Saras vardag

Hej! Igår gick jag upp tidigt och red Marco i paddocken. Han har fått ha en lugn vecka efter förra helgens tävling. Gjorde sedan i ordning Hedda och lastade in henne i transporten och började åka mot Hästak! :) Startade strax efter åtta hemifrån och var framme hos dem strax innan halv ett, så det tog sin lilla tid att köra.


Marco igår på morgonen

Hästak skulle ha sin hingstvisning igår, och då passade vi på att ta med Hedda ner direkt och lämna henne där för betäckning. Hade mina tre favoritkandidater, Casanova, Triton och Kannando, men hade inte bestämt mig, så det var upp till bevis på visningen ;)

Fick först ställa in Hedda i en stor box. I boxen på andra sidan gången stod en mamma med sitt föl. Hedda var sååå intresserad (titta på film på Instagram aamaziingsara), så hoppas hon blev lite mer mottaglig när det är dags ;)

Hedda i sin box hos Hästak :)

Efteråt fick vi gå in i det andra stallet där hingstarna, tävlingshästarna och stona med föl stod. Hingstarna stod i ena änden av stallet och höll på att bli snygga(re) inför visningen. De var jättefina! Och lugna! Kändes som att alla hade väldigt bra temperament. Gosade lite med Dirco, pappa till Marco och Bill :) Han var så mysig!


Casanova Hästak.

Kikade sedan på fölisarna. Sötaste jag sett! Så fina! Ville i smyg lasta in dem i transporten och ta med dem hem.


Såå söt! Har för mig att detta föl är efter Triton, men inte helt hundra.

Sedan var det dags för visningen. Hästak bjöd på korv med bröd, dricka, kaffe och godaste krämbullarna. Mums!Mums!

Vi fick se Casanova, Triton, Kannando, Vinnio och Lill Cotte visas uppsuttet. Alla hoppades förutom Kannando, som bara är tre år. De såg alla väldigt välridna ut och Joel visade upp dem på bästa sätt! De hoppade fint och vi fick se dem hoppa räcke, oxer och trippelbarr. Jag föll genast för Casanova. Vilken teknik!

Vi fick se Dirco och Cuper visas för hand och det nästan bästa av allt var ju när stona med sina föl kom in och gick några varv i paddocken ;) Tror allas hjärtan smälte. Finns inget sötare än föl?!


Casanova.


Fölis ute på tur :)


Dirco gillade att visa upp sig :)


Triton!


Kannando efter Kannan!


En liten video från Hästaks Hingstvisning :)


En jättetrevlig och bra organiserad hingstvisning. Så kul att komma och titta! :) Blev himla svårt att välja efteråt när jag skulle fylla i pappret.. Blev väldigt förtjust i Lill Cotte också. Honom har jag sett live på tävling tidigare och han verkar ha så kaxig tävlingsattityd, riktig fighter! Och hoppar fantastiskt! Men efter mycket funderande stod valet mellan Casanova och Kannando, och till slut skrev jag Casanova på pappret, så nu hoppas vi Hedda blir nöjd med sin kavaljer ;) Håll en tumme att hon får ta sig i år!!


Läst 33999 ggr Kommentarer Kommentera
APR
24
2017

Hej! Igår var sista dagen på tävlingen, och värsta vädret, haha! Började jättefint på morgonen med äntligen vindstilla och sol. Tänkte att nu blir det en underbar dag. Jag skulle rida de två sista klasserna på dagen, 130cm med Ratzia och 140cm med Marco. Var ute och promenerade med hästarna mitt på dagen, och när vi nästan var tillbaka vid stallarna så började det regna popcorn från himlen. Haglade som bara den! Efter en stund gick haglet över till snöstorm! Nu snackar vi aprilväder.. Stackars de ryttarna som fick rida i det skitvädret :O Som tur var gick det över senare på eftermiddagen och när jag skulle rida var det bra väder igen :)

Ratzia gick som sagt 130cm. I och med att vi hade fått vänta hela dagen så var både Ratzia och jag lite halvsega. Hon började jättefint inne på banan de fem första hindren, men fram till sexan, en planka, fick jag inte tillbaka henne ordentligt, så då blev det för nära och rivning. Sedan blev det likadant in i trekombinationen, jag ville sätta ihop henne innan, men varken hon eller jag orkade riktigt, så då rev vi B-hindret eftersom det blev knasigt in. Glad att hon var modig och fortsatte ta sig igenom kombinationen och inte gav upp och drog ut på sidan :) Ändå många bra språng och hon har börjat utesäsongen fint! Personligen tycker jag att Ratzia är bättre inomhus, eftersom hon ute har lite svårt att fokusera och kan bli lite spooky av saker runt omkring, men det är bara att köra på så ska det nog bli bättre och bättre! :)


Ratzia i 130cm i lördags där hon var felfri och placerad. Inte dåligt med luft i mellan!

