Saras vardag
MAJ
31
2017

Hej! I söndags var sista tävlingsdagen inne på Åby för den här gången. Kungälv som anordnade den här helgen och det var väldigt bra organiserat. Dessutom fanns det mängder med morötter utanför banan och hos veterinären att muta hästarna med ;) Fina hederspriser också, vilket var kul! För det mesta brukar det vara premier och rosetter på de tävlingar jag är med på, men i 140cm i lördags fick Marco och jag en jättefin bricka när vi kom 2:a! Handtagen på brickan var ett tvådelat bett. Så coolt :)Firade helgens fina rundor med lite Asti på nya brickan! :) Hur cool?!

Både Marco och Ratzia skulle gå 135cm på söndagen, men eftersom Marco gjorde en sådan superrunda på lördagen och jag skulle ha väldigt tight mellan starterna så lät vi honom stanna hemma och ha välförtjänt vila i gräshagen :) På kvällen fick han en tur i skogen med mamma.Marco, välförtjänt vila i söndags :)

På fredagen och lördagen var det fantastiskt väder inne på Åby. På söndagen spöregn och kallt! Precis när jag satt upp på Ratzia och började skritta fram kom det världens monsunregn. Stackars de som hoppade då :( Som tur var sprack det upp och när vi hoppade fram var det sol igen.

Det var bedömning två faser och detta var andra gången Ratzia gick 135cm. Hon hoppade superfint, fastän det var tredje dagen och nu högsta klassen. Blev ett nedslag på en oxer på frambommen där jag la henne för nära, men annars kändes hon toppenbra. Så himla kul! Fina Ratzia!Ratzia <3


Läst 22271 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Igår var det som sagt tävling igen inne på Åby. Började med att åka in med Ratzia och hoppa 130cm, den här gången bedömning A:0. 11 hinder, 13 språng. Hon var rätt spänd på framhoppningen då de hade så himla högt ljud i högtalarna, så hon var lite tossig varje gång vi var tvungna att passera dem. Inne på banan var hon mycket lugnare och inte alls lika tittig för beachflaggorna som hon var i fredags. Hon hoppade superfint och gjorde en felfri runda som räckte till en femteplats!!! :) Såå kul!!
Åkte sedan hem och hämtade Marco. Skönt när det är nära, så kunde han vara kvar hemma och vila istället för att stå på släpet och vänta. Marco hoppade 140cm, bedömning två faser. 14 hinder, 16 språng. Startade som nummer 4, och eftersom jag inte riktigt gillar att rida, sedan hoppa av och låta någon hålla när jag går banan, så struntade jag i det. Lärde mig banan från skissen i mobilen och fortsatte rida fram. Tänkte att det ser så högt ut så vi kommer säkert riva något, så behöver bara memorera grunden ordentligt, men slängde så klart ett öga på omhoppningen också.

Marco kändes fin på framhoppningen och var försiktig. Kommer in på banan, rider an ettan och han hoppar ett riktigt supersprång, jättemycket luft i mellan. Bästa känslan att starta med och sedan går det som tåget! Han hoppar sååå fint och är verkligen med överallt, på alla distanser och i alla svängar. Felfria i grunden och jag får snabbt som attan komma på vilka hinder som är i omhoppningen. Inga problem, och Marco fortsätter hoppa lika fint och tar oss i mål felfritt!!!!! :D

Det slutar med att det bara blir TRE dubbelnollor i denna 140cm, och Marco och jag kniper andraplatsen! Helt FANTASTISKT! Han hoppade så himla fint! Hörde många som tyckte banan var både svår och stort byggd, då känns det alldeles extra bra att vara ett av de tre ekipage som sätter en felfri runda. Så otroligt tacksam och glad för mina fina hästar!!! <3
Så nöjda och glada!! :D


Nummerlapp från Equijoy :)Några stillbilder från filmen <3 Var fotograf på plats, så ska köpa några bilder både på Marco och Ratzia. Är så kul att ha! :)


