakt, beredd att fly om någon skulle hoppa fram bakom en buske..

Var klara i stallet tidigt och efteråt åkte mamma och jag in till stan för lite lördagsmys. Först lunch på Pinchos och sedan gick vi på bio och såg La La Land. Dock inte alls så bra som jag hade förväntat mig, men vi hade en trevlig eftermiddag i alla fall :)


Läst 23885 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
26
2017

Hej! Igår var det hoppträning för hela slanten. Först Ratzia för Lennart och sedan Marco för Amanda. På Lennarts träning var det bommar framför och bakom hindren och lite överallt. Det var språngkurveträning och för mig var det även träning att lägga Ratzia ultimat på hinder. Tjatas ju om den där längdhoppsreflexen. Glöm inte var ni läste det uttrycket först (med cred till Lennart som myntat detta nya uttryck) ;)

I vilket fall som helst så gick det jättebra i början när vi hoppade fram på två plank utan massor av bommar. Sedan börjades det.. De där bommarna på marken gör mig helt distraherad. Vet inte om jag ska titta på bommen, hindret eller skita i allt och blunda? Senare alternativet provar jag nog nästa gång. Lennart sa att jag ska titta på hindret och inte på bommen, så försökte med det, men det är som om händerna får ögon och då blir det kortslutning mellan händer och hjärna. Tur att Ratzia är snäll och hoppar ändå fastän vi kom taskigt några gånger.

Är det flera bommar innan brukar det gå bra, men just EN liten rackare framför är det värsta jag vet. Skitäckligt. Huuu..

Både mamma och Fredrik jobbade, så fick åka till träningen själv, men Fredrik dök upp på slutet, så fick de sista sprången filmade. Inte mycket till att hänga i granen, men det är väl inte kul att bara se på videos när det går bra ;)


Blev ju en fin språngkurva i alla fall, målet med kvällens träning!


Kom hem från träningen och hade lite tid över innan nästa, så gjorde i ordning Hedda och longerade henne en stund i paddocken med Equibandet.

Gjorde i ordning Marco för Amandaträning. Hoppades innerligt att hon inte skulle ha bommar på marken. Det hade hon, men som tur var bara sådana vi behövde trava över. Puh. Marco har varit rätt lugn de senaste dagarna och kändes lugn när jag värmde upp honom också. Travade helt okej över bommarna, men när vi sedan började jobba på små hinder i galopp visade han upp sitt rätta, gamla jag och bjöd på både det ena och det andra :) Fredrik fick med lite bocksprång och bakutsparkar på filmen..

Han var taggad och blev lite väl snabb någon gång i studsen, men annars tycker jag att han hoppade fint och att jag inte red iväg honom utan försökte hålla jämn galopp fram till hindret och inte hoppa längdhopp :)
I morse kom Vivi från Svensk Hästrehab http://svenskhastrehab.se/ hit för att behandla Marco och Hedda. De två har lyxvecka med både tandis och massör :) Marco fick djupvåg och massage och Hedda fick även laser. Hon tyckte att båda kändes jättefina och att Hedda har musklat på sig bra igen. Härligt!! :)

Dessutom tog hon en titt på min hand som jag skadade när jag trillade av Bill i helgen. Tittade först med värmekameran och då såg man tydligt att den handen hade ett varmare parti än min andra hand. Spännande med alla dessa mojänger som finns idag tycker jag :) Jag fick sedan också laser på handen och blev sedan tejpad. Vivi är för snäll hon :)
Njuter!

Skönt :)


Extra stöd. Ska till läkaren på måndag kväll för återbesök med mitt knä och då får han även kika på handen.