Gjorde sedan i ordning Marco som skulle gå 140cm, bedömning A:0. Gick banan, 11 hinder, 13 språng. Kändes bra! Hela helgen tycker jag att banbyggaren, Sara Brink, har byggt väldigt bra och rytmiska banor! :) Sa det till henne. Det har bara varit att flyta på, inga konstiga vägar eller krusiduller.

När jag började hoppa fram Marco tyckte jag inte alls att han var lika fin som i fredags och lördags. Kändes inte trött, men lite nonchalant. Rev oxern en gång på slutet, och efter det vaknade han till liv och hoppade jättefint de två sista sprången innan vi skulle in på banan.

Banan började med en trippelbarr. Händer ju inte så ofta, men jag gillar det, då måste man vara igång på direkten! Marco klippte av superfint och sedan gick det som tåget! Tänkte ingenting på tiden eller vägarna, utan ville bara få till en fin, rytmisk runda. Han är ju snabb i sig själv. Hoppade jättefint och känns modig! Tur på sista kombinationen, men bommen låg kvar och vi susade i mål felfria och blev 3:a!! Hur fin är han inte?! Gjort fyra starter i 140cm i år och varit felfri och placerad i tre av dem! Han är ju fantastisk, Marcobusen!!! <3
Så glada och nöjda! <3
Mamma och Ratzia strax innan det blev hagelstorm
Tog en bild innan vi gick in och tog skydd, blev värre sedan! :O


Läst 26121 ggr Kommentarer Kommentera
APR
22
2017

Hej! Då ligger jag här i sängen på hotellet/motellet, 500 meter från tävlingsplatsen, efter en bra dag :) Mamma och jag gick en promenad med hästarna efter att vi själva ätit frukost, sedan tittade vi på lite hoppning och gick och köpte mössor, då det är snorkallt här. Haha! Inget härligt vårväder inte.. I alla fall sol idag, men fortfarande jätteblåsigt och isigt. Började till och med snöa lite efter att jag hade ridit!! :o

Idag gick både Marco och Ratzia sista klassen för gammelhästarna, 130cm bedömning A:0+A:0 två faser. Hade Ratzia först, och idag red jag fram henne inne i manegen. Myyyycket bättre!! Då slapp hon allt stoj där ute med blåst, andra hästar, traktorer och hej o hå. Var bara hon och en häst till där inne, så det var lugnt och skönt, och idag var hon helt lugn. Inne på banan var hon fokuserad och hoppade felfritt i båda faser! :)

Gjorde sedan i ordning Marco och red även honom i manegen. Det gjorde jag igår också. När jag red Ratzia igår hade jag inte fattat att det fanns framhoppning inne, utan såg det först när jag skulle rida Marco. I vilket fall som helst, himla bra.

Marco var lika fin som igår och hoppade bra, och idag låg bommarna kvar! :) Han var också dubbelt felfri och det slutade med att Marco blev 3:a och Ratzia 4:a. Superkul, jättebra!! :)

Åkte sedan in till trästaden och åt sen lunch/tidig middag och efteråt en glass på det :) Åkte till hästarna och gick en promenad och var nyss där igen och gav kvällshö. Nu blir det sova!


Läst 23719 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Då har utomhussäsongen börjat :) Vi är inne i de småländska skogarna och vädret är minst sagt knepigt. Igår blåste det storm och regnade på kvällen och i morse vaknade vi upp till sol och frost. Såg till och med ut som snö på sina ställen..

Jag har med Marco och Ratzia den här helgen och igår gick Ratzia 120cm och Marco 130cm. Egentligen skulle Ratzia också gått 130cm, men vi ändrade, dels för att det var ett tag sedan hon tävlade och dels för att hon var så himla uppjagad igår när vi kom fram. Var jätteorolig i boxen och undrade var Marco var (han stod bredvid). Gnäggade, sprang omkring och stegrade för att se honom över väggen. Nu har hon lugnat ner sig..

