Saras vardag
AUG
30
2017

Hej! Nu ska jag berätta lite om vad som hänt senaste veckan, tio dagarna. Marco känns peppar peppar på G igen! Har hållit igång som vanligt och han har varit pigg och glad. Åkte till manegen i söndags förmiddag för att hoppa lite och det kändes bra. När vi hade hoppat sista språnget ville han inte sakta av utan galopperade runt några varv på spåret. På tisdag ska vi hoppträna och ladda för inomhussäsongen som startar för oss nästa helg! :)Nöjda och glada <3

Bill börjar också komma igång nu :) Rider och longerar för fullt. I förra veckan fick han till och med hoppa igenom en liten studs några gånger. Var jätteduktig!! Och vattenmattan tragglar vi vidare med. För tillfället är den inte alls läskig (förhoppningsvis har han lärt sig det nu, men man vet ju aldrig när den blir livsfarlig igen ;)) och nu går han lugnt och avslappnat över den och till och med trampar på den. Precis så vill jag att det ska vara :)Nöjda och glada vi också <3

Ratzia fick förra veckan ta det lite lugnare efter meetinget och denna veckan däremot mer konditionstränings. Som ni vet var vi felfria och placerade första dagen i 130cm. På lördagen gick hon sin andra 140cm. En stor bana med hela 16 språng! Hon kämpade på bra. Det blev fyra rivningar, men inte alls så farligt som det låter. Hon stampade inte av från backen lika lätt som vanligt, men gjorde ändå många fina språng. Ingen tvekan hos henne heller, utan hon bara tutar och kör fastän hindren är större än vanligt. Känns väldigt tryggt att styra på hinder med Ratzia :) På söndagen hoppade vi en 135cm, men utgick efter några hinder då jag fick samma känsla som dagen innan med avstampet. Pigg och framåt, men inte samma spänst i hoppningen. Vet inte om det kanske berodde på underlaget? Var en superfin och stor bana, men var någon form av sandunderlag, så vet inte om hon tyckte det blev lite tungt. Hon är ju redan tung i sig själv. Vad vet jag, på framhoppningen där det var fastare fiberunderlag hoppade hon lättare, så kanske passar henne bättre :)


På promenad en morgon med Ratzia <3Marco i skogen förra veckan :)Vår nya kattunge Lillis <3Enorm utomhusbana i Värnamo :)Ratzia <3

Snapchat & Instagram - aamaziingsara


Läst 54551 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
27
2017

Hej! Varit inne på Ullevi hela veckan och tittat på hoppningarna då vi hade hoppaketet. Kunde ju inte slutat på ett bättre sätt. EM-GULD till Peder och Allan! Såååå kul!! Tur att jag hade solglasögonen på mig, mascaran rann när de flög över sista hindret och hela Ullevi bara skrek av glädje. Alltså, det var så nervöst så jag visste inte ens om jag skulle klara av att titta, haha. Men det gick hela vägen! Så välförtjänt. Peder och Allan (och hela deras team) är fantastiska.

Och ett stort grattis till laget som tog silver. Vilken prestation! Så himla kul att det blev så många svenska medaljer på hemmaplan.

Jag har inte vågat skriva något här i veckan. Tänkte jag skulle skriva varje gång vi hade varit inne och tittat och det gick bra för Sverige, men så är jag ju så himla vidskeplig så jag inbillade mig att om jag skriver hur bra Sverige är och hur de verkligen ligger i vinnarhålet både med laget och individuellt så kommer det säkert skita sig. Haha, jag kan ju inte påverka deras resultat överhuvudtaget, men som sagt, det sitter i huvudet ;)

Nu hoppas jag på fler dokumentärer om Peder och Allan!

Efter första tidshoppningen :)

Har massor att skriva om om vad som har hänt på ridfronten här hemma också, men det får jag ta sen, för nu ska vi in till stan och äta middag och fira!

Snapchat & Instagram - aamaziingsara


Läst 47990 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
19
2017

Hej! Den här helgen är Ratzia, pappa och jag på tävling :) Igår hoppade vi en 130cm bedömning A:0+A:0 med totalfel. En bana med 13 hinder, 15 språng. När jag gjorde i ordning Ratzia gick ett spänne på martingalen sönder :O Hade inte med någon extra, så var bara att rida utan. Var otroligt kvavt och Ratzia var svettig redan under framhoppningen. Kändes lite matt.

När vi kom in på banan när ryttaren innan hoppade så kom en regnskur. Var nog skönt för henne att bli lite avsvalkad innan start ;) Hoppade fint och kämpade bra, var dubbelnolla och det räckte till en 18:e plats och det var 21 placerade! Så kul!
Spolade av henne länge och ledde runt henne innan hon fick gå in i boxen. Står i en mysig box med två ställen där hon kan ta ut huvudet och titta ut. Rullade sig så mycket det gick och såg väldigt nöjd ut :)Pappa och jag åkte och åt thaimat till middag, sedan tillbaka till stallet för att gå ut och promenera lite, mocka och ge kvällshö.