Läst 27559 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
27
2017

Hej! Igår åkte vi in till ett soligt Åby för tävling. 130cm med både Marco och Ratzia, bedömning två faser. Marco kändes lite påverkad av värmen när vi red fram. Lite matt, men hoppade ändå fint. Inne på banan hoppade han superbra, men en rivning på en oxer där jag la honom alldeles för nära. Jag såg seriöst ingenting, mina ögon var helt vattniga. Jätteäckligt! Var på flera hinder det kändes som om jag red an i "blindo".
Fick snabbt byta till Ratzia då det inte var jättemånga starter mellan henne och Marco. Hon kändes fin på framhoppningen och inne på banan hoppade hon jättebra. Var lite tittig fram till hinder två, då det var beachflaggor precis utanför staketet där, men hon hoppade ändå. Var felfria i båda faser och blev 6:a. Superkul! :)


Jättesoligt och varmt idag också. Hoppas de orkar hoppa lika fint som igår, trots värmen :)


Läst 22028 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Igår var Bill och jag på banhoppningsträning på Hammarbergs Gård :) Det är där vi har varit och tränat för Lennart två gånger. Värmde upp i manegen i trav och galopp och sedan fanns det även två små kuber vi kunde hoppa, vilket han gjorde bra. Gick sedan ut till paddocken där en bana var uppställd. Åtta hinder, nio språng. Tittigt med både grindar, vattenmattor och regnbågar. Mycket bra träning!

Vi fick börja att hoppa fram en liten grind (hinder två) innan vi skulle hoppa banan. Första gången vi kom på den tyckte Bill det var en dum idé och drog åt sidan. Fick över honom utan att vända ifrån och rida an på nytt. Hoppade den sedan utan problem.

Hoppade banan först en gång och kom i trav på de flesta hinder. Hade det väldigt lågt så jag ändå skulle få över honom om han skulle bråka. Han skötte sig jättebra och hoppade alla läskiga hinder! Hoppade ett väldigt konstigt språng på de runda vattenmattorna, som han tycker är otroligt läskiga. Trodde nästan vi skulle trilla på andra sidan, men det gick bra. Försökte smita på sidan av kombinationen, men fick övertalat honom. Tog oss igenom banan utan att han skulle titta på allt :)

La sedan upp några av hindren till oxrar, men fortfarande väldigt lågt. Hoppade ett varv till och hade lite mer galopp banan igenom. Hoppade jättefint och var jätteduktig! Väldigt stort och spänt på vattenmattorna, för de är väldigt läskiga ;) Tog ett varv till för att få honom att slappna av. Hoppade fint då också, men stannade en gång på vattenmattorna. Hade ju hoppat två gånger väldigt stort och spänt, så tror nog han blev lite rädd för sig själv. La ner översta bommen och tog om från hindret innan för att komma igång. Hoppade nästa gång, men även denna gång ganska spänt. Resten hoppade han superfint på och efter sista hindret fortsatte vi på vattenmattorna igen och då hoppade han direkt igen och mer avspänt, så det var positivt!

Jättenyttigt och bra :) Fick hjälp av Maggan, vilket var bra. Hon vet ju hur Bill är i och med att hon sett honom när vi tränat ihop. Perfekt när man bara bokar in en tid och hoppar på vilken höjd man vill och tar om det som behövs. Bra för Bill att få hoppa några varv så han slappnar av.Läst 17300 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
23
2017

Hej! I lördags och söndags var jag inne på Åby och tävlade. Nära och bra :) På lördagen hade jag bara med Marco och hoppade 135cm. Plockade ut honom lite tidigare än vanligt, då han brukar vara lite stissig inne på Åby, så tänkte att jag kunde behöva lite längre framridning. Till min förvåning var han jättelugn :) Red fram ute på travbanan i trav och galopp och gjorde tempoväxlingar och flyttade honom lite höger, lite vänster. Kändes jättefin. Inne på framhoppningen hoppade han helt galet bra. Till och med Sven (Ingvarsson) var imponerad ;)