Var nog bra att vi bytte, då hon var väldigt spänd och lite ofokuserad. När vi red fram låg hon på jättemycket och slängde sig lite höger och vänster när hon blev rädd för blåsten och annat läskigt. Blåste verkligen jättemycket, hindren inne på banan välte så att vissa ryttare fick avbryta sina ritter och vänta på att de skulle bygga upp igen :O Hände som tur var inte när vi var inne. Vi rev två hinder, men inne på banan var hon inte alls lika spänd och stressad som när vi red fram, däremot lite ofokuserad. Hoppas det blir bättre idag, nu är hon lugnare i boxen i alla fall :)

Marco gick 130cm på kvällen. Han kändes faktiskt jättefin! Trodde han skulle vara lite wild and crazy första ute, men han skötte sig jättebra och tyckte det var kul :) Var en tidshoppning och han var snabb och vändbar, fick dock ett skitriv på nummer tre. Himla retligt då han var snabbast av alla! Får hoppas bommarna ligger kvar idag :)

På kvällen igår gick vi till Burger King och åt, precis bredvid motellet. Beställde brownie, glass med kolasås och kaffe till efterrätt. När vi nästan hade ätit upp ropade de ut att vår order var klar att hämtas vid kassan?? Gick fram och sa att vi redan hade fått vår fika. Då hade de råkat göra dubbelt av någon anledning, så vi fick en omgång till. Mums!

Var borta hos hästarna i morse strax innan sju och gav dem frukost. Hoppas de sovit gott i natt. Fick tyvärr torvbalar till boxarna, vilket bara glider omkring nu i början. Hade behövt mer och gotta till sig lite. Har torv i våra uteboxar hemma, så har inget emot det, men som sagt.. Får väl se om man kan få köpa till en bal.


Läst 23524 ggr Kommentarer Kommentera
APR
20
2017

Hej! Igår blev det lite hoppning. Först hoppade jag Ratzia hemma i paddocken. Hade två stycken låga studsar på varje kortsida. Hoppade över dem och bytte galopp över, så blev som en liten åttvolt. Jättebra för Ratzia, hon var duktig! :) Avslutade sedan med att hoppa en oxer några gånger. Hoppade fint!
Hoppade sedan Marco på träning för Lennart :) Det gick också väldigt bra! Han skakade dock av sig huvan innan vi ens hann börja hoppa, så var lite sprallig och gjorde några bussparkar. Hoppade i alla fall väldigt fint tycker jag, och jag själv var lugn. Lennart var nöjd med att jag lyckats jobba bort min längdhoppsreflex, Marco har börjat hoppa bättre. Nu ska jag bara se till att inte vara FÖR lugn, utan måste ändå ha en bra galopp! Och så ska jag tänka på överlivet, att inte luta mig för mycket fram över hindren.
Tre nöjda!
Har i förmiddags packat och imorgon åker vi på tävling. Årets första utomhus!! :)


Bilder på Marco från Lidköping, 140cm. Bilder tagna av Rebecka Ekmark! :)


Läst 21635 ggr Kommentarer Kommentera
APR
19
2017

Hej! Såå seg förkylning som fortfarande inte är borta. Långdraget! Men igår lyckades jag i alla fall rida Marco i paddocken :) Han har gått i skogen och gottat sig flera dagar på raken nu med mamma, men igår fick han jobba lite, och ikväll blir det hoppträning :)

Ratzia och mamma var på dressyrträning igår och idag ska jag hoppa henne lite hemma innan hoppträningen med Marco. Hedda trappar ner och Bill kommer få trappa upp nästa vecka igen.

Fredrik har hängt med mamma ut i skogen hela påskhelgen, både på Hedda och Ratzia. Inga lugna skrittrundor, utan det har varit fullt ös med galopp. Igår på kvällen när vi kom in från stallet berättade han hur han fått träningsvärk i låren. Han är ju inte van att rida så ofta :)
Läst 30322 ggr Kommentarer Kommentera
APR
15
2017

Hej! När vi kom hem från Lidköping kom dunderförkylningen som ett brev på posten :( Har varit hemma från jobbet nästan hela veckan och bara legat och sovit. Är fortfarande dålig, men idag orkade jag slå upp datorn, så lite piggare, hoppas det vänder och blir bra nu! Har inte kunnat rida någonting, så då är det tur att man har en grym mamma som tar över tyglarna och håller igång hästarna :)