Läst 24639 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Bloggade ju bara häromdagen, ändå har det hunnit hända massor sedan sist :)

I söndags red Tilda och jag ut en lugn sväng med Hedda och Ratzia i Bunketorp. Efteråt åkte mamma och jag in till Ullevi för att gå på en föreläsning som Agria hade anordnat. Den handlade främst om att köpa häst, och även om vi, peppar peppar, hittills bara gjort bra köp och aldrig hamnat i någon konflikt så gavs det många bra tips att tänka på :) Roligt var att advokaten C-G Leissner var med och föreläste. Det var han som var min mosters advokat när hon hade köpt häst och allt gick åt pipsvängen. De vann målet och jag skrev om det här på Hippson. Min e-mail svämmade över efter det inlägget och det är förmodligen mitt mest kommenterade blogginlägg, ni kan läsa det igen här http://www.hippson.se/blogs/SaraEkman/problem-som-kan-bli-vid-hastkop.htm

C-G var väldigt underhållande (påminde en hel del om min tränare Lennart) och kom med bra tips. Även veterinär Karl-Henrik Heimdahl föreläste, vilket också var väldigt intressant. Var det någon mer som var där och lyssnade?På kvällen efter föreläsningen åkte vi bort till manegen. Hoppade ju Hedda och Ratzia på lördagsmorgonen, och nu var det dags för Marco som inte fick följa med då. Byggde upp precis likadant, ett räcke på ena långsidan och en oxer på andra samt ett räcke på snett igenom. Har ju gjort så mycket serier och gympa det senaste, så kände att både jag och hästarna behövde träna på lite högre, fristående hinder. Marco var duktig och VÄLDIGT lugn. Stor kontrast om man jämför med Lennartträningen för drygt en vecka sedan, då han for upp och ner som värsta rodeohästen. Nu gjorde han ingenting och var verkligen superlugn. Han behöver väl bara komma igång ordentligt och in i flowet så han lugnar ner sig :)
Sötaste lille Marco! :)
Hoppla min vita springare! :)
Igår var det måndag och det var vilodag för alla i stallet. Idag red Tilda och jag i paddocken på Hedda och Marco. Tilda och Hedda jobbade lite över fyra bommar på marken i trav och galopp och även över en liten kub. För Marco blev det bara ett lugnt pass då det vankas träning imorgon. Gjorde många övergångar och tränade galoppfattningar från skritt. Själv tycker jag han är grym på galoppfattningar från skritt och jag behöver knappt lägga om skänkeln så gör han det superfint. Dock brukar jag få "skäll" från Lennart att de är alldeles för "dressyriga". Men det är väl ändå på sätt och vis en komplimang? Jag väljer att tolka det så ;)

Mamma longerade Ratzia med Equibandet, hon ska också på träning imorgon. Därefter kom Matilda från Rätt Bett AB ( https://www.facebook.com/rattbett/?fref=tshttp://rattbett.se/ ) hit för genomgång av Marco och Heddas tänder. Hon var här för knappt ett år sedan och gick igenom hästarnas munnar, och då uppförde sig Marco helt katastrofalt. Den värsta kund hon någonsin haft, haha, så hon hade verkligen fasat för att ta hand om honom idag igen. Men gissa vad? Marco var sååå snäll! Han stod jättefint och Matilda kunde hålla på med sina maskiner i godan ro och allt gick väldigt snabbt då han var så lugn. Och då hade han inte ens fått lugnande ;) Så stor guldstjärna till Marco!

Och stor guldstjärna till Hedda också, men det får hon alltid när tandläkaren tar hand om henne. Hon står så fint! :)
Plutten då, han ser ju nästan drogad ut! Vem vet vad han stoppade i sig i hagen idag? Eller så räckte det med att rida honom innan besöket för att han skulle vara lugn ;)
Hedda är en bra kund! :)


Instagram & Snapchat - aamaziingsara


Läst 20390 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Vad var det jag sa i ett inlägg för ett litet tag sedan? Att nästa avfallningsvideo säkerligen skulle bli med Bill. Så rätt jag hade! ;)

Åkte till Krk igår eftermiddag för att testa på en liten Pay & Jump igen, 50cm. Förra veckan var han ju helt stencool, och igår var han också superduktig, men jag dök ner i sanden. Det var en bana på nio hinder, tio språng (sista var en kombination som var frivillig, men den tog vi). Bill skötte sig fint och bjöd på hinder, inte alls tittig. Inte lika fokuserad som förra veckan, utan koncentrerade sig lite mer på den andra unghästen som var inne i manegen och någon gång efter något hinder försökte han vända åt andra hållet, men det var inte där jag trillade av.

