Saras vardag
OKT
25
2019

Hej! Nu har vi varit hemma i två veckor och det har varit full fart hela tiden. Mamma höll igång alla hästar när jag var borta (plus att Marco och Bill var på Ale Hästspa i två veckor) så det var bara för mig att sitta upp när jag kom hem :) Lyxigt! Åkte till Store Vrå på Öppen Bana med Marco och Ratzia som båda hoppade fint och veckan därpå var det Lennartträning för Bill och Ratzia.




Bill var helt fantastisk på träningen för Lennart. Trodde att han skulle vara helt sjövild då det var hans första hoppning på ett tag, men han chockade oss alla genom att inte bjuda på ett enda bocksprång! Han var bara glad och framåt, men inga cirkuskonster. Har nog aldrig hänt tidigare?



Bill på uteritt första dagen när jag kom hem :) Pigg som sjutton, men även då höll han sig på mattan.

Sedan var det dags för Billdal Horse Show. Jag skulle jobba helgen, men kunde passa på att åka och hoppa Bill och Hedda på torsdag morgon innan jobbet och Marco och Ratzia fredag morgon innan jobbet. Så bra när det är nära :)

På torsdagen hoppade Bill och Hedda 110cm. Detta var första gången Bill var med på en sådan "fin" tävling med extra spektakulär arena. Han chockade oss igen genom att vara hur cool som helst. Ni vet ju hur mycket problem jag haft när jag ridit fram honom på tävlingar. Får skämmas ögonen ur mig varje gång då han yr runt som en virvelvind och gör diverse konster. Den här gången var han ett A-barn och jag tror ingen la märke till oss när vi värmde upp. Inne på banan var han också superduktig och brydde sig inte om utsmyckningarna eller VIP-läktaren. Rev ett hinder, men jag var mer än nöjd!





Sedan var det dags för gamla Hedda. Hon var fantastisk och hoppade felfritt och tog hem andraplatsen i klassen. Finaste tanten! Fick stor, tjusig rosett.








På fredagen hoppade Marco och Ratzia 130cm. Det var bedömning C, då görs rivningarna om till tid. Marco kändes jättefin och hoppade bra! Svängde innanför till en oxer där jag inte fick till svängen som jag hade tänkt och fick ner bakbommen tyvärr, men han var snabb som vinden och tog ändå en placering :)





Ratzia hoppade också riktigt bra och med henne gick jag utanför istället till den oxern jag rev med Marco. Galopperade på bra i svängarna och mellan hindren. Hon hoppade felfritt och blev också placerad. Så himla roligt!! :) Mamma har verkligen trimmat hästarna ordentligt, kanske ska låta henne fortsätta med det ;)










Mycket bra och tydliga hinderstöd på framhoppningen, det gillar vi! :) Tack Billdal för trevliga tävlingar, alltid så fint och bra organiserat.

I måndags var Vivi från Svensk Hästrehab här och gick över Marco. Kolla med värmekameran, gav honom djupvågsbehandling och massage. Så skönt för honom. Hon tyckte att han kändes jättefin och allt såg bra ut på kameran. Härligt <3



Den sötaste jag vet!




Älskar när Vivi kommer. Bästa som finns säger Marco! :)

I veckan har det blivit både uteritter, markarbete och gympahoppning för hästarna. Idag blir det tävling för Marco och Ratzia. All utrustning är putsad och inhängd i transporten. Nu ska jag gå ut och göra i ordning hästarna :)


Läst 20182 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Nu har vi varit borta i tre veckor och besökt Los Angeles, Hawaii, Papeete, Moorea, Bora Bora och idag anlände vi till Nya Zeeland! :) En vecka kvar på semestern, sedan hem och rida. Det längtar jag efter!

Marco och Bill har varit hos Ale Hästspa i två veckor. Gått på vattenband och stått i solarium. Lyxigt! Detta var Marcos tredje besök hos Ale Hästspa men Bills första. Har fått meddelande om att han skött sig! :) Inte rymt från hagen heller, så han har visst trivts riktigt bra tror jag.

Så himla bra att kunna boka in dem hos Ale när man ska resa bort, det rekommenderar jag verkligen! De blir otroligt bra omhändertagna samtidigt som de får hålla igång genom att gå i vattnet varje dag. Träning med minskad belastning. Toppen!



Lille Bill i vattnet <3




Marco i vattnet <3



Marco i solariet :)

Nu ska de få en lite lugnare vecka innan jag kommer hem. Mamma ska longera Bill (säkrast så, hehe) och rida ut på Marco. Så när jag kommer hem är det bara att köra igång. Hur lyxigt?! Ser verkligen fram emot denna höst/vinter. Hedda och Ratzia har mamma hållit igång hela tiden då de varit hemma :)

Bill fick förresten vara lite "modell" för bästa hovslagaren Per innan han åkte till Ale Hästspa. Per var nämligen med och tävlade i VM för hovslagare och tränade lite på Bill innan. Han säger att han har "pansarhovar". Låter bra, haha!



Oj så snyggt! :)



Bäste Per till höger! :)

Nu ska vi ut och spana in Wellington. Vi hörs när jag är hemma igen :)
Och vill ni följa resan och se underbara bilder från bland annat Franska Polynesien så kan ni spana in aamaziingsara på Instagram :)


Läst 31176 ggr Kommentarer Kommentera

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.



Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Arkiv



Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.