Jag skulle egentligen hopptränat med Ratzia i onsdags, men då fick mamma hoppa in istället och vara med på träningen med Hedda. Jättekul tyckte de båda :) Det var gymnastikhoppning för Rickard och de skötte sig jättebra! Egentligen var jag anmäld till tävling imorgon, men eftersom jag fortfarande är sjuk och inte kunnat rida något i veckan har jag fått stryka mig :( Skulle hoppat en klass med Hedda och en med Ratzia. Men viktigt att jag blir frisk nu då vi ska på meeting nästa helg, det får jag inte missa :)

Tävlingen imorgon skulle bli min sista start med Hedda. Snart ska vi nämligen testa att betäcka igen! :) Hoppas, hoppas att hon får ta sig i år. En avkomma efter henne är allt jag önskar.. Men med tanke på åldern och hur det gick förra året så ska jag försöka att inte ha för höga förhoppningar. Fast det kommer jag ha i smyg.

Mer om vart vi åker och hingst tar vi när det närmar sig :)
Marco har fått ta det ganska lugnt i veckan. Vilat lite och så har mamma ridit ut i skogen på honom :) Ratzia var på dressyrlektion och sedan har hon också fått gå i skogen. Mamma har fått hjälp av både Fredrik och Titti att rida ut med nu när jag är sjuk. Alltid roligare att rida ut tillsammans :)


Läst 33925 ggr Kommentarer Kommentera
APR
09
2017

Hej! Då var vi hemma igen efter en fantastisk helg i Lidköping! :) Marco gick 140cm idag igen, första gången han går två stycken på samma meeting. Idag var det bedömning Winning Round och grunden var 12 hinder, 15 språng. Trots 130 i fredags och 140 igår så kändes han fortfarande fräsch och hoppade bra! :) Det blev två rivningar, men han gjorde en jättefin runda med bra språng! :) Vi rev tvåan, en oxer, där vi kom lite nära och han hoppade lite för mycket upp och inte nådde över bakbommen. Sedan rev vi sista hindret, uthoppet ur trekombinationen, ett räcke. Men som sagt, så nöjd! Han har verkligen hoppat super hela helgen och vi har samlat så mycket rutin. Min fantastiske lille Marcobus <3Ute på morgontur :)
Så nöjda och glada efter denna helg! :)


Läst 36952 ggr Kommentarer Kommentera
APR
08
2017

Hej! Efter att jag hade uppdaterat i morse tog jag en liten tupplur innan vi åkte tillbaka till tävlingsplatsen. Gjorde i ordning Marco för att motionera honom en stund på dagen, skulle hoppa sista klassen. Gav oss ut på de härliga grusvägarna och red en sväng i skritt, trav och galopp. Mötte en äldre herre ute i skogen som tyckte Marco var himla fin! :)

Efteråt åkte vi till Lidköpings rådhus och tog en god fika. Så himla trevlig stad tycker jag. Ser alltid fram emot Lidköpings tävlingar för då vet jag att jag kommer få äta massor av gott inne i staden också, haha! Åkte tillbaka till tävlingsplatsen igen och satte oss ute i solen och läste lite.

Sedan var det dags att gå banan till 140cm, bedömning A:0. Tänk att det var på denna tävling för ett år sedan vi gjorde vår debut i 140cm!! Kommer ihåg att jag var såååå nervös och tyckte det var superstora hinder! Har inte hunnit med så många starter i 140cm sedan dess, idag var det dags för vår sjätte, så är fortfarande inte van vid höjden och tycker det är maffigt, men det kommer! :)

Bestämde mig för att värma upp i skogen på grusvägarna, precis som igår. Pappa skulle ringa mig när det var tre ryttare kvar till jag fick gå in på framhoppningen, för om jag skulle vara en bit bort skulle jag ändå hinna till framhoppningen utan problem. Så jag red där i skogen med Marco, i trav och galopp. Gjorde många tempoväxlingar i galoppen för att se att han lyssnade. Kändes fin!

Tyckte att jag hade ridit bra länge och funderade på varför pappa inte hade ringt? Plockade upp mobilen ur fickan och tittade på Equipe. Nummer 34 inne på banan! Och Marco och jag har 41!!! Och nummer 35 är alltså också inne på banan och nummer 36 står utanför och väntar. Och och och... panik!!