Hinder nummer åtta var en oxer med en planka under ner mot domartornet. Inget konstigt tyckte jag, och det verkade inte Bill heller tycka, utan galopperade på fint fram till hindret. När han däremot hoppar av tar han i från tårna och gör ett megahopp över, vilket jag inte alls var beredd på. Haha, hamnade självklart heeelt ur balans och druttade av på andra sidan. Var livrädd i luften att jag skulle slå i mitt knä så kommer ihåg att jag bara tänkte "upp med benen, slå i rumpan först". Blev en mjuk landning förutom att jag råkade landa på min vänstra hand under rumpan, så den är rätt mosad just nu..

Hoppade upp direkt igen och hoppade om hinder sju och åtta och fortsatte sedan på sista kombinationen. Gick bra! Frågade om jag kunde få hoppa hela banan en gång till efter att den andra hästen hade hoppat, medan vi fortfarande var inne, vilket gick fint. Andra rundan gick jättemycket bättre verkligen, då var han helt avspänd (till och med rev ett litet räcke för nu var det inte alls lika spännande ;)) och brydde sig inte om den andra hästen. Hoppade dock till lite på åttan igen, fast inte alls lika stort som första gången, men det var något med det hindret som var lite läskigt tydligen.

Men Bill skötte sig toppen ändå, han kan ju inte hjälpa att matte har för dålig balans och inte hänger med när det ska hoppas högt över hindren.

Här nedan har ni film! Pappa råkade filma HELA första rundan i slowmotion, och eftersom ingen orkar titta på mig och Bill i 17 minuter när vi hoppar 50cm i snigelfart så har jag så klart klippt ut just avfallningen och sedan kommer direkt runda nummer två som är i normalt tempo :)Läst 30960 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
21
2017

Hej! Igår passade mamma och jag på att åka till skogen med Ratzia och Marco på eftermiddagen när det fortfarande var ljust ute. Blev bara en kort runda med mest skritt, men skönt att komma ut lite i naturen. Marco var yster och gjorde något bocksprång när vi travade. Han är verkligen på tårna nu i kylan, hehe.I morse gick vi upp tidigt och åkte bort till manegen för att hoppa lite med Hedda och Ratzia. Var ett tag sedan jag hoppade Hedda, och snart drar tävlingarna igång, så ville känna på några språng. Ingen serie eller gympa den här gången, utan byggde bara upp tre stycken fristående hinder. Räcke på ena långsidan, oxer på andra och räcke på snett igenom. Blev en liten bana i alla fall, mer än så orkade vi inte bära ;)

Hedda kändes jättefin. Lagom taggad och hoppade fint, det var roligt :) Märktes att hon själv var nöjd efteråt när jag travade av henne.Ratzia var också fin! Försökte tänka på att inte rida iväg henne och hoppa längdhopp (som Lennart säger, längdhoppsreflexen är min specialitet). Tyckte vi fick till det bra och jag försökte placera henne lite närmare så att hon fick hoppa upp sig. Hoppade fint och kändes försiktig! :)

Och tack för alla kommentarer på Facebook ang. förra inlägget! :)

Instagram & Snapchat - aamaziingsara


Läst 31333 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
19
2017

Hej! Igår var jag först borta i manegen med lille Bill och red. Var ensamma i lilla manegen. Lyxigt! Har ju mest ridit runt och gjort lite tempoväxlingar, något varv på volten här och där osv. Väldigt basic, vilket jag tycker det ska vara för en treåring :) Igår gjorda vi många växlingar mellan skritt och trav. Var duktig och tycker att han var uppmärksam för hjälperna.