Inne på banan hoppade han också fint, rev ett räcke med bak i omhoppningen, men annars var det bra! :) Fick dock lite hjärtstillestånd på trippelbarren! När vi kommer mot den taggar Marco till och tänker ta av ett språng för tidigt!! Han börjar alltså ta av, men ångrar sig som tur var i sista sekund och gör ett megakort sista galoppsprång och studsar över den här trippelbarren på 135cm lite halvt jämfota och klarar den ändå?! Sedan hoppade han vidare som om ingenting hade hänt. Oookej..
På söndagen åkte vi in igen, först med Ratzia som skulle hoppa 130cm. Var lite spänd på hur hon skulle vara där inne. Förra året var hon ju så otroligt spänd och stressad där inne då det var en häst som nästan galopperade rakt på oss inne på framhoppningen på en av tävlingarna. Efteråt satt det i varje gång vi var där inne, så undrade om det skulle göra det nu igen. Som tur var så var hon också jättelugn! Helt avspänd och hoppade jättefint! Det var bedömning A:0 och Ratzia var helt med på noterna och svängde fint. Det blev en felfri runda som räckte till en sjätteplats :D Tyvärr ingen film från den rundan, vilket är så himla synd. Känslan var toppen, så hade gärna velat se rundan själv efteråt :)

Efteråt var det dags för Marco att gå 140cm, Winning Round. Bana på 12 hinder, 15 språng. Den största 140cm vi någonsin ridit. Kändes jättestort :O Marco var lugn och fin igen när vi red fram och hoppade bra på framhoppningen. Inne på banan satte jag lite väl högt tempo, eftersom jag var nervös, så det blev lite hastigt. Rev tre hinder, men jag är nöjd ändå, att han var så modig och kämpade på! :) Rev först ett räcke med bak (samma som på lördagen), vilket bara var ett litet skitriv. Sedan började jag pilla och greja in i trekombinationen och fick rida på lite väl det sista, så då blev han väldigt flack och rev inhoppet. Följdfel på hindret efter trekombinationen då jag kom tillbaka försent. De andra sprången hoppade han jättefint på!! :)

Två bilder från när vi var i Eksjö för några veckor sedan :)
Marco 130cm
RatziaLäst 17487 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
20
2017

Hej! Har inte "hunnit" plocka upp datorn i veckan. Gissa varför? Jag har laddat ner en app till telefonen som jag blev tipsad om, så nu är fast! Backpacker heter den, hur kul som helst, så när jag inte jobbar, rider eller sover sitter jag och spelar ;)

Så nu har jag massor att berätta om från veckan som gått. I måndags var det vila, men i tisdags på't igen. Riktigt tråkväder med regn och blåst. Mamma åkte på dressyrlektion med Ratzia och jag lastade lille Bill och åkte bort till grannen för lite miljöträning. Han har bara varit i deras paddock någon gång förra sommaren när vi löshoppade. Nyttigt att komma till andra platser :) Var väldigt spänd när vi gick in i paddocken, dels för blåsten tror jag och även för att det var ett par hästar i hagarna omkring. Tog honom på linan ett par varv innan jag satt upp, och han sprang omkring som en arab med svansen i vädret, men inga vilda bocksprång. När jag väl satt upp var han jättesnäll. Tog samma träns som i fredags, med tjockt tvådelat bett, låg nosgrimma och ingen martingal. Fungerade jättebra! Travade på fint och inga bocksprång i galoppen. Therese hade massor av travbommar ute, så vi passade på att rida över dem, vilket han gjorde jättebra.

Sedan var det dags för lite titthinder.. En bom som har en matta hängandes ner. La ner den jättelågt så att han skulle kunna gå över. Det kunde han absolut inte tänka sig till en början, så Therese gick före med sin häst. Inte ens då följde han med, men efter en stund insåg han väl att vi inte skulle gå hem förrän han gått över, så då slutade han envisas och tog ett skutt över ;) Skrittade sedan fram och tillbaka flera gånger och sedan i trav.