I morse ööösregnade det, så vi tog och promenerade en stund inne i manegen för att slippa bli genomblöta. Nu är det uppehåll, så hoppas vi slipper mer regn idag.
I söndags kom min älskade Hedda hem igen. Tyvärr inte dräktig :( Försökte förra året och försökte i år, men hon vill inte ta sig. Samlar på sig vätska hela tiden och inget hjälper tyvärr. Nu ska vi i lugn och ro sätta igång henne igen och så får vi se om hon kanske kan hoppa lite låga klasser eller vad som händer. Hon får bestämma vad vi ska syssla med :)Och nu har alla provsvaren kommit på Marco. Allting såg superbra ut! Behövde inte extra av något tillskott eller liknande. Så förmodligen har han haft någon infektion i kroppen som då gjorde att han hade brist på röda blodkroppar och att det fått "läka" av sig självt. Har ju senaste veckan känts pigg igen och busat i hagen osv. Hoppade lite studs i torsdags morse och det tyckte han var jättekul. Så nu har veterinären sagt att vi kan fortsätta träna som vanligt :)


Läst 34657 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
11
2017

Hej! Det har varit lite sjukstuga här, men nu känns det som om vi börjar piggna till. Jag åkte på en långdragen förkylning, men nu är den snart borta, bara jobbig hosta kvar som inte vill ge sig.

Lille Bill sträckte sig högt upp i ett bakben, och när han efter några dagar såg bra ut igen så skulle han självklart komma in från hagen med sår på båda bakbenen! Svullen runt såren, så gick inte helt rent när jag tittade på honom, men nu, peppar peppar, ser det bra ut igen så förhoppningsvis ska vi komma igång med ridningen igen!

  

Som ni vet så fick Marco en tid hos veterinären i tisdags förra veckan. Allt såg bra ut på böjprov osv, men jag ville att de skulle ta blodprov då han känts trött. Veterinären ringde dagen efter när hon fått svar på proverna och det visade sig då att han hade brist på röda blodkroppar. Hon ville då att jag skulle åka till en annan klinik och en annan veterinär som var väldigt medicinskt duktig. Fick en tid där i måndags och de ville att jag skulle ha med urinprov. De sa att det var okej att ta urin redan på söndagen om jag skulle lyckas.


Tröttis.

På söndagen satt jag och vaktade länge med en stor bunke på att han skulle kissa. Han brukar ställa sig och kissa direkt när han kommer ut i hagen, men så klart inte en dag som denna. Tog in honom i Ratzias box och hoppades han skulle kissa där eftersom han har lite "hingstbeteende" och ska markera revir. Inget där heller mer än ett himla rullandes i spånet. Lennart tipsade om att motionera honom, spola av honom och sedan in i boxen. Testade det också, men kom inget. Släppte ut honom i hagen. Han har en speciell plats i hagen där han alltid ställer sig och kissar, men eftersom han inte gick dit då heller så tog jag saken i egna händer. Som tjej sägs det ju att man kan kissa precis när som helst, så det var bara att dra ner byxorna och sätta sig och kissa på den där speciella platsen i hage. Så fort jag kissat klart kommer Marco och markerar sitt revir. Jaa, vad säger man? You gotta do what you gotta do ;)I med kisset i två stora glasflaskor och in i kylen. Bara att hoppas att ingen skulle missta det för färskpressad juice ;) Tog med båda flaskorna till veterinären för att vara på den säkra sidan. Man vet ju aldrig om man råkar tappa en i backen. Veterinären sa att ingen haft med så mycket urin innan, haha, de flesta kommer med några futtiga droppar.


Utanför kliniken.

Tog nya prover och den här gången såg det bra ut med de röda blodkropparna! Han låg fortfarande i det nedre spannet, men mer än veckan innan då han låg under. Ultraljudade honom även både från insidan och utsidan och där såg allt bra ut. Skickade iväg lite andra prover till labbet som jag skulle fått svar på idag, men fick inte tag på dem, så får ringa imorgon igen. Jag hoppas allt ser bra ut!

Jag fick i uppgift att rida på som vanligt och skriva ner hur han kändes och även skriva ner hur mycket vatten han dricker. Han hade vilat i drygt en vecka och nu har jag ridit honom i skogen tisdag, onsdag och idag, samt att jag red honom i paddocken igår. Dessa fyra pass har han känts pigg och glad!! En teori veterinären hade är att han kan ha haft en infektion i kroppen som gjort att han varit trött och matt. Vi får se vad provsvaren säger på de andra testerna, men huvudsaken är att han har känts energisk dessa dagar <3


Läst 39103 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Mest lästa

ArkivAnsvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.