Efteråt började jag introducera Royneövningen så smått. Då ställer man hästen lite utåt och flyttar några steg in mot mitten, sedan rakt fram och trava på lite. För Marco är den här övningen guld och jag gör den typ varje gång jag rider då han slappnar av och får stretcha. Flyttade knappt någonting med Bill och böjde inte så mycket, utan visade mest vägen så han fick ett hum om min idé. Börjar försiktigt så tar vi och flyttar lite mer och mer varje pass :)

Galopperade sedan lite och avslutade med ett byte åt varje håll. Det börjar han bli riktigt duktig på, och han tycker det är kul med galoppombyten!Nöjda och glada efter ett lyckat pass :)


I förrgår var mamma och jag och red i manegen, samtidigt red en liten tjej på sin ponny. Det blev en otrevlig upplevelse. Hennes mormor höll lektion för henne, och jag blev helt chockad över hur elak och opedagogisk hon var. Tittade på mamma som också hade tappat hakan. Den här tjejen red jättefint på sin ponny, men verkade lite osäker då ponnyn ibland spände till och drog iväg. Det enda hon fick var kritik (negativ sådan) och skäll. Jag tyckte så synd om henne och när mormorn tappade fattningen helt och svor åt henne och jag såg hur flickan satt och grät när hon red runt, då fick jag nog. Frågade vad sjutton hon sysslade med.. Stackaren sitter och gråter för att hon får så mycket skäll. Så ska det inte vara! Det ska vara kul att rida och åka till stallet. Snacka om att döda ett intresse helt.. Självklart ska man inte bara säga att allt är bra, det får ju vara både ris och ros, men det är skillnad på konstruktiv kritik och att vara elak..

Sa till henne att sluta och även om tanta blev sur (och säkert lite förvånad, verkade inte vara van att bli tillsagd) så tog hon nog åt sig, för det blev faktiskt lite bättre den sista stunden vi red..

Det jag vill komma till är att om man ser något sådant här, eller någon som är elak mot sin häst, så måste man säga ifrån. Vissa kanske tycker att man inte ska lägga näsan i blöt, men nej, ser jag något som inte är okej då säger jag ifrån. Och vet ni vad? Tanten ringde upp mamma dagen därpå och bad om ursäkt för den otrevliga händelsen. Mamma svarade att det är sitt barnbarn hon ska be om ursäkt, ingen annan. Det sa hon att hon hade gjort, så det får vi hoppas.

Träffade tjejen igår efter att Tilda och jag hade varit och ridit i manegen med Hedda och Marco. Frågade om det hade gått bra att rida och hon svarade ja och såg glad ut :) Fick höra att det nämligen är likadant varje gång mormor håller lektion, men får hoppas att det blir bättre nu.

Nu till något roligare! Den 9-12 mars kommer Kungsbacka Ridklubb anordna Kopparbergs Grand Prix! Regional, nationell och elittävling i hoppning för stor häst med klasser från 120cm-150cm. Propositionen är utlagd på TDB, så in och läs och planera in dessa datum i tävlingskalendern! :)

Förutom Grand Prixen så kommer det även att vara en klass med "Våga Vinn" och en Duellhoppning. Givetvis räkafton på lördagskvällen! Tävlingen hålls på nya, fina fiberunderlaget och framhoppningen på samma underlag. Dessutom har vi på KRK en tredje manege, så man kan rida fram inne :)

Anmälan öppnar 28/1 kl 19:00. Har självklart lagt in en påminnelse i kalendern ;) Varmt välkomna, hoppas vi ses där!

Instagram & Snapchat - aamaziingsara


Läst 43198 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
17
2017

Hej! Först och främst: Ett stort grattis till Peder som vann Jerringpriset igår! Tjohoo!

I söndags var mamma och jag ute på en promenad i det fina vintervädret med Ratzia och Hedda. På kvällen blev det hoppträning med en yster Marco för Lennart. Det var Marcos första hoppträning sedan i somras, så gissa om han var lite sprallig..