När jag kom hem regnade det ännu mer, men då var det dags att rida Marco. Han var ju som sagt brutalt övertänd i helgen, och lite av det satt kvar i tisdags. Låg på något så vansinnigt, så försökte göra många övergångar. Gjorde Royneövningen flera gånger, som han brukar bli avslappnad av. Frustade och slappnade av lite, men kände att han fortfarande hade galet mycket energi som bara ville ut. Galopperade länge, länge och till slut blev det bättre.

I onsdags åkte mamma och jag till skogen med Ratzia och Marco på eftermiddagen. Red bara den korta rundan i första skogen, men höll igång så mycket det gick i trav och någon liten galopp :) Bill fick vila från mig på ryggen, men vi tränade på vattenmattan som jag lånade hem från Therese. Har den bara liggandes mitt i paddocken och så longerar jag honom över. Han är jätteduktig och flera gånger trampar han med både fram och bakhovar mitt i mattan, vilket för mig betyder att han är helt avslappnad och orädd för den :) Jag har ju hoppat vattenmatta med honom tidigare, både på en träning för Amanda och en pay & jump, men det var ju innan hans trotsperiod, så nu kör vi allt från början igen :)

I torsdags red jag Marco i paddocken igen, och det var första dagen med den plötsliga värmen. Underbart, den behövdes! Han blev nog lite påverkad också, för han var hellugn och gick jättefint :)Åkte sedan med lille Bill till Hammarbergs gård för hoppträning för Lennart. Det var där vi var och hoppade förra veckan. Då var vi i manegen, den här gången i paddocken, så det blev som ett nytt ställe igen. Perfekt! Efter allt regn var paddocken lerig och mycket pölar, vilket också var perfekt träning. Bill gillar ju inte vattenpölar när vi är ute och rider, men nu var han så illa tvungen att gå i dem, och jag tror faktiskt han tyckte det var rätt kul att galoppera genom pölarna :)

På den här träningen var det ett stort steg framåt jämfört med förra veckan då han stannade flera gånger och tjurade. Den här gången stannade han på första hindret, ett litet kryss med vanliga bommar. Enbart för att testa om det gick. Snurrade honom ett varv och när näsan var framför hindret igen la jag på skänkeln och han fick hoppa stillastående. Efter det gick han som en klocka och hoppade alla hinder jättefint. Oxrar och räcken och en liten trekombination på tre räcken. Inga titthinder, men det var rätt skönt att slippa det och bara ha en bra känsla genom hela träningen. Bill var framåt och positiv, så det var härligt :)
På torsdagskvällen blev det tårta bestående av knäckebröd, morötter och äpplen till Marco. Nio år sedan den lille huliganen föddes!!! <3 Helt klart värt att fira!Igår morse blev det lite hoppning med både Marco och Ratzia. Samma hinder som sist, två räcken och två oxrar som gick att hoppa från båda håll och runt i en evighet om man så vill. Började med Marco och han hoppade väldigt fint. Kändes väldigt lugn i sina språng.

Ratzia hoppade också fint. Hade nytt träns från Hööks :) Samma bett som tidigare, men snok på det nya tränset vilket jag inte hade på det förra. Kändes som jag fick tillbaka henne lite bättre.Bill fick återigen traggla vattenmatta, den här gången med mamma stående på marken. Gjorde det superbra direkt, så fick bara gå över några gånger. I helgen testar vi uppsuttet tror jag :)


Läst 15344 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
15
2017

Hej! Detta tävlingsåret har ju börjat väldigt bra för mig, men den här helgen blev det bakslag och inte mycket att hurra för. Började redan i fredags då Marco trampade av sig en baksko. Kontaktade vår hovslagare som tyvärr inte kunde få på den varken samma kväll eller morgonen därpå innan vi skulle åka. Ringde tappskojouren, men han kunde inte heller. Kontaktade tävlingsplatsen och de skulle försöka lösa något, så på lördag morgon fick jag meddelande om att en på tävlingen skulle kunna fixa honom. Tusen tack! :)

