Saras vardag
APR
06
2017

Hej! Igår när jag kom hem från jobbet ösregnade det. Skulle hoppa med Marco i paddocken och rida ut på Bill. Tänkte att nu blir det att ta på regnstället, men som tur var slutade det precis när jag skulle börja göra i ordning Marco :) Fredrik harvade och byggde fram hinder medan jag borstade och sadlade. Lyx!

Det blev en studs på fem kuber och en kombination med två räcken, ett språng i mellan. Marco kändes väldigt pigg, men inte på det där heta sättet när han blir stissig och galopperar mer uppåt än framåt. Hoppade igenom studsen några gånger åt båda håll och sedan kombinationen. Höjde successivt och Marco kändes fräsch! :)



Efteråt var det strålande solsken, så då åkte Fredrik och jag bort till Bunketorp med Bill. Tord tipsade ju mig om att klättra lite mer med honom när vi var på löshoppningen förra helgen, så tänkte att nu får jag göra slag i saken. Har en backe som är ganska så brant, men inte överdrivet lång, så klättrade upp och ner för den några gånger. Bill blev lite svettig, men kändes väldigt pigg ändå och knatade på bra upp för backen.






Mamma longerade Hedda igår i regnet och Ratzia fick vila då mamma hade varit på intensiv dressyrträning med henne i tisdags. Vivi  http://svenskhastrehab.se/ var här idag och gav Bill välförtjänt djupvågsbehandling och massage efter gårdagens klättring :)




Bill i kvällssolen igår :)




Vacker himmel igår kväll :)


Läst 20807 ggr Kommentarer Kommentera
APR
04
2017

Hej! Det blev ingen dubbel träning som jag skrev förra veckan. Det verkligen ööööösregnade, och vi skulle vara ute. Lennart sa att jag fick bestämma, och jag tänkte att vi kör väl ändå, finns ju regnkläder. Skulle hoppa tillsammans med en annan och när hennes häst fick en tappsko i sista sekund så beslutade vi för att ställa in ändå.

Vi har varit uppe på nätterna och tittat på Världscuphoppningen från Omaha. Så sjukt spännande och fantastiskt kul att Henke blev trea! Vilken häst hon är, Mary Lou. Ser så enkelt ut när hon hoppar.

I söndags åkte vi på löshoppning med lille Bill till Stall Phem. Hans svullnad försvann snabbt, så det var skönt :)
Bill skötte sig exemplariskt! Han visste precis vad han skulle göra och var väldigt positiv! Efter varje hoppning stannade han hos mig och väntade snällt på att de skulle höja hindren.

Tord gav honom bra betyg och sa att han var jättespänstig och hade ett bra avstamp. Fortfarande lite valpig och att ena frambenet är lite efter det andra, men han gav mig tips att stärka det genom klättring och även stretching :)





En bild på Marco från Rickardträningen förra veckan

Mamma beställde nyckelringar till oss från Tims Knytverkstad som vi fick hem igår :) Tim gör bland annat nyckelringar, pannband och halsband m.m. för att spara ihop pengar så att han kan åka på ridläger. Det vill vi så klart att han ska få göra! :) Ni hittar hans Facebooksida här där man kan beställa https://www.facebook.com/groups/154465025063366/?fref=ts



Den här fina bilden fick jag i födelsedagspresent från Jonsvingphoto! :) På Ratzia och mig i somras på Varberg Summer Horse Show.




Marco och jag efter en uteritt i helgen. Han var heeeeltossig till en början. De spelade nämligen fotbollsmatch på andra sidan vägen, så när vi skulle börja rida var han jättespänd och trodde fotbollsspelarna skulle springa över vägen och äta upp honom ;) Gick i en rasande fart första biten i skogen, sedan lugnade han ner sig. När vi kom tillbaka till transporten var han fortfarande lite skeptisk, men kunde då stå snällt och vara med på kort i alla fall.




Hedda fick jogga lite med equibandet igår




Underbart väder sedan i söndags, så hästarna har fått gå utan täcke på dagarna :)


Läst 22905 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.