Fick sätta full fart genom skogen bort mot framhoppningen. Möter pappa vid stallarna som lugnt säger "börjar det närma sig nu?". Närma sig?! Det gjorde det för länge sedan! Med andan i halsen "anmäler" jag mig vid insläppet till framhoppningen där de har släppt in nummer 46. Hoppade räcket direkt två gånger på låg höjd och sedan en gång när det höjde. Hann inte vänta på att de skulle höja mer, så gick över till oxern som var låg och hoppade den en gång och en gång när de höjde. Hörde i högtalarna att ryttaren innan mig skulle vänta utanför. Tänkte att då borde vi hinna ta ett högre språng på oxern och ett på räcket. När speakern pratar igen har plötsligt den ryttare som var två nummer före mig fallit bort pga tappsko, så då skulle vi visst in på banan. Fick ta oxern "på väg" ut ur ridhuset och snabba oss in i tävlingsmanegen. Pappa sprang upp på läktaren och jag har fortfarande jackan på, så fick slänga av mig den i all hast och ge till den snälle herren i insläppet.

Marco undrade nog vad som hände. Det brukar ju vara HAN som är stissig, inte JAG? ;) Med adrenalinet pumpandes och helt uppe i varv tänkte jag att nu är det bara att köra, det här får gå som det går med denna uppvärming.

OCH SOM DET GICK! Marco kämpade ihop med mig och hoppade runt banan på 11 hinder, 13 språng, felfritt! Och så säger speakern att vi går in på en andraplats?! Det var verkligen inte planen, men som sagt, allt det där adrenalinet gjorde nog att vi red lite fortare än vanligt :D Var några ryttare kvar efter oss, men hör och häpna, vi slutade TVÅA i dagens 140cm! Oj vad glad och lycklig jag är. Min fina Marcobus!

Spolade benen länge efteråt och gjorde i ordning honom, sedan åkte vi och bytte om och gick till en restaurang som hette Terrassen för att fira dagens runda. Mums! Efter maten tillbaka till Marco och promenera och mocka lite innan kvällshö. Nu blir det sängen, kommer sova väldigt gott :)


Vackra blommor vid Lidköpings torg :)Började läsa denna bok idag, väldigt intressant!
På prisutdelning <3Nöjda och glada! :D<3Hmm, han ser inte helt nöjd ut, är väl arg att han inte vunnit, haha ;)God plankstek att fira med! :)

Instagram & Snapchat - aamaziingsara


Läst 42906 ggr Kommentarer Kommentera
APR
08
2017

Hej! Igår förmiddag packade jag bil och transport och sedan rullade pappa, Marco och jag till Lidköping :) Kom fram precis innan veterinären skulle gå på lunch så passade på att besiktiga. Han sprang snällt och veterinären sa att hon tyckte Marco var en riktigt snygg häst! :)

Gick banan till 130cm, bedömning två faser, och sedan åt vi lite lunch, då jag startade på slutet. De har väldigt fina skogsvägar här i Lidköping, så jag passade på att värma upp Marco på dem istället för i paddocken. Sedan in på framhoppningen. Försökte göra så som Rickard sa innan vi skulle hoppa, att öka på galoppen på kortsidan och sedan fånga upp på långsidan. Kändes bra och han hoppade fint!

Inne på banan laddade han upp lite extra, men fick honom att galoppera på fram innan start och inte bli för trippig och galoppera uppåt. Han var taggad och på, så det blev lite på och av, men han var försiktig och hoppade fint. Var felfria i båda faser och lyckades knipa femteplatsen! :)

Skrittade av och gjorde i ordning honom, sedan åkte pappa och jag till farmor som bor i Töreboda för att äta middag med henne på Mandy's Diner. Himla trevligt! :) Tillbaka till Lidköping på kvällen för lite kvällshö till Marco och vi gick även ut och promenerade en sväng.

Rätt skönt att bara ha med en häst på meeting :) Från första början ville jag ta med Ratzia också, men eftersom det var pappa och jag som skulle åka själva tänkte jag att det kunde vara skönt att bara ta en häst. Åker med både Ratzia och Marco på nästa meeting om två veckor, då mamma och jag åker tillsammans :)

I morse åkte vi bort vid halv sju och morgonfodrade. Tog sedan en promenad med Marco medan pappa mockade och fixade vattnet. Sedan åkte vi själva och åt frukost på McDondals. De har himla god frukost där faktiskt :) Är tillbaka på vandrarhemmet nu och vilar lite. Åker tillbaka till stallet om en stund så ska jag ut och rida en sväng på Marco.Prisutdelning :D
Duktig Marco <3
Lyckospindel i boxen? :)
Mandy's Diner
Kvällsmys :)Morgonpromenix :)

Instagram & Snapchat - aamaziingsara


Läst 30002 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


ArkivAnsvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.