Började med att hoppa 130cm med Ratzia på lördagen. Redan på framhoppningen var hon ovanligt stark och drog iväg med mig. Inte alls som hon brukade och inne på banan var det halvt kaos, det gick liksom bara fortare och fortare och det kändes som vi bara drog mot varandra. Rev först ett räcke där vi kom för fort, sedan var det en linje från ett räcke till en trippelbarr. Skulle vara sju galoppsprång, och Ratzia drog iväg som bara den efter räcket. Såg att vi låg alldeles för stort och gjorde allt för att få tillbaka henne, men hon tog av på sex och halvt kraschade ner på mellan- och bakbom. Sedan fortsatte hon som ingenting hade hänt de sista hindren. Får ge henne att hon i alla fall är modig!

Sedan var det dags för 135cm. Då det knappt var några starter så hade jag väldigt tight mellan hästarna. Marco och Ratzia har samma hoppsadel, men visste att vi inte skulle hinna byta, så hade med Heddas sadel som Marco har haft tidigare. Var väldigt länge sedan jag hade den på honom, så kändes ovant och konstigt, men fick gå ändå. Marco var övertänd och ofokuserad. Sprang i sidled, taktade, bockade och visste inte var han skulle göra av all sin energi. Jisses.. Så svårt att rida när han blir sådan. Med facit i hand tror jag att han har fått ta det lite för lugnt sedan förra tävlingen. I vilket fall som helst så rev vi två räcken, ett i början och ett på slutet. De andra hindren hoppade han faktiskt ganska bra på, men som sagt kändes inte fokuserad och alldeles för hispig!

Efteråt var det dags för Ratzias debut i 135cm. Kändes sådär att gå in i en högre klass med tanke på hur lite kontroll jag hade i 130, men kämpade på direkt när jag satt upp för att få henne att lyssna, både framåt och bakåt. Kändes bättre! Inne på banan gick det rätt skapligt ändå. Rev en oxer, där hon faktiskt blev för lydig! Brukar få trångt på distanserna, så jag satte ihop henne ordentligt på hindret innan, och när vi landade låg hon kvar och drog inte iväg någonting, så då blev det till och med ett steg för mycket på den linjen. Sedan hoppade hon resten felfritt, så ett ner i debuten tycker jag är klart godkänd :) Blev lite miss i kommunikationen när vi skulle vända upp på trippelbarren, då bjöd hon på ett annat hinder och vägen blev lite hej och hå, men hon löste det ändå.

På kvällen hade vi det mysigt med boxgrannarna och dukade upp värsta festmåltiden i manegen. Jättetrevligt! :)
På söndagen tänkte jag att det är bäst att trimma Marco lite på morgonen så han inte är lika överladdad på eftermiddagen. Då gick han jättefint och var hur lugn och lydig som helst..

Hoppade sedan Ratzia i 130cm och då gjorde hon sin bästa runda den här helgen. Rev sista hindret på en bana på 11 hinder, 13 språng. Hoppade jättefint, lyssnade och var försiktig. Den rundan var jättebra!!

Sedan dags för Marco att gå 140cm. Tro det eller ej, men då var han ännu mer övertänd än på lördagen?!?! Trots trimning på förmiddagen. Han sprang i sidled, ofokuserad, bockade och var helt kokt i huvudet. Hjälp, vet inte vad som tog åt honom den här helgen. Kom knappt igenom starten inne på banan då han bara for omkring som en virvelvind. Fick till slut fram honom och när man väl kommer igång brukar det ju släppa. Hoppade jättefint på ettan, tvåan, trean och fyran, men sedan när jag skulle vända upp på femman började han springa lite i sidled och jag märkte hur huvudet var uppe i det blå och fokus någon annanstans. Brötade rätt in i det hindret.. Valde att hoppa ett annat hinder och utgå. Hoppade det andra hindret fint och jag tänkte att nu kanske han fick ett wakeup call och lugnade sig, men när jag travade av honom var han fortfarande helt hispig.. Ja ja, i veckan nu blir det lite mer trimning så hoppas vi nästa tävling blir lite lugnare ;)