Var sjukt svårt att rida honom då han bockade och sparkade bakut som bara den. Det som kom med på film är bara en bråkdel av allt bockande under lektionen. Fick hålla i mig för glatta livet! Ja ja, Lennart sa att han lugnar nog ner sig snart när han fått komma igång med några träningar.

Han var i alla fall glad att få hoppa, det var ett som var säkert ;) Sedan blev det som sagt ingen riktig kvalitet i sprången och jag hade svårt att rida rytmiskt då det blev på och av mellan bakutsparkarna.. Får hoppas på lugnare häst till nästa gång!Instagram & Snapchat - aamaziingsara


Läst 44441 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Började förmiddagen med att rida ut en lugn tur i skritt med Ratzia och Marco. Marco var lite yster och höll på med både det ena och det andra. Plötsligt på vägen tillbaka så fick han för sig att han skulle vika av från ridspåret in på en pytteliten stig. En stig vi aldrig någonsin gått på, så vad han skulle in där och göra vet jag inte. Ratzia skrittade vidare på ridspåret, så när Marco märkte att hon inte hängde med på hans omväg fick han så klart flippen och tvärvände och började skjuta hej vilt. Den hästen alltså..

Sedan var det dags för dagens (veckans, månadens!) mest spännande händelse: Bills första Pay & Jump! Hemmaklubben Kungsbacka hade sin första Pay & Jump idag och Bill och jag anmälde oss till lägsta höjden, 50cm. Han har ju varit snäll att hoppa, men första gången ute "på riktigt" kan ju gå precis hur som helst. Hade absolut ingen aning om hur han skulle vara bland andra hästar på framhoppning, förflytta sig till nästa manege, folk på läktaren osv. Men någon gång måste vara den första!

Började med att longera honom lite i paddocken på KRK, men han hade fullt upp med att titta på annat, så han travade mest omkring med svansen i vädret och huvudet utåtställt. Han hade liksom varken tid att galoppera eller bocka, så det kändes bra ;) Gick bort till manegerna och eftersom vi var första starten för dagen fick vi gå in på framhoppningen direkt. Var bara vi och två ekipage till, vilket kändes skönt, då blev det inte för mycket att ta in med hästar från båda håll i alla gångarter, hoppandes åt höger och vänster. Framhoppningen var verkligen det jag var mest nervös för, men Bill fick en bra första upplevelse där. Berättade för de två andra att det var hans första gång ute, så de var beredda fall i fall han skulle få för sig att svänga på mindre lämpligt ställe eller liknande. Han skötte sig utmärkt och vi travhoppade ett pyttelitet räcke där bommen precis var upphöjd, galopperade sedan över ett räcke på 50cm och en oxer.

Gick sedan in på banan några minuter innan det skulle börja, så han fick komma in och titta sig omkring, vänja sig vid folket på läktaren osv. Fick sedan startsignal och Bill skötte sig helt exemplariskt!! Skuttade runt banan med härlig framåtbjudning och jättepositiv!

Det var både grindar, plank och vattenmatta med! Höll på att dö när jag såg banan. Hade förväntat mig endast bommar när det var 50cm, men det ska börjas i tid, haha ;) Bill brydde sig som tur var inte, så det var skönt att någon av oss var lugn.

Är jätteglad att det blev en så bra upplevelse första gången ute på äventyr. Såå stolt över lille Bill!!
Efteråt åkte vi hem med Bill och gjorde i ordning Hedda. Tilda skulle hoppa en runda på 100cm. Hedda var jättetaggad på framhoppningen och tyckte det var superkul. Hade satt på henne hackamoret så att Tilda inte plockar bort för mycket galopp på henne ;) Blev mycket bättre, då får Hedda sköta det mesta själv, vilket hon trivs med. Det blev en fin och felfri runda på 100cm!