Läst 20155 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
13
2017

Hej! I veckan var jag på hoppträning med Ratzia för Rickard. Amanda skulle iväg på tävling, och då fick Rickard rycka in. Inget mig emot, tycker Rickard är väldigt bra att träna för också :) Det var banhoppning på schemat, så vi fick hoppa fram på ett räcke och en oxer, sedan hoppa banan först på lägre höjd, sedan en gång på högre höjd. Efteråt fick man eventuellt ta om några hinder om det behövdes :) Det var en bana på 12 hinder, 13 språng. Många böjda linjer och en del hinder som kom väldigt fort. Bra för mig och Ratzia och träna på. Tycker det är svårt när hindren kommer fort ur sväng med henne, för hon taggar till så väldigt i svängen och jag får svårt att få tillbaka henne. Fick tips om att sikta på innerkanten av hindret, för taggar hon till och rusar mot hindret så kan jag bara låta henne glida ut lite så blir det ändå inte för nära. Fick göra om det en gång på slutet och skillnaden var stor!

Hopptränade i torsdags med Bill för Lennart. Där gick det inte lika bra. Som jag skrev tidigare så är han väldigt jobbig just nu och testar mig med det mesta. Vill slita mitt hår!! Sprang på sidan flera gånger i början, bockade som en tok, vände plötsligt åt andra hållet osv. Sedan skulle vi hoppa bana och då plötsligt skuttade han runt som världens snällaste, inga bocksprång eller liknande.  Vet ju att det är så med unghästar, de har sina perioder, men just när man är inne i en känns det helt hopplöst och jag undrar om vi någonsin tar oss ur det.

En annan dag hoppade vi mur här hemma uppe i paddocken. Den skulle han inte gå i närheten sist när den stod framme, men så när vi hoppade tidigare i veckan så gick det superbra. Fick "lura" honom lite, så vi ställde murblocken med ett stort mellanrum, så han kunde passera mellan dem. Hade ett litet räcke som vi höjde successivt och han hoppade jättekäckt över hindret med murarna på sidorna, brydde sig inte alls. När hindret till slut var lika högt som muren flyttade vi dem lite närmare varandra, så det blev att han hoppade över dem och inte mellan :)

Har ridit honom på ett tredelat, men Lennart tyckte jag skulle prova ett lite tjockare tvådelat, så testade de igår. I början var han arg som ett bi och slängde med huvudet och gick inte fram för fem öre. Vansinnig på det nya bettet och jag tänkte, jisses, det här fungerar inte alls, får nog gå ner och byta tillbaka. Då plötsligt trillade polletten ner och han tog stöd i bettet och pinnade på som bara den. Eh?? Brukar alltid småbocka i början när vi galopperar, men igår galopperade han hur fint som helst från start. Jaa, jag blir inte klok på den här hästen, det är ett som är säkert ;) Nu får han vila i helgen när vi åker på tävling med de andra, så ser vi vad han hittar på för hyss nästa vecka..
Läst 26826 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Fredrik och jag åkte till Budapest i torsdags och var där till i söndags. Firade att vi varit tillsammans i 10 år! Eller att Fredrik stått ut med mig i 10 år ;) Det är ju inte det lättaste att vara tillsammans med en hästtjej, man får hjälpa till att mocka, fylla på vatten, följa med till både träning och tävling, agera hinderpersonal, harva paddocken, åka till hovis och till och med hoppa in som beridare lite då och då. Fredrik får dessutom laga allting som mamma och jag har sönder ute i stallet. Och aldrig klagar han! Fastän det blir tidiga mornar till tävling och sena kvällar på träning. Min Fredrik är bara bäst, tänk om alla kunde få ha en klippa som honom :)

När vi kom hem i söndags var det dags för hästarna att hoppa. Hade uppställt fyra hinder i paddocken (som Fredrik byggt upp) som man kunde hoppa runt som en "evighetsbana" på. Oxer på ena långsidan och ett räcke på andra samt en oxer på en snett igenom och ett plank på andra. Hoppade runt ett par varv på lägre höjd och avslutade sedan med Marco att hoppa några större hinder. Kändes superfin! :)Hoppade sedan Ratzia. Mamma hade tävlat dressyr med henne på lördagen och blev placerad i ena klassen :) Hon var pigg när vi skulle hoppa och låg på väldigt mycket. Gjorde likadant med henne, först lite fler språng på lägre höjd och sedan avslutade med några större.
Gav sedan lille Bill ett bad och åkte till Stall Phem för löshoppning för Tord. Det tyckte han var superkul och skötte sig finfint! Fick hoppa lite högre på slutet än sist vi var där. Även denna gång sa Tord att han har ett väldigt bra avstamp och det syns att han kommer kunna hoppa stora hinder i framtiden (hoppas bara han har rätt huvud för det också ;)). Han är fortfarande valpig, och hoppar ena gången bra med fram, nästa bra med bak, nästa bra med överlinjen osv. Man önskar ju att han fick till alla de delarna i samma språng ;) Tord sa att han tyckte han var klart bäst bak i alla fall.
Duktig Bill :)Läst 31325 ggr Kommentarer Kommentera
MAJ
04
2017

Hej! I måndags blev det första uteträningen för i år. Hoppade Ratzia för Lennart, och hon kändes jättefin :) Tyckte det var kul, hoppade fint och var pigg. Inte alls spänd fastän det var ute och på ett ställe där hon inte hoppat ute tidigare.
Lille Bill har jag börjat rida lite mer nu efter en viloperiod. Han var supersnäll förra året som treåring och skötte sig finfint i början av detta året, men nu efter vilan har han kommit in i en trotsperiod. När jag red i slutet på förra veckan så började det bra, men när jag sedan ville kräva lite mer av honom och la på lite mer skänkel så protesterade han med bakutsparkar.. Red sedan i söndags och då var han hur snäll som helst. Kunde lägga på skänkeln för att öka på lite, och då protesterades det ingenting. Flyttade och formade och då var han på gott humör och samarbetsvillig. Igår skulle jag hoppa lite i paddocken och då skulle han plötsligt inte svänga till att börja med, så kunde först inte ens vända upp på hindren, utan han slickade sig mot staketet och när jag försökte styra dit vi skulle så gjorde han luftsprång.. Morr!! Sedan fick jag äntligen vänt upp på ett hinder och då bjöd han jättefint och tyckte det var kul att få hoppa, så då kunde vi hoppa runt och svänga både höger och vänster och hoppa som en liten bana. Idag kom bästa grannen Therese och hjälpte mig med honom från marken innan jag skulle rida och tömkörde lite. Pinnade på hur snällt som helst accepterade när hon höll och samtidigt drev på honom fram. Bjöd ärligt och tog tag i bettet.

Märks verkligen att han testar mig nu. Ena stunden kan jag flytta honom i lite skänkelvikning och han gör det hur samarbetsvilligt och fint som helst, för att i nästa stund tvärvägra att ta ett steg åt sidan och istället sparka bakut. Kan ena dagen galoppera runt och göra volter här och där, för att nästa dag knappt få honom att gå innanför spåret. Unghästar, kul nästan jämt ;) Men nu ska jag jobba med honom ordentligt fram till han ska gå på sommarbete, så hoppas vi det blir ordning och reda igen!
Inte så oskyldig som han ser ut..
En riktig pajas, den där Bill! ;)


Läst 28886 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


ArkivAnsvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.