Ratzia och Marco ute på turInstagram & Snapchat - aamaziingsara


Läst 37833 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Igår på morgonen blåste det som bara den här samt kom snöblandat regn. Usch! Mamma hade släppt ut hästarna vid sju innan hon åkte till jobbet, men jag tog in dem igen vid nio, innan jag skulle åka till jobbet. Tog av dem de blöta täckena och på med gosiga fleecetäcken, så fick de stå inne och mums hö. Mycket trevligare :) Ville inte chansa och ha dem ute fall i fall någon skulle bli rädd för blåsten och springa genom trådarna.

När jag var på jobbet diskuterade vi lite om vi skulle ställa in kvällens träning för Amanda eller ej, men den blev av och tur var det, för när jag kom hem från jobbet hade det både slutat regna och vinden hade avtagit väldigt mycket. Gjorde i ordning Bill för att åka med honom till manegen innan kvällens träning. Pappa hängde med och var banbyggare då det stod lite hoppning på schemat för honom också :)

Hade det lyxigt och var ensamma i DS-hallen. Eftersom han stått inne hela förmiddagen longerade jag honom en stund medan pappa byggde hinder. You live and you learn ;) Tur var väl det, han var väldigt yster och bjöd på diverse konster. Efter en stund lugnade han ner sig och både travade och galopperade lugnt med näsan ner i backen.

Hoppade upp och travade lite innan vi började hoppa. Hade ett räcke på ena långsidan, en kub på andra och en oxer på diagonalen. Travhoppade räcket på låg höjd och hoppade sedan kuben och oxern för sig innan vi hoppade alla tre hindren på följd. Första gången över alla de olika hindren hoppade han ganska stort och gjorde något bus, men sedan slappnar han av och bara kliver över. Väldigt lugn och avslappnad tyckte jag och fick avsluta med en lite större oxer som han också hoppade helt avspänt. Jätteduktig!! Bytte även galopp fint de gångerna vi landade i fel galopp. Ska bara försöka få upp huvudet på honom lite mer och galoppera lite mer framåt, men det kommer nog :)

Åkte sedan hem och gjorde i ordning Ratzia för kvällens hoppträning och även årets första! :) Gjorde i ordning Hedda som jag skulle ta med så att Tilda kunde rida i manegen bredvid. Visade sig inte vara så smart som vi hade tänkt. Ratzia var heeelt ifrån sig när hon och Hedda skildes åt och gnäggade som en tok hela lektionen samt skuttade runt och hade sig. När vi väl hoppade så gnäggade hon inte och hade helt okej fokus, men hon låg på mer än vanligt och det märktes att hon var lite upprörd över att ha blivit lämnad ;) Ja ja, det är så det kommer vara på tävling också. Det ser jag framemot. Hehe..

Var väldigt bra övningar igår! Hade serpentiner där det på kortsidorna var två små räcken med 12-13 mellan och där fick vi variera mellan att gå på tre eller fyra steg, och på mitten av ridbanan var det två stycken studsar på två hinder, knappt tre meter mellan. Jättenyttigt för Ratzia, och bra att träna på att få henne att landa i rätt galopp. Hon var jätteduktig och gjorde den här övningen överraskande bra, trodde faktiskt att vi skulle få det mycket svårare, men hon hoppade fint på studsarna och på kortsidorna var hon grym på att både gå på tre och fyra galoppsprång. Amanda sa att hon märkte ingen skillnad när vi gick på tre eller fyra, och det var positivt, då hon menade att vi hade samma rytm vilket vi än valde! :)

Hade sedan två oxrar på medellinjen där vi skulle rida på fem galoppsprång, och det var fem framåt. Shit vad jag fick rida, haha! Svårt att få till fem jämna. Blev gärna att vi kom med lite för korta steg in och fick länga på de sista, eller tvärtom!

Nöjd med årets första träning och taggad för mer! Nu ska jag ut och mocka innan de kommer och tömmer containern. Sedan ska jag dressyra med Marco, och Hedda och Ratzia ska jag longera med Equibandet. Lille Bill får vila efter gårdagens hoppning :)Läst 36749 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Mest lästa

ArkivAnsvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.